| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dodeljeni Oskari (11.03.2024.) | BA | HR | MK | RS | SI | |
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Korisnik | ||
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Dodeljeni Oskari (11.03.2024.)Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 08:39 |
|
|
Pa, drago mi je sto su se moje ocene u globalu poklopile sa Oskarima. tj. najvise sto su izvisili folirantski Holdovers i los Killers...
Samo mi nije jasno na koju magiju su dodelili Oskara za sporednu ulogu kuvarici iz Holdoversa. Mislim..zena kojoj je sin stradao, x puta ga pominje i niti jednom se na njoj nije videla neka tuga, zal.. zbog takvog gubitka. Jednostavno nikakvu emociju nije izazvala. Al' eto..pao je Oskar. :) Ali zato nije cigaru vadila iz usta. Dimila je k'o parnjaca. He, mozda je duvanska industrija platila da joj se dodeli Oskar. ;) Dobro, mozda je reziser kriv jer nije insistirao na krupnim kadrovima kada je pricala o sinu, pa nije ni mogla da prikaze sta zna. A mozda je i konkurencija za nagradu bila jos gora.
|
||
![]() |
||
Zenon98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 11:43 |
|
|
U cemu je ta velika genijalnost filma Openhajmer? Hladan, dosadan, bezlican film bez velikog poentiranja. Likovi nisu razvijeni, radnja prespora..Generalno ne gotivim Nolana pa je meni mozda film ostavio takav utisak, al ja bih rekao da je Openhajmer pobedio i pre nego sto je poceo da se prikazuje u bioskopu. Lepo snimljen film sa bezbroj likova koji se ponasaju robotizovano poput botova, kao i uostalom svaki Nolanov film..
|
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 12:35 |
|
Ispravak davne nepravde kad oscara nije dobila gazdarica: |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 13:26 |
|
|
To je već ?
![]() Hesus, ja nisam još ni jelku i sijaličice povadio iz šteka da bih jednu Novu godinu makar dočekao a već došlo vreme dodele Oskara. (bitna mi je namera a ne datum, ima dana) Možda uzmem snimak dodele, samo da ne vidim šta/ko je dobilo nagrade pre toga, hajde da probaju da me iznenade, potpuno sam smetnuo s uma da je to već sada.
![]() |
||
![]() |
||
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 13:37 |
|
|
||
![]() |
||
TotenhemovFanatik
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 13:39 |
|
|
Ona klosarka Bili Ajliš došla s pederskim bratom i sprdaju se s Oskarima kao ono kad dvije razuzdane sestre od 13 godina zajabevaju ucitelje.
John Cena izašao go na binu i držao kovertu preko penisa.
Al Pacino dodijelio Best Picture kao da je ušao u dom za dementne i rekao, dobar dan, odoh ja nazad.
To je otprilike obilježilo jos jednu tragediju od dodjele.
Izvinjavam se svim fanovima Nolana i Oppenheimera, ali sto se mene tiče, neka Nolan dođe kod Alexandera Paynea (The Holdovers) da nauči po nešto o reziji, a Cilly-jan Murphy neka ode na casove glume kod Paula Giamattija.
|
||
![]() |
||
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 13:41 |
|
|
Ispravak davne nepravde kad oscara nije dobila gazdarica: ^ Haha, bas tako. Inace, odlican film. Bar se meni svideo..
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 13:49 |
|
|
Ocekivano. Pa konacno Nolan i jos o Openhajmeru, idealno. Mada voleo bih da sam video film o Ricardu Fejmanu. A i njega sam vise, u fazonu hajde zbog supruge, pogledao naknadno. Meni je `Poor things` dobar, neko je gledao vise puta, neko jedva pogledao, nekome je los, neko ne planira da gleda, mene sad interesuje roman. Ostali manje ili vise su mi ok. `The Zone of Interest` nevezano za bilo sta dobar mi je film. Isto vazi i za `Killers of the Flower Moon` . Jedan salje odlicno pitanje i poruku, drugi svedocastvo o stradanju, tj. ubistva u narodu Osejdz, varosica Grej Hors u Oklahomi. Da dobro, zanimljivo za Da'Vine Joy Randolph. Sta mi je ovde najzanimljivije, a to su filmovi koji su pobedili u svojim drzavama i koji su nominovani od strane istih u kategoriji ` The Academy Award for Best International Feature Film`, bilo ih je podosta i ove godine i moram da priznam da su mi maltene svi dobri. A i prethodnih godina, bilo je tu zaista dobrih ostvarenja. |
||
![]() |
||
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 15:59 |
|
|
Konačno da se i jedna dodela Oscara u najvećoj meri poklopi sa mojim ukusom, pa još i da bude minimalno unakažena političkim korektnostima. Bukvalno da sam se našao među akademicima i imao zadatak da glasam među ponuđenim filmovima i ulogama, to bi otprilike bilo to, uz malu ogradu da još uvek nisam pogledao nekoliko nagrađenih naslova, a neke ni ne planiram (Barbie).
Oppenheimer pokupio sve u navažnijim kategorijama uključujući i filmsku muziku, a tu se nije ni postavljalo pitanje. Možda nije Najbolji Nolanov film ikada, ali po meni apsolutno jeste film godine i nagrađen je po zasluzi. Razumem različitost ukusa, ali tehnički, zanatski, stilski i tematski ovo jeste izvanredno ostvarenje. Možda zbog dokumentarističkog stila i nekome suvoparne materije to ne deluje tako, ali ni meni nisu odgovarali mnogi od prethodnih dobitnika. Uvek je nešto nekome po volji, a nekome ne. Poor Things takođe odlično prošao, glavna ženska uloga je prosto bila suđena Stoneovoj, baš kao što šminka, kostimi, produkcija zaslužuju da budu nagrađeni. Nadam se da je Kojić makar delimično zadovoljan Veoma mi je drago što se nije palo u iskušenje da se kroz ispravljanje nekih istorijskih "krivih drina" po prvi put nagradi indijanska manjina. Ne zato što Lily ne zaslužuje, već iz razloga što objektivno Emma nije imala konkurenciju.Zone Of Interest kao najbolji strani film i nagrada za zvuk koji zaista jeste fascinantan. Otprilike sve kako treba, a jedino mi sporedne uloge nisu baš skroz legle, verovatno i zbog nedovoljno dobrog i širokog izbora. Sporedna ženska mi je skroz nedefinisana i nategnuta, dok sa druge strane Jr. jeste odradio dovoljno za mušku sporednu, ali ja bih ipak za nijansu radije nagradio Ruffala. Možda onako subjektivno i zbog starih zasluga, a i ličnih afiniteta. I to je to. Do sledeće godine, a tada neka se spremaju Denis i Hans
|
||
![]() |
||
NORRIN RADD
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 17:28 |
|
|
Rufalo oštećen
|
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77201 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 19:08 |
|
|
Odgledah evo i ja dodelu nekako, dremljivo, na preskok.
U suštini su me obradovali tek vizuelni efekti za Godzilla Minus One, ljudi su zbilja pokazali da ti nisu potrebni basnoslovni milioni i sveopšta izveštačenost na platnu, razbili bučni konkurenciju, neko je to itekako primetio. I naravno Oskar za sporednu žensku ulogu. Lepo je videti i Robert Downey Jr-a kako se penje na binu a drago mi je i za još nekolicinu drugih. Kakva je filmska godina bila, još mi je i podnošljiva dodela bila. Vodeće kategorije i tako ne bih komentarisao.
![]() |
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 19:32 |
|
|
Svako svome dodelio, kao što sam ranije napisao.
Nisam gledao Openhajmera, niti planiram. Nisam gledao dodelu, niti planiram skraćenu verziju. Nomeinteresa! P.S. Dotakli dno kad je onaj roponja glumac u pokušaju izašao nag da pročita ime winera za kostim! Žasu za dokonu masu. Ažurirao Mizi - 11.Ožujak/Mar.2024 u 21:17 |
||
![]() |
||
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 23:15 |
|
|
Tek sam sad pročitao dobitnike.
Pa tu nema niti jedan film koji bi me "namamaio" da ga pogledam, zapravo sam skoro sve otpilio čim su se pojavili. Kakve su ovo nagrade? Za ubijanje publike dosadom? |
||
![]() |
||
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Ožujak/Mar.2024 u 23:17 |
|
|
^^ Nista neces izgubiti ako ne gledas Openhajmera. Film je korektan, nista vise. Ali nije imao konkurenciju a i tema je dobra.
Kilijan Marfi, takodje nista specijalno ali njemu je glavni konkurent bio Djamati, koji posle one sramne, zaista sramne "sale" o razrokim ljudima, Oskara ni u ludilu nije mogao da dobije.
|
||
![]() |
||
jojo385
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Ožujak/Mar.2024 u 11:33 |
|
|
Uvjek ce biti hejtera....
Dodjele ok....manje vise .... |
||
![]() |
||
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2370 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 19:52 |
|
|
Voleo bih da sledeće godinje Meril Strip naga uruči nagradu za neku kategoriju, bilo koju, samo da je naga.
Ili Helen Miren, whatever. |
||
![]() |
||
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 20:08 |
|
|
John Cena je pre svega zabavljač, vražiji kečer, suviše je tamo svet potopljen u foliranje da bi tek tako kakva starija gospođa glumica bila naga na bini, Meril Strip će pre iz nekog sumanutog razloga držati na bini predavanje o politici, društvenim nepravdama i o borilačkim veštinama, nego da joj virne dupence malo. Ne znam samo kako nije veća sramota smatrati da je ok paradirati u precenjenoj odeći za čiju cenu bi neko mogao jesti preko cele godine a sramiti se svoje golotinje. Ljudi su cirkus.
Pride, žene se izrabljuju od kada je sveta, pogotovo njihova golotinja prodaje boga oca, red je da, pogotovo ironično, kakav bilmez gologuz tabana po bini hale gde je masa došla skorz sebi bitna na oh kako samo svečanu ceremoniju, kako bi jedni druge tapšali po ramenima, šta ima veze. Ne znam zašto je nosio kovertu tamo gde ju je nosio, gubi malo na težini ondaK, no dobro de, svaki korak se računa ![]() Ažurirao puppet_master - 13.Ožujak/Mar.2024 u 20:20 |
||
![]() |
||
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2024 u 20:15 |
|
|
Openhajmer,sta tu ima velicanstveno ili nesto jako i umetnicko ili za ponos, prikazali su samo svoju sramotu kako su u jednom momentu istorije unistili zivote preko 200 hiljada ljudi i zbrisali sve sa zemlje, film kao film nije los ( da nebudem kontradiktoran) u glumackom smislu ali vasnost i poenta filma je jedna velika sramota, jos i oskar za tu sramotu, pa amerikanci su navikli da sami sebe hvale i da se nagradjuju za nesto koje ne podrzava veci deo sveta .. ali dobro to je neka druga prica( nezelim nikoga da uvredim) subjektivno misljenje bas nista posebno...
|
||
![]() |
||
MetalikeOperiteKose
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2015 Lokacija: Hollywood Status: Offline Points: 2654 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2024 u 12:22 |
|
|
Krdo mora biti podvrgnuto redovnom propagandnom ispiranju mozga, kako bi ostalo pod iluzijom da su nepocinstva zapravo dobra dela. Onda utisak pojacas nekakvom "nagradom" tipa oskar, pa krdo upadne u ekstazu. Nista cudno.
|
||
![]() |
||
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2024 u 20:16 |
|
Lepo je imati mišljenje i javno ga izneti. Još bi lepše bilo potkrepiti ga nekim činjenicama i usput ne biti zaslepljen. Osim sveprisutne i tako moderne mržnje prema USA ja tu ne vidim ništa konkretno, a još manje vidim razlog zbog čega bi jedan ovaj film bio "sramotan"!? Evo zato par činjenica lišenih subjektivnosti: - Film je dokumentaristički, on ne sudi da li je nešto dobro ili loše već secira jednu istorijsku ličnost, obrađuje realne događaje, vodi nas kroz uspone i padove te ličnosti, ali i čitave plejade drugih likova koji su postojali i nečim se tada bavili. Nijednom rečju, slikom ili faktom režiser nas ne navodi da nekoga ili nešto volimo, već samo kroz formu umetnosti i izvesni stil izražavanja kreira delo o kome je svako slobodan da bira da li mu se nešto dopada ili ne. To opet ne menja stvari da je u pitanju realna, potvrđena istorijska građa. A to ne može biti "sramotno" jer nije Nolan izumeo atomsku bombu niti pokazao da je jako zaljubljen u nju. - Atomsko oružje je užas. Tačka. Oko toga nema pregovora. Ali posmatrati stvari baš samo crno-belo jeste odraz nepoznavanja činjenica ili čiste subjektivnosti. Japan je u WW2 bio deo nacističke osovine, na istoj strani gde i Hitler. Hoćemo li i to da previdimo? Hoćemo li zaboraviti silna zverstva i zločine carske vojske, od Kineza, pa dalje dokle god su ih apetiti vodili? Hoćemo li zaboraviti da ista ta USA nije bila deo, a izvesno nije ni planirala da bude učesnik WW2 sve dok ničim izazvani avioni Japanske mornarice nisu satrli Pearl Harbor ubivši skoro 2.500 ljudi? Svesni su svega toga i sami Japanci, što svedoči da su nakon rata USA i Japan postali saveznici u mnogim sferama, a popularna američka pop-kultura je upravo u Japanu uhvatila veoma jak pelcer. Patetično zvuči da ih sada mi kao ovde nešto branimo! - Koliko god užasno bilo atomsko oružje i koliko god užasno zvuči napad na dva japanska grada, paradoksalno zvuči da je upravo postignut željeni cilj, a to je da se skrati trajanje WW2 i Japan natera na kapitulaciju. U suprotnom rat bi izvesno trajao duže, što bi odnelo mnogo života na nekim drugim stranama. Ovde podvlačim ne samo da sam lično protiv atomskog oružja, protiv napada na civile, a iznad svega pacifista koji je uvek za mir i protiv svakog rata! Ne želim da budem pogrešno shvaćen, ali ako se bavimo istorijom i posledicama nekih odluka onda ipak moramo biti objektivni i baratati činjenicama. - Opet paradoksalno, baš to užasno atomsko oružje unelo je među sile ravnotežu straha i kupilo čovečanstvu jedan solidan period bez ratova svetskih razmera. Sukoba i lokalnih ratnih dejstava ima i izgleda da će ih uvek i biti dok je čovek na ovom stepenu razvoja, ali upravo strah od totalnog uništenja bez mogućnosti da se u nuklearnom ratu pobedi doneo nam je period olakšanja i razvoja. U suprotnom uopšte mi nije teško da zamislim neku novu klanicu i milione žrtava kao što je svet doživeo u WW1 i WW2. - Oppenheimer je uradio to što je uradio, naučni rad najčešće i dobije primenu u vojsci ukoliko im na bilo koji način odgovara, a tada više ne postoji limit u finansijama. Činjenica je i da on nije bio jedini koji je proučavao atome. Činjenica je i da je razvoj maksimalno ubrzan i potpomognut čisto da bi se preduhitrila nacistička Nemačka, ali logično i rival poput Rusije. Možemo pokušati da zamislimo svet u kome Hitler i saveznik Japan prvi razvijaju atomsko oružje! Možemo da zamislimo i kako bi tada tekao rat, kako bi izgledala cela Evropa, pa i Jugoslavija koje su ionako žestoko propatile tokom konvencionalnog bombardovanja. Možemo mi sada svašta nešto da zamišljamo jer stvari nisu baš tako jednostavne i crno-bele kao što je citirani komentar. I na kraju još jednom da ponovim - gnušam se svakog sukoba, rata, nasilja, oružja, a konačno i atomskog oružja!!!
Potpuno se slažem Puppet, muka mi je više od licemerja današnjeg sveta koji je kao nešto puritanski nastrojen i gnuša se malo gole kože, a iza kulisa se rade takve stvari da je to daleko od puritanstva i smernosti. Naravno, ima ovo i drugu stranu priče, a to je ogromna želja za senzacionalizmom, za slavom i svojih pet minuta iste, pa makar do slave došli da najbudalastiji mogući način. Opet, svet voli svetla pozornice, crvene tepihe, tračeve i skandale, skupe toalete i odela... Svet to voli mahom, a ja se grozim i naopako sam nasađen Iz tih razloga nikada ne gledam, a nisam ni sada gledao dodelu Oscara. Ja nisam za tu priču i šou na sceni. Ono što mene jedino zanima jeste čist rezultat, epilog, kako akademici koji važe za neke autoritete cene filmsku umetnost iz poslednjih godinu dana. Sa tim mogu da se složim, ali i ne moram. Ostavim neki komentar ne tu temu i adio mare. A ko je izašao go na scenu, ko je kakav govor držao, ko je koga ošamario, šta je ko obukao... Ma baš me to potresa Neka se time bavi onaj koga zanima.P.S. Kad smo već kod Streepove i komadu njene gole kože, pa imali smo nedavno i toga ako se sećaju poznavaoci kinematografije. Finiš filma Don't Look Up - genijalnog naslova kome bih lično udelio brdo Oscara da je do mene. E sad, moram malo i da se ogradim, ne mogu garantovati da u tim scenama nema dublerki, kompjuterskih efekata i "varanja" publike, ali dok za to ne dobijem dokaz - viđena je i Streep bez garderobe na škakljivim lokacijama
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
Stranica 123> |
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |