| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Holdovers (2023) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Freak37
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 130 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Holdovers (2023)Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2023 u 14:40 |
|
Jedan od boljih ovogodisnjih filmova , Paul Giamatti 👍.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2023 u 14:45 |
|
I meni se mnogo svideo, volim te "prosvetarske" filmove inače, dok su me ovde kupli i ambijent, naravno Giamatti, njegov lik, odnos sa učenicima uopšte, svakako posebno i sa glavnim klincem. Prelep film. Nije možda dovoljno drugačiji od većine iz svoje fele ali to sve prestaje biti bitno ako mu se predamo, prosto je lep film.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77213 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Studeni/Nov.2023 u 23:29 |
|
Upravo sam ga odgledao opet
ne znam koji mi je đavo, zapravo je krcat tugom, setom, likovi su mahom tragični, pa još u tobože "prazničnom" filmu, uprkos svoj nadi koju nudi znam da ću da se pogubim sa filmom a svejedno ga puštam nanovo. Nema leka mojim bubicama.
|
|
![]() |
|
djcvrle
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 10.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 12 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2023 u 02:21 |
|
Odličan ,pomalo i sliči na Dead Poet's Society ,ali ipak u Payne's style . Giamatti opet briljira , kao i ostatak glumačke ekipe . And Oscar goes to ....
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Prosinac/Dec.2023 u 23:28 |
|
Umalo da ga zaobiđem, nije mi se činio dovoljno poželjan za investirati vreme, ali ga odgledah izazvan pozitivnim kritikama.
Nije razočarao, zaista je osveženje, u neku ruku i malo atipičan, kako za kinematografiju koja obrađuje zimske čarolije i praznike, tako i po pitanju celokupnog filmskog feelinga, likova koji bukvalno svaki/a ponaosob nose čitav okean ličnih muka, nesigurnosti i problema. Volim što je smešten u doba mog dolaska na ovaj svet koji je u to vreme izgledao dramatično drugačije, pre svega misleći na poštovanje izvesnih autoriteta i na kompletan sistem školstva. Gluma glavnih protagonista zaista jeste izvanredna. Ono što bih mogao da zamerim jeste veoma jak osećaj već viđenog, a u dobroj meri i predvidivog. Uhvatio je baš jak tempo od starta, a onda ipak pomalo gubio zamajac. Ali, zamerke su u značajno podređenom položaju poredeći sa vrlinama. Drugačiji i osvežavajuć film, u dobroj meri operisan od aktuelnih trendova i korektnosti. Nije baš za brzu reprizu i čuvanje u kolekciji hitova, ali jeste za preporuku ljubiteljima tople, emotivne dramske materije sa obrazovnim oreolom. P.S. Hvala prevodiocu na još jednom sjajno odrađenom poslu Ažurirao ar8c - 03.Prosinac/Dec.2023 u 15:35 |
|
![]() |
|
contritum
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2023 u 01:24 |
|
Ne pamtim kad sam zadnji put pogledao ovako divan i topao film, baš baš mi se svideo..sve preporuke.
|
|
![]() |
|
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2023 u 10:10 |
|
Hm..Onako..Nije los film. Da li je odlican? Nije. Tri, odnosno dva glavna glumca plus debela, jednostavno nisu kvalitet da sami vuku film. Sve ostale uloge nisu vredne pomena. Bukvalno.
Malo je falilo da negde posle oko sat vremena predje u dosadu. Ocena 6. |
|
![]() |
|
contritum
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2023 u 11:37 |
|
Pa šta ako su deblji, ne odredjuje to kvalitet filma bože svašta..bodi šejming nije okej.
|
|
![]() |
|
klass
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2023 u 13:00 |
|
^ Hm..nisi dobro procitao sta sam napisao.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Prosinac/Dec.2023 u 18:49 |
|
Bome, ukoliko bi kuvarica bila tanka kao grančica, meni bi tu nešto bilo sumnjivo
![]() Šalim se, nego, bio sam naravno lenj da piskaram više o filmu, svakako će biti gledan, nov pa upadljiv, biće verovatno hvaljen ionako, šta ću mu ja kog vraga ali da sam uhvatio da pišem išta konkretnije, lik kuvarice bih tako i nazvao, a ima milica i ime, ne zato što mislim da bi pominjanje njenih gabarita bilo uvredljivo, mnogo gledatelja bi svakako to prvo uočilo, neko bi je naveo samo kao crnkinju, što je podjednako tačno kao što je i nebitno, delom, mada je u jeku vijetnamskog rata, kao i u svakom drugom vražijem ratu pre i posle njega, važilo to da će sirotinja da strada, da ih neće imati šta i ko zaštititi od stihije, te je, makar u tom smislu, važna boja njene kože, iako bi za mene i dalje ona bila dobrodušna kuvarica, Meri. Ima ona naša stara, "Zovi me i loncem, samo me nemoj razbiti".
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Prosinac/Dec.2023 u 11:34 |
|
Jedan lijepi, fini, jednostavan, a opet ljudski film. Ništa neviđeno normalno, ali uvijek dobro dođu ovakvog duha filmovi. Pohvala za glumce.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2023 u 20:17 |
|
payutti hvala za prevod ✨
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2024 u 12:21 |
|
Dobar mi je film u konacnom, uprkos nekim manama, unutrasnje muke tri osobe, usamljenost, gubitak, i trazenje ... a opet u toj nekoj atmosferi i avanturi... itd . Verovatno sve pise u komentarima. Mana mi je sto nakon odredjenog vremena malo postaje dosadan, i onda osciluje , nekako nisu lepo povezali narativ, ostali karakteri nisu dovoljno razradjeni, i oni su mi nekako samo nabacani, mozda su trebali jos neke, sta znam. I dok sam gledao podsetio me je na neka vrhunska ostvarenja, pa da ih ne nabrajam. A u biti mislim da su potrebna ovakva ostvarenja. U svakom slucaju prijao mi je film. Hvala za prevod!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |