| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Maraton (2005) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77215 |
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Tema: Maraton (2005)Objavljeno: 21.Lipanj/Jun.2022 u 18:02 |
![]() Cho-won ne zna da pokazuje emocije, nikada se nije ni nasmejao, ni zaplakao, ne razlikuje tugu od straha, sreće, besa, sve to mu je potpuno strano. Jedino što se sigurno može znati o Cho-wonu je da uživa u trčanju, umor mu nije preterano blizak, i gotovo da ne staje, poput Forest Gampa. Mozda i previše brižna majka odlučuje da uzme trenera za Cho-wona, nekoga ko bi mogao da usavrši njegovu strast. Avaj jedini na raspolaganju je potrošeni bivši maratonac, Jeon Wook, koji zbog pijanstva (ako sam pohvatao taj deo priče) mora da odradi 200 sati društveno korisnog rada kao trener, pa iako mu nije ni do čega, pristaje da trenira Cho-wona. Jeon Wook se vremenom, uz mnogo gundjanja i komičnih situacija, vezuje za Cho-wona i uviđa da ovoga ništa ne može udaljiti od neumornog trčanja i počinje ozibiljnije da ga sprema za maraton...Naravno, stvari se komplikuju kada se majka uplaši za Cho-wonovo zdravlje, posle blizu 20 godina enormne brige i pažnje koju je posvetila Cho-wonu, ona više nije objektivna oko toga šta je dobro za njega… Vrlo dobar film koji samoj temi prilazi originalno i zanimljivo, držao mi je pažnju i ponovo su glumci ti koji uzdižu ionako kvalitetnu priču na još viši nivo. Preporuka.
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2022 u 12:29 |
|
Da kažem i ja nešto za Dnevnik, pošto sam ga napokon, preveo. Odavno ne odgledah jaču i potresniju dramu, koja me je na trenutke dirnula do suza. Sjajna naučna analiza autizma kao vrste smetnje u razvoju. Opisani su i mukotrpni pokušaji roditelja i stručnih lica koja se bave pomenutim, nedovoljno istraženim problemom, da se izbriše veštačko crtanje granica za decu sa tim sindromom. Papet je to odlično primetio u prethodnom postu, dakle film realistično prikazuje probleme sa kojima se ti ljudi susreću, nema tu nikakvih supermena sa natprirodnim moćima koji savladavaju prepreke bez problema, već su to ljudi od krvi i mesa, koji teškom mukom pokušavaju da se kako, tako uklope u svoje životno okruženje.Ako do sad niste, obavezno pogledajte ovaj biser korejske kinematografija.
![]() Ažurirao bgvracar - 16.Prosinac/Dec.2022 u 21:03 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2022 u 17:32 |
|
Hvala bgv za prevod, pogledaću, ovo su uvek `snažni filmovi`, bar po opisu, baš ću sa suprugom da pogledam, ona je više zainteresovana kad sam joj sad rekao da pročita opis.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2022 u 22:14 |
|
bgvracar hvala za prevod ✔
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2023 u 22:50 |
|
Da definitivno će se prelivati emocije, da iz više uglova prikazan autizam kakav zapravo jeste u jednom obliku ( tipa teži ili lakši, kad se primeti, kad se interveniše, može tu svašta da se kaže šta se primećuje u konkretnom slučaju, porodica, društvo, socija...itd... šta je ko čitao, gledao ili proveo određeno vreme, čuo za neku situaciju) i vrlo realističan film, koji vredi pogledati.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2023 u 11:01 |
|
Da zanimljivo da smo reprizirali skoro Rain Man-a, a ostao mi je u secanju klinac Metju iz serije The Shield i one muke.
Ažurirao AlexDeLarge - 18.Sijecanj/Jan.2023 u 11:30 |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |