Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - First Reformed (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

First Reformed (2017)

First Reformed

First Reformed (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2017

Žanr:

drama, misterij, triler

Trajanje:

113 min

Režija:

Paul Schrader

Scenarij:

Paul Schrader

Glavne uloge:

Ethan Hawke
  >  Toller
Cedric The Entertainer
  >  (as Cedric Kyles)
Michael Gaston
  >  Edward Balq
Victoria Hill
  >  Esther
Bill Hoag
  >  John Elder
Frank Rodriguez
  >  Sheriff
Amanda Seyfried
  >  Mary
Ken Forman
  >  Middle-Aged Man (as Ken Foreman)
Sue Jean Kim
  >  Suriya
Gary Lee Mahmoud
  >  Doctor
Van Hansis
  >  Roger
Ingrid Kullberg-Bendz
  >  Middle-Aged Tourist
Kristin Villanueva
  >  Nurse
Philip Ettinger
  >  Michael
Ronald Peet
  >  Youth Choir Member
Joseph Anthony Jerez
  >  War Vet
Satchel Eden Bell
  >  Cynthia
Elanna White
  >  Youth Choir Member
Christopher Dylan White
  >  College Student
Mahaleia Gray
  >  Jeffers Daughter
Ramon Nuñez
  >  Jason

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: First Reformed (2017)
    Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2018 u 22:37
Prijevod je uradio pantel 👍
Na vrh
peromare View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj peromare Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2018 u 21:34
Film nije nista posebno. Cudim se kako je IMDB 7.1 ...dosadan.
Na vrh
peromare View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj peromare Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2018 u 21:36
Ali, hvala za prevod, bez obzira na moj kriterijum za film. Super je prevod!
Na vrh
baho View Drop Down
Senior translator
Senior translator
🍴Bahro Burek sa sirom🍴

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj baho Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Listopad/Oct.2018 u 21:46
Nek' su dobri Avengersi... ko šiša "dosadne drame" koje zalaze u neke mentalne dubine i bave se pravim problemima... Smile

Zezam se, dobri su meni i oni, ali su mi očekivanja različita u svakom od slučajeva... 
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2018 u 17:28
Dobar
Na vrh
VLL72 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj VLL72 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Listopad/Oct.2018 u 09:50
Tema je ozbiljna ali je film loš! Dosadan prilično. Po meni, jako loša režija i kraj filma koji navodi na potpuni gubitak vremena provedenog na gledanje ovog filma. Drama ne znači dosada (realno ponajbolji filmovi su baš iz žanra drame), a baš dosta filmova ide u tom pravcu. Imao sam nesreću da odgledam ovo i onaj sniman uglavnom u šumi sa sve Mendijem u jednoj nedelji. Užas jedan.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Veljaca/Feb.2020 u 02:36
Originalno postovano od strane Stole Haringa Stole Haringa piše:

Odgledao sam First Reformed (2017), pravo malo remek delo kojim se Šreder vratio u sedlo posle 30 i kusur leta. Posle višedecenijskog tumaranja vratio se sebi, svojim korenima i uzorima.

Šreder je jedan od onih čika koji su srtvorili ono što je danas poznato kao Novi Holivud. On je, za razliku od njegovih kolega, Skorsezea, Spilberga, Lukasa, Kopole, De Palme i društva, imao druge uzore i razvoj. Rođen je i odrastao u religioznoj porodici koja je imala poduži spisak onog šta ne sme da radi. Jedna od zabrana je bila i gledanje filmova koju je prekršio kad je postao punoletan. Postao je pravi filmski filmožder koji želi da nadoknadi sve što je propustio. Na našu sreću zadržao se malo više na Bresonu čiji je uticaj itekako vidljiv u filmu. Konkretno, dao je omaž svom učitelju Bresonu i njegovom  filmu Diary of a Country Priest (1951) koji je bio na repertoaru u našem bioskopu. Ne znam da li je to slučajnosrt, znam da je Šreder u potpunosti uspeo. Bresonov film je poslužio kao temelj na koji je Šreder postavio esenciju svojih dela. Glavni junak je za mene čudna i savršena simbioza Bresonovog popa i Šrederovog Isusa i Taksiste. Sva tri lika, tri različita pogleda na svet, bitišu u harmoniji u telu sveštenika koga ne muče samo metafizičke dileme. Preko sveštenika, Šreder koji je u trećoj životnoj dobi, podvlači crtu i pravi bilans svega onoga što generacije iza njega dobijaju u amanet. Ne skreće pažnju samo na zagađenost planete, dotiče se i "večnih" dilema kao što su abortus, samoubistvo, terorizam. atmagedon, crkva...Prema crkvi je bio najoštriji, nije se zaustavio samo na relaciji sveštenik vernik, usuđujem se da primetim da je ušao u njenu srž i da je do kraja demistifikovao. Nije reč samo o moralu koji je prestao da bude i slovo na papiru niti poltronisanje donatorima koji razaraju planetu, reč je o tome na koji način crkva vlada, opstaje i zarađuje. Nebitno je o kojoj se konfesiji radi, svaka, baš svaka, funkcioniše preko proizvodnje i nametanja grehova. Znao sam to od ranije i baš mi je merak što sam to i video.

Šreder se posle kreativne krize vratio među žive da bi zauzeo mesto koje mu pripada. Dragi su mi njegovi filmovi i likovi koji su odavno prevazišli film. Za mene za nijansu bolji njegov zadnji film posle kog je zapao u prosek. Njegov Mišima je relacija koju umetnik ima prema drugom umetniku, čovek prema čoveku. Drago mi je što je baš ovaj film prekinuo seriju loših filmova.

Preneto iz dnevnika gledanja filmova.
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Travanj/Apr.2020 u 15:37
Etan Hawke dobra gluma kao i inače a film je loš
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2020 u 13:14
Za mene neočekivan razvoj teme u filmu, a pogotovu neočekivan kraj. Slažem se sa Stoletom da je dotakao puno bitnih tema " Ne skreće pažnju samo na zagađenost planete, dotiče se i "večnih" dilema kao što su abortus, samoubistvo, terorizam. atmagedon, crkva..." i da ih je obradio vrlo originalno. Veoma intersantan film koji treba pogledati sa pažnjom.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Svibanj/May.2020 u 14:05
Ideje pokradene iz Bergmanovog remekdjela Winter Light i onda malo drugačije zapakirane kao da nitko to neće primijetiti.

Ponavljam kao i prije, umjesto blesavog i bespotrebnog američkog rimejka, u ovom slučaju rip-offa: pogledati original.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.