Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Fight Club (1999) |
Odgovori | Stranica 12> |
Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11281 |
Opcije posta
Thanks(0)
Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2011 u 21:50 |
Fight Club (1999)Žanr: Drama, Misterija, Triler Režija: David Fincher Jezik: Engleski Uloge: Edward Norton, Brad Pitt, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Zach Grenier Trajanje: 139 min Tridesetogodišnjak već noćima ne uspijeva zaspati i muče ga brige i nezadovoljstvo na poslu. U potrazi za nekim ispušnim ventilom, počinje odlaziti na okupljanja razno raznih ovisnika, gdje se nalaze ljudi sa sličnim problemima i prepričavaju vlastita iskustva. Tamo upoznaje Marlu Singer i Tylera Durdena. Marla je djevojka nesposobna da odabere pravu odluku i odluči se na bilo kakav izbor, dok je Tyler vrlo odlučan s jasnom idejom u glavi. Tridesetogodišnjak napušta svoj stan i odlazi živjeti s Tylerom, nastavlja odlaziti na posao, ali uskoro biva prisiljen odustati i od toga. Tyler ga odvede u 'Klub boraca', mračnu prostoriju u podrumu, u kojoj se ljudi sastaju da bi se tukli i na taj način osjećali živima. No tridesetogodišnjak, isprva oduševljen, počinje shvaćati da se u klubu svakodnevno odvija masakr, a da iza svega toga stoji Tyler sa svojim master planom - putem kluba želi uništiti svjetsku ekonomiju. U jednom trenutku se odluči oduprijeti Tyleru, a u tome mu pomogne Marla. IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0137523/ TITLOVI |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
Lovr0
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member Pridružen: 04.Rujan/Sep.2018 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 5 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Odlican film
|
|
chiba
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member Pridružen: 24.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 145 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
+1 |
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Meni je ovo skroz negledljivo.
Do pola odgledao. Nekome se i sviđa. Ocena: 5/10 |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 8795 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Film je vrhunski, sve je... samo ne stoji da je negledljiv, a mozda pre procitati knjigu ako ima jos nekog ko nije gledao film ili zaboravio radnju i kraj. Ima je jos u Laguni, mislim da nije rasprodata, oko 630, mozda i manje u zavisnosti od tipa popusta , dakle nije skupa za novu.
Ažurirao AlexDeLarge - 28.Veljaca/Feb.2022 u 14:19 |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58021 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
Meni pa jedan od najdražih filmova, ne tek te dekade, pride i generacijski film. Danilo svakako ima bitno drugačiji senzibilitet, filmski afinitet od mene, razumljivo mi je da mu je npr ta priča ili sam stil dalek, to je oki. Njemu su npr i "Kosa" i "2001. Odiseja u svemiru" daleki, ja ih pa mogu gledati dok je iole života u meni 😄 sto ljudi, sto ćudi. Meni bude zapravo krivo to što nema i više različitih generacija/senzibiliteta po postovima. Hajde manje-više oko pljuvačine, već upravo oko slave i hvale najrazličitijih mogućih filmova. Bole me brige oko kojeg već filma, epohe, stila, priče ili autora. Uvek (mi) je interesantno videti hvalospev iz kojeg god već ugla.
Meni je (sada) 600 kintavosa mućo kintavosa. Teško se živi, koliko god voleo knjige i njihov kutak na mojim policama. Ne plaćam ni jednu više od 100, 200, pa i to samo onda kada mi baš krene (što je sve ređe) 😄 Kupih si Stephen Kinga u prošle godine, još nikako da se oporavim od toga. 😄 20 kg krompira sam mogao za Salemovo... Na Vulkanovoj akciji😄😄 Ažurirao puppet_master - 28.Veljaca/Feb.2022 u 15:10 |
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 981 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Pa film mozda i jedan od najboljih koji sam gledao,sta reci za glumu Bred Pita i Edvarda Nortona ,ne znam ovo je film pa koji koji mogu uvek i u svakoj prilici da gledam. jedino jos Bladerunner mogu isto tako uvek da gledam.
|
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58021 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
+ meni jedan od najromantičnijih finalnih kadrova ikada.
Dok kroz prozore gledaju kako se u eksplozijama ruše korporativni i ini neboderi, njih dve blese se drže za ruke, on u gaćama i prljavom bade mantilu, sa rupom u glavi (koja se još uvek puši) od metka koji je sam sebi ispalio u spoznaji da je bez svog znanja lider terorističke grupe i da je sj.ebaniji nego što je mislio, sa svojom skoro pa podjednako fuc.ked up ljubom mu i draganom, uz reči "Srela si me u nezgodnom trenutku (života)". ❤️ Come on, nije li to prelepo? Ima nade za sve nas. 😊💞 Ažurirao puppet_master - 28.Veljaca/Feb.2022 u 15:25 |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Da u onoj temi zaboravih i Filip K. Dik-a i njegove knjige, Da li androidi sanjaju elektricne ( elektronske) ovce po kome je radjen dati, Valis i taj serijal me nije kupio, Ali Tri stigme za Palmera Eldridza, pa Tecite suze..., Tamno skeniranje https://www.imdb.com/title/tt0405296/?ref_=nv_sr_srsg_0su mi odlicne,Suvisni izvestaj mada knjiga , mislim da ima manje od 100 strana, skoro dodje kao prica, Covek u ... mi se ne svidja mislim da je ostao nedorecen,ali sa odlicnom idejom a pritom heksagrame i Knjigu promena nisam bas razumeo citao sam o njegovom zivotu i radu zato i onoliko vezano za drogu,paral. svet. alternativnu... od onih npr. onih 10 sto su prevedene skoro od Kontrast-a iako su lose odradjene, mada nisu sve podjednako. Ažurirao AlexDeLarge - 28.Veljaca/Feb.2022 u 16:11 |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Pa dobro nema kome nije, mislim da su to univerzalni filmovi, Kosa mislim da smo u prvom razredu srednje skole gledali na muzickom, Heavy Metal takodje prva godina "likovno", Mi deca sa kolodvora Zoo isli na predstavu u osmom razredu, mada sam ja malo mladji od tebe, ko ne voli Kjubrika i Klarka pa bar neki film/delo, Kjubrik ih nema puno oko petnaest, mozda jedan ili dva vise , Klark ima duplo vise knjiga, plus price, kolekcije, Odiseju 3001 Konacna odiseja sam kao tinejdzer dobio za rodjendan jos je cuvam. Ok znam da je tesko, i rekoh da moj prijatelj uglavnom prodaje knjige za 200-400 din polovne, rekoh uzeh skoro Volterov Kandid, ali ne mora knjiga ima film, mada za novu od Palahnjuka nije mnogo, ali necu da smaram, po jos jednoj koju sam citao ima film ali ga nisam gledao Choke https://www.imdb.com/title/tt1024715/
Ažurirao AlexDeLarge - 28.Veljaca/Feb.2022 u 18:57 |
|
Gewehr98
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 1218 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Svi govore o Borilačkom klubu zaboravljajući da je jedan od glavnih deo filmova zapravo ljubavni trougao.
|
|
Danilo-Naissus
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior moderator Mολών Λαβέ Pridružen: 04.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Niš, Srbija Status: Offline Points: 23753 |
Opcije posta
Thanks(0)
|
1.ne volim kada se glavni lik obraća publici sa Bredom Pitom u pozadini kako urinira u jelo.
2.sado film - udari me da vidim kako je život lep. 3.grupe za podršku - morbidno. 4.ne volim filmove sa naracijom, koji počinje zadnjom scenom. Odlučna glumačka ekipa. I povlačim ocenu jer nisam gledao film do kraja. Jednostavno mi nije legao. Očekivao sam mnogo više ali ok. Nekima se svideo. Film iz 1999. Možda sam i promašio poentu filma. |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Šta se pravdaš kog vraga, Danilo, kao da je bitno uostalom, šta se meni sve ne sviđa, da sam živ i zdrav Doduše, jes' lepše kada se kaže konkretno "bre, smeta mi to, to i to", razumevanja stava glede.
|
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(0)
|
Heavy Metal, animirani? To sam imao sreću da pogledam baš tada kada je izašao, u bioskopu (mislim da je bio Dom Sindikata), kada sam bio majušan Puppet. Nisam gledao nastavak doduše. Nisu se zeznuli moji misleći da je za klinčad crtać, gledao sam tada tonu "R" rated filmova uveliko. Bio zaljubljen u Evil Dead i The Road warrior baš u to vreme. (švapski vhs doduše) Voltera nisam još čitao. Grdila me je (bivša! ) devojka oko toga. Nedovoljno čitah Francuze (ona je lingvista, francuski i engleski). Imam u planu prvo Zolu pa Igoa, lako ću za Voltera. Bliži su mi horori i sci-fi sada. Uzeh pa Bunjina though, dok je zima. A oči mi suze na ona Dina izdanja Čarobne knjige, mada i na Besede o Zemljinoj prošlosti...Nebitno, lutam
|
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Da, animirani. Zola, Balzak, Igo cak i sin i otac Dima i drugi su mi odlicni, sacuvao sam samo Zolu sabrana dela, poklonio sam biblioteci ostale, sad to cak ne moze da se proda za neku cenu, zanimljivo filozofija se najvise trazi, kao da vec dovoljno ne filozofiramo, kad sam hteo da prodam, mada jedni su mi dali koliko-toliko povoljnu cenu sto cu navesti, ali sabrana dela idu od 1500-3000 hiljade, osim ako nije nesto specificno npr dobro ocuvan Erih From ili nesto slicno. Dinu sam citao, ali mislim da je moglo kod Carobne knjige da se uzme za upola cene skoro na nekom snizenju, Tocak vremena citao, na KP bio za malu cenu isto skoro kupio ortak ali ima dosta knjiga pa shodno tome i cena, mada je meni Asimov mozda najvise prijao procitao sam valjda to dodje nekih 15 knjiga mozda koja vise, ne znam. A horore nesto i ne volim, mogu da procitam ali nije mi to gust, kao ni filmovi. A Voltera sam pomenuo zato sto sam Kandid uzeo za pola kutije cigara, ali Kjerkegora ILI-ILI platio dosta. A i meni su oci bile velike pa sam kupio 30 omnibus stripova i sad mi nesto krivo, jeste lepo ali mogao sam i bez njih,
Ažurirao AlexDeLarge - 28.Veljaca/Feb.2022 u 21:10 |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Ali opet pocesmo od Borilackog kluba i otisli daleko, ali u svakom slucaju meni je odlican film i preporuka za sve koji nisu gledali.
Ažurirao AlexDeLarge - 28.Veljaca/Feb.2022 u 21:22 |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Meni bitne delove izbaciš u citatu, ostaviš ono što zbilja tek usputno navedoh pa ne znam šta da dodam a još manje bih da ispadne da ignorišem razgovor
Htedoh baš da kažem da sam imao tu sreću da mi roditelji nisu birali, branili itsl to kako tražim svoj užitak u filmovima (imao sam poznanike kojima ni u ludilu ne bi dozvolili da gledaju one filmove koje ja komotno gledah u tim godinama). Na ulici znaju biti bitno drugačiji i otkup i prodaja. Ja to kod ljudi koje ne poznajem, iz puke strasti, plaćam 100, 200 dinara (max) knjigu. Moja šefica ni u ludilu ne bi dala toliko u otkupu. Niti ja onda kada, po službenoj dužnosti, otkupljujem. U knjižarama čisto iz inata ponekada kupim nešto, baš zato što je čisto ludilo da platim knjigu 1500, toliko ne zaradim za dan, gori mi svuda pod nogama, šefica, rekoh, ne bi 10 knjiga platila toliko, ikada (pričam o klasicima, fantastici, filozofiji itsl, nevezano za npr monografije), te iz čistog hira kupim nešto u Vulkanu, upravo jer nemam uslova za tako šta. Akcije su pa posebna prevara, znaš i sam. Upravo to, nešto što bih platio 100, 200, oni stave da je 2000, pa kao stave veliku akciju i "poklone" mi je za 1500 No, kažem, fu.ck it. Imam nažalost tu prazninu u sebi, moja čitava porodica je mrtva, u svem tom njihovom haosu se prodalo više hiljada knjiga koje smo svi skupljali tokom mnogo godina, pa mi je taj trip u glavi da kupujući knjige i ređajući ih u te nekada pune od poda do plafona police, negiram, anuliram propast svih ljudi do kojih mi je bilo stalo, i to gadno vreme iza nas. Iako naravno da nema smisla, no nisam siguran da ga je igde ionako, pa onda, eto...1500 dinara za Kinga, why not. Ažurirao puppet_master - 28.Veljaca/Feb.2022 u 21:38 |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Ma procitam sve, nego obicno stavim pocetak i kraj, ako je ceo citat, osim ako bas hocu nesto odredjeno. I ja sam odrastao sa starijima, ni meni niko nije branio, jer su imali poverenja u nas, a mi ih nismo izneverili, i samo su nam govorili pamet u glavu i to je to. Znam za otkup, zato i kazem da sam imao i dobre ponude van BG-a kao sto sam naveo ali nisam realizovao, ostalo je iz kompleta sto nisam procitao a planirao sam pa cu onda videti. Secam se kad je drugar prodao devedesetih npr Nemacka Linder album za Milku i 2l kole. Da su knjige otisle u bescenje, ali ako biram bar uzmem nesto na snizenju ili polovno od proverenih ljudi (ocuvanost i korektnost) i nesto ne zalim novac za knjige. A znam koliko kosta stampa ali ne za knjige, pa verujem da je slicno. Ali nije klasicna prevara nego to im je ponuda pa kupi odma ili cekaj da padne cena pa kupi, tako je za sve. Prebacice nas u spam ili u igricu
|
|
kjovo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 981 |
Opcije posta
Thanks(1)
|
Eh bas sam sa gustom procitao vasu diskusiju ,rekoh bolje da se ne mesam da ne bih otisao dalje. Meni najzalije i to sam cini se ranije Puppetu rekao ,sto sam u nekom trenutku ludila i besparice rasprodao celu biblioteku SF ,kompletan Kentaur, Polaris,Znak Sagite ,komplet Siriusa,Alefa,kompl;et Kinga sve do Mracne kule, stripove razne komplete ,znaci evo dusa me boli,i meni moji nisu branili ,pa cale me i navukao na knjige i Sf konkretno. Jbga sad ne bih nikad tako nesto uradi ali sta ces zivot nas tera na razne postupke .Nikad nisam bio na forumima ali eto ovde sam se nasao prevashodno zbog para vas . Aj ljudi bilo je dosta
|
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Opcije posta
Thanks(1)
|
Da smo mi živi i zdravi, sve su to ipak samo predmeti. Ima važnijeg, a ako je baš gušt, biće opet i knjiga i fine kućne biblioteke. Narator u Fight Clubu je našao sebe i u grđim uslovima (ona kuća..), među grđim ljudima, sa nezgodnijim okolnostima svoje ličnosti, neka i kraj još jedne izgubljene duše. Šta je onda nama mukica, biće svega, dok je nas.
|
|
Odgovori | Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |