Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo!
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo!

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo!
    Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:06
Žrtva Facebook politike privatnosti podataka ovog puta postao je i njegov vlasnik Mark Cukerberg.

Facebook i njegov vlasnik već nedeljama pričaju kako novim podešavanjima privatnosti na ovoj mreži omogućuju svim korisnicima da zadrže informacije o sebi koje ne žele da drugi saznaju.

Ipak, mnogi korisnici Interneta nakačeni na najpopularniju socijalnu mrežu pobesneli su kada su saznali da se desilo upravo suprotno sa uvođenjem novih podešavanja.

U poslednjih nekoliko dana kada se ulogujete na svoj Facebook nalog pojavljuje vam se obaveštenje da su izvršene male izmene koje će vam omogućiti više kontrole nad informacijama koje dajete drugim korisnicima.

Međutim, Facebook je sakrio od svih nas da je svim korisnicima poništio prethodna podešavanja i da je sada sve što ste okačili na sajt vidljivo svima na mreži: vaše fotografije, kontakt informacije, itd.

To se desilo i sa nalogom Marka Cukerberga, pa su Internet poplavile fotografije njega bez majice u šorcu kako sedi pored bazena, kako ispija pivo, izvaljenog u sofu u zagrljaju sa plišanim medom i mnoge druge.

Mnogi korisnici su kliknuli na "Continue to Next Step" i otkrili da su resetovana podešavanja i da su sada sva podešavanja javna. Kliknuli su na "Old Settings", ali ni to nije dovoljno.

Čak i kada stavite da su vaše profil slike dostupne samo vašim prijateljima, njih će ipak moći da vidi ceo stvet, kao i vaše Fan Pages, sve vaše prijatelje, koje TV emisije i/ili političke partije volite.

Ne verujete nam? Samo odite na vaše "Privacy Setting", kliknite na "Profile Information", a onda na "Preview my Profile".

Kao što sam Facebook kaže, to će vam pružiti priliku da vidite kako vaš profil izgleda većini ljudi na Facebooku.

Onda pokušajte da vašu profil sliku, ili listu prijatelja, isključite i shvatićete da se ništa niej desilo.

Zato se nadajte da vaša profil slika nije previše kompromitujuća ili da niste fan bilo čega što je možda previše rizično, jer od sada vaš šef, bakica ili najveći neprijatelj može sve to da vidi.

Jedino što vas sada može spasiti je da odlučite da uopšte nemate profil sliku na Facebooku.

Ako želite da sakrijete listu svojih prijatelja onda to više ne radite na strani sa podešavanjima privatnosti, već morate da odete na stranicu sa vašim profilom i kliknete na olovkicu u gornjem desnom uglu boksa sa listom prijatelja.

Kada se otvori padajući meni vi otčekirajte "Show my friends on profile".

(MONDO)
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:11
Ah, što volem što nemam nalog na Facebooku. Jeste da sam jedna od retkih, ali izgleda da sam bila u pravu LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:21
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Ah, što volem što nemam nalog na Facebooku. Jeste da sam jedna od retkih, ali izgleda da sam bila u pravu LOL

pa vreme je da otvoris,da budes kao i vecina
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
faithlessmary View Drop Down
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:39
Bas sam sinoc podesavala sve to na stari dobri nacin i sve funkcionise ok. Napravila sam grupu ljudi, koja ne moze da vidi sve moje fotografije. Kada sam pogledala svoj profil iz ugla jedne od tih manje pozeljnih, sve je ispalo kako sam zelela. 
Veži konja gde ti gazda kaže
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:41
ja kad odem da vidim preview mog profila,sve je onako kako pise u textu,sve se vidi.

- Armin van Buuren

Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:43
a mozda zato sto ja nisam jos uvek kliknula na to da ugradim new settings za privacu. niti cu ocigledno hahaha 
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:49
Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

a mozda zato sto ja nisam jos uvek kliknula na to da ugradim new settings za privacu. niti cu ocigledno hahaha 

pa moguce,onda i nemoj.

- Armin van Buuren

Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 01:21
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

pa vreme je da otvoris,da budes kao i vecina

nema šaMse LOL LOL LOL

Bas sam sinoc podesavala sve to na stari dobri nacin i sve funkcionise ok. Napravila sam grupu ljudi, koja ne moze da vidi sve moje fotografije.

Ok, grupa ljudi ne vidi sve tvoje fotografije, a šta je sa svim ostalim milionima korisnika LOL LOL LOL LOL LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 01:35
Ma ne vidi niki!!! ;)))))

Ažurirao faithlessmary - 12.Prosinac/Dec.2009 u 01:36
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 01:56

Ma ne vidi niki!!! ;)))))

LOLLOLLOLLOLLOL  Pa nisi tako napisala prvi put LOLLOLLOLLOL

evo, ja vidim sve, iako nemam nalog na FB LOLLOLLOLLOL

Na vrh
Senior translator
Senior translator
Neprikosnovena Mary

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj faithlessmary Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 13:47
hahahahha :)))))))))
Na vrh
iromafia111 View Drop Down
Administrator
Administrator
Nabadač engleskog poznat i kao Gazda

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj iromafia111 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 14:55

Dobrodošla u klub. Od početka mi taj Fejs izgleda kao špajzkarta za pedofile.

No Face - no problems!
Na vrh
icemaher View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024.

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj icemaher Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 15:31
Drago mi je sto nisam member tamo, jos pa ova situacija, jos bolje sto nisam. Aj em stil unknown menLOL
Na vrh
slowrun View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj slowrun Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12.Prosinac/Dec.2009 u 17:22
Je l' misliš na svetsku ekonomsku krizu ili... LOL

And biliv mi, vi ar ol (k)noun men (end sam vimen LOLLOL)
In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland.   True Story
Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 01:09
Citiraj Ah, što volem što nemam nalog na Facebooku. Jeste da sam jedan od retkih ali izgleda da sam bio u pravu LOL
Wink
Na vrh
jecaDJ View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Dj Sexyglasić

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj jecaDJ Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 03:57
+1 osoba koja nema profil...hihihihih,živim miran život bez fb-a i farme i ostalih čuda tamo...
♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥
Na vrh
JDs Revenge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member
Čovek sa "Raskršća"

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JDs Revenge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 04:18
+ jos jedan koji nema profil Smile
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 09:27
Originalno postovano od strane jecaDJ jecaDJ piše:

+1 osoba koja nema profil...hihihihih,živim miran život bez fb-a i farme i ostalih čuda tamo...

veruj mi imam nalog,ali nista ne igram od tih gluposti,prosto mi je glupo,da koristim fejs za igranje.

- Armin van Buuren

Na vrh
cudak_31177 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!!

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj cudak_31177 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 09:36
Meni nije jasna jedna stvar: Jel' vi svi mene zajebavate, ili šta? Ko je vama uopšte rekao da profil na fejsbuku podrazumeva obavezno pravo ime, obaveznu sliku ili nešto drugo obavezno? Bilo ko može da se prijavi pod bilo kojim imenom (kao i na ovom ili bilo kom drugom forumu) i zajebava se standardno, i nikakva privatnost neće biti narušena. Ne razumem vas... Confused Ako sam preskočio neko pravilo po kome mora da se govori istina istina i samo istina na FB, recite mi da znam, da se ne zajebavam tamo. LOL 
Na vrh
yolix83 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj yolix83 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Prosinac/Dec.2009 u 10:03
Ne znam što se uvijek brinu za neku privatnost na FB, i uvijek neka frka oko toga. Pa ono što ne želim da drugi vide to sigurno neću ni stavljati na FB. I gotova stvar...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.