Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo!

Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=29843
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 06:01
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo!
Objavio: AcaNDr
Tema: Facebook i privatnost? Neće moći, ponovo!
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:06
Žrtva Facebook politike privatnosti podataka ovog puta postao je i njegov vlasnik Mark Cukerberg.

Facebook i njegov vlasnik već nedeljama pričaju kako novim podešavanjima privatnosti na ovoj mreži omogućuju svim korisnicima da zadrže informacije o sebi koje ne žele da drugi saznaju.

Ipak, mnogi korisnici Interneta nakačeni na najpopularniju socijalnu mrežu pobesneli su kada su saznali da se desilo upravo suprotno sa uvođenjem novih podešavanja.

U poslednjih nekoliko dana kada se ulogujete na svoj Facebook nalog pojavljuje vam se obaveštenje da su izvršene male izmene koje će vam omogućiti više kontrole nad informacijama koje dajete drugim korisnicima.

Međutim, Facebook je sakrio od svih nas da je svim korisnicima poništio prethodna podešavanja i da je sada sve što ste okačili na sajt vidljivo svima na mreži: vaše fotografije, kontakt informacije, itd.

To se desilo i sa nalogom Marka Cukerberga, pa su Internet poplavile fotografije njega bez majice u šorcu kako sedi pored bazena, kako ispija pivo, izvaljenog u sofu u zagrljaju sa plišanim medom i mnoge druge.

Mnogi korisnici su kliknuli na "Continue to Next Step" i otkrili da su resetovana podešavanja i da su sada sva podešavanja javna. Kliknuli su na "Old Settings", ali ni to nije dovoljno.

Čak i kada stavite da su vaše profil slike dostupne samo vašim prijateljima, njih će ipak moći da vidi ceo stvet, kao i vaše Fan Pages, sve vaše prijatelje, koje TV emisije i/ili političke partije volite.

Ne verujete nam? Samo odite na vaše "Privacy Setting", kliknite na "Profile Information", a onda na "Preview my Profile".

Kao što sam Facebook kaže, to će vam pružiti priliku da vidite kako vaš profil izgleda većini ljudi na Facebooku.

Onda pokušajte da vašu profil sliku, ili listu prijatelja, isključite i shvatićete da se ništa niej desilo.

Zato se nadajte da vaša profil slika nije previše kompromitujuća ili da niste fan bilo čega što je možda previše rizično, jer od sada vaš šef, bakica ili najveći neprijatelj može sve to da vidi.

Jedino što vas sada može spasiti je da odlučite da uopšte nemate profil sliku na Facebooku.

Ako želite da sakrijete listu svojih prijatelja onda to više ne radite na strani sa podešavanjima privatnosti, već morate da odete na stranicu sa vašim profilom i kliknete na olovkicu u gornjem desnom uglu boksa sa listom prijatelja.

Kada se otvori padajući meni vi otčekirajte "Show my friends on profile".

(MONDO)

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Odgovori:
Objavio: bojanadj
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:11
Ah, što volem što nemam nalog na Facebooku. Jeste da sam jedna od retkih, ali izgleda da sam bila u pravu LOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:21
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Ah, što volem što nemam nalog na Facebooku. Jeste da sam jedna od retkih, ali izgleda da sam bila u pravu LOL

pa vreme je da otvoris,da budes kao i vecina

-------------
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Objavio: faithlessmary
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:39
Bas sam sinoc podesavala sve to na stari dobri nacin i sve funkcionise ok. Napravila sam grupu ljudi, koja ne moze da vidi sve moje fotografije. Kada sam pogledala svoj profil iz ugla jedne od tih manje pozeljnih, sve je ispalo kako sam zelela. 

-------------
Veži konja gde ti gazda kaže

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:41
ja kad odem da vidim preview mog profila,sve je onako kako pise u textu,sve se vidi.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:43
a mozda zato sto ja nisam jos uvek kliknula na to da ugradim new settings za privacu. niti cu ocigledno hahaha 

-------------

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 00:49
Originalno postovano od strane faithlessmary faithlessmary piše:

a mozda zato sto ja nisam jos uvek kliknula na to da ugradim new settings za privacu. niti cu ocigledno hahaha 

pa moguce,onda i nemoj.

-------------

- Armin van Buuren

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 01:21
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

pa vreme je da otvoris,da budes kao i vecina

nema šaMse LOL LOL LOL

Bas sam sinoc podesavala sve to na stari dobri nacin i sve funkcionise ok. Napravila sam grupu ljudi, koja ne moze da vidi sve moje fotografije.

Ok, grupa ljudi ne vidi sve tvoje fotografije, a šta je sa svim ostalim milionima korisnika LOL LOL LOL LOL LOL

-------------
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 01:35
Ma ne vidi niki!!! ;)))))

-------------

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 01:56

Ma ne vidi niki!!! ;)))))

LOLLOLLOLLOLLOL  Pa nisi tako napisala prvi put LOLLOLLOLLOL

evo, ja vidim sve, iako nemam nalog na FB LOLLOLLOLLOL

-------------

Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 13:47
hahahahha :)))))))))

-------------

Objavio: iromafia111
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 14:55

Dobrodošla u klub. Od početka mi taj Fejs izgleda kao špajzkarta za pedofile.

No Face - no problems!

-------------

Objavio: icemaher
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 15:31
Drago mi je sto nisam member tamo, jos pa ova situacija, jos bolje sto nisam. Aj em stil unknown menLOL

-------------
https://www.tvtime.com/en/user/66431209/profile" rel="nofollow - TV TIME

Objavio: slowrun
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2009 u 17:22
Je l' misliš na svetsku ekonomsku krizu ili... LOL

And biliv mi, vi ar ol (k)noun men (end sam vimen LOLLOL)

-------------
In my body, where the shame gland SHOULD be, there's a second AWESOME gland.   True Story

Objavio: darije
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 01:09
Citiraj Ah, što volem što nemam nalog na Facebooku. Jeste da sam jedan od retkih ali izgleda da sam bio u pravu LOL
Wink

-------------

Objavio: jecaDJ
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 03:57
+1 osoba koja nema profil...hihihihih,živim miran život bez fb-a i farme i ostalih čuda tamo...

-------------
♥ Ljudi kojima je suđeno da budu zajedno, uvek se nađu na kraju!♥

Objavio: JDs Revenge
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 04:18
+ jos jedan koji nema profil Smile

Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 09:27
Originalno postovano od strane jecaDJ jecaDJ piše:

+1 osoba koja nema profil...hihihihih,živim miran život bez fb-a i farme i ostalih čuda tamo...

veruj mi imam nalog,ali nista ne igram od tih gluposti,prosto mi je glupo,da koristim fejs za igranje.

-------------

- Armin van Buuren

Objavio: cudak_31177
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 09:36
Meni nije jasna jedna stvar: Jel' vi svi mene zajebavate, ili šta? Ko je vama uopšte rekao da profil na fejsbuku podrazumeva obavezno pravo ime, obaveznu sliku ili nešto drugo obavezno? Bilo ko može da se prijavi pod bilo kojim imenom (kao i na ovom ili bilo kom drugom forumu) i zajebava se standardno, i nikakva privatnost neće biti narušena. Ne razumem vas... Confused Ako sam preskočio neko pravilo po kome mora da se govori istina istina i samo istina na FB, recite mi da znam, da se ne zajebavam tamo. LOL 

-------------

Objavio: yolix83
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 10:03
Ne znam što se uvijek brinu za neku privatnost na FB, i uvijek neka frka oko toga. Pa ono što ne želim da drugi vide to sigurno neću ni stavljati na FB. I gotova stvar...

Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 11:49
Originalno postovano od strane AcaN AcaN piše:

veruj mi imam nalog,ali nista ne igram od tih gluposti,prosto mi je glupo,da koristim fejs za igranje.

Ja igram i bash mi je super LOL

-------------

Objavio: LEMONZOO
Datum objave: 14.Prosinac/Dec.2009 u 12:09
Originalno postovano od strane darije darije piše:

Citiraj Ah, što volem što nemam nalog na Facebooku. Jeste da sam jedan od retkih ali izgleda da sam bio u pravu LOL
Wink

+1

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk