Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na članke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dunkirk - bledo!    (20.07.2017.)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Dunkirk - bledo! (20.07.2017.)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Dunkirk - bledo! (20.07.2017.)
    Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2017 u 14:08
Slažem se sa recenzijom ovog filma. Za razliku od ere crno-belog viđenja WW2, sada se radi političke korektnosti ide u drugu krajnost "svi smo mi krivi za neke rat". E, pa, nije baš tako. Zna se ko se pripremao za rat, ko je izabrao dan i sat početka rata. Veliki dečak je izigravavao grubijana u školi i maltretirao manju i slabiju decu a onda su ta deca pozvala svog ujaka iz Amerike koji je prevaspitao velikog dečaka (psihopatu) i njegovog daljeg rođaka iz Japana, da im u narednih 100 godina ne padne na pamet da umišljavaju da su "viša bića, arijevci". Denkerk je u svesti Britanaca nešto poput jednog boja iz 1389.godine. Ima tu puno emocija. Sećanja vremenom blede a istorija se polako preispituje i revizira tako da će možda jednog dana pisati da su siroti Nemci branili bez uspeha Jevrejima da idu u logore i utrčavaju u gasne komore. Ma, ne, to nije bila zvanična poltika koju su svi podržavali ili bar skretali pogled u stranu, to su dušmani izmislili i napisali neku cifru u milionima. Oprostiti, možda. Zaboraviti, ne.
Na vrh
Atrahasis View Drop Down
Junior translator
Junior translator
Onaj koji jeste

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Atrahasis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2017 u 14:42
Što bi rekao T.S. Eliot, rat je prostitucija ljudskog razuma. Ako zanemarimo nacionalna obeležja i bilo kakve pripadnposti (religijske), čak i ako prevaziđemo te tzv. osobenosti, i tada će biti kolizija i sukoba između nekih kvazi suprotstavljenih tabora i grupa. Ljudska priroda je takva, jadna i posrnula. Iz svega toga, vidi se da u ratu zapravo i nema potlačenih i onih koji tlače... paradoksalno je da sam rat te tzv. suprotstavljene strane stapa u jednu kohezivnu celinu... 

Ažurirao Atrahasis - 20.Srpanj/Jul.2017 u 14:47
We shall not cease from exploration, and the end of all our exploring
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2017 u 15:15
Ne bih ja ništa tu dodao ili oduzeo na deo dole citirane recenzije.    

"Ono gdje Nolanova klaustrofobičnost i intimni pristup najbolje funkcioniraju jest u zračnim bitkama. Tom Hardy i Jack Lowden glume RAF pilote koji se upuštaju u zračne bitke oko plaže Dunkirk. Sa IMAX kamerama postavljenim na modificiranim YAK avionima, Nolan nas odvodi u nebeske visine iz kojih ćemo vidjeti uistinu spektakularne zračne scene...

Ipak, negativna strana ovog pristupa je ta da će vam biti jasno zašto se ljudi na zemlji pitaju gdje su piloti – doima se kao da je zračna borba bila veoma mala i kratka, a zapravo nije bilo tako.

Osim zračne, i pomorska bitka veoma je dobro izvedena s tehničke strane. Dobit ćete jasan dojam koliko je to klaustrofobično nalaziti se na brodu, te koliko je zastrašujuće kada na njega počnu padati granate. Također, gluma u ovom dijelu daleko je najbolja u cijelom filmu. Mark Rylance i njegov sin, te tiha komunikacija između njih dvojice, uistinu su odlični, a scena utapanja mornara jedna je od najstravičnijih i najpamtljivijih scena u posljednjih nekoliko godina.

Iako na moru i u zraku film funkcionira veoma dobro, mjesto gdje je zakzao jest na kopnu. Imamo i tu nekoliko scena briljantnosti – vojnika koji je odlučio ubiti se odlaskom u more, ili tihi, ponosni osmijeh inženjera koji je napravio luku od kamiona – no ne postoji osjećaj veličine ili kaosa koji se uistinu odvijao u Dunkirku. Da je suditi po Nolanu, plaža na Dunkirku sadržavala je oko 3 stupaca po 200 vojnika koji su strpljivo čekali da budu spašeni. Nema nikakve panike, straha, kaosa ili anarhije. A također nećete dobiti osjećaj da se zapravo radi o nekoliko stotina tisuća ljudi.

Stoga, u konačnici, Nolan je napravio veliku pogrešku. On nam je pružio film koji pokušava prenijeti intimu bez da je imenovao ijednog lika, a s druge strane se nije odlučio prikazati epsku veličinu ove bitke. A najgore od svega, napravio je mnogo povijesnih pogrešaka koje uvelike utječu na naše razumijevanje toga što se zapravo dogodilo.

No, ukoliko ste obožavatelj njegovih prošlih filmova, vjerujemo da će vam se i ovaj svidjeti, iako možda i nije baš najbolji primjer povijesnog spektakla."

Izvor - link - cela recenzija i vrline i mane.     

Ps.lično mislim da je film po kvalitetu negde u zlatnoj sredini. Niti je tako loš kao što ih ima nekih, niti je toliko extra kao što su neki. Generalno, gledljiv ratni film za one koji baš ne cepidlače kad je istorija u pitanju.      Realno, nije loše a moglo je i bolje.    

Ažurirao Danilo-Naissus - 21.Srpanj/Jul.2017 u 00:50

Na vrh
vladimir-jazic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vladimir-jazic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2017 u 19:51
Muzika je ocajna, tokom celog filma nabija tenziju i kada je nema. Nema emotivnog vezivanja za likove, scene borbe su izuzetno lose i neatraktivne. Ocekivao sam da ce scene sa Tom Hardy-em biti sjajne, borbe lovaca itd, ali i to je ostavilo poprilicno bled utisak. Pogledajte samo borbe aviona iz filma Eternal Zero. Pocetak filma, kao da sam krenuo da gledam od sredine. Prica je jako losa, manjak dijaloga i sve ostalo cini da je ovo jedan od najlosijih ratnih filmova koje sam gledao u zivotu.
Na vrh
Sholee View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Sholee Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2017 u 20:10
Ne bih htio da se itko ovdje uvrijedi, ali primjetio sam da ovdje ljudi obožavaju davati negativne kritike, a da ne navedu niti jednu otkupljujuću vrlinu filma. Iskreno mislim da je kritika koja u sebi ima samo negativne komentare, za film koji je dosada ima večinski samo pozitivne dojmove od strane kritike i PUBLIKE, pokazuje nerazumijevanje u film opčenito i sebičnost u gledanju. Nisam gledao još film, nije da sam neki Nolan "fanboy", "intersellar" mi nije bio ništa posebno, ali sam shvaćao zašto ga toliko ljudi voli a zašto je meni bio malo previše ambiciozan. Uglavnom, želim samo reći da bi trebali koji put pogledati film iz neutralne pozicije, a ne uhvatiti se za jednu stvar koja se vama nije svidjela i ajmo sad se posrat po filmu...
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Srpanj/Jul.2017 u 20:11
Hvala Vladimire. Smile Meni se i tako ne gleda, taman si dobro opisao to kako doživljavam nemali broj ovih novijih ratnih filmova LOL te sam ubeđen da bi mi i ovo bilo predaleko, sve i da nije mitomanska varijanta (pošto Danilo voli da ispravlja postove te ne znam kada će koja izjava nestati a koja se pojaviti posle 10 sati LOL ja mislim na njegovo "Denkerk je u svesti Britanaca nešto poput jednog boja iz 1389. godine. Ima tu puno emocija" pa, ako je jednako tome, ja to ne bih gledao ni da mi plate, mnogo, sve i da inače volim Nolanov izraz, što nije slučaj), dakle nisam za kakvo emotivno, mitsko tumačenje istorije, toga mi je preko glave ionako, a zvuči kao da je još i bezlično, šuplje, bledo, nešto na šta sam nažalost navikao u poslednje vreme, a sve suprotno od onoga što očekujem od filmova ove tematike. Meni je dramaturgija inače bliska, te ako škripe priča/likovi/dijalozi, meh, čemu pratiti to onda......čast izuzecima koji biju po nekom petom planu koji me radi LOL što ovde teško može biti slučaj. LOL Ovo je priča o tome zašto me nešto odbija, inače, a ne o tome kakav je ovo film, jer o tome svakako nemam sud, zapravo me i ne zanima, nekada je lepo pričati i o motivaciji ili manjku iste kod filmofila. A svako ko može i želi, neka pogleda film. To mahom uvek i kažem. No ljubav prema filmu se može slaviti i gunđanjem oko dotičnih. LOL

Ažurirao puppet_master - 21.Srpanj/Jul.2017 u 02:37
Na vrh
skomi2007 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skomi2007 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21.Srpanj/Jul.2017 u 18:25
Slažem se sa autorom, pokušaj da se od ničega napravi nešto... Da ne dužim bez potrebe...
Na vrh
Meklejn View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Meklejn Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2017 u 15:18
Ne znam sta si hteo reci ovim "Drž se, čoveče, Mračnih vitezova i Međuzvezdanih stvorova, mnogo ti bolje ide".. Imam osecaj kao da si zeleo ove filmove prikazati kao limunadice koje moze da radi i Majkl Bej. Napravi ti druze film kao sto je mracni vitez. Koji je filmcina. Ako ti je cilj bio da umanjis Nolana i njegov rad ispao si smesan. Inace ovaj film nisam gledao, i ako mi se ne dopadne sigurno necu imati tako jadan stav prema njegovom radu, jer je potpuno jasno zasto je covek jedan od najboljih rezisera danasnjice.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Srpanj/Jul.2017 u 15:38
Meklejn, sve si pogresno razumeo. I Vitez i Medjuzvezdani su klasa, ali ovo je slab zanrovski film. Nepotreban Nolanov izlet u zanr koji ne poznaje.
Na vrh
djurisi3 View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj djurisi3 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2017 u 12:12
Po meni je od Nolanovih filmova najbolji "Nesanica". Svi zaboravljaju na Memento i Nesanicu. Dva vrhunska filma prije Nolanove superhero faze! Ustalom mislim da su svi "superhero" filmovi treš za tinejdžere.
Na vrh
noxovac93 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj noxovac93 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2017 u 20:19
druze jesi li ti misko bilbija? svaki film koji je izasao ispljuva ali vazno je da ti je spajdermen vrh...
Na vrh
noxovac93 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj noxovac93 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2017 u 20:21
Originalno postovano od strane djurisi3 djurisi3 piše:

Po meni je od Nolanovih filmova najbolji "Nesanica". Svi zaboravljaju na Memento i Nesanicu. Dva vrhunska filma prije Nolanove superhero faze! Ustalom mislim da su svi "superhero" filmovi treš za tinejdžere.

batali droge druze
Na vrh
krlle44 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj krlle44 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Srpanj/Jul.2017 u 20:58
Meni licno film nije sjeo a u biti ja sam fan scifi zanra
Na vrh
tantal View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

web-dl xD

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tantal Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2017 u 00:50
Jos nisam stigao da pogledam.
Na vrh
idvi View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj idvi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2017 u 07:54
Originalno postovano od strane Sholee Sholee piše:

Ne bih htio da se itko ovdje uvrijedi, ali primjetio sam da ovdje ljudi obožavaju davati negativne kritike, a da ne navedu niti jednu otkupljujuću vrlinu filma. Iskreno mislim da je kritika koja u sebi ima samo negativne komentare, za film koji je dosada ima večinski samo pozitivne dojmove od strane kritike i PUBLIKE, pokazuje nerazumijevanje u film opčenito i sebičnost u gledanju. Nisam gledao još film, nije da sam neki Nolan "fanboy", "intersellar" mi nije bio ništa posebno, ali sam shvaćao zašto ga toliko ljudi voli a zašto je meni bio malo previše ambiciozan. Uglavnom, želim samo reći da bi trebali koji put pogledati film iz neutralne pozicije, a ne uhvatiti se za jednu stvar koja se vama nije svidjela i ajmo sad se posrat po filmu...

Mislim da griješiš (takodjer bez ljutnje). Ja negativne kritike filmovima gledam iz posve drugog kuta.
Filmoljupci su ipak na višoj razini nego ranije. Gleda se više, sitnićavije a i za usporedbu imamo daleko više primjera. 
 Ja kad gledam film ako u prvim kadrovima vidim usiljeni dijalog ili glupu glumu, kamera koja luta po kutovima ili "imitira" snimanje iz ruke..prekidam.
 Ako film obiluje hrpom klišea..sistemom "pazi leđa", krafne pa dijalozi koje sam odgledao i cuo x puta
..odmah svrstavam u lošije filmove. I tako redom...
 Zašto tako..jednostavno jer sam pogledao xxx filmova i pamtim mnogo scena i dijaloga i kameru i radnje i razne sekvence..tako da neke (za mene) loše filmove nakon par kadrova mogu već prepricati.
O tome se radi ..jednostavno smo zreliji.
Da još i filmovi koji bi trebali imati neki romantićan naboj a teška metal muzika razbija uši ..BUM
Kao da dobiješ sladoled s malinama a gore ti dodaju ..papar :)
Film nisam još odgledao.
Na vrh
romanova View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj romanova Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2017 u 15:07
Dosta mi je ratova pa ni ratne filmove ne gladam, tako da nemam sto komentarisati :)
Na vrh
petar-molnar View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj petar-molnar Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Srpanj/Jul.2017 u 07:58
Apsolutno potpisujem sve rečeno. Nabrijan sam na film godinu dana, na kraju ispalo sve li la. I jako loše ili nikako objašnjeno šta se tamo događalo
Na vrh
Kokonino12 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kokonino12 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2017 u 14:52
Konačno odgledao, i moram reći da se slažem sa svim rečenim ovdje, film je toliko očajan da sam nakon 30 minuta htioizači iz kina:( to mi se još na nijedan film nije dogodilo, pogledao do kraja, i veoma razočaran viđenim, konfuzno , negleljivo, dosadno , 
Na vrh
dejan-kosi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dejan-kosi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2017 u 15:18
Gde naci titl za DUNKIRK...?
Na vrh
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2018 u 01:36
Ne slabo, već preslabo.     

Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,254 sekundi.