Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dunkirk (2017) |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | |
Chuck Norris ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2012 Status: Offline Points: 2413 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 15.Prosinac/Dec.2016 u 17:38 |
![]() Žanr: akcija, drama, istorijski Država: UK, Francuska, SAD Režija: Christopher Nolan Scenario: Christopher Nolan Uloge: Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance, James D'Arcy, Harry Styles Opis: Film je nadahnut operacijom Dynamo, misijom iz 1940. u kojoj je oslobođeno preko 300 tisuća britanskih i savezničkih vojnika, koji su bili u zamci okruženi Nacistima u francuskom gradu Dunkerqueu (Dunkirku). To je bila jedna od najvećih organiziranih povlačenja u modernoj vojnoj povijesti. I vjerojatno najčudnija jer su saveznički vojnici evakuirani preko Kanala zahvaljujući floti sačinjenoj od ribarica, trajekata, luksuznih jahti, ratnih brodova te svih ostalih plovila koja su se mogla naći u britanskim, francuskim, nizozemskim i belgijskim lukama. Izvor: mojtv.hr |
|
![]() |
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 218 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prijevod je najavio Bambula ⚡️
|
|
![]() |
|
vurdupina ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: perasljika Status: Offline Points: 4 |
tresla se gora rodio se mis,neuvjerljivo, blijedo sa dosta zanatskih gresaka..
|
|
![]() |
|
Banjo92 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 25.Srpanj/Jul.2017 Lokacija: MNE Status: Offline Points: 0 |
6\10
|
|
![]() |
|
Rajkula27 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 31.Srpanj/Jul.2017 Status: Offline Points: 29 |
Odličan film,gledao sam ga u bioskopu,nemam šta da zamerim.
|
|
![]() |
|
dragan-novi-profil-r ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 3 |
Gledao ga,žao mi je da još ne mogu da gledan Operation Dunkirk( nemam prevod),mogao bih da povučem neke paralele....možda.
|
|
![]() |
|
bokidante ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 05.Rujan/Sep.2011 Status: Offline Points: 63 |
Odličan film! 9/10
|
|
![]() |
|
Platan ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() Pridružen: 27.Prosinac/Dec.2008 Status: Offline Points: 505 |
Nisam osetio dramu, nekako je neuverljivo. Zapravo bilo bi možda dobro da ne znamo istorijske detalje. Jednostavno sam očekivao mnogo bolju i napetiju filmsku priču. To je po mom mišljenju izostalo. Ipak film vredi pogledati.
|
|
![]() |
|
Srecko Delibasic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 23.Svibanj/May.2010 Lokacija: Nikšić, CG Status: Offline Points: 630 |
Odavno me nije neki film ovako smorio. Vizuelno je savršen, montaža zvuka fenomenalna, ali cjelokupan utisak je moje prevrtanje očima u trenutku kad je film zaključen. 5/10
|
|
![]() |
|
Baki_MB ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 06.Svibanj/May.2007 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 2 |
Limunada sa dobrom glumackom ekipom
|
|
![]() |
|
Freak37 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2015 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 123 |
Nista posebno !
|
|
![]() |
|
Black Raven ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1360 |
Moja ocena 4/10. Ovaj film nema nikakvu zanimljivost,da ovo nije režirao Nolan verovatno bi i na Imdb-u bila ocena 4-5. Ovo je rimejk filma Dunkirk iz 1958 i baš zato ne zaslužuje veliku ocenu jer osim lepšeg zvučnog i vizualnog efekta ovaj film ništa nije bolji od predhodnika. Ovaj film je možda samo britancima dobar jer je ovo za njih kao za nas srbe film Marš na Drinu,ali ovaj Dunkirk realno nije ništa poseban i po mom mišnjenju ni ovaj film a ni Nolan kao režiser ne trebaju da budu nominovani za oskara. Pogledajte film pa procenite sami ali ja lično ni malo nisam oduševljen ovim filmom.
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 70913 |
Ugasio posle 40ak minuta, zbilja mi ne leži, nisam mogao da se fokusiram na likove, tempo filma mi je neujednačen, jednostavno mi nije držao pažnju.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 91830 |
Nolan je želeo da se fokusira na nekoliko “malih priča” i da onda neke
“velike događaje” smešta u njihov drugi plan, da istovremeno ima i
intimnu priču o preživljavanju i ratni spektakl. Hteo je i jare i pare a
nije dobio ništa svojim ziheraškim pristupom filmu koji jue trebao da
bude ratni spektakl. To može da prođer kod njegovih fanova ili ljudi
koji nisu gledali Gibsonov Hacksaw Ridge (2016) ili neki malo manje
izvikan ratni ruski film. Na primer, Dvadtsat vosem panfilovtsev (2016)
ili Bitva za Sevastopol (2015) koji su u svemu bolji od ovog što je
Nolan prikazao.
|
|
![]() |
|
Sara Ryder ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 28.Svibanj/May.2017 Lokacija: Citadel Status: Offline Points: 63 |
Mislim da ljudi imaju pogrešan pristup ovom filmu očekivajući nekakav epski spektakl, akciju, pucačinu. Nolan je čitavoj priči dao jedan ljudski ton koji se posebno ogleda na početku gde mladi vojnici na sve načine pokušavaju da prežive. Ili avijatičar koji ne želi da se vrati nazad. Ne znam, nekome će se dopasti, nekome neće ali ja sam uspeo da se povežem sa likovima i da na neki način saosećam sa njima, što je veoma retko u današnjoj kinematografiji. Sa time u vezi, samo pohvale sa moje strane za Dunkirk.
|
|
![]() |
|
insideman ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
Dramska neizvesnost je ono što Nolan uvek odlično radi i tu je bio na svom nivou. Vizuelno takođe zadovoljavajuć. Omanuo je tamo gde je, po mom mišljenju najbitnije, narativno. Pravolinijski i lako predvidivo sa slabašnom tematsko/moralnom pozadinom. Ovim filmom flertovao je sa lošim akcionim blokbasterima i superherojima, jednostavnom serijom atraktivnih sekvenci. Od nekoga ko je sinonim za kompleksan i inovativan storytelling ovo svakako nisam očekivao. Ipak, bilo je zadovoljavajuće gledanje, za oko.
Iskreno mi nedostaje Memento Nolan
|
|
![]() |
|
chiba ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 24.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 145 |
Više sam očekivao od filma i zato je razočaranje veće. Nije mi legao.
|
|
![]() |
|
insideman ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 380 |
|
|
![]() |
|
Wida ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Uploader ![]() ![]() Pridružen: 06.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: River Styx Status: Offline Points: 459 |
Ja se pripremio za totalni ratni spektakl,kad ono dramica za čajanku.
Ostao totalno razočaran. |
|
![]() |
|
AlfaStalker ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() ![]() Pridružen: 14.Svibanj/May.2015 Lokacija: černobil Status: Offline Points: -11 |
на плажи ред кућа са климама и пвц столаријом .......који пропусти ..... а и филм нема везе са ратом колико је бесмислено снимљен.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |