Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Dunkirk (2017)

Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
Opis foruma: Ovdje možete naći informacije o filmovima
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=83493
Datum ispisa: 20.Srpanj/Jul.2026 u 12:56
Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com

Tema: Dunkirk (2017)
Objavio: Chuck Norris
Tema: Dunkirk (2017)
Datum objave: 15.Prosinac/Dec.2016 u 17:38

http://www.imdb.com/title/tt5013056/" rel="nofollow">

Žanr: akcija, drama, istorijski 
Država: UK, Francuska, SAD 
Režija: Christopher Nolan 
Scenario: Christopher Nolan 
Uloge: Tom Hardy, Cillian Murphy, Kenneth Branagh, Mark Rylance, James D'Arcy, Harry Styles

Opis:
Film je nadahnut operacijom Dynamo, misijom iz 1940. u kojoj je oslobođeno preko 300 tisuća britanskih i savezničkih vojnika, koji su bili u zamci okruženi Nacistima u francuskom gradu Dunkerqueu (Dunkirku). To je bila jedna od najvećih organiziranih povlačenja u modernoj vojnoj povijesti. I vjerojatno najčudnija jer su saveznički vojnici evakuirani preko Kanala zahvaljujući floti sačinjenoj od ribarica, trajekata, luksuznih jahti, ratnih brodova te svih ostalih plovila koja su se mogla naći u britanskim, francuskim, nizozemskim i belgijskim lukama. Izvor: mojtv.hr

-------------

Odgovori:
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 19.Kolovoz/Aug.2017 u 15:06
Prijevod je najavio Bambula ⚡️

Objavio: vurdupina
Datum objave: 29.Kolovoz/Aug.2017 u 09:28
tresla se gora rodio se mis,neuvjerljivo, blijedo sa dosta zanatskih gresaka..

Objavio: Banjo92
Datum objave: 04.Rujan/Sep.2017 u 20:38
6\10

Objavio: Rajkula27
Datum objave: 05.Rujan/Sep.2017 u 18:34
Odličan film,gledao sam ga u bioskopu,nemam šta da zamerim.

Objavio: dragan-novi-profil-r
Datum objave: 02.Listopad/Oct.2017 u 19:49
Gledao ga,žao mi je da još ne mogu da gledan Operation Dunkirk( nemam prevod),mogao bih da povučem neke paralele....možda.

Objavio: bokidante
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2017 u 15:13
Odličan film! 9/10

Objavio: Platan
Datum objave: 05.Prosinac/Dec.2017 u 19:05
Nisam osetio dramu, nekako je neuverljivo. Zapravo bilo bi možda dobro da ne znamo istorijske detalje. Jednostavno sam očekivao mnogo bolju i napetiju filmsku priču. To je po mom mišljenju izostalo. Ipak film vredi pogledati.

Objavio: Srecko Delibasic
Datum objave: 06.Prosinac/Dec.2017 u 01:46
Odavno me nije neki film ovako smorio. Vizuelno je savršen, montaža zvuka fenomenalna, ali cjelokupan utisak je moje prevrtanje očima u trenutku kad je film zaključen. 5/10

Objavio: Baki_MB
Datum objave: 11.Prosinac/Dec.2017 u 19:51
Limunada sa dobrom glumackom ekipom

Objavio: Freak37
Datum objave: 12.Prosinac/Dec.2017 u 02:06
Nista posebno !

Objavio: Black Raven
Datum objave: 13.Prosinac/Dec.2017 u 13:46
Moja ocena 4/10. Ovaj film nema nikakvu zanimljivost,da ovo nije režirao Nolan verovatno bi i na Imdb-u bila ocena 4-5. Ovo je rimejk filma Dunkirk iz 1958 i baš zato ne zaslužuje veliku ocenu jer osim lepšeg zvučnog i vizualnog efekta ovaj film ništa nije bolji od predhodnika. Ovaj film je možda samo britancima dobar jer je ovo za njih kao za nas srbe film Marš na Drinu,ali ovaj Dunkirk realno nije ništa poseban i po mom mišnjenju ni ovaj film a ni Nolan kao režiser ne trebaju da budu nominovani za oskara. Pogledajte film pa procenite sami ali ja lično ni malo nisam oduševljen ovim filmom.

Objavio: puppet_master
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2017 u 19:17
Ugasio posle 40ak minuta, zbilja mi ne leži, nisam mogao da se fokusiram na likove, tempo filma mi je neujednačen, jednostavno mi nije držao pažnju.

Objavio: Stole Haringa
Datum objave: 21.Prosinac/Dec.2017 u 07:32
  Nolan je želeo da se fokusira na nekoliko “malih priča” i da onda neke “velike događaje” smešta u njihov drugi plan, da istovremeno ima i intimnu priču o preživljavanju i ratni spektakl. Hteo je i jare i pare a nije dobio ništa svojim ziheraškim pristupom filmu koji jue trebao da bude ratni spektakl. To može da prođer kod njegovih fanova ili ljudi koji nisu gledali Gibsonov Hacksaw Ridge (2016) ili neki malo manje izvikan ratni ruski film. Na primer, Dvadtsat vosem panfilovtsev (2016) ili Bitva za Sevastopol (2015) koji su u svemu bolji od ovog što je Nolan prikazao.

Objavio: Sara Ryder
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2017 u 00:17
Mislim da ljudi imaju pogrešan pristup ovom filmu očekivajući nekakav epski spektakl, akciju, pucačinu. Nolan je čitavoj priči dao jedan ljudski ton koji se posebno ogleda na početku gde mladi vojnici na sve načine pokušavaju da prežive. Ili avijatičar koji ne želi da se vrati nazad. Ne znam, nekome će se dopasti, nekome neće ali ja sam uspeo da se povežem sa likovima i da na neki način saosećam sa njima, što je veoma retko u današnjoj kinematografiji. Sa time u vezi, samo pohvale sa moje strane za Dunkirk.

Objavio: insideman
Datum objave: 26.Prosinac/Dec.2017 u 12:49
Dramska neizvesnost je ono što Nolan uvek odlično radi i tu je bio na svom nivou. Vizuelno takođe zadovoljavajuć. Omanuo je tamo gde je, po mom mišljenju najbitnije, narativno. Pravolinijski i lako predvidivo sa slabašnom tematsko/moralnom pozadinom. Ovim filmom flertovao je sa lošim akcionim blokbasterima i superherojima, jednostavnom serijom atraktivnih sekvenci. Od nekoga ko je sinonim za kompleksan i inovativan storytelling ovo svakako nisam očekivao. Ipak, bilo je zadovoljavajuće gledanje, za oko. 

Iskreno mi nedostaje Memento Nolan

Objavio: chiba
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2017 u 21:57
Više sam očekivao od filma i zato je razočaranje veće. Nije mi legao.

Objavio: insideman
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 17:12

Objavio: Wida
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2018 u 17:37
Ja se pripremio za totalni ratni spektakl,kad ono dramica za čajanku.
Ostao totalno razočaran.

Objavio: AlfaStalker
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 07:49
на плажи ред кућа са климама и пвц столаријом .......који пропусти ..... а и филм нема везе са ратом колико је бесмислено снимљен.

Objavio: yolix83
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 13:10
Nije mi se svidio. Nelinearna vremenska linija mi je samo smetala, fokusiranje na samo par pričica bi bilo OK ali ovdje se nekako gubi iz vida koliko je to ogromna akcija evakuacije bila. Na kraju ona standardna patetika toliko puta viđena, ono pribojava se on da će ih narod pljuvati onda onaj kuca na prozor, nudi pivu, svi plješću, epska muzika... došlo mi da povratim.

-------------
There are two kinds of spurs, my friend. Those that come in by the door; those that come in by the window.

Objavio: Platan
Datum objave: 06.Sijecanj/Jan.2018 u 14:31
Izostala je dramska težina tog velikog događaja. Niko nije očekivao pucačinu jer je nije ni bilo. Nemci su pogrešno kalkulisali i zastali tri dana, što je bilo dovoljno za evakuaciju, ali da su krenuli, to bi bio masakr. Od toga se mogla napraviti sjajna ratna drama. Jer je u stvri i bila drama.
Ako se fokusirao na evakuaciju, ni tu nije uspio ostaviti utisak tog spektakularnog poduhvata.
Ovako smo na delu videli velikog majstora Nolana, što je moram priznati meni dovoljno da sa lakoćom odgledam ceo film.

Objavio: AlfaStalker
Datum objave: 07.Sijecanj/Jan.2018 u 15:59
i smiješno je reći da je 400 000 naoružanih vojnika pobjeglo ............

Objavio: aco-vujatovic
Datum objave: 08.Sijecanj/Jan.2018 u 16:45
Sranje

Objavio: mirko1973
Datum objave: 09.Sijecanj/Jan.2018 u 13:11
dobar film

Objavio: Cojamen
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2018 u 12:09
Dokumentarac...

Objavio: Rakan
Datum objave: 28.Ožujak/Mar.2018 u 21:09
Ratni filmovi su najbolji filmovi, a među najboljima ima onih koji i nisu baš najbolji.
Takav film je na žalost i ovaj.
Početak je obećavao, (bežanija i pripreme za evakuaciju), ali sama evakuacija je veoma uprošćeno prikazana, da bolje da je nisu ni snimali. Film bi bio dobar i da je napravljen samo rez i sledeća scena, svi su oni u Engleskoj.

Nolan (sjajan inače) ovde je se dotakao nečeg što mu možda i ne leži, ali je bilo bitno da proba. Bar je on prošetao kroz toliko raznih žanrova, i ostavio trag u svakom.

Likovi su bezbojni i iskreno baš me je brigalo da li će neki da preživi. Eventualno čičica što je sa sinom plovio brodicom da spasava vojnike.

Ne bi mogao da kažem da je ovo loš film. Kad se radi o Nolanu, to svakako bi bilo i glupo reći, ali kad bi rekao da postoji bar 150 boljih ratnih filmova, onda mislim da bi rekao pravu stvar.
Kao filmove koje bi svakako trebalo pogledati pre ovoga, tu je Gibsonov dragulj o vojniku bez oružija, zatim dva fenomenalna bisera Klinta Istvuda o Ivo Džimi, Zastave naših očeva i Pisma sa Ivo Džime, zatim toliko dobrih ratnih epova iz 60-tih i 70-tih, bar 50 ruskih ratnih klasika, čak i 10-tak jugoslovenskih partizanština... Ma sve je to bolje od ovog filma, gledajući žanrovski i glumački, ali nije gubljenje vremena ni ovaj film pogledati.

Prosto Nolan je razmazio gledaoce sa nekim velikim pričama i nedostižnim dometima, i sve što uradi manje od toga, kao da je propast. A nije.

Ocena 7 od 10.

Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 02.Prosinac/Dec.2018 u 03:14
Film je pravo ratno govance. Od "crno belih" herojskih propagandnih epopeja snimanih posle WW2, u fazonu saveznici su super, nacisti su bad boys... ovde je priča drugačija... Sem kraja, i to u siluetama ćete videti nemačkog vojnika... Znači, da se Dojčland ne uvredi. Sa druge strane ako je ovo stvarno stanje stvari kako je zaista bilo onda je ovo vrhunsko razotkrivanje britanske vojne nemoći i nesposobnosti. Imali su samo da su ostrvo.

Priča filma je bežanje, bežanje, bežanje i... opet bežanje. Ovo nije vojska, ovo je grupa dečaka u uniformama, bez dana osnovne vojne obuke, ponegde i bez oružja, koja beži i gine. Nema ni v od vojske, vojnog umeća, otpora, strategije, odbrane, logistike... Nisam bio tamo 1940. ali mi je neverovatno da ljudi čekaju mirno u redu da ih neko pobije. Veća gužva, veća šansa za velikim gubicima. Slažem se da je to trebalo organizovati ali samo kompletni idiot je smislio ovakvu evakuaciju na plaži.

Srbi imaju Kosovski boj, Britanci imaju Dankerk, mada se postavlja pitanje zašto Nemci nisu zbrisali ili zarobili skoro sve Britanske i Francuske vojne snage u tom trenutku nadmoći. Politika? Masonerija? Ko će ga znati.

Film koji bih preporučio za izbef+gavanje u širokom luku.

Film ima i sitnih vizuelnih gafova, ali glavni nedostatak je rascepkanost i rasplinutost priče. Opšta bežanija vojske koaj liči na decu bez dana obuke, ulične borbe gde nevidljivi nacisti pucaju a deca dobijaju metak u leđa,... Razočaravajuće. Ovo je katastrofalan britanski vojni poraz ili bolje rečeno debakl koji eto, uspešnom diplomatijom nije završen opštim krvoprplićem.

Veliki poraz koji je odmah medijski i propagandno proglašen velikom pobedom nad nadmoćnim neprijateljem (zvuči poznato zar ne). Sve strane u ratu su imale odličnu medijsku mašineriju. Prikaz kako Britanci brane Francusku i Francuze je možda jedina dobra stvar ovog filma.

IMDB:   7,9      Lična:   4,9       

Ps.ne vidim nijedan razlog zašto bi britanska publika bila zadovoljna ovim ratnim filmom, ali nijedan.   

-------------
https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">

Objavio: Dee_Monk
Datum objave: 03.Prosinac/Dec.2018 u 17:30
Buduci da mi je film skupljao prasinu dobra 3-4 meseca na HDDu, otisao je na delete...ajd dok sam ovde-skoknem da vidim vase utiske i komentare...i ne kajem se... LOLLOL

-------------
Hajde, Bože, budi drug, pa okreni jedan krug unazad planetu....

Ispiši stranicu | Zatvori Prozor

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk