Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Dune (2020) |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Korisnik | |
lara-violic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member ![]() ![]() Pridružen: 06.Studeni/Nov.2018 Status: Offline Points: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2019 u 20:03 |
Jedva čekam
|
|
![]() |
|
vito-belucci ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 03.Ožujak/Mar.2016 Status: Offline Points: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
I ja.
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 35141 |
|
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Online Points: 145 |
Prijevod je uradio Osgiliath 👍
|
|
![]() |
|
00-goran-mirkovic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 04.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 2 |
I opet promašaj...
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 2580 |
Oooo, neko je išao u kino. Kod nas ga još nema... Tek će za koji (tje)dan...
|
|
![]() |
|
RobertoW ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2017 Status: Offline Points: 9 |
Gledaš film dva i po sata, i na pred kraj shvatih da će film da se nastavlja, a nastavak će kada 2025 ?? Razočaravajuće, svakako original je za klasu bolji od ovog iz 2021 godine...
|
|
![]() |
|
jocoiva ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 27.Sijecanj/Jan.2015 Lokacija: Celje Status: Offline Points: 87 |
totalni dolgčas
|
|
![]() |
|
Vladika ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() >> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1845 |
Mlako, apsolutno mlako.
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
dzems0 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 04.Listopad/Oct.2017 Status: Offline Points: 23 |
Original za klasu bolji? Znači teško sranje...
|
|
![]() |
|
Kepa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 11.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 6 |
odlican film.
|
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Online Points: 145 |
Prijevod su uradili i Bambula i payutti 👍
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 35141 |
Meni je pa mnogo prijao, stoji da sam Dinu čitao kao dete, krajem osamdesetih, dok i Lynchov film nisam gledao 30ak godina, mini seriju prekinuh pre 20ak, bez želje da je završim ikada, tako da nisam predugo bio u tom univerzumu. No i bez toga, dopao mi se ambijent, tempo, sloj po sloj priče, uvučen sam potpuno u peščani svet, inrtige, mitos, mjuzu, efekte, iako bih se složio sa ne znam kime već iznad, glede dugogodišnjeg čekanja koje nam sledi da bi se priča makar zahuhtala a kamoli zaokružila, u filmskom pogledu makar. Mene je film podsetio na to da bi mi valjalo pojuriti knjiški serijal, ladno imam samo prvu knjigu.
![]() |
|
![]() |
|
tuberajt88 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 31.Prosinac/Dec.2020 Status: Offline Points: 3 |
Ili ko živ-ko mrtav u doba cjepiva.
|
|
![]() |
|
paid in full ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 18.Travanj/Apr.2014 Status: Online Points: 11 |
Po meni, najviše je podbacio Stellan Skarsgård kao Harkonnen. Slažem se da je razvlačenje priče na dva (ili više) del(ov)a nepotrebno. Čak su mi i specijalni efekti '80-tih prijemčiviji...
|
|
![]() |
|
bokidante ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 05.Rujan/Sep.2011 Status: Offline Points: 58 |
Ovo je meni jedina verzija Dune-a, koji sam pogledao, i prvi dio mi je odličan!
|
|
![]() |
|
new1 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user ![]() ![]() Pridružen: 17.Listopad/Oct.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 159 |
Odgledao, prijevod odlično odrađen (hvala, Osgiliath) ali film je podbacio. U odnosu na Dine Davida Lyncha iz 1984. (ne pamtim imena niti godine pa sam se ovdje podsjetio na te podatke ;) ) ova mi verzija djeluje bez boje. Znate na što mislim? Nekad je Hollywood proizvodio uz zvijezde i radove kojih se ne bi trebali stidjeti već suprotno, naglasiti na njihov talent. Danas je to sinonim za smeće masovne upotrebe tipa: "Kupi, shvati što je i baci." Dakle, gluma je "plastičnjak" najgore vrste, emocije ako ih tko i pokaže zapravo su toliko izvještačene da u pozadini uopće ne skrivaju čistu mržnju. Osim CGX-a koji ima propusta u ovom filmu nema što da bih ga upamtio duže od trajanja odjavne špice, a drugi dio... pa ovako. Kad ga pogledate slobodno mi ispričajte što je bilo, ne želim prljati moj HDD s tim smećem... zapravo nemam HDD nego M.2 ali ni njega ne želim onečistiti, stoga unaprijed zahvaljujem na spoilu ("onome tko mi otkrije tko je ubojica na kraju") svakome tko mi dobrodušno uništi znatiželju, a znamo kako je završila mačka s tendencijom da spoznaje.
|
|
![]() |
|
Nerko75 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 09.Prosinac/Dec.2017 Status: Offline Points: 3 |
A sta fali ovom filmu ? Ma muka mi je kad se sjetim originala i onih kostima , za vas koji volite original pogledajte jos neka "remek-djela" iz tog razdoblja kao Flash Gordon , He-man itd
|
|
![]() |
|
silent_passenger ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8322 |
Za početak - nisam gledao još novi Arrakis.
Kao drugo - veliki sam fan Herbertovog djela i čitao sam sve knjige (uključujući i one njegovog sina). Kao treće, svi fanovi Dine koje znam hvale ovu verziju. Da razjasnimo odmah zašto se nekima ne sviđa - jer to znam i bez gledanja - to su ljudi kojima je vrhunac SF-a Star Wars (serijal koji čak i nije SF) i čim nema dva uništena planeta i 2000 mrtvih u prvih sat vremena, to za njih jednostavno nije to... Villeneuve je već pokazao da je najtalentiraniji SF redatelj nove generacije kroz BR 2049 i Arrival (koji mi je osigurao tjedan čudnih snova/ noćnih mora), a, po vlastitom priznanju, veliki je fan Herberta i RAZUMIJE ga. Za sve one koji nemaju iskustva s književnim predloškom, a namjeravaju pogledati film (a što će biti još i vidljivije u narednim filmovima ako ih bude), imajte na umu da ovo nije priča o junaku koji spašava dan. Kao što je sam Herbert rekao - to je priča o opasnostima koje donose heroji i mesijanske figure i o religiji kao najmračnijem obliku manipulacije. Dakle, ostaje mi još pogledati film, no, s obzirom na sve što znam, mislim da znam koja će biti moja ocjena.
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 2580 |
Moja ocjena neće postojati jer film je film, a matematika, fizika, kemija... nije film. Ne postoji mjerna jedinica za film, tako da meni, a vjerujem i ostalima svjesnima da ne postoji, razlomci ne znače ništa. ![]() Međutim ovo ostalo šta si napisao, od riječi do riječi mogu potpisati. Svaka čast.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 123 4> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |