Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > HI-TECH i informatički svijet > Software
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - DivX u VCD (SVCD) sa urezanim titlovima
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

DivX u VCD (SVCD) sa urezanim titlovima

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
djoe 1 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj djoe 1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: DivX u VCD (SVCD) sa urezanim titlovima
    Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2003 u 22:02
DALI MI NEKO MOŽE REČI KAKO DA UREŽEM(DOSLOVNO)TITL NA FILM ? BIO BI JAKO ZAHVALAN JER SAM SKUŽIO KAKO DIVX U VCD A JOŠ SAMO NEMOGU SKUŽITI KAKO DONET TITL ! PROBAO SAM SA FF SHOW I STAVIO KVAČICU NA SUBTITLOE  ALI NIKAKO DA MI UČITA TITLOVE ! BIO BI ZAHVALAN KADA BI MI NEKO REKAO KOJIM POSTUPKOM DA TO NAPRAVIM ! HVALA SVIMA !!!
Na vrh
Kapetan Kuka View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kapetan Kuka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2003 u 22:34

VobSub!!!!

Film i titl se moraju doslovno jednako zvati i vob sub ućitava titl

maTriX.avi

maTriX.sub

i mora biti titla!!!

Kapetan Kuka
Na vrh
Kapetan Kuka View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Kapetan Kuka Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2003 u 22:35

naravno moraju biti u istom folderu!!!!

Kapetan Kuka
Na vrh
Diablo View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Diablo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Studeni/Nov.2003 u 23:59
mISLIM DA JE PITANJE BILO KAKO DA TITL POSTANE SLIKA U DIVIX-U , PA DA SE ONDA OD TOGA NAPRAVI VCD ILI SVCD
Na vrh
honda View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj honda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2003 u 00:43
< marginwidth="0" marginheight="0" src="Pristigla pošta_s/site=servisi&channel=freemail&adsize=468x60&PagePos=1.htm" frameborder="0" width="468" scrolling="no" height="60" bordercolor="#000000"> < language="1.1" src="http://ad.iskon.hr/js.ng/Params.richmedia=yes&site=servisi&channel=freemail&adsize=468x60&PagePos=1">
web imenik
Tražilica
Pomoc
Newsletter
Webmail / Freemail
Forum
Chat

www.iskon.hr
Prethodna poruka  Prethodna poruka Iduća poruka Iduća poruka OdgovoriOdgovori Odgovori svimaOdgovori svima ProslijediProslijedi Poruka: 18 od 18 Udaljena poštaNovoPrilogOdgovoreno/NeodgovorenoPročitano/Nepročitano
   < name="mojaa" ="popup(this,'asdf')"="http://webmail.iskon.hr/adresaredit.jsp?cmd=PARSE&utoken=hondaf6@mail.net.hr_60075b7c42573e5800" method="post">   
www.iskon.hr To (primatelj): hondaf6@net.hr www.iskon.hr  
www.iskon.hr Naslov (subject): VCD ILI SVCD www.iskon.hr  
  Kopija (CC):    
  Datum (date): Sun, 11 Mar 2001 19:45:23 +0100   Status:3
  Od (From): "Divx newsletter" <newsletter@titlovi.net> < class="gumb" =submit="" value="Dodaj u adresar" name="qwer">  

< content="MS 6.00.2712.300" name="GENERATOR">
Croadria internet usluge

< =http://www.titlovi.net/lista/mailing_list.asp="" method="post" target="mailingList" onsubmit="window.open('', 'mailingList', 'toolbar=0,location=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resizable=1,width=400,height=200')">Vaša e-mail adresa:
< maxlength="35" size="15" name="email">
< id="add" =="" checked="" value="add" name="mode">Upiši se < id="delete" =="" value="delete" name="mode"> Ispiši se
< =submit="" value="Upiši se" name="Submit">

Novosti

VCD ili SuperVCD

U ovom tutorial ću vam objasniti kako možete pretvoriti DivX film u VCD, a da ima i titlove i to na vrlo jednostavan način.Kao prvo treba znati zašto uopće pretvarati DivX u VCD, pa zato ako imate DVD player da ga možete gledati preko njega. Jer ipak je svima draže pogledati film preko DVD koji je spojen na televiziju, nego DivX preko kompijutera. Naravno to vrijedi za sve one koji nemaju grafičku sa TV-out ili malo bolji kompijuter. I još jedna stvar prije nego počnete pretvarat DivX u VCD pogledajte dali vaš DVD player podržava VCD ili SVCD.

Programi koji su vam potrebni su:
  • FFDSHOW:dekoderski software za dekompresiranje divx-a, a u sebi ima opciju automatskog učitavanja titlova što može dobro poslužiti pri pretvaranju divx-a u VCD. Tako da dobiveni format ima urezane titlova.
  • TMPGEnc:jedan od mnogih program pomoću kojega možemo divx format pretvarati u VCD format ali po mom mišljenju jedan od najboljih.
  • NERO 6:program za snimanje.

ffdshow

Kod VCD nije moguće preko DVD playera učitati titlove, pa ćemo ih zato urezati u film.Ako želimo da nam se titlovi urežu u film moramo prvo instalirati ovaj program, te u Configuration staviti kvačicu na Subtitles. Još moram naglasiti da film i prijevod moraju imati potpuno isti naziv i titlovi moraju imati nastavak sub, a ne txt jer vam se u protivnom neće učitati. Prije nego počnete pretvarati DivX u VCD morate namjestiti neke opcije u TMPGEnc.

• Idite u Option i klik na Enviromental setting:

• Klikni na VFAPI plug-in i pojavit će se sljedeći izbornik:

• Kliknite na desnom tipkom na DirectShow Multimedia... i zatim lijevom tipkom na Higher priority sve dok DirectShow ne bude na prvom mjestu.

Sada će se titlovi sami učitavati.

TMPGEnc
  • 1. Biramo između VCD i SVCD formata ovisno koji format vaš DVD player podžzava. Kod nas je to najčešće VCD. Postupak kod oba slučaja je jednak.

• 2.Sa tipkom browse nalazimo gdje se nalazi film, te otvorimo film.

• 3.
      a) Source ranege - pomoću ovoga možemo podijeliti film na dva dijela jer ako je DivX film koji je na jednom cd-u duži od 120 min ne može stati na jedan VCD cd pa ga moramo podijeliti na dva dijela.

U mom slučaju film traje malo manje od 2h pa sam sam stavio da mi prvi cd počinje od od 0 (start frame 0),završava 107663 (end frame 107663).

b) Clip Frame- opcijom namještate da li želite sliku centriranu, produženu, zumiranu...

Dobijete sljedeću sliku, ali ova slika nije VCD nego originalna veličina nakon klikanja na resized image in used to display preview pravu sliku Moja preporuka bi bila da stavite full screen (keep aspect ratio) ovo je najbolji format, ostaje ista slika za VCD iako je 16:9 formata.

c) U ovom koraku možete vidjeti koliko će megabajta biti potrebno u ovom slučaju za prvi dio filma.

d)Sada samo morate upisati gdje želite da vam se snimi film kliknite OK i to je to.

Još bio vam preporučio da u Option, Preview option, stavite kvačicu na Do not display. To će vam malo ubrzati encodiranje.

Nakon što je gotov prvi dio filma kodiranje drugog dijela je potpuno isti samo što u Source ranege (start frame 107663), (end frame last frame).

Nadam se da ste uspjeli napraviti VCD, naravno prvi put je najteže, poslije to prijeđe u rutinu.

Autor:Jukava

• Linkovi :
    Home-titlovi
    Home-coveri
    Home-lektira
    Flash igre
    Mp3
    Software
    Top liste uploadera
    Webmasteri
    Guestbook
    Forum
    Kontakt

< =http://www.titlovi.net/default.asp?trazi="titl" method="post" enc="multipart/-data">Pretraži titlove:
    < name="trazi">
    Jezik:
    < size="1" name="jezik"> Sve Hrvatski Srpski Slovenski Bosanski Makedonski
    < =submit="" value="Traži" name="cmdsubmit1">
    < =http://www.titlovi.net/coveri.asp?trazi="cover" method="post" enc="multipart/-data">Pretraži covere:
    < name="trazi">
    Dio:
    < size="1" name="pozicija"> Sve Front Back
    < =http://www.titlovi.net/lektira.asp?trazi="lektira" method="post" enc="multipart/-data">Pretraži lektire:
    < name="trazi">

Box-Office
    November 4
    1. Scary Movie 3
    $20,017,468
    2. Brother Bear
    $19,404,492
    3. The Texas Chainsaw Massacre
    $10,818,401
    4. Radio
    $9,638,693
    5. Runaway Jury
    $6,525,082
    Zadnjih 5 titlova
    1. SINBAD
    Pošalji na mail
    2. KEN PARK
    Pošalji na mail
    3. KING KONG - 1933
    Pošalji na mail
    4. SINBAD
    Pošalji na mail
    5. CATS & DOGS
    Pošalji na mail
    Ovaj mail ste dobili, jer ste se upisali u nasu mailing-listu ili zato sto je netko drugi upisao Vas mail u nasu mailing-listu. Ako u buduce vise ne zelite primati nase e-mail-poruke, posaljite mail na adresu mailto:help@titlovi.net?subject=Leave divx@titlovi.net.Subjekt poruke ne mjenjajte. Molimo Vas da uzmete u obzir, da ovo nije SPAM. Ovaj mail! je poslan u skladu sa “Unsolicited Commercial Electronic Mail Act” (internacionalno priznatim zakonom o komercijalnim e-mail-porukama) iz 2001. godine (H:R. 95), koji propisuje da se kod komercijalnresponse.write e-mailova mora jasno prepoznati posiljatelj i da se primatelju e-mail-poruka moraju dati jasne upute za mogucnost ispisivanja iz mailing-liste (“opt-out-instructions”). U slucaju nepozeljnog primanja ove poruke se iskreno ispricavamo zbog bilo kakve neugodnosti.
    klikni ovdje za ispis iz liste-ne mjenjate subjekt poruke

Postanite naš sponzor-vaša reklama ovdje

Molimo vas da ne odgovarate na ovu poruku jer necete dobiti odgovor.Za pitanja nas kontaktirajte na e-mail titlovi@titlovi.net
    Š Copyright by http://www.titlovi.com/ , http://www.titlovi.net/ ,2002 Sva prava pridržana.Programmed by Nikola Ristić

Prethodna poruka Prethodna poruka Iduća poruka Iduća poruka OdgovoriOdgovori Odgovori svimaOdgovori svima ProslijediProslijedi Ispis
    < =/netposta.cgi="" method="post">
    < =="" value="hondaf6@mail.net.hr_60075b7c42573e5800" name="utoken"> < =="" value="0" name="fld"> < =="" value="1203" name="item">
      < class="gumb" =submit="" value="Spremi u mapu" name="moveto">   < size="1" name="dstfld"> Pristigla pošta Smeće Poslana pošta Oprez!    < class="gumb" =submit="" value="Obriši poruku" name="delitemn">

< =="" value="on" name="v_ers">  Prikaz zaglavlja < =="" value="on" name="v_asis">  Pregled kao HTML
    < =="" value="on" name="v_font">  Promjenjiva širina fonta < =="" value="on" name="v_exec">  Izvrši HTML   < class="gumb" =submit="" value="Odabir vrste prikaza" name="setview">
    < =="" checked="" value="on" name="v_inline">  Prikaz slika unutar poruke

(c) 2000-2002 Sva prava pridržana. Uvjeti korištenja

Na vrh
    nitrogas View Drop Down
    eXtreme member
    eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitrogas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Studeni/Nov.2003 u 07:50

e da to i mene zanima kako se titl pretvori u sliku?

Na vrh
    tlisak View Drop Down
    The Legend Of
    The Legend Of

˙°¤. mirotvorac .¤°˙

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tlisak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 10:02

Honda daj molim te ostavi link na forumu s kojeg si skinuo ovu stranicu jer ovdje fale slicice a mislim da bi bilo učinkovitije da se vidim kaj trebam napraviti!!

Pozdrav!!!

Na vrh
    Bikonja View Drop Down
    member
    member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bikonja Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 10:47

Mislim da je to on dobio na mejl pa ce ti tesko dati link od foruma... :)

Bilo bi lakse ali probaj si ovak pa ak neide nek ti honda posalje te slicice...

Kad narastem, bit cu normalan...
    Na vrh
    honda View Drop Down
    member
    member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj honda Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:06
    pokušao sam, ne znam da li je prošlo
    Na vrh
    Jure View Drop Down
    member
    member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Jure Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:32
    Autor ovog toturijala sam ja i ako ga nekome treba poslat na mail neka se javi.
    Na vrh
    tlisak View Drop Down
    The Legend Of
    The Legend Of

˙°¤. mirotvorac .¤°˙

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tlisak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:45

Prošlo je!

HVALA!

Na vrh
    tlisak View Drop Down
    The Legend Of
    The Legend Of

˙°¤. mirotvorac .¤°˙

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tlisak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:50
    E ali zaje,.. opet nema slicica, isto je kao i na forumu. Ako mi neko može poslati na mail verziju sa slikicama!
    Na vrh
    tlisak View Drop Down
    The Legend Of
    The Legend Of

˙°¤. mirotvorac .¤°˙

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tlisak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:52
    E dobio sam full, HVALA!!!!!!!!!!!
    Na vrh
    nitrogas View Drop Down
    eXtreme member
    eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitrogas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 17:41

tlisak daj pošalji meni 

nitrogass@hi.htnet.hr

samo nemoj na attachment

Na vrh
    SonGoku View Drop Down
    member
    member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SonGoku Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2003 u 18:11

tlisak, pošalji i meni  ^^  sharkthekiller@yahoo.com

i love anime !
    Na vrh
    tlisak View Drop Down
    The Legend Of
    The Legend Of

˙°¤. mirotvorac .¤°˙

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tlisak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2003 u 10:09

SonGoku - poslano

nitrogas - ne razumijem baš tvoj zahtjev?? Ja to imam kao attachment a ako ti pošaljem u body-u maila dobit ces ga isto kao što je tu gore! Attach ti je mail svega 488Kb

Na vrh
    nitrogas View Drop Down
    eXtreme member
    eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj nitrogas Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2003 u 16:59
    ajde onda na attach ma znaš o cemu se radi? o onoj gluposti na koju sam raspisao temu!!!!!
    Na vrh
    SonGoku View Drop Down
    member
    member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj SonGoku Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Studeni/Nov.2003 u 17:18
    tlisak.... nisam dobio mail .... 
    i love anime !
    Na vrh
    vjeverica View Drop Down
    member
    member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vjeverica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2003 u 20:10
     Apropo zadane teme tko uspije izmislit program kojim češ urezat titl u sliku zaradit će dobre pare.Zamislite sve one filmofile štro imaju Sony pl.st 2 s ugrađenim Mesiom(ili tako nekako)pa im omogučite gledanje svih divx-a s prevodom.Perja na kile.
    Na vrh
    djoe 1 View Drop Down
    eXtreme member
    eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj djoe 1 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Studeni/Nov.2003 u 21:57
    pa koliko se ja siječam i ti si gledao filmove na dvd-u dok ti netko nije pokazao da postoji i jeftinije riješenje koje se zove DIVX
    Na vrh
     Odgovori Odgovori Stranica  12>
      Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
    Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,148 sekundi.