Web: Titlovi.com
Kategorija: HI-TECH i informatički svijet
Ime foruma: Software
Opis foruma: Za sva pitanja, probleme i diskusije o programima.
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=1024 Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 22:22 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: DivX u VCD (SVCD) sa urezanim titlovimaObjavio: djoe 1
Tema: DivX u VCD (SVCD) sa urezanim titlovima
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2003 u 22:02
DALI MI NEKO MOŽE REČI KAKO DA UREŽEM(DOSLOVNO)TITL NA FILM ? BIO BI JAKO ZAHVALAN JER SAM SKUŽIO KAKO DIVX U VCD A JOŠ SAMO NEMOGU SKUŽITI KAKO DONET TITL ! PROBAO SAM SA FF SHOW I STAVIO KVAČICU NA SUBTITLOE ALI NIKAKO DA MI UČITA TITLOVE ! BIO BI ZAHVALAN KADA BI MI NEKO REKAO KOJIM POSTUPKOM DA TO NAPRAVIM ! HVALA SVIMA !!!
Odgovori: Objavio: Kapetan Kuka
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2003 u 22:34
VobSub!!!!
Film i titl se moraju doslovno jednako zvati i vob sub ućitava titl
maTriX.avi
maTriX.sub
i mora biti titla!!!
------------- Kapetan Kuka
Objavio: Kapetan Kuka
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2003 u 22:35
naravno moraju biti u istom folderu!!!!
------------- Kapetan Kuka
Objavio: Diablo
Datum objave: 15.Studeni/Nov.2003 u 23:59
mISLIM DA JE PITANJE BILO KAKO DA TITL POSTANE SLIKA U DIVIX-U , PA DA SE ONDA OD TOGA NAPRAVI VCD ILI SVCD
Objavio: honda
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2003 u 00:43
U ovom tutorial ću vam objasniti kako moete pretvoriti DivX film u VCD, a da ima i titlove i to na vrlo jednostavan način.Kao prvo treba znati zato uopće pretvarati DivX u VCD, pa zato ako imate DVD player da ga moete gledati preko njega. Jer ipak je svima drae pogledati film preko DVD koji je spojen na televiziju, nego DivX preko kompijutera. Naravno to vrijedi za sve one koji nemaju grafičku sa TV-out ili malo bolji kompijuter. I jo jedna stvar prije nego počnete pretvarat DivX u VCD pogledajte dali va DVD player podrava VCD ili SVCD.
Programi koji su vam potrebni su:
http://www.titlovi.net/cgi-bin/vijesti/anmviewer.asp?a=7&z=2 - FFDSHOW :dekoderski software za dekompresiranje divx-a, a u sebi ima opciju automatskog učitavanja titlova to moe dobro posluiti pri pretvaranju divx-a u VCD. Tako da dobiveni format ima urezane titlova.
http://www.tmpgenc.net/ - TMPGEnc :jedan od mnogih program pomoću kojega moemo divx format pretvarati u VCD format ali po mom miljenju jedan od najboljih.
http://www.ahead.de/ - NERO 6 :program za snimanje.
ffdshow
Kod VCD nije moguće preko DVD playera učitati titlove, pa ćemo ih zato urezati u film.Ako elimo da nam se titlovi ureu u film moramo prvo instalirati ovaj program, te u Configuration staviti kvačicu na Subtitles. Jo moram naglasiti da film i prijevod moraju imati potpuno isti naziv i titlovi moraju imati nastavak sub, a ne txt jer vam se u protivnom neće učitati. Prije nego počnete pretvarati DivX u VCD morate namjestiti neke opcije u TMPGEnc.
Idite u Option i klik na Enviromental setting:
Klikni na VFAPI plug-in i pojavit će se sljedeći izbornik:
Kliknite na desnom tipkom na DirectShow Multimedia... i zatim lijevom tipkom na Higher priority sve dok DirectShow ne bude na prvom mjestu.
Sada će se titlovi sami učitavati.
TMPGEnc
1. Biramo između VCD i SVCD formata ovisno koji format va DVD player podzava. Kod nas je to najčeće VCD. Postupak kod oba slučaja je jednak.
2.Sa tipkom browse nalazimo gdje se nalazi film, te otvorimo film.
3.
a) Source ranege - pomoću ovoga moemo podijeliti film na dva dijela jer ako je DivX film koji je na jednom cd-u dui od 120 min ne moe stati na jedan VCD cd pa ga moramo podijeliti na dva dijela.
U mom slučaju film traje malo manje od 2h pa sam sam stavio da mi prvi cd počinje od od 0 (start frame 0),zavrava 107663 (end frame 107663).
b) Clip Frame- opcijom namjetate da li elite sliku centriranu, produenu, zumiranu...
Dobijete sljedeću sliku, ali ova slika nije VCD nego originalna veličina nakon klikanja na resized image in used to display preview pravu sliku Moja preporuka bi bila da stavite full screen (keep aspect ratio) ovo je najbolji format, ostaje ista slika za VCD iako je 16:9 formata.
c) U ovom koraku moete vidjeti koliko će megabajta biti potrebno u ovom slučaju za prvi dio filma.
d)Sada samo morate upisati gdje elite da vam se snimi film kliknite OK i to je to.
Jo bio vam preporučio da u Option, Preview option, stavite kvačicu na Do not display. To će vam malo ubrzati encodiranje.
Nakon to je gotov prvi dio filma kodiranje drugog dijela je potpuno isti samo to u Source ranege (start frame 107663), (end frame last frame).
Nadam se da ste uspjeli napraviti VCD, naravno prvi put je najtee, poslije to prijeđe u rutinu.
Ovaj mail ste dobili, jer ste se upisali u nasu mailing-listu ili zato sto je netko drugi upisao Vas mail u nasu mailing-listu. Ako u buduce vise ne zelite primati nase e-mail-poruke, posaljite mail na adresu mailto:help@titlovi.net?subject=Leave divx@titlovi.net - .Subjekt poruke ne mjenjajte. Molimo Vas da uzmete u obzir, da ovo nije SPAM. Ovaj mail! je poslan u skladu sa Unsolicited Commercial Electronic Mail Act (internacionalno priznatim zakonom o komercijalnim e-mail-porukama) iz 2001. godine (H:R. 95), koji propisuje da se kod komercijalnresponse.write e-mailova mora jasno prepoznati posiljatelj i da se primatelju e-mail-poruka moraju dati jasne upute za mogucnost ispisivanja iz mailing-liste (opt-out-instructions). U slucaju nepozeljnog primanja ove poruke se iskreno ispricavamo zbog bilo kakve neugodnosti. mailto:help@titlovi.net?subject=Leave divx@titlovi.net - Molimo vas da ne odgovarate na ovu poruku jer necete dobiti odgovor.Za pitanja nas kontaktirajte na e-mail mailto:titlovi@titlovi.net - Š Copyright by http://www.titlovi.com/ - , http://www.titlovi.net/ - ,2002 Sva prava pridrana.Programmed by mailto:nikola.ristic@vt.hinet.hr -
(c) 2000-2002 http://www.iskon.hr/">Sva prava pridržana.Uvjeti korištenja
Objavio: nitrogas
Datum objave: 16.Studeni/Nov.2003 u 07:50
e da to i mene zanima kako se titl pretvori u sliku?
Objavio: tlisak
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 10:02
Honda daj molim te ostavi link na forumu s kojeg si skinuo ovu stranicu jer ovdje fale slicice a mislim da bi bilo učinkovitije da se vidim kaj trebam napraviti!!
Pozdrav!!!
Objavio: Bikonja
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 10:47
Mislim da je to on dobio na mejl pa ce ti tesko dati link od foruma... :)
Bilo bi lakse ali probaj si ovak pa ak neide nek ti honda posalje te slicice...
------------- Kad narastem, bit cu normalan...
Objavio: honda
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:06
pokušao sam, ne znam da li je prošlo
Objavio: Jure
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:32
Autor ovog toturijala sam ja i ako ga nekome treba poslat na mail neka se javi.
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:45
Prošlo je!
HVALA!
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:50
E ali zaje,.. opet nema slicica, isto je kao i na forumu. Ako mi neko može poslati na mail verziju sa slikicama!
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 11:52
E dobio sam full, HVALA!!!!!!!!!!!
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 17:41
Objavio: SonGoku
Datum objave: 23.Studeni/Nov.2003 u 18:11
tlisak, pošalji i meni ^^ mailto:sharkthekiller@yahoo.com - sharkthekiller@yahoo.com
------------- i love anime !
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2003 u 10:09
SonGoku - poslano
nitrogas - ne razumijem baš tvoj zahtjev?? Ja to imam kao attachment a ako ti pošaljem u body-u maila dobit ces ga isto kao što je tu gore! Attach ti je mail svega 488Kb
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2003 u 16:59
ajde onda na attach ma znaš o cemu se radi? o onoj gluposti na koju sam raspisao temu!!!!!
Objavio: SonGoku
Datum objave: 24.Studeni/Nov.2003 u 17:18
tlisak.... nisam dobio mail ....
------------- i love anime !
Objavio: vjeverica
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2003 u 20:10
Apropo zadane teme tko uspije izmislit program kojim češ urezat titl u sliku zaradit će dobre pare.Zamislite sve one filmofile štro imaju Sony pl.st 2 s ugrađenim Mesiom(ili tako nekako)pa im omogučite gledanje svih divx-a s prevodom.Perja na kile.
Objavio: djoe 1
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2003 u 21:57
pa koliko se ja siječam i ti si gledao filmove na dvd-u dok ti netko nije pokazao da postoji i jeftinije riješenje koje se zove DIVX
Objavio: djoe 1
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2003 u 22:01
PS VJEVERICE RADE ONI I NA OBIČNOM DVD-U AKO IH PREBACIŠ NA VCD TJ SVCD "RADE"
Objavio: Franko
Datum objave: 25.Studeni/Nov.2003 u 22:31
Sta podrazumijavate pod "urezati titlove u sliku" ?Ako mislite na divx sa titlovima to se moze napraviti virtualdubom.
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2003 u 22:04
SonGoku & Nitrogas mail poslan!
Objavio: Diablo
Datum objave: 26.Studeni/Nov.2003 u 23:06
vjeverica piše:
Apropo zadane teme tko uspije izmislit program kojim češ urezat titl u sliku zaradit će dobre pare.Zamislite sve one filmofile štro imaju Sony pl.st 2 s ugrađenim Mesiom(ili tako nekako)pa im omogučite gledanje svih divx-a s prevodom.Perja na kile.
Da bi na playstacin ili na dvd playeru koji podrzava diwx gledao film sa prijevodom on ne mora biti urezan u sliku nego samo snimljen na cd-u sa istim nazivom kao i film i RADI
Objavio: trbljo
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2004 u 11:22
Evo napokon sam i ja otkrio ovaj odliæan i koristan forum! Naime,veæ danima bezuspješno pokušavam napraviti vcd iz divx-a (naravno sa titlovima),i sad sam naletio na ovaj tutorijal,skinuo TMPGEnc-2.510.49.157 i ffdshow-20031128,i pokusao sam slijediti upute (bez slikica),nakon dva sata convertiranja dobio sam mpeg file koji ima zvuk,ali nema slike ! A uvjeren sam da su mi codec-i uredu! Zato bih trebao slikice da probam sa njima! Please HELP! Mail:trbljo@vip.hr
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2004 u 15:55
Jako mi je drago da je nekome pomogao moj toturijal, a to u vezi zvuka javi mi se na mail: ante_jukic@inet.hr pa ?u ti pomo?i rješiti problem.
Objavio: toknezev
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2004 u 22:01
@ Jure Jel si ti pravio taj tutorijal? Svaka èast, iako ima greška (ono s minutama)!
------------- I have come here to chew bubblegum and kick ass...
And I'm all out of bubblegum.
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2004 u 22:21
Jesam ja sam ga pravio, pitaj administratora ako nevjeruješ. Koja je to greška sam minutama, reci mi pa da je ispravim.
Objavio: toknezev
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2004 u 22:27
Pa zašt ti ne bi vjerovao?!? Pomogao si mi puno njime a greška je u onome što kažeš da se može stavit 120 min vcd na cd a može se nax 80!
------------- I have come here to chew bubblegum and kick ass...
And I'm all out of bubblegum.
Datum objave: 30.Sijecanj/Jan.2004 u 22:33
Evo niže u post se nalazi link za download tutoriala o kojem prièamo!
Naime moramo napomenuti da je ovaj tutorial napravio Jure i ujedno mu se zahvaliti na tome!
p.s. Temi sam promjenio ime kako bi ubuduæe bilo lakše pronaæi Newbie-ma a i svima onima koji æe tražit! da podsjetim prije se tema zvala; POMOÈ!!!POMOÈ!!!
Objavio: hugo
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2004 u 10:36
JA bih volio da mi netko kaže kako UREZATI, ZALIJEPITI, kako god želite, titl u film!!!
Objavio: Challanger
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2004 u 11:23
Pa ak si skinuo tutorial kaj je stavio tlisak tam ti je sve ljepo objasnjeno
Objavio: hugo
Datum objave: 31.Sijecanj/Jan.2004 u 12:00
DA, skinuo sam ga, ali ne shvaæam koji je ono program i nisam mogao otvoriti onaj .htm file!