Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > SAJT I FORUM > Predlozi, pitanja, problemi, kritike...
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Da li je ovo tehnički ispravno, tj. prihvatljivo?
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Da li je ovo tehnički ispravno, tj. prihvatljivo?

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
ameo02 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ameo02 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Da li je ovo tehnički ispravno, tj. prihvatljivo?
    Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2015 u 21:34
Nedavno sam skinuo jedan titl na engleskom koji sam preveo na hrvatski.
No, postoji jedna mala 'začkoljica'.

Taj titl je napravljen tako da se neke od rečenica pojavljuju istodobno;
tj. koriste tu mogućnost da dok je jedna rečenica u normalnoj liniji 
druga je u isto vrijeme u sredini vrha ekrana.

To je vjerojatno tako i zato što brzo govore, 
za što ponekad stvarno ne vidim ispravno rješenje.

Mene zanima samo da li ako ostavim tako, hoće li se to priznati i hoće li titl biti odobren.
Na vrh
Butch Coolidge View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Butch Coolidge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2015 u 23:23
pa to se događa kad se linije preklapaju, a znaš i sam da to nije dobro. za ugodno praćenje titla treba biti barem 100 ms između linija. prepravi te linije, a ako brzo pričaju, skrati...
<font color=RED>Prijatelj: Što radiš?[/COLOR]

<font color=CYAN>Butch Coolidge: Prevodim neki film.[/COLOR]

<font color=RED>Prijatelj: Pa zašto jednostavno ne skineš prijevod s Titlova?[/COLOR]

Na vrh
ameo02 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ameo02 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2015 u 09:55
mislim, da, preklapaju se one, ali to je namjerno tako stavljeno. 

Ima ta opcija alignment u editoru titlova, kojom se prije titla 
ubaci kod  i onda je taj text namjerno gdje odabereš da bude. 

dok je jedan normalno dolje drugi je
npr:
{\an8} skroz gore u sredini 

Ažurirao ameo02 - 23.Sijecanj/Jan.2015 u 10:03
Na vrh
Butch Coolidge View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Butch Coolidge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2015 u 18:11
pretpostavio sam da misliš na .srt file. ovo onda nije .srt titl već neki drugi format koji podržava alignment (vjerojatno .ssa)
<font color=RED>Prijatelj: Što radiš?[/COLOR]

<font color=CYAN>Butch Coolidge: Prevodim neki film.[/COLOR]

<font color=RED>Prijatelj: Pa zašto jednostavno ne skineš prijevod s Titlova?[/COLOR]

Na vrh
darije View Drop Down
Administrator
Administrator
Infernal Affairs

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj darije Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2015 u 11:31
Da, tehnički je prevod dobar i tu nema spora, e sad, što neki plejeri neće podržati ovu opciju i što ti "gornji" prevodi neće biti prikazani, to je drugi padež.
Što kaže kolega Butch, možda je bolje ako uspeš da ih zbiješ, pa makar i minimalni razmak imeđu bio, ali da bude "obični" srt...
Ovo najviše zbog članova koji neće znati o čemu se radi.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.