| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
CBGB (2013) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
bojan969
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: CBGB (2013)Objavljeno: 18.Travanj/Apr.2014 u 20:52 |
|
CBGB (2013) ![]() Žanr: Drama, Muzika Trajanje: 101 min Država: Amerika Jezik: Engleski Režija: Randall Miller Scenario: Jody Savin, Randall Miller Uloge: Alan Rickman ... Hilly Kristal Malin Akerman ... Debbie Harry Justin Bartha ... Stiv Bators Richard de Klerk ... Taxi Johnny Galecki ... Terry Ork Stana Katic ... Genya Ravan Film prati priču poznatog kluba CBGB, od kada je osnovan kao mesto za svirku country, bluegrass i blues bendova, do njegove transformacije u kolevku punk-a i underground rock'n'roll-a. CBGB je u ranom periodu svog postojanja ugostio i probio bendove kao što su Ramones, Patti Smith Group, Television,Blondie, Talking Heads, a od početka osamdesetih do svog zatvaranja 2006. godine, postao je poznat kao centar njujorške hardcore punk scene, kada su u klubu nastupali bendovi poput Agnostic Front i Sick Of It All. Hilly Kristal, vlasnik kluba, imalo je samo jedno pravilo koje je moralo da se poštuje - oni koji su nastupali u njegovom klubu morali su da izvode svoju muziku! Tokom godina pomagao je umetnike, bez obzira na cenu. Postao je mecena brojnih slavnih muzičara, među kojima su i "Blondie", "Ramones", Talking Heads", "Deadboys", "Police"... izvor: burek, nocturne Prevod uradio chavezporodin |
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2018 u 00:52 |
|
Opis filma je tačan tako da neću izgubiti vreme u opisu filma kojim nisam naročito oduševljen. Autor filma je pokušao uz veliku pomoć A.Rikmana da životopiše K.Hilija koji je dao šansu ljudima iz 40.000 grupa da pokažu šta znaju i umeju. Toliko ih je sviralo u klubu koji je dotični osnovao. Sam Hili je izgleda bio neobičan čova, pravi Samarićanin koji je u večitoj besparici pored uloge afirmatora nepozantih bendova udomljavao i pomagao beskućnike koje je pronalazio na ulici. Sam klub je bio jedna podrumska jazbina čija je scena bila opasna po život i pravo je čudo kako su neki preživeli binu koja se urušava ili strujne udare. Da nisam viđao slične nastupe uživo pomislio bih da je to preterivanje. Sve u svemu, ovo je moglo mnogo bolje, ako se uzme u obzir da je reditelj i scenarista filma izgleda imao to zadoviljstvo da ovu muziku sluša odmah posle objavljivanja na gramofonskim pločama. Reditelj mi bar po fotografiji i radnom stažu (nigde mu ne piše godište) izgleda kao neko ko se u to vreme poput svih tinejdžera i fanova nije zaustavio samo na slušanju muzike. Gradić u kom živim ima nekoliko klubova u kojim se sluša određena vrsta
muzika i ja mogu samo da zamislim kako je to u Njujorku. Sećam se da sam
negde čitao intervju jednog od pokojne braće Ramon u kom se spominje
prvi koncert Ramonsa koji je bio baš u ovom klubu. Rekao je čovek da su
sve što su imali odsvirali za 15 minuta (toliko su imali svojih pesama) i da je publika bukvalno zanemela. Nisu očekivali nit9i su bili pripremljeni na toliku količinu buke. Gledao sam još jedan holivudski šablonski o ljudima koji zaslužuju mnogo više.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |