| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Carlos (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator
Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Carlos (2010)Objavljeno: 09.Lipanj/Jun.2010 u 19:06 |
|
CARLOS (2010) ![]() OFFICIAL SITE IMDB WIKIPEDIA TITLOVI REŽIJA I SCENARIJ: Olivier Assayas
GLUMCI: Edgar Ramirez Ilich Ramirez Sanchez AKA Carlos The Jackal Alexander Scheer Johannes Weinrich Nora von Waldstätten Magdalena Kopp Christoph Bach Hans-Joachim Klein Ahmad Kabour Wadie Haddad Carlos je mini serija od tri dijela rađena u francuskoj produkciji i predstavlja fiktivnu priču o životu Carlosa Šakala, jednog od najpoznatijih terorista današnjice i čovjeka koji je ulijevao strah u kosti Zapadu tokom 70-ih i 80-ih godina. Iako je serija priča o njegovom životu te je temeljena na istraživanju, što novinarskom, što istorijskom, dosta stvari je plod mašte autora serije. Serija je u originalu prikazana na Kanskom festivalu u trajanju od 5 1/2 sati. Nakon što je pročitao scenario i vidio inserte iz serije stvarni Carlos Šakal, koji trenutno služi doživotnu zatvorsku kaznu u Francuskoj za ubistvo dva agenta francuske tajne službe, je podnio tužbu protiv autora serije jer je "to gomila laži i izmišljotina". Ažurirao Nameless One - 06.Srpanj/Jul.2010 u 22:27 |
|
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 06.Srpanj/Jul.2010 u 22:50 |
|
Konačno pogledah ovu mini seriju. Šta da kažem osim ekstra. Svaka čast ljudima koji su je radili.
Baader-Meinhof me oduševio, ali ovo je stvarno bolje. Zaista imate dojam da gledate film iz te ere. Sviđa mi se još jedna stvar. Svi pričaju svoj jezik. Arapi arapski, Njemci njemački, Španci španski. Svaka im čast na ovome O samom Carlosu kao ličnosti mislim da se ne treba puno govoriti. Čovjek čije je ime ulijevalo strah u gosti Zapadu od kraja 60-ih do kraja 80-ih kada je Hladni rat završio, a njegove "usluge" više nisu bile toliko potrebne. Čovjek je bio pravi revolucionar, od glave do pete. Preporuka za gledanje u svakom slučaju ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2010 u 02:05 |
|
Yep, mini serija je odlicna. Pogledao sam 2 epizode, sve je odlicno nema mane. Carlos mi nekako lici na Sergej Trifunovica
Ovakvu seriju bi mogao da gledam jos 3-4 sezona, tako je sve povezano, i uopste se nista ne razvlaci, preeeedobro uradjeno. Sutra gledam poslednju epizodu i zao mi je sto nema vise. Kako mogu sve serije da imaju po 5-6 sezona, a ovo sve ispricaju u 3 epizode, stvarno glupo, mogli su sve da razvuku malo opsirnije. Inace nikad nisam cuo za Carlos-a.Inace titlovi su super, ma da za prvu epizodu fali oko 20-30 posto prevoda ali verovatno je problem bio engleski titl, jer vidim ima teksta do 39 min, pa preskace na 43. Za drugu epizodu je odlican. Hvala brate!!! ![]() Ažurirao icemaher - 09.Srpanj/Jul.2010 u 02:08 |
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2010 u 07:19 |
Radim prepravku za prvu epizodu pa će da bude večeras ili sutra ![]() EDIT: Sad sam provjerio kod sebe. Kod mene ne fali teksta na tom vremenu, mada kažem, prepravljam pa će da bude bolje ![]() Ažurirao Nameless One - 09.Srpanj/Jul.2010 u 07:24 |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
RIP 12.9.1982.-15.4.2024. Pridružen: 18.Rujan/Sep.2007 Lokacija: Kumanovo MKD Status: Offline Points: 14129 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Srpanj/Jul.2010 u 07:52 |
|
U oba 2 titla ide prebrzo tekst koji se pojavi na ekranu, primer kad se pojavi neka nepoznata faca, i kad na film napise Ministar/predsednik taj i taj, tebi prebrzo ide tekst, nema vremena sve procitati a posle njega sledeca linija je daleko, mogao bi malo da produzis trajanje. A ono sto kazem da fali prevoda, valjda nemas teksta u engleski ili zavisi koji si koristio, inace sve je ok.
Izgleda jos nije izasao original en prevod. |
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2010 u 15:22 |
|
Evo dodao obrađeni prevod za prvu epizodu. Hvala kolegi icemaheru što mi je skrenuo pažnju. Nemam pojma kako mi je promaklo
Sad je kompletan
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
Vladika
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
>> Virus Guru << Pridružen: 25.Veljaca/Feb.2005 Lokacija: UZICE/SRBIJA Status: Offline Points: 1944 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2010 u 15:25 |
|
Za seriju nije lose, ali mislim da su je malo zbrzili! Sto kaze Icemaher, ovo bi bilo bolje da je stavljeno u bar u 2-3 sezone.
|
|
|
Vladika
|
|
![]() |
|
icemaher
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2010 u 16:42 |
|
|
![]() |
|
Nameless One
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Srpanj/Jul.2010 u 02:04 |
|
Teško je inače napraviti seriju o čovjeku o kojem se tako malo zna. Ono što su ljudi napravili je odlično. Nema doduše nekih stvari (nema objašnjenja njegovog drugog nadimka Šakal, njegovo hapšenje u Jugoslaviji, nekoliko bombardovanja i napada) i jesu malo zbrzali stvari, ali je serija na mjestu. Zaista su ljudi uradili odličan posao, a Edgar Ramirez kao Carlos je genijalan. Čovjek inače tečno priča 4 jezika, a za potrebe serije je naučio i osnove arapskog.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() |
|
novy78
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
22.12.1978 - 06.08.2015 Pridružen: 07.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 7960 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 15.Srpanj/Jul.2010 u 16:10 |
|
Odlican prevod Nameless.....sve je uskladjeno,a serija obecava
Ažurirao novy78 - 15.Srpanj/Jul.2010 u 16:11 |
|
![]() |
|
ghostwheel
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1415 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2010 u 12:00 |
|
Dobar je ovaj Carlos. Mislio sam da su Baader i Mesrine vrh evropske produkcije kad ono...
Film može da posluži kao istorijski dokument, bez obzira što nije faktografski najprecizniji; delovanje političkih frakcija, njihove različitosti, međunarodni odnosi, špijunske službe (Štazi!), sve je to pokazano do u detalj. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Studeni/Nov.2021 u 17:35 |
|
Odlicno ostvarenje ko voli datu tematiku, U tu grupu spadaju tj. na neki nacin povezeni sa politikom i Der Baader Meinhof Komplex, Munich. 7 Days in Entebbe , 6 Days, i jos drugih. Mada sam za sve nabrojano gledao dokumentarce. Preporuka.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 171 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Lipanj/Jun.2025 u 03:46 |
|
Sorrz ali kao što se uvek ogradim, ukusi i mišljenja se razlikuju pa recimo tako i za ovu mini seriju Carlos. Još pre, bilo je davno, sećam se da sam nakon prve dve epizode odustao i da treću nisam ni odgledao. A ovoga puta, nakon prve epizode sam odustao dok su recimo moj stariji brat i majka oduševljeni ovom mini serijom a pomenuti brat onožava ovakve tematike. Nemojte pogrešno da me shvatite, nisam ja glup ali jesam malo više apolitičan tako da. Da i spominje moj burazer da mu skinem da opet gleda i Der Baader Meinhof Komplex,. A isto tako je i spomenuo film koji smo takođe gledali 7 Days in Entebbe. I tako, dok im budem skidao tj. kad im budem skinuo da opet gledaju mini seriju o Sadamu i Der Baader Meinhof Komplex,, to će glčedati bez mene ) Dok su oni večeras gledali Carlos-a poslednje dve epizode, u prizemlju, ja sam na spratu odgledao film Fury gde btw igra Brad Pitt. I eto, jeste zanimljiv lik bio Carlos i znam podosta o njemu i da služi doživotnu kaznu u Francuskoj i ovo i ono i da je bio zanimljiv lik i znasm i ja da je pre sve bilo bolje ali nekako ipak po drugi put sam napustio ovaj projekat. Nekome i više nego odgovara a nekome kao npr meni nešto nije leglo, neće pa neće ) A ne treba se siliti )
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |