Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Birdman (2014)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Birdman (2014)

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance)

Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Birdman

Godina:

2014

Žanr:

drama, komedija, ljubavni

Trajanje:

119 min

Režija:

Alejandro G. Iñárritu

Scenarij:

Raymond Carver
, Alejandro G. Iñárritu
, Nicolás Giacobone
, Armando Bo
, Alexander Dinelaris

Glavne uloge:

Michael Keaton
  >  Riggan
Edward Norton
  >  Mike
Zach Galifianakis
  >  Jake
Jeremy Shamos
  >  Ralph
Keenan Shimizu
  >  Han
Naomi Watts
  >  Lesley
Merritt Wever
  >  Annie
Damian Young
  >  Gabriel
Irina Pickard
  >  Costume Assistant
Emma Stone
  >  Sam
Natalie Gold
  >  Clara
Andrea Riseborough
  >  Laura
Kenny Chin
  >  Korean Grocer
Jamahl Garrison-Lowe
  >  Stagehand (Daniel)
Akira Ito
  >  Translator

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Chuck Norris View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Chuck Norris Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Birdman (2014)
    Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2014 u 21:59

Žanr: Komedija, Drama 
Trajanje: 119 min 
Zemlja: SAD 
Režija: Alejandro González Iñárritu 
Scenario: Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo 

Glavne uloge:
Michael Keaton ... Riggan
Zach Galifianakis ... Jake
Edward Norton ... Mike
Andrea Riseborough ... Laura
Amy Ryan ... Sylvia
Emma Stone ... Sam
Naomi Watts ... Lesley

Opis:
Fantastična satira show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson (Michael Keaton), glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao. Kako bi se napokon odlijepio od žutog ptičjeg kostima, posrnuli Riggan planira postaviti predstavu na Brodwayu. Za nju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. No, put do ponovne slave sve je samo ne lak.

Izvor: moj-film.hr

Ažurirao Chuck Norris - 16.Sijecanj/Jan.2015 u 16:18
Na vrh
Eternal97 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Eternal97 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Veljaca/Feb.2015 u 01:29
Super film
Na vrh
alpem019 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj alpem019 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19.Veljaca/Feb.2015 u 02:18
Zašto?
Hvala!
Na vrh
CSInvestigator View Drop Down
Translator
Translator
Lady Justice

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj CSInvestigator Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2015 u 19:59
Izuzetno spor film, pa je zaista za probranu publiku. Meni je bio ok, cenim scenario, ali mi nikako nije jasno otkud je Ema nominovana za Oskara kad se u filmu pojavljuje tričavih 5 minuta?! Inače, Edvard Norton me je oduševio!
Your soul could never grow old, it's evergreen
Na vrh
vladana-vitorovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj vladana-vitorovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Lipanj/Jun.2018 u 20:27
Za razliku od prethodnih filmova ovog reditelja koje sam gledala i koji su bili mračni, ali na patetičan način, ovaj mi se dopao. Nije ni mračan ni patetičan a mislim da bi posebno bio zanimljiv za osobe koje su iz sveta filma i pozorišta.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Lipanj/Jun.2018 u 23:11

Prvi kadar filma me je skoro odbio od gledanja jer o filmu nisam znao ništa a video sam Kitona kako levitira u gaćama. Ponašao se kao ona gomila dečjih superheroja i za vreme levitacije i za vreme vraćanja u normalu dok je razgovarao sa nekim uz odličnu pratnju bubnjeva. Usledili su potom dugi kadrovi koji su pratili M.Kitona kroz uske i zamršene hodnike pozorišta. Tako me je reditelj Injaritu majstorski upoznao i sa mestom radnje i sa ostalim likovima od kojih se izdvaja E.Norton koji je u neku ruku suparnik glavnom glumcu koji je priča za sebe i koji je karikatura karijere pomenutog M.Kitona koji je prihvatanjem ove uloge pokazao da ume da se šali na svoj račun.

Kamera koja u stopu prati glavnog glumca i dugi kadrovi, odličan scenario i nadrealne scene su ono po čemu pamtiti ovaj film kome za sada nisam našao neki veliki minus. Takođe, meni se lično sviđa ta kritika američkih filmova, trendova i koncepta slave. Isto tako sjajna paralela između Kitonovog pravog života i lika kojeg glumi. Još da dodam da dodam da je sva ta ironija i kritika dobila na težini zbog bivših filmskih superheroja koji se u ovom filmu zezaju pomalo na svoj račun. Kiton (Betmen), Norton (Hulk) i E.Stoun koja dosad nije bila superheroj ali je bila epizodista u Spajdermenu.

Da be davim, Birdman je bio jedan od boljih filmova tog leta Gospodnjeg.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,267 sekundi.