Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Birdman (2014) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Chuck Norris ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2012 Status: Offline Points: 2413 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2014 u 21:59 |
![]() Žanr: Komedija, Drama Trajanje: 119 min Zemlja: SAD Režija: Alejandro González Iñárritu Scenario: Alejandro González Iñárritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris, Armando Bo Glavne uloge: Michael Keaton ... Riggan Zach Galifianakis ... Jake Edward Norton ... Mike Andrea Riseborough ... Laura Amy Ryan ... Sylvia Emma Stone ... Sam Naomi Watts ... Lesley Opis: Fantastična satira show business svijeta čiji je glavni junak Riggan Thomson (Michael Keaton), glumac kojeg svi već godinama gledaju isključivo kao superjunaka Birdmana zbog specifične trash uloge koju je jednom odigrao. Kako bi se napokon odlijepio od žutog ptičjeg kostima, posrnuli Riggan planira postaviti predstavu na Brodwayu. Za nju je sam napisao scenarij, njezin je redatelj te jedan od glumaca. No, put do ponovne slave sve je samo ne lak. Izvor: moj-film.hr Ažurirao Chuck Norris - 16.Sijecanj/Jan.2015 u 16:18 |
|
![]() |
|
![]() |
|
Eternal97 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 31.Kolovoz/Aug.2014 Lokacija: Banjaluka Status: Offline Points: 10 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Super film
|
|
![]() |
|
alpem019 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 07.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: zajecar Status: Offline Points: 2 |
Zašto?
|
|
Hvala!
|
|
![]() |
|
CSInvestigator ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11282 |
Izuzetno spor film, pa je zaista za probranu publiku. Meni je bio ok, cenim scenario, ali mi nikako nije jasno otkud je Ema nominovana za Oskara kad se u filmu pojavljuje tričavih 5 minuta?! Inače, Edvard Norton me je oduševio!
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
vladana-vitorovic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 21.Travanj/Apr.2017 Status: Offline Points: 0 |
Za razliku od prethodnih filmova ovog reditelja koje sam gledala i koji su bili mračni, ali na patetičan način, ovaj mi se dopao. Nije ni mračan ni patetičan a mislim da bi posebno bio zanimljiv za osobe koje su iz sveta filma i pozorišta.
|
|
![]() |
|
Stole Haringa ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 90102 |
Prvi kadar filma me je skoro odbio od gledanja jer o filmu nisam znao
ništa a video sam Kitona kako levitira u gaćama. Ponašao se kao ona
gomila dečjih superheroja i za vreme levitacije i za vreme vraćanja u
normalu dok je razgovarao sa nekim uz odličnu pratnju bubnjeva. Usledili
su potom dugi kadrovi koji su pratili M.Kitona kroz uske i zamršene
hodnike pozorišta. Tako me je reditelj Injaritu majstorski upoznao i sa
mestom radnje i sa ostalim likovima od kojih se izdvaja E.Norton koji je
u neku ruku suparnik glavnom glumcu koji je priča za sebe i koji je
karikatura karijere pomenutog M.Kitona koji je prihvatanjem ove uloge
pokazao da ume da se šali na svoj račun. Kamera koja u stopu prati
glavnog glumca i dugi kadrovi, odličan scenario i nadrealne scene su ono
po čemu pamtiti ovaj film kome za sada nisam našao neki veliki minus. Takođe, meni se lično sviđa ta kritika američkih filmova, trendova i koncepta
slave. Isto tako sjajna paralela između Kitonovog pravog života i lika
kojeg glumi. Još da dodam da dodam da je sva ta ironija i kritika dobila na težini zbog bivših
filmskih superheroja koji se u ovom filmu zezaju pomalo na svoj račun.
Kiton (Betmen), Norton (Hulk) i E.Stoun koja dosad nije bila superheroj
ali je bila epizodista u Spajdermenu. Da be davim, Birdman je bio jedan od boljih filmova tog leta Gospodnjeg.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |