Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Avatar: The Way of Water (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Avatar: The Way of Water (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Godina:

2022

Žanr:

akcija, fantazija, znanstvena fantastika, triler, avantura

Trajanje:

192 min

Režija:

James Cameron

Scenarij:

James Cameron
, Shane Salerno
, Josh Friedman
, Rick Jaffa
, Amanda Silver

Glavne uloge:

Sigourney Weaver
  >  Dr. Grace Augustine
Giovanni Ribisi
  >  Parker Selfridge
David Thewlis
  >  Peylak
Kate Winslet
  >  Ronal
Michelle Yeoh
  >  Dr. Karina Mogue
CCH Pounder
  >  Moat
Stephen Lang
  >  Miles Quaritch
Vin Diesel
  >  (rumored)
Edie Falco
  >  General Ardmore
Brendan Cowell
  >  Mick Scoresby
Cliff Curtis
  >  Tonowari
Matt Gerald
  >  Corporal Lyle Wainfleet
Joel David Moore
  >  Norm Spellman
Zoe Saldaña
  >  Neytiri
Sam Worthington
  >  Jake Sully
Jemaine Clement
  >  Dr. Ian Garvin
Keston John
  >  Va'ru
Oona Chaplin
  >  Varang
Bailey Bass
  >  Tsireya
Duane Evans Jr.
  >  Rotxo
Jack Champion
  >  Miles 'Spider' Socorro
Chloe Coleman
  >  Young Lo'ak
Britain Dalton
  >  Lo'ak
Filip Geljo
  >  Aonung of the Metkayina Clan
Jamie Flatters
  >  Neteyam
Trinity Jo-Li Bliss
  >  Tuk

Odgovori Odgovori Stranica  <1 567
Korisnik
Poruka
dzems0 View Drop Down
Active member
Active member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzems0 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22.Sijecanj/Jan.2023 u 21:37
Jel bi mogao neko da napiše kakav je film (ponovo?)? Probao sam da pronađem u komentarima, ali sam posle desetog i jedno pola sata uzalud izgubljenog vremena, batalio...
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2023 u 10:48
Originalno postovano od strane dzems0 dzems0 piše:

Jel bi mogao neko da napiše kakav je film (ponovo?)? Probao sam da pronađem u komentarima, ali sam posle desetog i jedno pola sata uzalud izgubljenog vremena, batalio...

Da li ti zaista treba preporuka za Avatar 2? 
Ako ti se dopao prvi deo Avatar onda pogledaš i ostale delove, 
a ako nije onda onda nemoj ni ovaj da gledaš.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Sijecanj/Jan.2023 u 11:41
Pa ja ne bih baš išao s tom logikom - to bi tako funkcioniralo da je prolivud onaj stari. Wink

O čemu je avatar?
Zapravo je o ničemu, ali je demonstracija CGI ludorija sa beštijama (u to spadaju i vanzemaljski humanoidi) koje izgledaju prerealistično.
Pazi se na fiziku za razliku od Marvel/DC superhereoja.

Je li CGI zbilja razlog gledati ovo?
Spektakularni CGI ne da smo gledali nego i aktivno sudjelovali (igrali zadnju Tomb Raider trilogiju ili FF15 na primjer).
Znači nije, sam po sebi nije.

Ima li onda drugi razlog zbog kojega avatar ima smisla pogledati?
Ima. 3.

1. Mejnstrimuša - a nije ubitačno dosadna drama/biography/history, zar je to danas moguće?
2. Pošalice - primjer minispoiler iz jedinice: daj duvan, Weaverica jedva dočeka kad izađe iz kapsule
3. Nema nasilne političke korektnosti - unutra su alieni, zbogom woke i diversity sranja

Ja baš i nisam zagrijan, neću žuriti s dvojkom, znam da je plitka zabava.
Ono, kad budem umoran od svega, taj dan, može.
Istina, takvih dana bude češće u zadnje vrijeme... LOL

Ali Camerona cijenim ne zato jer je dao toliko toga onoj publici koja iz inata nije gledala niti će njegov titanik, nego i zato jer ne izigrava nadmenu primadonu nego zna cijeniti druge kinematografije.

Ažurirao JoxerTM - 23.Sijecanj/Jan.2023 u 11:52
Na vrh
banisa2006 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj banisa2006 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2023 u 01:42
Ovo cak necu ni gledati....Za mene ovo nije film...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Ožujak/Mar.2023 u 02:16
Originalno postovano od strane banisa2006 banisa2006 piše:

Ovo cak necu ni gledati....Za mene ovo nije film...

Na vrh
canijel View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj canijel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2023 u 00:55
Dobar film. Sve u vezi filma (sem skripte) je 10 od 10, vizuelno i tehnički napredniji od svakog danasnjeg filma unaprijed 10 godina. Da je priča mogla biti bolja mogla je, nije da je loše ili slabo, nego od ovakvog epika očekujem malo veću i kompleksniju priču. Razumijem šta je ciljano, ali takva priča nema razloga da bude preko 3 sata, ali poštujem na šta su išli. Sve u svemu preporuke za ovaj spektakl od filma.
Na vrh
DJIKI View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj DJIKI Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2023 u 23:55

dzems0 piše:

Е па искидах се од смеха на овај твој културно искрени коментар, ХВАЛА ТИ!!

Верујем да си филм већ гледао, али за све оне који ће се тек наћи у истој (не)прилици и недоумици спроћу овог "врзиног кола" од коментара наших драгих форумаша, ево савета:

ИДИТЕ ЛЕПО У БИОСКОП И УЖИВАЈТЕ У ВИЗУЕЛНОМ ДОЖИВЉАЈУ, а што се приче тиче, то је индивидуална ствар: ил` ће вам се допасти ил` неће, знаћете на крају филма, али сумњам да ћете жалити што сте га погледали. Ја још нисам, иако сам била фасцинирана првим делом, сматрам да је био револуционаран за своје време (тад први пут некако појмисмо шта је то "аватар" Бог те LOL).

Ево још се церим Боже мили LOLLOLLOL због твог дивно артикулисаног апела!

Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2023 u 10:33
Odgledah...CGI fantastican, i..to je to. Nista drugo vredno pomena, stavise...za trenutni zaborav.
Ocena 4.5 
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Travanj/Apr.2023 u 23:15
Lično nisam neki veliki fan Avatar filmova, ali mi je prvi deo dosta bolji. Vizuelni efekti su baš dobri, ali osim toga nema tu ničega posebnog. U nekim trenucima mi malo čak i vuče na ove Marvelove u poslednje vreme. Nije loše za pogledati, ali ne očekivati baš previše.
Na vrh
Boxter7 View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Boxter7 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Travanj/Apr.2023 u 18:23
Prvi deo mogu da gledam bezbroj puta. Ovaj dva puta počeo i prekinuo posle sat vremena. Jednostavno ne radi...
Na vrh
s.t.a.l.k.e.r. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj s.t.a.l.k.e.r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2023 u 10:52
Pogledas i zaboravis sta si gledao
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Travanj/Apr.2023 u 23:21
Trebao se zvati Avatar:The Way of Wasted!

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Lipanj/Jun.2023 u 23:47
Nije baš wasted.

Vizualno i glazbeno impresivan, nemam nijednu zamjerku.
Nije lako naći nešto u potpunosti oku i uhu ugodno, a da traje 3 ure.

Međutim ugurali su trumpovu propagandu o svetoj i bezgrešnoj obitelji kojoj će se dogoditi tragedija, ali svejedno će svi povući prave poteze.
Čak i bezvezni negativac.
Da se ne ostane na tome, film je prepun bespotrebnih i debilnih onelinera.

Znači ovako.
Smanjiti kriterij za priču i film je jako zabavan.
Ali ako ste alergični na američku propagandu o nepostojećim savršenim obiteljima, preskočite.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 567
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.