Web: Titlovi.com
Kategorija: Filmovi i serije
Ime foruma: Komentari na filmove
Opis foruma: U ovom forumu će biti komentari na filmove
URL: https://forum.titlovi.com/forum_posts.asp?TID=93125
Datum ispisa: 04.Lipanj/Jun.2026 u 16:36 Verzija Softvera: Web Wiz Forums 11.01 - http://www.webwizforums.com
Tema: Avatar: The Way of Water (2022)
Objavio: dajan1998
Tema: Avatar: The Way of Water (2022)
Datum objave: 09.Svibanj/May.2019 u 16:38
|
Avatar 2 odgodjen za Decembar 2021 ..
|
Odgovori:
Objavio: iromafia111
Datum objave: 09.Svibanj/May.2019 u 17:19
Šok, nevjerica i neizmjerna tuga nastanila se u mene istog treniutka.
-------------

|
Objavio: cersei
Datum objave: 09.Svibanj/May.2019 u 17:21
super.. taman još nisam prvi dovršila ostalo mi 15 min do kraja, znači 5 god mogu biti mirni 
|
Objavio: Boozywoozy
Datum objave: 12.Srpanj/Jul.2019 u 22:09
iromafia111 piše:
|
Suti bolan,bolje i to nego da se nesto drugo nastanilo u tebi.
------------- Nije siromah onaj koji ima vec onaj koji nema !!!
|
Objavio: zs444004
Datum objave: 13.Srpanj/Jul.2019 u 19:35
Dugo očekivani nastavak neprevaziđenog Avatara. Nadam se da će i ostali nastavci uslediti nakon ovog.
|
Objavio: Danilo-Naissus
Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2019 u 02:15
iromafia111 piše:
|
------------- https://forum.titlovi.com/seoske-price-by-silent-passenger_t91473_p1426962.html#1426962" rel="nofollow">
|
Datum objave: 17.Srpanj/Jul.2019 u 15:02
Jedino plavo što je ikad valjalo bili su Štrumpfovi. 
-------------

|
Objavio: NikolaJe
Datum objave: 04.Studeni/Nov.2019 u 10:07
Gazda, nisi ljubitelj spasavanja svemiraca od zlih Zemljana? Ja obožavam prvi film, mogu da ga gledam 30 puta, nadam se da će i drugi biti podjednako zanimljiv.
|
Objavio: mile-milic
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2022 u 11:18
|
Kakve veze ima što je animiran film?Je li zato manje vredan?Ne kapiram stvarno...
|
Objavio: calimero
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2022 u 19:35
|
Odgledao i mogu reći ovo je oda CGI-i i tu najbolje da stanem. Jer sve ostalo (radnja, emocije itd.) se nalazi u službi mega-super-genijalnih 3D efekata i animacije. Nekako mislim da bi ipak trebalo biti obrnuto tj. da je 3D u službi radnje filma. Ali ok ko voli Opstanak snimljen 2022 na kompjuteru, fajn.
|
Objavio: Mizi
Datum objave: 16.Prosinac/Dec.2022 u 21:53
Mislijo sam da idem da gledam, ali jok. Neću da budem promoter gluposti.
|
Objavio: softplacetoland
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 01:10
|
Potpuno isto može da se kaže za prvi deo.
|
Objavio: djcvrle
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 01:59
|
IgaBiva; Daj se ostavi recenzija , nije više to za tebe .....Ionako si već naporan zadnje vrijeme ;-)
|
Objavio: porobdzija
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 09:18
|
Apsolutno se slazem sa recenzijom.Prikaz emocije u crtacu je uvijek preizrazen.
|
Objavio: pacsa-daniel
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 16:26
|
Ima li tebi neki film da se svidja uopste?
|
Objavio: Iwysha
Datum objave: 17.Prosinac/Dec.2022 u 20:09
|
Držaću se magije inovativnosti koju mi je ponudio Avatar. To je dovoljno. Ne volim "prežvakavanja", ma kako efektno izgledala...
Sa ovim se slažem 100%, lepo izgleda, a radnja ništa👍
|
Objavio: dxdy
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 09:24
|
ja nisam ljubitelj Avatara (1) ali sam otišao pogledati 2. dio u 3D i scene pod vodim su divne mada sam očekivao pravi high-frame rate kao što je bio Gemini a ne maximalno 48 FPS. Radnja nije moj favorit ali ja nisam kritičan, ja ne tražim savršenstvo i dlaku u jajetu, meni filmovi služe za opuštanje. u svakom slučaju pogledajte 3D verziju uz dobre naočale, ne onaj osrednju plastiku koju prodaju ili iznajmljuju (u mojem kinu)
|
Objavio: robi75
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 19:33
|
Precenjen film. Mislim i na prvi deo. Osrednje.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 20:22
Ne, prvi dio je bio nešto što ljudsko oko nikada vidilo nije. A drugi je dio ono što ljudsko oko već vidilo jeste.
|
Datum objave: 18.Prosinac/Dec.2022 u 20:47
A treći dio neće biti za ljudsko oko? 
-------------

|
Objavio: titlovi.com
Datum objave: 22.Prosinac/Dec.2022 u 23:53
|
Prevod (za CAM) je uradio Osgiliath ✨
|
Objavio: kjovo
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 10:21
|
Ako cemo na mene je veci efekat ostavio Abys sa efektima i onim sto ljudsko oko nikad nije videlo a ne prvi Avatar koji je za mene neozbiljan sf film,u stvari bajka ali mogao je da se gleda .Gledacu i ovaj sto da ne ,ako je kao crtac jos bolje sto se mene tice.
|
Objavio: fedayk1n
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 12:53
|
Avatar jedan od najboljih filmova "modernog doba".
Meni ovo nikada neće biti jasno. Plavi kopljima oterali bele sa hi tech oružjem i to sa planete koju beli baš baš žele.
|
Datum objave: 23.Prosinac/Dec.2022 u 13:00
Pa kazem ja bajka
|
Objavio: ar8c
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 19:38
Ne znam zašto ljudi od Avatara imaju neka skroz nerealna očekivanja!? To apsolutno nije neko dubokoumno filozofsko štivo, već visokobužetna komercijalna SF akcija sa porukom koja možda jeste naivna i izlizana, ali je i univerzalno važeća i korisna. Baš kao i prvi deo, ovo je materijal koji se gleda na velikom platnu i sa 3D naočarima na nosu. Tek tada sve dobija pun smisao i nakon projekcije čovek može izaći skroz fino zabavljen i relaksiran.
Tačno sam znao šta mogu očekivati od ovog nastavka i dobio sam tačno to što sam očekivao, možda čak i malo preko toga. Nemam ništa protiv toga da za koju godinu pogledam još neki nastavak akcije smeštene u imaginarni Cameronov svet. Čak naprotiv, radujem se tome. A ako je jedina zamerka ta što je u pitanju "crtani film", onda je film apsolutno uspeo i nije mi jasno zbog čega bi bio degradiran ukoliko nije u potpunosti odrađen sa živim glumcima? Zar i crtani film nije forma umetnosti?
Od mene onako velikodušno 7,5/10 za Avatar 2
|
Objavio: Vladika
Datum objave: 24.Prosinac/Dec.2022 u 20:58
Avatar 2 je nanovo ispricana prica Avatara 1. Morao je da pronadje nacin da prezvaka ponovo susret sa novim izazovom, novim, zescim, starim negativcem i sve jovo nanovo. Vizuelno izgleda fenomenalno (bez obzira sto je "crtani film"). Sve u svemu, nista specijalno, ali sasvim dovoljno da tih tri sata ne budu baceni uzalud.
------------- Vladika
|
Objavio: Thanos21
Datum objave: 27.Prosinac/Dec.2022 u 21:39
|
Da krenemo od pretpostave da ste ponovo odgledali Avatar 1 i da ulazite sa svezim znanjem likova i price, ovaj film se jako lepo nadovezuje na prvi deo. Cameroon se, sto tice efekata, razvalio. CGI je u ovom filmu presao svaku granicu, podvodne scene su me kupile, nacin zivota plemena Metkayina i navikavanje Omatikaya na isti daje jednu lepu avanturu i dopustaju da se dodatno uzivis u maestralan cgi. Jake i Neytiri doduse su stavljeni sa strane, takav utisak sam dobio, ali to ne oduzima, vec dodaje na sustinu filma a to je znacaj porodice i granice do kojih roditelj ide kako bi zastitio svoju decu. Sada da se prebacimo na "ljude". Vracanje Quaritcha ce definitivno nekim ljudima zasmetati, ali licno mi se svidja vracanja negativca sada u formi Avatara kojem su ugradjena secanja generala. Opet se vrti ta kolonisticka ideja iz prvog dela, ali sada dobija tezinu. Naime Zemlja "izumire" i ljudima je neophodna naseljiva planeta na koju ce se kroz decenije i preseliti. Medjutim tu dolazimo do pitanja : "Kako covecanstvo planira da naseli i urbanizuje planetu na kojoj je zivot nemoguc bez maski za disanje, u neprijateljskoj teritoriji koju pruzaju kako plemena Navija tako i zivotinje" koje ce morati da se razjasni u narednim delovima ako planiraju da nastave u tom smeru. Da se vratimo na pricu, ona je jako jednostavno, povrsinski odradjena bez nekih velikih zapleta i dubine, ali takav je i bio i prvi deo. Likovi, sta reci, sve vec vidjeno, neytiri ostaje divlja i zastitnicki nastrojena, Jake se sada susrece sa ulogom kako vodje plemena tako i ocinske figure, klinci su većinski dobro odglumili svoj deo neki vise neki manje, definitivno najzanimljiviji lik je Kiri. Fanovi akcije definitivno nisu ostavljeni na cedilu, zadnjih sat vremena filma pruza sekvence koje su tesko nadmasive, pomesano sa efektima, sami zakljucite... Da li je vreme moglo biti skraceno za nekih 30-45 minuta, definitivno, ali bi uzitak bio slabiji. Cinjenica da je za pravljenje sledeca dva dela potrebno 2 milijarde dolara kako bi se troskovi izravnali je samo pokazatelj da Cameron daje sve karte na sto kako bi ovi filmovi ostavili veliki uticaj na mainstream medije i glavno na nas gledaoce. Nema sta, film je mogao da bude bolje odradjen sa aspekta likova i price, da li je ovih 13 godina bilo vredno cekanja, to je upitno cinjenicom da su mnogi i zaboravili na prvi deo i hype nije bio toliko prisutan, ista prica vazi i za Top Gun Maverick. Preporuka je gledati u 3D-u na najvecem mogucem platnu, jer je sto se tice efekata ovo jedno zivotno iskustvo zbog kog necete zazaliti 3 sata vaseg vremena. Treci i na kraju krajeva i svaki deo do kraja moraju da nadograde pricu i likove, mora da postoji neka dubina neka nadogradnja likova kroz iskusenja, teske odluke i tako dalje. To je to od mene, lep provod zelim svima koji ce za praznike pogledati ovaj film, pozdrav
|
Datum objave: 28.Prosinac/Dec.2022 u 16:10
@ Thanos21
Otprilike sve ono šta sam i kako doživeo, samo što nisam koristio puno reči niti davao i najmanji nagoveštaj spoilera koji bi nekome narušili ugođaj Naravno da sam pre premijere reprizirao i keca, jednostavno prošlo je previše vremena i kada se gleda neki direktan nastavak imam običaj da na projekciju idem sa sveže obnovljenim gradivom.
Pored svega navedenog u komentaru dodao bih i moje najjače utiske kada su u pitanju neke paralele ili manje/više skrivena značenja onoga što je Cameron ponudio. Ništa epohalno novo i originalno, ali večito aktuelno i univerzalno važeće:
- Čuvajmo prirodu i majku zemlju, - Čuvajmo okeane, - Čuvajmo našu floru i faunu, - Stop komercijalnom pomoru kitova i ostalih inteligentnih bića naše planete, - Čuvajmo porodicu kao primarni i najvažniji nukleus ljudskog zajedništva.
Sve je to Cameron upakovao onako suptilno i nenametljivo, ali opet snažno i nedvosmileno, što je sušta suprotnost u poređenju sa nametanjima zelenih birokrata, pomodaraca i eko fašista širom sveta. Tako sam ja doživeo film i zbog toga mi i jeste prirastao srcu i više nego što objektivno kvalitet same priče zaslužuje. O efektima i tehnici snimanja sve je već rečeno i suvišno je širiti priču.
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 11:52
|
ar8c
Ja protiv crtanih filmova nista nisam rekao,cak stavise sam rekao da cu ga pre gledati ako je kao crtani. Nemam nista protiv Avatara i slicnih filmova samo mi jednostavno to nije Sf ,vec vise neka fantazija ,da ne ponavljam da mi je najblize bajci. daj boze sto vise ovakvih i slicnih filmova ali to jednostavno nije po mom ukusu. Gledacu ga svakako a sto se tice svih tih poruka ili znacenja sto si napomenuo 99,9 % gledalaca to nece ni primetiti niti razmisljati u tom pravcu jednostavno to nije takav film. To je zabavan film i idu prevashodno da gledaju zaborave na realnost i probleme,i bas ih briga za sve sto si nabrojao.
|
Objavio: puppet_master
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 13:24
|
Meni je bio lep prvi Avatar, šta znam, kao Pokahontas a ja pa volim Indijance, neka su i dugački i plavoguzi, šta ću im ja. Volim i prirodu, neka i šarenu. Ima film i tu sanjarsku notu u sebi, autsajder koji eto u nekom novom, lepšem svetu dobija krila. Našao sebi i hanumu, moš misliti. Još da ga priznaju kao kralja, da pobedi sile tame i mašala, taman što kaže kjovo - bajka. Ali, rekoh, lepa.
Ovaj sam mislio da gledam, no kako ste ga svi lepo nahvalili, kao da sam ga gledao već, pa ću odložiti to za neka druga vremena, trenutno više nemam želju za time. (vala ni prostora na hdd-u  sve i da se pojavio već)
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 13:58
|
ma ja sam mislio u bioskopu da ga gledam,dobio karte da biram sta cu da gledam pa mislio ovo. Medjutim odustao nemam ja zivce da sedim dva,tri sata u sali pa dao karte. Ima ko voli a ja cu sacekam dobar snimak
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 14:39
Bome, ni ja nisam siguran da bih izdržao preko tri sata u sali, moja leđa, noge, trtica, kičma  no hajde, neka toga nekako, ljude oko sebe ne bih mogao da podnesem najiskrenije. Šuškanja, krckanja, smeh na delovima kod kojih se ja hvatam za glavu, ćaskanje kada bih da slušam, sav taj ritual jela i pojila... 
|
Objavio: AlexDeLarge
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 15:00
Prvi sam izdrzao bez problema i kod prvog pocetak je bio bar dobrih 20-25 minuta odlozen zbog reklama za 3D i najave , da sad pitanje 3 sata i 12 minuta, bar da protegnes noge, kao i kod letova, a ne spavas .
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 16:00
Da, zaboravih na to, još i reklame na svu već muku 
Ma koliko ja gunđao, ako neki film zaslužuje svu blagodet velikog platna, to je upravo ovako nešto. Mene je tek razmazila digitalizacija, filmovi preko kompa, intimniji, kućni ambijent pa i to samo zato što sam svakako već proveo tokom života previše vremena u bioskopskim salama, prosto mi to odavno već ne pruža isti užitak kao nekada, bez kakvih ozbilnijih zamerki, tek sada više nalazim sebe sa filmovima kod kuće.
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 17:15
@ kjovo
Samo se osvrnuh na recenziju gde je to apostrofirano kao veliki minus, a ja se pitao zbog čega bi film bio manje vredan sve i da je skroz animiran!? Što se tiče komentara i ličnih ukusa i preferencija, tu nikada nisam ništa nametao i poštujem sva mišljenja i ukuse
@ Svi
Ih, bre, ljudi, sad vam je i bioskop tesan i neudoban Lepo kupio online karte za ranu popodnevnu vikend projekciju, birao VIP sedišta koja su samo 60 dinara skuplja, ali prostora za noge koliko hoćete, fino, udobno, toplo... Ma mogao sam 10 sati sedeti i ne bi mi bio problem, a inače u bioskopu maksimalno 10 ljudi, pojedoše to što su imali za 10 minuta i dalje je bilo uživanje bolje nego da sam kući gledao
Da, film svakako treba videti u 3D, jedinstven je ugođaj, a kući posle može repriza da se gradivo utvrdi jer svakako zbog lepote i dubine slike, te uživanja u njoj, dosta toga bude skrajnuto i to se kasnije lepo nadoveže opet uz dobru sliku, ali u 2D!
A što se tiče ovih više ili manje skrivenih poruka o kojima sam pisao i koje sam lično prepoznao, tu tek nema nekog nametanja i prevaspitavanja bilo koga. Jednostavno ili si tako odgojen i naštelovan da takve stvari primetiš i da te je istinski briga za neke stvari, ili jednostavno nisi. Napisah ono šta sam i kako ja video i doživeo, a nemam iluziju o tome da i drugi moraju sve to tako identično da osete i vrednuju
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 17:36
ar8c piše:
Ih, bre, ljudi, sad vam je i bioskop tesan i neudoban |
Nesporazum ar8c, otkud sada, meni je, rekoh, već duže vremena bioskop tesan i neudoban, mislim da sam poslednji put bio da bih gledao Matrix Reloaded ili tako nešto (i to na silu, sa ortakom, inače nisam voleo sa društvom da idem), pre 20ak godina a tada sam već uveliko bio nažuljan i iznerviran tamo. Nisam stvarno mislio da mi je sada kao najednom nešto pa loše po salama, pa nisam ni bio, rekoh, punih 20 godina. Tamo krajem devedesetih mi je već bila puna kapa poseta bioskopima
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 17:59
Ma opet šala mala, no hard feelings što bi rekli i nema šansi da bih i po ovom pitanju nekoga u nešto ubeđivao Svako sebi bira ugođaj.
Ali, ako smem da primetim i krajnje ozbiljno sugerišem, nije današnji bioskopski ugođaj kao pre 20+ godina. Ipak postoji osetno veći komfor. Eto mene uveliko u šestoj deceniji života, sav iskrivljen i pogrbljen od sedenja za računarom po ceo dan, što na poslu što iz hobija, pa opet sam tih 3+ sati uz Avatar podneo krajnje dobro i bez ikakvih problema ili ukočenosti. Fotelje fino profilisane i udobne za sedeti, prostora za noge na pretek, jednostavno prijatnije nego nekada bez ikakve dileme.
Jedino sam se plašio reakcije preumornih očiju na 3D naočare i umelo se dešavati u prošlosti da mi se posle vrti u glavi, da jedno vreme ne mogu da fokusiram pogled, pa čak i da slika u 3D nije ni blizu dobra i čista kako bi trebala biti. Ovde je zaista sve bilo super i čim sam skinuo naočare funkcionisao sam kao da ih nikada na nosu nisam imao. Otud moje zadovoljstvo i preporuke. E sad, slušao sam i prijatelje koji su gledali navodno još veći IMAX kvalitet, ali tu baš nešto nije bilo kako treba i čovek mi reče, citiram, da je gledao dve ljubičaste fleke, te da uopšte nije zadovoljan. Valjda se meni ovde sve potrefilo, od klasične 3D projekcije, preko termina, pa sve do kvalitetne Cinemax sale...
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 18:10
Nisam ni pomislio da si sudio/bio negativan (šta je bre sa ljudima lately, samo moram da se pravdam a najnormalnije pišem kao i uvek malo sam nakucan povišenom temperaturom bome preko sedmice već, ali um mi je još uvek kako-tako poluispravan, kao i do sada tj ) Pa baš zbog toga da se ne bi preozbiljno shvatilo moje zvocanje i pisah to iznad, jer zbilja ne sudim današnjim salama, hej 20 godina nisam ulazio u bioskope, šta ja znam o trenutnom ugođaju 
Zbilja nemam love da bih obilazio bioskope, hajde sadržaj mi mahom i ne odgovara, plovim često za srpske distributere krajnje nekomercijalnim filmskim vodama, no ako bih i hteo kao nekada da visim u Kinoteci npr (gledao često po dve projekcije dnevno tamo, godinama), svakako ne bih mogao to da priuštim trenutno, iza mene je 10ak nešto težih godina prosto, no biće bolje, a i nisam isključiv, ko zna gde ću sve biti u sledećih 10-20 godina.
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 19:08
Hajde onda neka u novoj godini sve bude bolje na svim frontovima, a pre svega da se zdravlje popravi
Ne visim ni ja po bioskopima, prvenstveno nemam vremena za to, ali kao pasionirani ljubitelj SF-a (i filma generalno) počastim sebe s vremena na vreme kakvom premijerom. Pogotovo ako je produkcija jača i ako sve to dodatno ima smisla videti na velikom platnu. Avatar je baš imao smisao, nisam davno bio do bioskopa, trebalo mi je nešto za opuštanje, a da je bajkovito i maštovito, uz sve to i tehnički izazovno.
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 19:15
Pa to i meni vredi velikog platna, kosmos sa svim svojim bojama, beskrajem i tajnama. Eto npr Interstellar mi je izgledao savršeno na mom štajaznamkolikoinča-nemalo tv-u, mogu tek misliti kakvo je to bioskopsko iskustvo 
Hvala ar8c, takođe 
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 23:33
Ja sam Mizi, svi me dobro znate, pa vas molim da me ne dirate! 😁💪✌
Prvog Avatara sam gledao tek pre godinu - dve dana, neverovali ili ne. Ajde, kad su se svi napalili, i svi ga nahvalili, pa da dođe red i na mene da ga odgledam. I, ništa. Nisam kupljen, jbg. Nisam se primio, nisam doživeo ekstazu, čak je i tehnologija bila zastarela, ha ha ha hu,.... Priča ispričana, glumci antipatični, bajka za one koji žive u bajci, bez srećnog kraja, do kraja života. Dobro, sve ima svoje mušterije i svoju cenu, a moja je cena od sena, na čemu spava stoka, jer gajim na selu sitnu i krupnu stoku. Sve u svemu, mir u svijetu, lijep provod za praznike, živio Kamerun, ali ne Džejms, biće još Avatara, nešto skupljeg ajvara, biće novca ali nas neće biti.
|
Datum objave: 29.Prosinac/Dec.2022 u 23:45
Pa nismo se mi na prvog Avatara napalili, da proste mladji, mi smo se prepalili.
|
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 08:25
|
Ma samo neka bude i ovakvih filmova i slkicnih ,eto pomenu Puppet Interstellar ,e to je pravi SF ,jes malo kraduckao od Odiseje i jos par filmcica ali prava naucna fantastika i kao takvu je najvise volim. ar8c sad si me zaintigrirao za bioskope ,isti sam slucaj kao i ti zagazio dobrao u sezdesete po ceo dan za kompom kad je tebi bilo super sto ne bi i meni a pride imam i karte .Jedino sto ne mogu prepodne to mi problem ,jedino u Nedelju ali tad mi se bas ne cima do bioskopa razmislicu bas.
|
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 09:48
Interstellar sam vremenom naučio da volim Onda kada se pojavio me je previše toga u njemu iritiralo (na prvom mestu jer sam očekivao nešto ipak drugačiji film), no od tada ga, opet silom mojih neprilika, gledah makar 5 puta i svakoga puta sam se trudio nalaziti nešto novo i lepo u njemu, ignorišući uvek nešto Nolanovih rešenja koja su me iritirala. Nije baš došlo do renesanse sci-fija ali sam tokom poslednjih, šta znam, 15ak godina voleo ipak nemalo filmova, sa svim njihovim manama, u svim već raznolikostima i podžanrovima, od npr Moon (2009), preko Her (2013), Under the Skin (2013), Snowpiercer (2013), Ex Machina (2014), Edge of tomorrow (2014) Arrival (2016), Annihilation (2018), novi Blade Runner mi je bio bolji i od starog (je, je, jeres, neka toga), nova Dune neuporedivo bolja/meni bliža od Lynchove, pa i onaj rimejk Planete majmuna (ne Burtonov, sačuvaj bože) ili čak i The Martian... Dakle, bilo je tu filmova (meni) za voleti, i sve ili makar ogromnu većinu toga bi svakako valjalo videti na velikom platnu uz sve blagodeti današnjeg bioskopskog ugođaja. Ili makar opremiti stan sa tehnikom bliskom tako čemu.
Avatar je nemoguće izbeći u bilo kojoj varijanti priče o bogatom vizuelnom doživljaju, da li tek maskiran u sci-fi, nema veze. Ta meni je prvi bio i neo-western rekoh  , no svejedno govori i o prelepom, novom, dalekom i drugačijem svetu i futurističkim izazovima takvog jednog mesta, pa neka i prvi plan priče bio nešto ipak drugo.
|
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 16:04
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 16:45
|
Interstellar smo gledali onako u drustvu nas 7-8 drugara u bioskopu, i svi vole fantastiku, tj. i gledaju i citaju, i niko nije bio zadovoljan filmom, ( vidim onako preko neta da su pozitivne kritike), zaboravio sam onako neke stvari, mnogo mi je tu fantazije bilo, a ne fantastike, jeste poznata ekipa radila oko crvotocina, rupa, ali tu ima puno nedoslednosti koliko se secam, i u fantastici mora biti konzistentosti i koherentnosti, kraj se dao odmah naslutiti, ne znam mozda pogledam ponovo, pa promenim misljenje ili ostanem pri prvobitnom. Hajde da kazem da sam njega spomenuo jer tu sam imao bas negativan utisak. Zanimljivo, ali dok ne pogledam ponovo, utisak stoji, ali je podlozan promenama, bas me sad zaintrigiralo.
A ovo za bioskop naravno da idem cesto, nije sporno nego ne znam sad , trenutno, da li bih izdrazo toliko vremena i dali me bas intereuje nakon prvog dela toliko da me ` zakuca` za sediste , eto supruga i deca otisli da gledaju, ja sa drugarima, `kapljica` i ` muzika` i svima bilo lepo.
|
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 17:31
Odosmo sada off topic, ali makar se držimo žanra Nakon gledanja Interstellar u bioskopu supruga i ja smo sa projekcije izašli da nismo znali šta nas je snašlo. Jedan od najjačih postbioskopskih doživljaja i utisaka ikada. Čim je izašla adekvatna kopija gledao se ponovo i smestio na externi među besmrtne naslove, a nakon toga sam ga gledao barem još desetak puta i ko zna koliko puta parcijalno kada bih naleteo na TV-u ne mogavši da se odvojim od njega.
Lovci na neke nedoslednosti i naučne nekorektnosti su svoje odradili i dali svoje korekcije, ali to nije po meni poenta i film je čak i u nekom naučnom smislu prilično realan i ispravan. Za prosečan nenaučni um dovoljno je držati se nekih osnovnih postulata, a to je da u vakuum prostoru nema zvuka, čega se Interstellar slepo drži (baš kao i Gravity), dok ogroman broj drugih ostvarenja pršti od eksplozija i zvučnih senzacija. Interstellar mi je legao ne samo kao SF, već i kao fantastično odglumljena i proživljena porodična drama, uz pregršt emocija i poslastica za ljude sa empatijom.
Jedna od najjačih filmskih scena ikada (po meni) jeste kada McConaughey vozi sa suzama u očima, dok kćerka trči i plače za njim, a sa druge strane uz sjajnu zvučnu kulisu kreće odbrojavanje i poletanje rakete u svemir. Rastopim se dok samo pišem o tome, a jedina sa sličnom emocijom jeste ona iz takođe omiljenog Equilibriuma kada Christian Bale po prvi svojim uhom i nepomućenim čulima čuje zvuk muzike na mestu sa zabranjenim relikvijama (ko je gledao verovatno se seća)! Po meni su to scene za pamćenje zbog strahovite siline emocija koje izazivaju.
Elem, Interstellar je film koga, kao što rekoh, ocenjujem čistom 10-kom od 10 bez ikakvog dvoumljenja.
Naravno, kao i uvek ukusi su različiti i poštujem sva tuđa i drugačija mišljenja i stavove, pogotovo ona dobro obrazložena i potpuno iskrena
|
Objavio: payutti
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 17:49
Meni je Interstellar jedno od najvećih razočarenja. Verovatno sam u manjini i što se tiče Christophera Nolana. Mislim da je malo precenjen. Neki njegovi filmovi su mi odlični (Memento, The prestige, The Dark knight, dobar jer i Tenet koji sam i preveo ) a recimo Interstellar i Inception su mi jedva prosečni. Dunkirk nisam ni gledao. Nekako se nadam da će Oppenheimer biti dobar. A najbolji SF svih vremena? Pa Odiseja 2001, rame uz rame sa Paklenom pomorandžom.
|
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 22:15
Sve su razlike OK cenjeni kolega Izboru favorita se takođe ništa ne može zameriti. Ja Nolana obožavam, stil mu je ponekad previše kompleksan, ali volim njegov perfekcionizam i detaljnost u poslu. Da se sa zakašnjenjem zahvalim za prevod Teneta, filma koji mi se (za razliku od mnogih) jako dopao, a zbog Covida nisam mogao premijeru imati u bioskopu
Dunkirk mi je takođe veoma dobar, stilski originalan, uz karakteristično zanimljivu zvučnu kulisu, mada cenim da nije baš za svačiji senzibilitet. Svakako mi je Nolan uz Villeneuvea sam vrh ovih uslovno rečeno mlađih i novijih stvaralaca SF filmova i njihove radove ne propuštam. Naravno, čeka se Oppenheimer, ali još i više nastavak Dine
|
Datum objave: 30.Prosinac/Dec.2022 u 23:18
Eto, meni je najbolji Villeneuve-ov film Prisoners, koji i nije SF . Naravnio i Dina, čekam nastavak. Odličan mi je i kafkijanski Enemy, dok mi je recimo izvikani Arrival ispod proseka. Blade runner 2049 nisam gledao, jer nisam želeo da skrnavim uspomenu na Ridlija Skota. Tako da što se tiče Nolana i Villeneuve-a, imam pomešana osećanja. Po meni, samo je jedan apsolutni car, a to je Stanley Kubrick, iliti po naški Kjubrik.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 01:05
|
Moramo da uzmemo u obzir i scenariste, jako bitno, kao i reditelje koji su ujedno scenaristi ili koscenaristi, to jako postujem, jos ako nije adaptacija, vec ako je origalan scenario.
Kjubrik je bio majstor po pitanju adaptacija. Nesto Tarkovskog retko ko pominje.
Slazem se sa Payuttiem u sustini oko ostvarenja dva pomenuta reditelja. Enemy se retko kome svidja, Prisoners korektan, Dunkirk uopste nisam zeleo da gledam, i ja sam ostao prvenstevno na delu `Do Androids Dream of Electric Sheep?, pa i adaptaciji, nisam hteo da gledam novi. Nova Dina mi nije nesto odmakla od stare, citao sam, vise me od nastavka interesuje https://www.imdb.com/title/tt0134933/?ref_=nm_flmg_unrel_2_dr" rel="nofollow - Rendezvous with Rama , a opet ima tu zanimljivih reditelja sa istoka, ma novih mladih npr. Spanija, Meksiko, itd.
Pricam uopsteno, eto i francuski novi talas kao i japanski, pa Nizozemci, Danci uvek prisutni, zanimljivo Madajari, Poljaci, itd. imaju dobra ostvarenja, pa korejski talas, tako da ima jako puno dobrih i filmova, i reditelja,scenarista, a pod nf se podosta moze podvesti, a cesto ima i mesavina zanrova a gde je upletena nf.
Tenet mi je jos sporan, ipak se Nolan u nekim filmovima bavi stvarima koje su jako kompleksne (Interstellar, nije samo vakuum, nesto drugo je u pitanju oko `mostova`, a opet imamo i kvantne fluktuacije vakkuuma) i kao fizicar moram te neke stvari da uzmem u obzir, morao bih ponovo da odgledam, a i ne moram, ipak te stvari fizika dozvoljava ali samo u mikro, u makro ne, tako da je ovde makro, nisma znao sta da ocekujem pa nisam pomno pratio.
A oko Interstellar, naravno u emocije i dozivljaje ne ulazim, dao sam samo svoje misljenje, ne fali nista i da se neki film meni svidja a vecini ne, i obrnuto, ima mnogo manje poznatih filmova koji su me dotakli , izazvali burne emocije, ali i gledanijih, ali mislim da nisam nijedan film gledao vise od tri puta, mozda sam neke scene iz filmova onako na YT pogledao vise puta.
Eto hajde i Kamerona da se dotknemo, san, Terminator, posebno bar meni drugi deo je remek-delo, mada bas je podeljeno koliko sam umao neki uvid kome se vise svidja prvi, a kome drugi, mogu u detalje da pricam sta mi je dobro, imao je viziju, odlicno preneo, a i mnoge scene su me dotakle i s vremena na vreme ih pustim . Dvojku sam gledao tri puta. Sve ostalo je neozbiljno i sa trojkom je stavljenja tacka.
Tako da sve su to fina ostvarenja, neka manje, neka vise, stvar interesovanja, teme, zivotnog doba kada se gleda, nekad i raspolozenja, ko sta trazi u, i od filma, ima tu mnogo promenljivih.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 01:44
Apsolutno se slažem. Terminator 2 remek delo, Avatar mnogo buke ni oko čega. Deluje mi da je Avatar 2 samo prežvakani Avatar 1, pa nisam siguran ni da ću ga pogledati.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 01:53
Tarkovskog sam gledao kao klinac i razumljivo da mi je tada bio težak za gledanje. Jednom kad budem imao vremena pogledaću ponovo Solaris, Stalker i Rubljova. Verujem da ću biti i više nego zadovoljan.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 02:09
Kakve veze Tarkovski, Kjubrik i Nolan imaju sa ovom kapitalističkom propagandom zvanom Ajvar Put Voda Vode??? Hičkok se prevrće u grobu dok čita komentare, bez uvrede, ali puno baljezganja, a smisla nowhere...
P.S. Ruska salata u frižideru, pivo odveć hladno, torta se danas sprema, da li gledati Pink Panther franšizu prava je dilema?
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 06:16
|
Pa to ti je, po meni, svrha foruma, Mizi, razgovor bude živ katkada, spontan, nebitno je od koje teme se krene, suštinski ni sa kojim se sve naslovima završi, kažu ljudi prosto šta im je na umu, sve u filmu jeste povezano. Nekada mi dodatno pomognemo da se stvari povežu, šta ima veze.
Meni je namera bila da, kada smo već u mainstreamu, uslovno i u naučnoj fantastici, uz i temu vizuelnog ugođaja, da kažem da čak i u ova mahom nezgodna vremena po Film na toj strani, eto ja uzeo 15ak godina za primer, itekako možemo uživati u dobrim, lepim sci-fi mainstream filmovima.
Potom svako reče svoje, nadovezujući se na ponešto, nije iko strogo ni poredio Takrovskog, Kjubrika i Nolana a meni je i drago to što se tema kidnapovala  , neka i makar na jedan dan, opet pokazuje tu ljubav prema filmu svih nas, zato smo tu.
|
Objavio: jojo385
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 07:31
Ajme meni na ovoj temi isplivase stogodisnjaci koji spominju i "Paklenu pomorandzu". Hej ljudi ovo je 2022/23 i ako nemate para za otici u "kino" poklopite se i sutite. Avatar 2 je film od 1 bilion dolara a vi koji nemate ni za kartu ...komentarisete. Znam da je komentarisanje slobodno ali pogledajte se pogledajte se u ogledalo isve ce vam biti jasno
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 07:42
|
Pa samo ja rekoh da nemam za kartu, ne znam ni gde sam to pa komentarisao Avatar 2 zaboga miloga, tema svakako ode u malo interesantnijem pravcu, net je verovatno krcat pričicama o Avataru 2, otkuda toga nedostaje.
A to da bi trebalo da se ćuti jer se nema novca za kartu, pa šta reći na to tek   kako smo se lepo svi podelili kako god smo se sve setili, samo nam kakav klasni sistem još fali. 
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 10:33
Pa `Paklena pomorandža` i jos neka navedena dela su klasici sedme umetnosti tako da nije bitno koja je godina. Sta fali i da se izadje malo i iz okvira teme, meni je to nekad i zanimljivije, da se podele mišljenja, trenutne misli, utisci, emocije oko nekih ostvarenja, nekada su suprotstavljeni, sta fali, pa i lepota je u tome, da se razlikujemo . Pa ovo stogodišnjaci, pa to je za pohvalu da u tim godinama oštroumno, ekspresivno i često duhovito pišu, a neki rečima barataju kao perom lirik. A da treba pogledati u ogledalo, ali `ogledalo duše`. A to za materijalno, pa nekima je taj nedostatak bio put da postanu veliki ljudi, u svim sferama delovanja.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 10:48
|
"Paklena pomorandža" je jedan od najboljih filmova ikada. Ko je nije gledao, taj je veliki propust u životu napravio, bez obzira na godine...
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 11:01
AlexDeLarge piše:
A to za materijalno, pa nekima je taj nedostatak bio put da postanu veliki ljudi, u svim sferama delovanja.
|
Dabome, nije sramota nemati, sramota je ukrasti, biti lopov govoriše stari, well, ne nužno moji, samo kažem.
Tek to o godinama zbilja nisam znao ni da prokomentarišem  nije ni da sam pominjao Paklenu pomorandžu (niti išta fali pominjati koji god već naslov) ali ako ću na sve već optužbe sada biti još i star, stogodišnjak itsl, stvarno ne znam šta tu mogu dodati  Navodio ja skoro i Chaplina, Keatona i Lloyda, onda sam valjda Metuzalem. Jojo bi se iznenadio da me vidi zapravo, ta jedino bitno i lepo u čitavom mom stanu bih mogao da vidim samo u ogledalu ionako, realno, samo što mene to zanima taman toliko kao i to koliko je zaradio kakav film i koliko novca imam (ili nemam  ) trenutno u džepu. Ta ne možemo svi imati iste vodilje i vrednovanja, na sav već cirkus.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 13:36
Mizi piše:
Kakve veze Tarkovski, Kjubrik i Nolan imaju sa ovom kapitalističkom propagandom zvanom Ajvar Put Voda Vode??? Hičkok se prevrće u grobu dok čita komentare, bez uvrede, ali puno baljezganja, a smisla nowhere...
P.S. Ruska salata u frižideru, pivo odveć hladno, torta se danas sprema, da li gledati Pink Panther franšizu prava je dilema?
 |
Balavurdija, prosto je fascinantno da imaš odgovor na sve. Što se tiče baljezganja, ti si tu bez premca. Pokušavaš da budeš duhovit, ali to što pišeš je sve, samo ne duhovito.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 13:47
jojo385 piše:
Ajme meni na ovoj temi isplivase stogodisnjaci koji spominju i "Paklenu pomorandzu". Hej ljudi ovo je 2022/23 i ako nemate para za otici u "kino" poklopite se i sutite. Avatar 2 je film od 1 bilion dolara a vi koji nemate ni za kartu ...komentarisete. Znam da je komentarisanje slobodno ali pogledajte se pogledajte se u ogledalo isve ce vam biti jasno |
E moj Jojo. Odakle si izveo tako glup zaključak da nemamo para ni za kartu? Ja i u ovo usrano vreme dobro živim, tako da mi je odlazak u bioskop najmanji problem. To što je Avatar film od bilion dolara, ništa ne znači. Po meni, ni prvi deo nije bio ništa naročito, a zamisli, imao sam pare da priuštim da ga gledam u bioskopu.  A stvarno je tužno što današnje generacije ne znaju ni za šta što je starije od 10 godina. Vezano ne samo za film, nego i za pozorište, umetnost, knjige, opštu kulturu. Vaš intelektualni vrhunac je drkanje mobilnih telefona.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 14:16
payutti piše:
E moj Jojo. Odakle si izveo tako glup zaključak da nemamo para ni za kartu? |
Ti si "kriv" jer si pisao u temi o Paklenoj pomorandži i nisi silno zainteresovan za Avatar 2, dok sam ja u stvari kriv zato što sam siromašan (  ) tj nemam zbilja novca za vražiju kartu a svejedno pišem tu po temi.  Nego je Jojo hteo da izrazi svoje nezadovoljstvo svime time, te je ispalo da smo svi krivi podjednako za sve, pa smo svi tako đuture zbrda-zdola završili na sudu  Ja ne priznajem delo ionako, niti se kajem za (ne)počinjeno, bole me brige.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 14:22
Puppet, stvarno je sramota podsmevati se nekom ko je siromašan. A pošto u današnjem svetu nema empatije, nije ni čudo što je tako.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 14:24
Evo ja sam se lepo i dugo pogledao jutros u ogledalo kao što je preporučeno Tamo videh jedan odraz umornog čoveka sa sedom i proređenom kosom na kome se vide tragovi protoka vremena što, valjda, nije neka sramota!?
Takođe videh jednog zadovoljnog i ispunjenog porodičnog čoveka koji je ostvario sve svoje životne želje i koji ne samo da ima za bioskopsku kartu, već je poštenim radom sebi omogućio da putuje, kupi nov automobil i zadovolji svaki hir i hobi. Ali isto tako i čoveka koji stavlja na stranu sve materijalno, a kao primarno vidi ono što je ostvario na duhovnom i intelektualnom planu, pokušavajući svakog dana da postane bolji i mudriji čovek nego što je bio juče.
Uz sve to videh čoveka koji je i dalje aktivan, koji vežba u skladu sa godinama, može i da potrči ako treba, koji ima milion različitih interesovanja, čita knjige, sluša i prati muziku, voli sport, automobilizam,... Naravno i čoveka koji je za života sa velikim uživanjem pogledao na hiljade filmova tražeći od njih ne samo jeftinu zabavu, već da se dodatno kulturno uzdigne, nauči nešto o životu, usavrši svoju ličnost... Skromno mogu reći da sam prilično zadovoljan rezultatom tog dugog i važnog procesa!
A šta vidim kad pogledam mlađe TikTok/FB/Instagram naraštaje? Čast retkim izuzecima (ima ih i neka se prepoznaju), ali vidim egoističnu, lenju, samozaljubljenu, nekulturnu i neporosvećenu masu koja nema poštovanja prema ljudima, prirodi, starijima, pa ni sebi samima, koji nisu povukli kulturu ni iz porodice, a ni iz filmova, koji misle da je sav život spakovan na šarene društvene mreže. Razmažena mlada bića koja misle da život počinje i završava sa njima, da nikada neće ostariti i pogledati sebe u ogledalu pitajući se jednog dana šta su postigli u životu, koliko su zadovoljni i šta ih je taj život uopšte naučio! Baš me zanima kako će izgledati taj susret sa realnošću jednog dana kada ovih matoraca, ali i plodova njihovog rada, više ne bude na izvol'te
Ali mene zaista niko i ništa ne može povrediti. Tako to biva kad čovek izdigne svoju svest iznad određenog nivoa. Žao mi je samo što uvek mora da se nađe neki sveznajući primerak kulture i vaspitanja da pokvari pokušaj iole lepog i normalnog javnog komuniciranja ljudi koji ne moraju imati nužno identčne stavove i ukuse, ali imaju dovoljno pristojnosti, poštovanja i kulture da komuniciraju kao normalna ljudska bića!
Ali eto, tu su novogodišnji praznici pa će ovaj matorac i metuzalem svima podjednako, kako životnim ispisnicima tako i mlađim naraštajima poželeti sve najbolje u Novoj 2023, da pre svega zdravlje prati sve, a da se dalje nižu poslovni i privatni uspesi! Naravno, da i u 2023. uživamo uz manje ili više kvalitetna filmska ostvarenja kao važan životni začin i hranu za duh i um, te da o njima imamo manje ili više interesantne polemike i konverzacije!
Srećna svima Nova 2023, a posebno našim vrednim prevodiocima i administraciji!!
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 14:31
payutti piše:
Puppet, stvarno je sramota podsmevati se nekom ko je siromašan. A pošto u današnjem svetu nema empatije, nije ni čudo što je tako. |
Ima istine, no meni ne smeta, navikao sam i na grđe online Ućutkava se na forumu često i samo zato što mislimo drugačije, danas će mi zameriti jedno, sutra drugo, tu nema leka
Siguran sam u sebe, znam koliko vredim (bome znam i šta mi sve fali  ) i ne zavidim ikome ni na čemu, volim svoj život, kakav god da je, moj je i ne bih ga menjao ni sa kime (ni da mogu  ), šta ja mogu i ako se ne uklopim u svačije aršine, zapravo je mnogo verovatnije da neću, ne može mi odveć smetati tuđe zvocanje  Svakako ne mogu biti neko i nešto drugo do ovoga što jesam  Trenutno sam tek između poslova, nije smak sveta, sve je to ciklično i meni suštinski nebitno u životu.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 14:36
|
Ma Puppet ne obaziri se na te komentare ,svako svoju zabavu ima ,nego da i ja kazem sta mislim o najboljim ,tu su naravno Odiseja 2001 i Solaris ( Tarkovski naravno),Paklena pomorandza je odlican film ,ali njega ipak ne mogu da svrstam u ovaj zanr. Vidim niko ne pominje Matrix a meni je tu sve taman kako treba,prica ,gluma efekti ma sto bi rekao Puppet napolitankica,a i Bliski susreti su ostavili veliki utisak na meni ,bio klinac ma bas mi bio dobar film. Interstellar mi jje fenomenalan isto a Tenant poceo i prekinuo nije mi legao mozda nekada. Meni je Dina od Lyncha ipak bolja od ove nove ali tu sam mislim jedini na ovom forumu i naravno zaboravi Peti element .
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 14:52
@ar8C
Potpisujem sve što si rekao. Sem što sam ja zadržao mladalački izgled (izgleda da su geni u pitanju) , ali mi mozak više ne funkcioniše najbolje .
Takođe bih svima poželeo sve najbolje u novoj 2023., a pre svega zdravlja, sreće i ljubavi
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:03
|
@ar8c
Pridruzujem se payutti ,sve si lepo rekao nema se sta dodati,ja nisam hteo da uopste komentarisem doticnog ali ti sve lepo rekao. Pozdrav isto svim dobrim ljudima sa foruma ,a ipak je velika vecina takva i zelim vam od srca Sretnu Novu godinu ,sve najbolje prevashodno puno zdravlja pa sve ostalo.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:30
@pašuti
Ti si onaj beše što postavlja prijevode i prevode srpskog jezika pa prevedeš na hrvatski, a ono iste reči i tamo i ovamo, i ondak to bude isti jezik, pa što onda praviš podjelu, što ne okačiš samo hrvatski ili samo srpski. Da prevodiš na makedonski ili slovenački, pa da te razumem, ovako ne razumem. Tebi je Terminator 2 remek djelo? Lijepo si me nasmijao, uljepšao si mi praznike. Nazivaš me neduhovitim članom foruma, a to me vrijeđa, zašto me vrijeđaš, želim ban za pašutija odmah!
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:40
Samo jedan citat za tebe iz "Ko to tamo peva".
Simpatičan mladić.
Ovim završavam polemiku sa tobom, a ti nastavi sa svojim "urnebesnim komentarima". Ne želim da trošim svoje vreme na polusvet.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:46
payutti piše:
Simpatičan mladić.
Ovim završavam polemiku sa tobom, a ti nastavi sa svojim "urnebesnim komentarima". Ne želim da trošim svoje vreme na polusvet. |
Polusvet????? Misliš, polusvijet, kako ti prevodiš.
Gledao si "Ko to tamo peva" ? E, praštam ti sve uvrede, jer ljucki i čovečanski je praštati. Lijep - lep ugođaj želim svima, sretna - srećna nam ova nova 2023!!!
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:49
|
Da, Terminator je remek-delo.
Prijatan vikend svima , lepo da ga provedete sa voljenima. Srećna Nova godina, zdravlje uvek na prvom mestu, ne moram ni da pišem to već podrazumevam da svima od srca želim.
Pa nastavljamo ćaskanje u novoj, mada možda je neko skoknuo i do Novog Zelanda  .
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 15:52
Mizi piše:
payutti piše:
Simpatičan mladić.
Ovim završavam polemiku sa tobom, a ti nastavi sa svojim "urnebesnim komentarima". Ne želim da trošim svoje vreme na polusvet. |
Polusvet????? Misliš, polusvijet, kako ti prevodiš.
Gledao si "Ko to tamo peva" ? E, praštam ti sve uvrede, jer ljucki i čovečanski je praštati. Lijep - lep ugođaj želim svima, sretna - srećna nam ova nova 2023!!!
 |
Očigledno je da ti nema pomoći.
|
Objavio: IgaBiva
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 17:07
|
@Kjovo
"tu su naravno Odiseja 2001 i Solaris ( Tarkovski naravno),Paklena pomorandza je odlican film ,ali njega ipak ne mogu da svrstam u ovaj zanr."
Tačno tako!
"Interstellar mi jje fenomenalan isto a Tenant poceo i prekinuo nije mi legao mozda nekada. Meni je Dina od Lyncha ipak bolja od ove nove ali tu sam mislim jedini na ovom forumu"
Kao da sam ja pisao. O Tenet pisao https://titlovi.com/clanci/4199/tenet-principijelno-nerazumljivo/" rel="nofollow - https://titlovi.com/clanci/4199/tenet-principijelno-nerazumljivo/ , a i o Dini sam pisao, tako da nisi jedini na forumu... http:// https://titlovi.com/clanci/5564/dune-zivi-pesak/" rel="nofollow - https://titlovi.com/clanci/5564/dune-zivi-pesak/
I da, srećna svima 2023, a može i 2032, 3022, 3202...
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 18:54
AlexDeLarge piše:
Prijatan vikend svima , lepo da ga provedete sa voljenima. Srećna Nova godina, zdravlje uvek na prvom mestu, ne moram ni da pišem to već podrazumevam da svima od srca želim.
Pa nastavljamo ćaskanje u novoj, mada možda je neko skoknuo i do Novog Zelanda  . |
Pa šta ti sve smatraš za remek depo, nije ni čudo da ti je Terminator u duši. Hvala na čestitkama, nastavljamo konstruktivne uvrede bez rasprava. Mislim, obrnuto.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 21:37
Mizi piše:
AlexDeLarge piše:
Pa nastavljamo ćaskanje u novoj, mada možda je neko skoknuo i do Novog Zelanda  . |
Pa šta ti sve smatraš za remek depo, nije ni čudo da ti je Terminator u duši. Hvala na čestitkama, nastavljamo konstruktivne uvrede bez rasprava. Mislim, obrnuto.
|
Pa da Terminator je remek-delo u stilu
Svetlana beše ime te dame,
mnogo brža od svetlosti same, ujutru na put pođe, a kući dođe, prethodnog dana pre tame.
|
Datum objave: 31.Prosinac/Dec.2022 u 21:44
AlexDeLarge piše:
Pa da Terminator je remek-delo u stilu
Svetlana beše ime te dame,
mnogo brža od svetlosti same, ujutru na put pođe, a kući dođe, prethodnog dana pre tame.
|
Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude. Pogledaj me očima deteta.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 10:15
"Pa ovo stogodišnjaci, pa to je za pohvalu da u tim godinama oštroumno, ekspresivno i često duhovito pišu" ne zelim da naglasim tkoje ovo napisao ali : "stogodisnjaci ostroumno pisu" ovo treba u tvoj potpis ispod svih tvojih komentara. "Cam" verzije filma koji ste pregledali ocito vam se ne svidja.Pa i nemoze da vam se svidja jer je uradjen za HIG produkciju.Za osobe koje mogu da plate kartu za Avatar 4d produkciju.Naravno da CAM verzija nemoze priustiti nikakav ugodjaj za gledanje ovog filma.Da nemate za kartu potvrdili ste svojim komentarima.I znate sta ...nimalo mi nije zao ljudi koji zive u undergaundu.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 11:11
|
Skupštinski `koketno` pa da nemam prava na repliku u trajanju od dva minuta ;) Stogodišnjaci, pa divno, da je zdravlja i sreće pa da svi poživimo toliko. Zdravlje je istinsko bogatstvo, a ne papirni novac, a obilje ne umanjuje ljudske brige i ne teši ljudska srca.
Bio je jedan komentar ( nismo potvrdili svojim komentarima, ima tok, pa se lepo vidi) i lepo spomenuta ona izreka iz naroda ` Nije sramota nemati, ....` pa posle imaju različiti nastavci, ali suština ostaje.
Pa da, proživljavamo intelektualnu avangardu tako da što bi ti bilo žao, a što se pozdemlja tiče tu važi `Zakon ćutanja`... Ipak će nam `Budimo ljudi!` biti `imperativ` u nadolazećim danima.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 12:33
Ovim mladima je izgleda nemoguće pronaći koncentraciju i da pročitaju nešto na čega repliciraju.
Ja stogodišnjak napisah u ovoj temi da sam nekako isprosio novac za kartu, pa pogledao Avatar u 3D. Napisah da se supruzi i društvu sa kojima sam bio film skroz dopao, apsolutno u skladu sa očekivanjima i da je u tehničkom smislu izvanredan. I šta ćemo sad?
Uz sve to nemam nikakav problem da civilizovano diskutujem sa civilizovanim ljudima, bez obzira da li nam se ukusi poklapaju. O imovinskom stanju, rasi, naciji, veri i svim ostalim veštačkim podelama ne bih. Ovde su svi jednaki, osim onih koji za bioskop dobiju džeparac od roditelja i koji bi usput da su jednakiji od drugih. Jedino istinsko merilo jeste kvalitet i kvantitet napisanog, kao i upućenost u materiju o kojoj se polemiše.
A Terminator 2 apsolutno jeste kultni film i remek delo. Rekao bih prva dva Terminatora u paketu, baš kao što su to prva dva Aliena i Matrix koji je uzgred spomenut. Za mene lično svi Matrixi u paketu jer su deo jedne velike priče i celine, iako je prvi svakako nešto posebno i specijalno. Sve su to filmovi koji su u svom domenu i žanru pomerali granice i donosili nešto novo, a mi stogodišnjaci koji smo tada, jelte, bili mladi i dalje se sećamo članaka i opisa svih tehnikalija koje su korišćene prilikom snimanja Terminatora 2 i koje su tada bile revolucionarne.
Ali šta mi stogodišnjaci znamo, kad mladi izmisliše svet Samo ne izmisliše internet, glupe telefone i društvene mreže za virtuelni svet u kome žive, a koje im ovi stogodišnjaci takođe ostaviše u amanet, što će se ispostaviti kao jedan od najnesrećnijih koraka u istoriji civilizacije jer je po prvi put točak evolucije zarotiran unazad!
Filmska preporuka: https://www.imdb.com/title/tt0387808/?ref_=nv_sr_srsg_0
Bio mi smešan kad se pojavio i baš me zabavio, ali tek danas vidim koji su to vizionari i proroci bili! I opet - čast izuzecima. Prepoznajte se
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 12:59
Ovo mi je postalo zanimljivo. 
jojo385 piše:
Hej ljudi ovo je 2022/23... Avatar 2 je film od 1 bilion dolara... | Mi "stogodišnjaci" smo davno na vlastitoj koži osjetili što je to inflacija. To ti je kad za hrpu novaca možeš kupiti... kitu Marjanovu. Tako ti je i s filmovima, kućama, autima... Cijena nikada nije bila garancija kvalitete. Prije se nije moglo snimiti ovako "dobar i skup" film jer bi svaki ZX Spectrum ili Commodore 64 pregorio. Zato su filmovi trajali 90-ak minuta, a ne 3 i pol sata kao danas.
jojo385 piše:
Znam da je komentarisanje slobodno ali pogledajte se pogledajte se u ogledalo isve ce vam biti jasno | Pogledah se jutros dok sam se umivao. Isprva je slika bila malo mutna, ali kad se rasčistila, ugledah stogodišnjaka koji zna razlikovati dobru priču od "dobrog" blještavila i šarenih laža. Očito je da "nove generacije" vole buljiti u filmske efekte, TikTok i urnebesne video uratke u kojima je vrhunac radnje otvaranje usta na neku pjesmu. U naše doba, dok su stogodišnjaci vladali svijetom, Milli Vanilli su zbog takvih stvari zamalo završili na lomači.
-------------

|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 17:11
Iro, uvek me oraspoložiš svojim komentarima Gde se samo seti Milli Vanilli
Jojo, prvo nauči nauči gramatiku, pa onda sve ostalo.
"Tko je" i ne može" se piše odvojeno, a ne zajedno.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 20:08
@jojo385
Brate, drži se! Uz tebe sam, borimo se protiv propagande, Avatari baš ste stari, skačete na mlade entuzijaste, nema smisla, treba edukacija, a ne egzekucija.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 20:14
Izdržite još malo, vi "mlađi". Uskoro ćete živjeti u realityju zvanom Idiokracija. Pogledajte taj film da vas ne uhvati nespremne. 
-------------

|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 20:20
|
Skroz prikladan film za ovo vreme.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 20:42
Nekad je bio osrednja komedija, a danas je film predskazanja kojeg se ne bi posramili niti Nostradamus ili Baba Vanga. 
-------------

|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 20:54
Da li je taj film Idiokracy dobijo Oskara? Da li je proglašen od strane stručnjaka, eksperata i ostalih analitičara za remek delo? Da li ga emituju često na tv kao Terminatora? Da li ima poklonike širom svijeta/sveta, fanatike i one koji se kunu u to ostvarenje? Koliko je zaradijo na blagajnama box ofisa? Znam da nijesam smišan, ali to nijesam htio postići, nego onako polemišemo, jer mi je dosadno.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 21:29
Kada pogledas dati film, dobices odgovore na sva postavljena pitanja.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 21:49
|
Hoćemo li stvarno razgovarati koji filmovi su zaslužili Oskara, a nikad ga nisu dobili iz ovog ili onog razloga?
O stručnjacima, ekspertima i raznim "influencerima" bi se isto svašta moglo reći. Npr. u protekle dvije godine su razni stručnjaci iz područja medicine imali potpuno oprečna mišljenja o cijepivu protiv korone. Jesi li 100% siguran da se svi stručnjaci slažu s ocjenom da je Avatar 2 "do jaja, ako ne i dalje"?
Hoćemo li razgovarati o emitiranju filmova na TV-u? Na onom istom TV-u na kojem možemo gledati Farme, Zadruge, Mijenjam ženu, Mijenjam jetru, Večeru za 5 za dijabetičare... Je li itko rekao da je Idiokracija jači film od Terminatora?
Poklonika i fanatika svačega ima na svijetu koliko ti srce želi. O kojim poklonicima i fanaticima ćemo razgovarati? O sotonistima? Jehovinim svjedocima? O scientolozima? Ili o "običnim" vjerskim fanaticima? Hoćemo li ostati na polju filmske industrije pa ćemo razgovarati o ekipi koja smatra da su Drevni Izvanzemaljci ultimativni odgovor na sve nepoznato? Znaš li da postoje ogromne grupe ljudi koji štuju trash filmove?
I onaj dio koji mi je najdraži, o zaradi. Vidim da se nije shvatio (ili barem ozbiljno shvatio) onaj dio o inflaciji. Pa normalno da je najviše zaradio kad je najviše uloženo u njega pa je pokrenuta sva mašinerija da te "natjera" da ga odeš pogledati. A pazi ovo: Za koju godinu će biti snimljen još skuplji film koji će zaraditi još više! 
Kad smo kod zarade, navodno najveća zarada na svijetu dolazi od šverca ljudima i narkoticima. Probaj me uvjeriti da je to loše dok ja govorim "znaš li koliko oni zarađuju".
-------------

|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 22:24
Sve je to deo plana, da se mi koljemo argumentima dok nam mračne sile sudbinu kroje.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 22:45
|
Stvar je da se ovdje radi o umjetnosti (filmskoj), a kod umjetnosti jedan metar nije uvijek 100 cm.
Nekome se sviđa Picasso, nekome Rembrandt, nekome Avatar, nekome Mica Trofrtaljka. I zato onome kome se sviđa (ili ne sviđa) Mile Kitić ne možeš reći da je to zato jer se nije pogledao u ogledalo i zato jer ne zna koliko Mile zarađuje.
-------------

|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 22:55
Naravno. Što se tuđih novčanika tiče, jedino me interesuje moj. Mislim da je i umjetnost pod čizmom i upravom istih onih koji propagiraju globalizam i lažni mir u svetu/svijetu. Ali, ne volim politiku, više volim Avatar i Terminatora.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 23:04
Ja sam više za Pokemone i Spužva Boba.
-------------

|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 23:18
Mizi, zaboga miloga, kakav globalizam i mir u svetu, ta nećemo se valjda praviti da živimo negde drugde
Kako upališ tv/otvoriš novine, te nešto o oh tako zlim Hrvatima, zlim Bošnjacima, uh tek kako samo naopako zlim Albancima, ovima, onima, seva na sve strane, držte nejač, siroti, žrtve, polomiše se na sve strane da nas ubeđuju kako nismo isti (o jednakosti vala odavno niko više ionako ne priča), daleko bilo da ima ikakve teorije da se išta promeni još dugo, dugo vremena, od malih nogu kreće doktrina, zadojenost mržnjom, mitovima i imaginarnom novijom istorijom, sve ono što bi moralo biti tema, zapravo to ne sme. I onda dolazimo do tobože ogromnog problema poruka mira, globalizma i ne znam ni ja čega (verovatno nešto o oh tako zlom zapadu, valjda, šta drugo, tek to slušamo decenijama), bitno da se oslikavaju murali ratnim zločincima, oni su valjda prosvetitelji ovde ionako, eto ih i po emisijama, pošto su im reči i učenja skorz, ono, bitna i vredna gledanja/slušanja do iznemoglosti, da ostane nešto i na ovim mlađima I guess, što nije stiglo da se pobije i protera. Jezivo. Poenta je da je najmanji problem u nekoj tamo pričici o miru u svetu, globalizmu. Ne mogu, hvala kosmosu, svi prodavati ono što se ovde prodaje. A valjda sami biramo šta ćemo i da li uopšte kupiti.
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 23:39
U konačnom ako idemo komentarima u tom smeru, uvek možemo floskulama, obrtanjem, i prateći tok od informacije, saznanje, ... i tu ako zastanemo i ne odemo do kraja da svedemo na teatar apsurda, da se ćeramo na ex nihilo, istina je negde tamo, pa da koristimo erističku dijalektiku, da kažemo da senka u vladi, vlada u senci poriče znanje i upravlja istinom,da smo izmanipulisani , to mi je najjače, da li nas ... To može da se koristi u retorici, i nigde nećemo stici samo đemo trositi vreme, a tako mogu da pišem do mile volje , pa onda kad mi ne ide, da pišem nešto drugo, malo se vadim, pišem besmislice, pišem napamet, a onda kao smislim nešto što mislim da je zanimljivo, pa opet jedno te isto, te jedno te isto ‚ mislim koji je smisao, i čemu to vodi, besmisleno je, a ometa korektnu komunikaciju, razmenu mišljenja, eto ko je u dokolici njemu je super. Ja sam samo uskocio vezano za materijalno, realno to nije na mestu, neozbiljno je, i u konačnom uvredljivo. A i ovo što sam napisao, ne znam ni sam zašto. Vraćam se na kolesek komentarisanja ostvarenja sedme umetnosti, i odoh da pogledam neku komediju, zagrlim suprugu, realno, da se nasmejem malo, opustimo, uživamo i pustim sve ovo prethodno niz reku misli da ode u kolibu misli  .
|
Datum objave: 01.Sijecanj/Jan.2023 u 23:53
AlexDeLarge piše:
da smo izmanipulisani , to mi je najjače
|
+1, daleko najluđa vodilja, mada zapravo i standardno i ponovo upiranje prsta negde tamo  Nisam ja, majke mi, bitange me naterale 
Ma meni ne smeta manje-više išta, neka je problem tobože u globalizaciji, prodaji priče o miru u svetu, zaverama, političkoj korektnosti, gay lobiju, kao da uostalom ima kraja kakvim pa krivcima  pa šta god ti se dešavalo ispred nosa, odgovor je uvek negde tamo, nije blesav Molder bio 
|
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 08:27
Za ove koji su se prepoznali u grupi "nemam za kartu" i "stogodisnjaci" indikativno je da pominju svoje favorit filmove ali ne daju osobno misljene o filmu o kome je topic : "Avatar 2" . Tologicno znaci : niste pogledali Avatar 2 u bioskopu na 4d (netko je ovdje u komentarima napisao 3d sto odaje personu koja je neobavjestena). Ja shvatam da vi ostarjeli, sa margine drustva bez dostatnih primanja okrecete pricu da vam je "drustvo i okolina" krivac za sve.Skoro sve sa "zapada" vam je shit.Ali sami ste krivi. Svi ovi negativni komentari su samo zavist : "sto ja zivim ovako bijedno a neko tamo uziva". Zavidni ste ljudima koji su gledali Avatar 2 i kojima je to bio pozitivan ugodjaj. Btv na dvije zadnje stranice nito nije komentarisao Avatar 2. Vecinom frustracije ovih "stogosnjaka" sto nemaju za kartu za pogledati film ko cojek. 4d no 3d
|
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 09:08
Sva sreća da ti postojiš pa si nam svojim točnim i neoborivim argumentima sve objasnio. 
-------------

|
Datum objave: 02.Sijecanj/Jan.2023 u 09:24
|
Znaci momak ja ne znam koji problem ti imas u glavi,vise njih je reklo da su gledali film i ima ih kojima se svidja i kojima se ne svidja i to treba tako da bude i nikako drugacije.Ja ga nisam gledao verovatno hocu da li cu u bioskopu ili kad dodje bolja verzija to nema nikakve veze sa tobom i da li neko ima ili nema para posto vidim da se konstantno vatas za to. Ja licno cu pre kupiti neku dobru knjigu ,nznam da li znas sta je to ili otici u restoran (usput to je vrv vise para od karte uglavnom nebitno), nego sto cu otici u bioskop i gledati ovaj film. Cuj kaze momak zavidni,vecu glupost nisam procitao ovde . I da nije samo 4d ima i 3d naravno u bioskopu.
https://www.cineplexx.rs/movie/avatar-put-vode/" rel="nofollow - AVATAR - PUT VODE Prikazuje se u: /  Avatar: The Way of Water akcija, avantura, naučna-fantastika | 190 min Početak prikazivanja filma: 15.12.2022 Kratak sadržaj: Glumci: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis
|
|