Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Assault on Precinct 13 (1976)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Assault on Precinct 13 (1976)

Assault on Precinct 13

Assault on Precinct 13 (1976)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1976

Žanr:

kriminalistički, akcija, triler

Trajanje:

91 min

Režija:

John Carpenter

Scenarij:

John Carpenter

Glavne uloge:

Kim Richards
  >  Kathy
Henry Brandon
  >  Chaney
Peter Bruni
  >  Ice Cream Man
Tony Burton
  >  Wells
Charles Cyphers
  >  Starker
Gilbert De la Pena
  >  Chicano Warlord
Frank Doubleday
  >  White Warlord
John J. Fox
  >  Warden
Peter Frankland
  >  Caudell
James Johnson
  >  Black Warlord
Darwin Joston
  >  Napoleon Wilson
Alan Koss
  >  Patrolman Baxter
Nancy Kyes
  >  Julie
Al Nakauchi
  >  Oriental Warlord
Marc Ross
  >  Patrolman Tramer
Austin Stoker
  >  Ethan Bishop
Martin West
  >  Lawson
Laurie Zimmer
  >  Leigh

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Rea View Drop Down
Translator
Translator
Bobi with boobs

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Rea Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Assault on Precinct 13 (1976)
    Objavljeno: 04.Sijecanj/Jan.2012 u 22:47

Assault on Precinct 13 (1976)

akcija triler SAD, 1976 
Režija: John Carpenter
Scenarij: John Carpenter
Uloge: Austin Stoker, Darwin Joston, Laurie Zimmer, Martin West, Tony Burton, Charles Chypers, Nancy Loomis

U drugoj polovici sedamdesetih John Carpenter se iznimnim filmovima "Napad na policijsku stanicu" i "Noć vještica" nametnuo kao jedan od glavnih autorskih oslonaca tzv. novoholivudskog neožanrovskog filma. "Napad na policijsku stanicu" nastao je pod tematskim utjecajem slavnog vesterna Howarda Hawksa "Rio Bravo", međutim Carpenterov redateljski prosede najviše je dugovao Alfredu Hitchcocku, pod čijim je utjecajem nastala i "Noć vještica". Također, u filmu se mogu pronaći i tragovi "Izgubljene patrole" Johna Forda te "Noći živih mrtvaca" Georgea A. Romera...

Los Angeles. Policijski poručnik Bishop dobio je zadatak preuzeti nadzor nad policijskom postajom koja se upravo seli, u kojoj su još samo jedan policajac i dvije službenice. U postaju stiže autobus s trojicom opasnih zatvorenika, među kojima je i osuđenik na smrt Napoleon Wilson. Iznenada tamo upadne čovjek koji ne može izgovoriti ni jedne riječi od šoka. Bježi pred pripadnicima nemilosrdne bande Cholo, čijeg je jednog člana ubio, nakon što je on ubio njegovu kćerkicu. Kako su nedavno šestorica članova bande poginula u policijskoj zasjedi, slijedi masovni noćni napad na postaju koju brane samo Bishop, hrabra službenica Leigh, te dvojica zatvorenika koje je Bishop naoružao...

John Carpenter, kojeg se bez naročitog pretjerivanja može nazvati kompletnim autorom filma, jer je osim režije i scenarija potpisao i glazbu te, pod pseudonimom, montažu, i dalje je ustrajao u niskobudžetnim produkcijama zadržavajući kreativnu nezavisnost, no iako je i kasnije napravio neke izvrsne i vrlo dobre filmove (Stvor, U raljama ludila, Vampiri), nikad više nije dosegnuo visoke domete "Napada na policijsku stanicu" i dvije godine poslije nastale "Noći vještica". Spomenimo i da je 2005. nastao remake "Napada na policijsku stanicu", koji se međutim kvalitetom nije približio izvorniku.Ipak, usprkos velikog utjecaja klasika starog Hollywooda, "Napad na policijsku stanicu" film je koji je izdanak vlastita vremena i njegova senzibiliteta.

Prevodi

http://mojtv.hr/

Na vrh
srkis View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj srkis Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 16:08
Zar ovome treba predstavljanje? Ima i takvih koji za ovo nisu čuli? Čista klasika!
Моја господо, бољи и виши пођоше бољијема и вишијема, а ја једва вас допадох!
Na vrh
AnGeL_17 View Drop Down
Senior translator
Senior translator
aka DeMon_17

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AnGeL_17 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 17:19
Ja nisam znao za ovaj film sada cu da ga spustim gledao sam onaj iz 2005.Tongue
Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 17:40
Originalno postovano od strane AnGeL_17 AnGeL_17 piše:

Ja nisam znao za ovaj film sada cu da ga spustim gledao sam onaj iz 2005.Tongue

Taj je samo blijeda kopija originala Dead Da nisam gledao original, možda bih i rekao da nije loš film, ali pošto sam gledao Carpenterov original Thumbs Down Promijenili su priču i uništili samu bit originala Dead
What can change the nature of a man?

Na vrh
AESON View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AESON Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2012 u 18:29
Thumbs Up Cool!Thumbs Up
Na vrh
Alreadydead View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Alreadydead Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Sijecanj/Jan.2017 u 02:29
Dobar je ovo film, interesantan, napet ali mi nije bio dovoljno zabavan. Nesto mi nije bas legao. Scenario je dobar, kao i gluma. Sjajni dijalozi. 

Ocena: 7/10
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2017 u 10:10
Film je dobar, dobar uvod, kao i raspored napetih i sporih scena, dobro predstavljeni likovi i dijalozi, ali ... Moj problem sa starim filmovima je što su gluma i akcija prenaglašene do te mere da me to me odbija. Shvatam da se to tako nekad snimalo, da sam odrasla na takvim filmovima i da sam to nekad gutala bez pitanja, ali sad mi je mnogo teže to prihvatiti i progutati. Pre dvadesetak godina verovatno bih filmu dala neku 8, ali sad se lomim između 6 i 7. Nek bude 7 zbog frizura i odeće. LOL
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2017 u 11:03
Izvrstan! Gledao sam ga kao klinac na TV-u u nekom kasnom terminu oko ponoci i znam da me je atmosfera sledila + muzika... jednostavna, a opet stvara zmarce (Karpnter je pravio i muziku kao i u vecini svojih filmova). Inace sam film je doneo nekoliko novina i u tehnickom i umetnickom smislu. Kritika ga nije volela i u godinama kada je bio u opticaju u bioskopima prilicno ga je sasekla, medjutim kako godine idu, misljenje se menja. U filmu je inace po prvi put prikazano ubistvo deteta vatrenim oruzjem, sto je bilo bez presedana u to vreme i stvorlo prilican otpor. Sve u svemu, ostace deo moje kolekcije BEST OF!
Vladika
Na vrh
kadetoni View Drop Down
Moderator
Moderator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kadetoni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2017 u 16:40
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

Shvatam da se to tako nekad snimalo, da sam odrasla na takvim filmovima i da sam to nekad gutala bez pitanja, ali sad mi je mnogo teže to prihvatiti i progutati.  
i ja imam sličan problem sa ponovnim gledanjem filmova. Kad drugi put gledam onda tražim neke greške, i nedostatke, pa mi ne bude isti utisak. Aca je prvi naveo scenu "sladoled"i verujem da nas sve nervira. Mene zato što   je ta scena početak radnje, a nema baš neku poveznicu (eto, on prodaje sladoled u takvom kvartu gde na najmanji zvuk se hvata pištolja) i isforsirana je( njen povratak po sladoled i nepotrebno ubistvo devojčice). Zatim, isuviše hladnokrvno, smireno ponašanje, pogotovo policajki. Rokaju se naveliko, a kad dođu ona trojica sa nekakvom zastavom oni ne roknu ni jednog!? Ethan nije znao da je pucao sa praznim pištoljem jer ima prigušivač! A tek scena  okoš-bokoš, mislim stvaaaaarno. Prevazišlo je čak flertovanje policajke. Ima još i zbog toga 6/10, prolazna jer ima originalnu ideju i može da se gleda.
Na vrh
bojanadj View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bojanadj Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2017 u 10:22
Mrzim i ja scenu s devojčicom, ali zato što od prve scene u kojoj se pojavila znamo da će biti nesrećan završetak, samo ne znamo kakav. No, nemam problem s tom scenom, nemam problem ni što lik prodaje sladoled u kvartu, sa sve pitšoljem ispod pulta. Taj deo mi je odrađen baš u Karpenterovom stilu. Od samog ulaza u kadar i kamiona i auta s tatom i devojčicom, jasno ti je da se neće dobro završiti, a kombinacijom muzike iz kamiona i ritmičnim prolascima ludaka u automobilu, govornicom u sred ničega i ocem koji ne gleda u kćerku dok razgovara (?!?!?!?!) diže tenziju kao da gledaš Noć veštica. LOL Za to skidam kapu.
Meni smetaju krupni kadrovi nekog glumca, (kao da gledam indijski film/seriju LOL), prenaglašena hladnokrvnost ili histerija, pucanje hiljadu metaka iz sačmare, raznošenje zlikovaca u paramparčad sa sve venecijanerom, koji je posle toga opet tu, dvaput ubijanje jednog te istog lika i slično. LOL Smeta mi i što poručnik govori da ide u 9. stanicu, odeljenje 13, dolazi do vrata stanice na kojoj piše da je to 14. stanica, a film se zove napad na stanicu 13. LOL
No, kao što sam rekla ne smeta mi ni sve to toliko da ne mogu odgledati film, ali definitivno smanjuje ocenu filma u mojim očima.
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...

Na vrh
Hogar Strašni View Drop Down
Administrator
Administrator
Sujo Veličanstveni

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Hogar Strašni Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Sijecanj/Jan.2017 u 18:40
Originalno postovano od strane bojanadj bojanadj piše:

poručnik govori da ide u 9. stanicu, odeljenje 13, dolazi do vrata stanice na kojoj piše da je to 14. stanica, a film se zove napad na stanicu 13. LOL
Zvuči kao jedan od onih tekstualnih matematičkih zadataka u školi.LOL
Na vrh
boris-petkovic View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj boris-petkovic Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Sijecanj/Jan.2017 u 11:33
ali - muzika je, kao u svim njegovim filmovima, besprekorna :)

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2018 u 00:58
Opet iste strateške greške. Ne brani se sa tako malo ljudstva onolika zgrada većč se brani ona zona koja je branjiva.
U pravu je BojanaDj - poručnik dolazi u 14-icu na početku filma.    

Inače, krimi trileri tog vremena sa uličnim bandama, opšti haos i bezvlašće. Socio i psihopate - kako inače objasniti... bespotrebno i suvišno ubistvo sladoledžije, deteta... 4 naoružana lika beže pred ocem, on beži pešaka a došao je kolima,... začas 100 ljudi u opsadi policijske stanice zato što im je drugar zaginuo od građanina...   

Inače, gledanje kroz durbin, snajper i dvogled ispod 100 metara, ništa se ne vidi. Nije to za par ili desetak metara. I kad ukokaš bandita pokupiš raspoloživo oružje i municiju...    

Filmske rane da ne pominjem...

* naravno da nije ovo dokumentarac (što bi rekao (Kade)toni), ali je moglo malo ubedljivije.   

Izrešetana zgrada, polomljena sva stakla,... ali izgleda kao da se ništa nije desilo...     I nisu trebali u oba filma da isključuju struju ovi spolja već ovi iznutra, lakše su mete.       Protiv ulične bande (1976) i nekakve šanse. Protiv SWAT specijalaca u punoj opreni (2005) - skoro nikakve šanse.    

U ono vreme, veliki bioskopski hit.    
Danas, precenjeni filmski klasik.      

IMDB: 7,4    Lična:   4,4*       

* ustvari, ovi "zombi" ulični banditi bi tako brojčano nadmoćniji trebali pregaziti 1 pandura, 1 robijaša, 2 sekretarice i zaleđenog civila za nekoliko minuta, a i zbog završne scene snajper-acetilen-buuuum ocena manje.    

Ažurirao Danilo-Naissus - 07.Studeni/Nov.2018 u 01:56

Na vrh
Danilo-Naissus View Drop Down
Junior moderator
Junior moderator
Mολών Λαβέ

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Danilo-Naissus Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Studeni/Nov.2018 u 02:15
Par zvaničnih IMDB goofs-a za ovaj film:

Film takes place in Precinct 9, Division 13, not Precinct 13.
Znači, ili je greška dispečera ili naslov treba biti - Assault on Precinct 9 (1976) - verovatno jer je baksuzan broj i lakše se pamti.

The sign above the police station door reads, "Division 14" instead of 13.
Poručnik Bišop stiže do zgrade, policijske stanice aka Precinct 14.
Tako da se ovaj film može zvati i - Assault on Precinct 14 (1976).

The number of bullets in Wilson's gun.
Sačmarica sa mnogo više patrona.

The silenced revolver that Wells uses would not be silenced. On the vast majority of revolvers have a gap between the cylinder and the barrel, through which some gas can escape, rendering the silencer ineffective.
Na revolvere se ne stavlja prigušivač jer nema efekta.

When Wells hot wires the car and speeds away, the director shows the audience a long insert of a car rapidly traveling a dirt road. The car is at least two blocks away before the gang member in the back seat shoots Wells with a silenced rifle. Yet Wilson, Bishop, and Leigh clearly see and hear the killing but rationalize the sound as perhaps a window breaking.
J#beš distanu kad imaš odličan sluh.

Julie keeps breathing, even though she was just killed. Her chest moves up and down.
Loša gluma, a ne vredi ponavljati scenu 100 puta. Ko će baš da primeti od publike.   

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2021 u 20:03
Bumpam jer se pojavio... Nećemo o tome.

Romantike u ovom filmu - nema.

Iz kolotečine u kojoj je sve jasno i koja se stalno ponavlja kao nauljeni mehanizam, likovi su bačeni u situaciju da čupaju živu glavu kako god znaju.
A situacija su ljudi, živi, otrovani bijesom i krvožedni. Ne zombiji.

Upravo to čini film mastwočom.
Osim ako vam se ne gleda ništa gdje romantike - nema.

Ljubitelji ljubavnih i drama, tražite dalje.
Svi ostali, ako već niste pogledali, zgrabite ga. Ne dirajte bespotrebni i glupi rimejk!

O brojevima i greškama gore...
Pregledaj detaljno romantične filmove i drametine. Nać ćeš toliko grešaka puta sto.
Ne postoji film bez ijedne greške.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2021 u 20:14

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2021 u 21:03
Originalno postovano od strane JoxerTM JoxerTM piše:

Romantike u ovom filmu - nema.

Osim ako vam se ne gleda ništa gdje romantike - nema.

Ljubitelji ljubavnih i drama, tražite dalje.

O brojevima i greškama gore...
Pregledaj detaljno romantične filmove i drametine. Nać ćeš toliko grešaka puta sto.

Mogao si još ponešto o romantici u osvrtu na Assault...😄

Mada, meni je zapravo romantičan, jasno na svoj, ili bolje, Carpenterov način. Hajde što i jeste ljubavno pismo Carpentera Howardu Hawksu, posveta ne tek filmu Rio Bravo, već možda i uopšte klasičnom vesternu.

Delom i tom specifičnom liku odmetnika ispravnog srca, kakvih više nema u ciničnom dobu. Pa romantizovana može biti, u ne gay smislu, i ta opet specifična veza između muškaraca u borbi za opstanak, bez obzira na stranu zakona kojoj se pripada, onda kada krv jednom počne da pršti, sa zajedničkim neprijateljem spremnim na sve. Romantična je delom i ta želja za pukom cigaretom 😄 ni toga više nema, cigarete nisu odavno više cool u svežijim filmovima 😄

Nisam ga skoro gledao, blago rečeno, mogao bih ga baš ponoviti, hvala na podsećanju.
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2021 u 21:53
Film iz mog detinjstva. Prvi put sam ga gledao na TV-u i odusevio me i ostao mi neverovatno drag i do danas. Ne znam zasto, ali Karpenterovi filmovi (sem par njih) mi jako dobro leze.

Vladika
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2021 u 22:02
Pa da, filmski heroji našeg detinjstva, Carpenter, Walter Hill, De Palma...
Carpenter posebnog šarma, gledah nekoliko njegovih filmova (They Live, The Thing, Vampires, Prince of darkness) u dual audio ripovima, sa njegovim audio komentarom, zabavan, konkretan, nasmejan, interesantan je njegov um, strast prema filmu, gotovo "gerilsko" snimanje, uvek sa manje love...
Vrede te verzije blaga 🙂
Na vrh
Vladika View Drop Down
Senior translator
Senior translator
>> Virus Guru <<

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vladika Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Kolovoz/Aug.2021 u 22:05
Apsolutno se slazem. Gledah The Thing u bioskopu u Uzicu (onaj veeeliki, pre renoviranja i pretvaranja u dve manje sale) i zauvek ostao medju mojih deset najboljih.
Vladika
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.