Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)

Ainda Estou Aqui

Ainda Estou Aqui (2024)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Još sam tu

Godina:

2024

Žanr:

biografski, drama, povijesni

Trajanje:

137 min

Režija:

Walter Salles

Scenarij:

Marcelo Rubens Paiva
, Heitor Lorega
, Heitor Lorega
, Murilo Hauser

Glavne uloge:

Fernanda Montenegro
  >  Eunice Paiva
Selton Mello
  >  Rubens Paiva
Fernanda Torres
  >  Eunice Paiva
Luiza Kosovski
  >  Eliana
Maria Manoella
  >  Veroca
Marjorie Estiano
  >  Eliana
Cora Mora
  >  Babiu
Guilherme Silveira
  >  Marcelo
Humberto Carrão
  >  Felix
Charles Fricks
  >  Fernando Gasparian
Olívia Torres
  >  Babiu
Maeve Jinkings
  >  Dalva Gasparian
Antonio Saboia
  >  Marcelo
Gabriela Carneiro da Cunha
  >  Nalu
Valentina Herszage
  >  Veroca
Luana Nastas
  >  Helena Gasparian
Pri Helena
  >  Maria José
Bárbara Luz
  >  Nalu

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Ainda Estou Aqui AKA I'm Still Here (2024)
    Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2024 u 12:07
Ko voli filmove rađene prema istinitim događajima - odličan. Gledao sam dosta filmova o zločinima vojnih hunti u južnoameričkim državama, pa mi se nekako čini da se ovaj ne izdvaja ničim posebno od ostalih. Gluma je sjajna, priča potresna ...
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2024 u 12:15
Ovo je ko stvoreno za Džokija!

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Studeni/Nov.2024 u 13:06
Ovo je 21. stoljeće.
A ja nisam tek krenuo gledati filmove.
"Istinite priče" iz kultura u kojima je ubojstvo zakonski dopušteno bez ikakvih naknadnih sankcija, me ne zanimaju. To uključuje i vojne hunte.
Posebno me ne zanimaju neodlučne kulture sa nekakvim moratorijem na smrtnu kaznu. Neka se odluče više jesu li đubrad ili ne, pa godina je već 2024.

Uostalom, ako već rade nekakvu biografiju "za mase", onda bi tema trebao biti Cândido Rondon.

Ažurirao JoxerTM - 13.Studeni/Nov.2024 u 13:24
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Sijecanj/Jan.2025 u 10:27
Dobar je film. Još ide po festivalima, na našim prostorima od novembra.
Cândido Rondon , o njemu naravno treba da snime film.
Na vrh
2b0rn0t0b View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj 2b0rn0t0b Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2025 u 09:44

Dugo sam tražio ovaj film i on se, igrom slučaja, ili namere, pojavio dan nakon što je film osvojio Oskara za strani film, da se izrazim po starinski.

Odličan film, veoma gledljiv. Neke od gore navedenih zamerki stoje (da pomalo liči na slične južnoameričke političke trilere o južnoameričkim diktatirama, kojih je, bogu hvala, bilo koliko hoćeš).

Sećam se da sam relativno davno gledao jedan drugi brazilski režisera Cao Hamburgera - O Ano em que Meus Pais Saíram de Férias (2006) koji govori o pomenutoj brazilskoj diktaturi.

Ovo je uverljivo ostvarenje, sjajno režirano i perfektno kadrirano, scenografski izvrsno rekreirana epoha 70-ih.

Reč je o političkoj drami, ali istovremeno i o gotovo porodičnom filmu, sa sjajnim ulogama i pogotovo maestralnom glumom glavne junakinje Fernande Tores koja je na svojim plećima iznela film.
Sve vrvi od života, mladosti i radosti dok jedan nesrećan trenutak ne pomuti porodičnu radosti i ostavi je bez glave porodice. Tada supriga Eunice Paiva preuzima upravljanje porodicom i održava je na okupu istovremeno vodeći ljutu borbu sa brazilskiom vlastima da uopšte priznaju otmicu i kasniju smrt njenog muža Rubensa Paive, nekadašnjeg senatora. 

Puno bolji u prvoj polovini, delo unekoliko gubi na snazi tokom drugog dela, da bi u završnici opet ostavio snažan pečat.

Pogledajte, brazilci redovno prave dobre i životne filmove, odlično režirane i producirane. 

Ažurirao 2b0rn0t0b - 04.Ožujak/Mar.2025 u 09:56
http://ethio-pain-music.blogspot.rs/
Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2025 u 16:55
Smem li da pitam šta znači rečenica "smatram da njegovo potenciranje u svetlu aktuelnih društveno-političkih dešavanja u zemlji Srbiji, dodatno dobija na težini postojanja" u recenziji ovog filma?
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Ožujak/Mar.2025 u 22:52
Pitaj slobodno, ali ja ti ne mogu odgovoriti jer nisam pisao nikakvu recenziju i ne pratim baš događanja.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 00:15
I ja sam za slobodu pitanja. 👍
Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 09:37
Pitanje je upućeno autoru recenzije i bilo bi mi drago ako bi se udostojio da odgovori.
Na vrh
IgaBiva View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj IgaBiva Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 11:12
E, Papy, pa ne mogu da ti objasnim. Cenim što si me pitao, ali mislim da je dovoljno jasno ko hoće da shvati. Na ovaj ili onaj način. Sportski pozdrav....
Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 17:08
E pa ja sam shvatio kao da si poredio stanje anas u Srbiji sa vojnom diktaturom u Brazilu pre pedeset i kusur godina i pitao sam se da li iko normalan može da tvrdi tako nešto. To može tvrditi samo neko ko o diktaturi, pogotovo vojnoj, nema pojma. Ja imam, nažalost, i zato ovo pišem, bez ikakve namere da idealizujem vlast u Srbiji. Lepo bi bilo baviti se onim što je tema portala i onim što znamo. Man'te se politike.
Na vrh
Oldeuboi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Oldeuboi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 18:52
papy, dešava se to da se ovi protesti pretvaraju u to "ko će smešniji transparent da smisli", pa tako je i pisac želeo da da doprinos, ne trasparentom već analogijom. Ali to ne znači da je ovo zapažanje pogrešno, jer, zamisli situaciju da danas živimo bez interneta i društvenih mreža. Verujem da je autor ovog poređenja, pre svega, mislio na mehanizme koje jedna diktatura koristi da bi zastrašila(čitaj: eliminisala) neistomišljenike. Zato ovakvi primeri mogu da nam pomognu da prepoznamo obrasce. A to " mante se politike", znaš, politika je i asfaltiranje puta, i izgradnja vrtića, kanalizacija, čist wc u školi...
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 19:18
Originalno postovano od strane Oldeuboi Oldeuboi piše:

čist wc u školi...

To nije politika, to je bajka za malu djecu. LOL
Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 20:22
Oldeuboi@ Mani se politike i mani se filozofiranja o diktaturi. Diktatura je ogoljena sila koja ni malo ne zarezuje filozofiju. I man'te me floskula o diktaturi u Srbiji. Harun el Pusah nije diktator, a IzNoGud nije revolucionar već bi samo da bude kalif umesto kalifa.
Na vrh
Oldeuboi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Oldeuboi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 20:37
Niko i nije tvrdio da je u Srbiji diktatura, sam postavljaš tezu koju želiš da rušiš. Ti mu dođeš neki Dilat Larat.
Na vrh
papy View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj papy Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 21:50
Je li? A kako bi ti protumačio tu rečenicu od koje je sve počelo? Samo bez filozofiranja, molim.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 22:59
Ljudi, nemojte to raditi da ne završi loše kad administracija vidi, tema je određeni film u naslovu.
Otvorite neku zasebnu temu u offtopic sekciji foruma, jel' može?
Na vrh
Oldeuboi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Oldeuboi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Ožujak/Mar.2025 u 23:12
Htedoh nešto slično da napišem. Odjavljujem se iz rasprave, da nas ne bi ukorila uređivačka politika, u jbt opet politika😁. Pozdrav
P.s. čekaj tek kad Beogradski vidi raspravu
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2025 u 00:39
Oldeuboi ) Necu da se mesam u ikakve raspravke. Nego, prevd za ovaj film je izasao i naravno, stavio sam ga na spisak za gledanje. I nadam se da ce biti ok. Mislim da obecava. Mozda gresim, mozda ne. Videcemo ) I tek sad vidim ) Vi o politici ) Nemojte BAN da dobijete ili da vam ne izbrisu komentare. A ukoliko izbrisu komentare, toliko o demokratiji. I sto se tice politike,, i ja nesto da dodam ) Jesu krivi oni na vlasti, ali da li se ikad zapitate, pa ko ih je postavio na vlast ? Pa narod. Znaci, kriv je narod. Ne bih sad i ja da ulazim u sve to ali narodu kad nije valjao Tadic, nisu mu daslu drugu sansu. A Toma Nikolic je dobijao sanse i sanse jer opet se vracamo u vezi naroda. Postavili posle Vucica i eto koliko je on vec na vlasti. I da ga smene ovi studenti, u sta na zalost cisto sumnjam, ponovo ce doci neki drugi nakon Slobe Milosevica ovaj onaj pa Vucic pa ce neki ''Mr. X'' biti na vlasti narednih ko za koliko godina. I jos nesto, nisam anarhista, ustvari mozda i jesam, ali nisam ) Ali da se razumemo, NE POSTOJI MIRNA REVOLUCIJA. Nije da podrivam ali tu mora da pukne necija glava, da se potucemo ovo ono i nesto tipa Molotovljev koktel i tako se skidaju oni koji su na vlasti a ne nekakve setnje, da se pece prase na raznju i da dokoni ljudi iznose studentima nekakve gulase i sutlijase. Ajde da shvatim da su im sve to uz kafu iznosili nakon nekoliko dana ali napravise ''sjelo'' za manje od 24h. Koliko ovo vec traje a nista se ne desava. Ili neka ga skidaju ili neka prekidaju. Ostali ljudi, koju su takodje protiv ovog rezima ne mogu normalno da funkionisu. Na primer neko treba na posao neko kod doktora neko ovde neko onde....A mislio sam samo da dam kratak komentar o filmu da cu ga gledati a gde sam zavrsio )
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Ožujak/Mar.2025 u 10:04
Ma, nema to veze, pola administracije drvi o politici ali kroz šalu, igru,, bez vređanja neistomišljenika, upadljivo se glupirajući,, nikada svađalački. Ban bih voleo sebi doduše zbog pedesetih stvari, govorim grđe od neke tamo ionako prolazne i na ovom forumu pogotovo, nebitne politike.

Verujem u kvalitet ovog filma ali prosto nisam u stanju da se bavim tim temama trenutno. No,, život je preda mnom.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.