| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Y tu mamá también AKA And Your Mother, Too (2001) |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Y tu mamá también AKA And Your Mother, Too (2001)Objavljeno: 23.Kolovoz/Aug.2011 u 21:44 |
|
|
Y tu mamá también (I ja tebi kevu) ![]() Žanr: komedija, drama Zemlja: Meksiko Jezik: španski Režija: Alfonso Cuarón Uloge: Maribel Verdú, Gael García Bernal, Diego Luna Meksički road movie o dvojici sedamnaestogodišnjaka na putovanju njihovog života... Živote Julia i Tenocha, kao i većine sedamnaestogodišnjaka, kontrolišu njihovi uzburkani hormoni, međusobno prijateljstvo i žurba da se uđe u svet odraslih. Kad krenu na put sa lepom i slobodoumnom dvadesetosmogodišnjakinjom Lisom, oni se nadaju seksu i dobrom provodu, ali ova zajednička drumska avantura će za sve troje biti mnogo više... (Izvor: www.filmski.rs) Nagrade: Osvojio 34 nagrade i bio nominovan za još 28 (BAFTA i Zlatni globus za najbolji film van engleskog govornog područja, Oskar za najbolji originalni scenario itd). IMDB TITLOVI Ažurirao bojan969 - 17.Listopad/Oct.2016 u 21:33 |
||
![]() |
||
Alreadydead
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2016 u 13:50 |
|
|
Zanimljiv film. Mislio sam da je klasican road-trip, ali zapravo film pruza mnogo vise od toga. Tu su politicke-ekonomske prilike u Meksiku. Ima mnogo vise emocija nego sto bi ocekivao. Dosta prelepih kadrova, gde se mogu videti klasne razlike u Meksiku. Film me nije emotivno dotakao. Iako volim ovakve drame, ovaj film mi ne lezi. Sve u svemu, dobar film koji vredi pogledati.
Ocena: 7/10 |
||
![]() |
||
NikolaJe
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Master translator
Ćino Pridružen: 13.Studeni/Nov.2011 Lokacija: Srbija, Niš Status: Offline Points: 4090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2016 u 22:20 |
|
|
Previše perverzno, neemotivno i jednostavno za moj ukus. Ocena 2. Što se tiče komedije, nasmejao sam se jedva dva-tri puta...
|
||
![]() |
||
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11390 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2016 u 14:05 |
|
|
Prije no što napišem par rečenica o filmu, počet ću s vicem: |
||
![]() |
||
Hogar Strašni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Sujo Veličanstveni Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2013 Lokacija: Ekonomski Tigar Status: Offline Points: 57014 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Listopad/Oct.2016 u 21:07 |
|
|
"Road movie" na meksički način. Najsnažniji utisak ostavljaju kadrovi i gluma. Prikaz Meksika i njegovih klasa kroz kratke i prolazne kadrove je sjajan. Zamisao scenarija je dobra. Kroz priču o sazrevanju provlači motive klase, smrtnosti, moralnosti, intime... Ima tu svačega. Bernal, Luna i Verdu su se postarali da i gluma bude na nivou, ma koliko mi njihovi likovi bili neinteresantni. U globalu je to sve dobro, ali nekako mi nešto fali. Kada se film završio nije me dotakao, a deluje kao da bi trebalo da izazove bar neku emociju, pa makar i da me smori. Odgledao sam putešestvije troje ne baš preterano zanimljivih ljudi i to je to. Ono nešto što bi mi ga učinilo sjajnim mi je nedostajalo, ovako je samo solidan. Možda ga jednostavno nisam gledao u pravom raspoloženju ili momentu.
Ažurirao Hogar Strašni - 20.Listopad/Oct.2016 u 21:09 |
||
![]() |
||
VBojana
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Skvoglavica Pridružen: 01.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 7891 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2016 u 13:13 |
|
|
Da ga već nisam gledala, pre više od decenije, mislim da bi me početak odbio i ne bih nastavila da ga gledam. Tenoch i Julio su dva klasična razularena tinejdžera, a kome ne idu na živce klasični razulareni tinejdžeri.
I tu se vidi koliko su Gael i Diego odlično odglumili, jer ih inače baš volim (posebno Gaela), a u ovom filmu sam maltene do pred sam kraj samo imala poriv da ih zveknem posred face. Uprkos tome, mene ovaj film dira u neku žicu, ali ne umem da definišem koju. Znam da mnogima smeta vulgarnost, ali ja sam se na to navikla u filmovima sa španskog govornog područja, to im dođe kao deo folklora. I baš mi se sviđa što su scene seksa prikazane onako sirovo i nenašminkano. Ovde mi nekako to ima smisla. Film se poigrava s tabuima (mnogo volim kad se muškarci uznemire na akciju između dva muškarca, a ovamo non-stop fantaziraju o "lezbejskom" seksu i još pokušavaju da sve ubede kako je to prirodno, a ono prvo nije), u šta bi se moglo svrstati i ono kad se Luisa budi u kolima i briše bale oko usta. Tu je i priča o odrastanju i prijateljstvima koja su na prvi pogled san snova, a zapravo su zasnovana na guranju pod tepih, zbog čega se i raspadnu čim dođu prvi problemi. Sve u svemu: 8/10. |
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2016 u 23:09 |
|
|
So not my cup of tea. Odgledala sam, ali jedva. Kad su neki filmovi u pitanju, prosto ispadnem kao putiranac (iako nisam), ali meni su seks u ovom filmu i konstantna priča o njemu jednostavno potisnuli sve ostalo što su scenaristi i režiser hteli da kažu.
|
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 23.Listopad/Oct.2016 u 23:18 |
|
A šta su hteli da kažu?
![]() |
||
|
|
||
![]() |
||
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2016 u 00:40 |
|
|
Prosečan film, koji je ostao samo prosečan zbog loše razrađenog scenarija, tj. nema poentu.
Glumački tandem odličan, njih dvojica baš imaju tu neku "hemiju" na ekranu. U suštini, film kao da sve vreme baca strelice u neki zamišljeni centar, ali sve vreme promašuje i nikad ne poentira. Pokušaji su tu, i to cenim, a i zbog glumačkog tandema dajem ocenu 7/10. |
||
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
||
![]() |
||
bojanadj
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 19.Srpanj/Jul.2009 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 31500 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Listopad/Oct.2016 u 09:05 |
|
![]() Ono što su Već-odapeli, Hogar i Robin uspeli da vide kroz seks i priču o njemu. ![]() |
||
|
Life isn't about waiting for the storm to pass; it's about learning to dance in the rain...
|
||
![]() |
||
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2023 u 11:37 |
|
|
Setih se tri filma od Alfonso Cuarón-a pa i datog. Proslo je dosta godina, secam se kao kroz maglu radnje, nekih scena i kraja, Meni je dobar film.
|
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |