Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Wing Chun (1994)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Wing Chun (1994)

Wing Chun

Wing Chun (1994)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1994

Žanr:

drama, komedija, akcija

Trajanje:

96 min

Režija:

Yuen Woo-Ping

Scenarij:

Elsa Tang
, Wing-Fai Wong

Glavne uloge:

Michelle Yeoh
  >  Yim Wing Chun
Pei-Pei Cheng
  >  Ng Mui
Norman Chu
  >  Flying Chimpanze (as Chui Siu Keung)
Catherine Yan Hung
  >  Charmy (as Catherine Hung)
Waise Lee
  >  Wong Hok Chow (as Lee Chi Hung)
Donnie Yen
  >  Leung Pok To (as Yen Chi Tan)
King-Tan Yuen
  >  Abacus Fong
Zhihui Chen
  >  Southern kung fu master
Chui Ah-Fai
  >  Flying Monkey
Guo Jia-Qing
  >  Yim Wing Chun's father
Xian-Quan Kong
  >  Squire
Xiao-Zhou Li
  >  Bandit leader
Yu Bo
  >  Scout
Yue-Qiu Hou
  >  Bandit leader
Liu Hen
  >  Squire

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Wing Chun (1994)
    Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2023 u 22:24
Wing Chun je žena koja je izmislila istoimenu tehzniku u blskoj borbi, što je kasnije podučavao Ip Man, a potom preradio Bruce Lee.
Ovo nije kakva dosadna biografija koja laže da je istinita, nego rekonstrukcija jednog vremena na komični način.

Prijevod je malo čudnjikav na podosta mjesta, ali to je zato jer je od starog, nije od novog eng. titla pa je to red ne zamjeriti.

- Michelle Yeoh + Donnie Yen
- Humor
- Wire Fu

Zabava zagarantirana.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Studeni/Nov.2023 u 22:37
Dabome, zabavan i lep oku glede tehnike, uz neizbežno vrhunski rad tima kaskadera.

Zapravo je i pored maestralnog Yuen Woo-Pinga, Donnie Yen bio taj koji je radio nešto (sjajne) koreografije, usled čega je sevalo između njega i Pinga, godinama su potom bili u lošim odnosima.
(Audio komentar, volim ponavljati kung fu/wuxia filmove sa komentarima). Nije da je to silno važno, tek meni je bila zanimljiva informacija jer sam verovao da se Donnie Yen više oslanjao na zbilja majstore koreografije borilačkih scena, dok je u stvari odavno i sam bio odličan u tome. 
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2023 u 00:28
Kako da ti kažem, film nije skroz po mom ukusu jer wire fu mi ide na živce, ali ovdje su ga stavili u nekakvoj podnošljivoj mjeri.
Međutim humor je pravi azijski kako samo oni to znaju napraviti, ma to je meni onda bombon.
Malo se toga izgubilo u prijevodu, ali nema veze.

Meni ti je odavno dvd verzija u kolekciji nema brisanja samo dijeljenja, i jučer uberem da ima nova 1080. 
Za ovaj fim sam odmah morao syncati. LOL
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2023 u 00:39
Pa ti beše voliš i vuxia filmove, na koju foru te onda frustrira wire fu, teško ga je izbeći. LOL
Fora i jeste da su to likovi povezani sa drugim svetom, zakoni ovog, sa svom fizikom, ne bi ni trebalo da važe. Ima kada se bije, ima kada se lebdi i leti a vala ima i sve to zajedno i istovremeno LOL i tako bi trebalo da bude LOL
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2023 u 01:20
Ne sve. Ne.
Određene kaskaderije bez žica je zbilja teško izvoditi.
Međutim pretjerivanja ne mogu smisliti.

Znaš i sam ocijeniti kad je wire fu korišten isključivo zbog vizualne estetike, a kad da trola publiku (obično kad je priča toliko loša ili nepostojeća da nema smisla bakćati se sa pristojnim scenama borbe).

Ne znam, tebi je Tigar i Zmaj možda ekstra, meni je podnošljiv bio samo zbog Michelle.
Tu su ga brate pretjerali previše sa žicama.
Virni jednom Kuću Letećih Bodeža pa da vidiš drastičnu razliku kako je wire fu iskorišten tamo.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2023 u 01:31
Nah, dadoh mu dve (od četiri) zvezdice, Tigru i Zmaju tj, bio mi je dosadan, predug, nepotrebno potopljen u simbole, ne volim to, nije bio komunikativan sa mnom, ne kako je to bio npr Hero (2002) ili eto baš House of flying daggers, koje sam voleo. Ali nije dakle wire fu bio presudan u tome što mi Tigar i Zmaj nije blizak. Nije mi omiljeno sve to sa žicama ali ih vidim kao opravdane u inače specifičnom svetu u kojem obitavaju likovi wuxia filmova, spremim se unapred na to. 

Heart

Ažurirao puppet_master - 28.Studeni/Nov.2023 u 12:18
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Studeni/Nov.2023 u 13:06

No hajde, da sa preporukom filma i podrškom tvom radu i trudu, Joxer, probam makar malko i da te neVriram. Ne mogu se sada đilitati viseći sa žica, nešto sam se ušinuo, ladno bre a dani i tako brutalni,
evo onda makar pesme, ide mi uz wuxia likove ionako, taman i da odzvocaš svoje za danas LOL 

Ažurirao puppet_master - 28.Studeni/Nov.2023 u 13:12
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.