| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Wilbur Wants to Kill Himself (2002) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Wilbur Wants to Kill Himself (2002)Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 09:19 |
|
Gorko topla priča o ljudima koji se, svako na svoj način, bore sa bolom. Wilbur iz naslova je tip koji
ne želi vise da se bakće sa svojim demonima i konstantno pokušava da okonča svoj život, avaj uvek
na kakve imbecilne i neuspešne načine, dok se njegov brat Harbour stalno iznova bori da ga nekako
sačuva na ovom svetu. Harbour je pored brige o svom suicidalnom bratu potpuno posvećen njihovoj
knjižari o kojoj samo on vodi računa. Tu je i Alice, samohrana majka, bolnička čistačica koja Harbouru prodaje knjige koje pronalazi u bolničkoj čekaonici.
Film se razvija tako što protagonisti inspirišu, čupaju, guraju, vuku, ukratko pomažu jedni drugima da svakodnevno naprave po koji korak ka svetlu,
izvan svojih bolnih čaura. Wilbur nešto ređe pokušava samoubistva, Harbour se vezuje za Alice, stvari polako dolaze na svoje...no nepredvidljivost života dolazi po svoje...
Dopao mi se, upravo je ono što i volim kod filmova, vrlo ozbiljna tema sa finom dozom humora,
cinizma, topline, bola ali i nade. Sjajna je i gluma mladih škotskih glumaca, Jamie Sives odličan kao
Wilbur, a i Shirley Henderson je sjajna ovde (fenomenalna mi je bila i u Intermission (2003) i u
24 Hour Party People), zar je potrebno pisati tek o Mads Mikkelsenu? Preporuka.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 09:52 |
|
Ovo me podseti na jednu epizodu iz My Name Is Earl, kada lik hoce da se ubije u Jugu :) sa izduvnim gasovima a Earl mu je krao benzin pa on nije uspeo, a posle mu je na spisku, a lik i dalje pokusava dok se Earl trudi da mu promeni paznju i nadje neko resenje za izlazak iz krize.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 10:01 |
|
Beše Miki Manojlović u filmu "Rane", kada turi tuš u usta i oblepi ga izolir trakom, hoće da se udavi, no ispadne da nema vode u jeku restrikcija, tragika unutar tragedije ![]() Meni je favorit neki Kim Ki Duk beše, gledah to pre 20ak godina, zaboravih naslov, da li nešto oko ostrva, ade...nebitno, tek lik proguta gomilu udica ali je najlon za koje su ove zakačene ostavio u ruci, pa vuče te udice iz utrobe ne bi li upecao svoju smrt. Izrazito brutalno, bolno, količina očaja potrebna za takvu ideju uopšte...
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 10:32 |
|
Mislim da nije mozda gresim Miki u Ranama ide da uzme pistolj iz vodokotlica, pa upadne mu noga u wc solju i sve razjebe, i onda kaze koliko sta kosta i kolika mu je penzija i posle kaze ako pristedim za 7,8 meseci cu moci da kenjam ko covek i upuca se. I ona scena iz bolnice, dodirni me , isceli me sveti covece, skrati mi muke i Pinki ga ugusi jastukom.A znam da su restrikcijew struje.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 10:34 |
|
Ovo na šta mislim je scena u kadi, Rane gledah tada kada je izašao, ima tome...No uveren sam bio da je ta scena iz tog filma. Možda je više puta pokušavao, ne sećam se više. Ko zna odakle je.
Ažurirao puppet_master - 26.Veljaca/Feb.2022 u 10:41 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 10:44 |
|
Mislim da nije iz Rana, ne secam se te scene (scena) a dobro pamtim film, ali mozda ce se neko setiti.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |