| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Wang jiao hei ye (2004) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77237 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Wang jiao hei ye (2004)Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 12:01 |
|
One Nite in Mongkok
Hongkongška oblast Mongkok je, kažu, najgušće naseljena oblast na svetu.
Tu zbilja ima šarenolikog sveta, od brutalnih bandi, preko prostitutki, obesnih makroa, narkomana,
pa sve do policajaca koji se svakodnevno rvu sa svima njima, no ovo je priča o Lai Fu-u,
prostodušnom i neiskvarenom momku iz Kine, koga teško siromaštvo njegove ruralne oblasti
navodi put Hong Konga, gde treba da obavi prljavi posao za lokalnog bossa trijade, koji je
naručio ubistvo bossa rivalske bande. Lai Fu u svojoj naivnosti ide na to da završi unapred
plaćeni posao, iako nikada u životu nije ikoga ubio, a u gradu takođe traga za svojom ljubavlju,
devojkom od koje već neko vreme nije čuo ni reči. Problem nastaje gotovo odmah, jer je policija uhapsila Laiovog zemljaka koji ga je i unajmio za
naručeno ubistvo, i koji naravno Lai Fu-u sprema hapšenje, brinući se samo za svoju guzicu.
Lai Fu u Mangkoku nema ikoga, jedva da i govori tim narečjem i igrom slučaja naleće na prostitutku
Dan Dan kojoj pomaže u nevolji, i koja je zapravo takođe iz kakve kineske zabiti dosla u HK.
Njih dvoje, oboje naivnih i dobrih duša, ostvaruju prisnost i prijateljski odnos, dok pred sobom
imaju nepregledne prepreke, počev od toga što se Lai Fu-u namešta “igra”, potom i preko podivljalog
makroa (jali je samo nezadovoljna musterija, nije mi kristalno jasan lik) koji ganja Dan Dan, a naravno
i čitavog policijskog tima koji krstari ulicama u potrazi za njima… Užasno deprimirajući film, podseća me na domaći crni talas, sa likovima kojima jednostavno nije
mesto unutar takvog sveta, ali jbg, tu su gde su, šta da se radi. Sjajni su glumci, i Daniel Wu kao
Lai Fu, preslatka i talentovana Cecilia Cheung kao Dan Dan, dobar i Alex Fong kao pub Milo.
Kada smo vec kod njih (pubova), prilično mi se dopao i deo njihove priče, dobro je prikazan način
na koji se nose sa ulicama i nepredviđenim okolnostima.
Na momente topao, nežan i sentimentalan, ponekad pa brutalan i sirov, krajnje zanimljiv žanrovski hibrid
u kojem bi mnogi mogli uživati, ukoliko mu pruže šansu. Od mene preporuka.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |