| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Wallenberg: A Hero's Story (1985) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
kumek
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Master translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Wallenberg: A Hero's Story (1985)Objavljeno: 08.Listopad/Oct.2015 u 23:25 |
|
Wallenberg: A Hero's Story (1985)
IMDB Biografija, drama, istorija Trajanje filma: 3:08:29 h Priča o Raulu Volenbergu, švedskom diplomati koji je u troku II svetskog rata, odgovoran za spašavanje hiljade života od nacističkog holokausta na teritorriji Mađarske. Borbu za spašavanje Jevreja iz ruku pukovnika Ajhmana, koji se spremao da deportuje četvrt miliona preostalih Jevreja iz Budimpešte u logore smrti, dobio je ogromnim zalaganjem i hrabrim istupima kod admirala Hortija, vođe fašističke Mađarske, kao i uz pomoć monsinjora Rota, papskog nuncija u Budimpešti, a uz odobravanje švedskog kralja Gustava i podršku švedskog poslanstva u Mađarskoj. Njegovo ime nalazi se među ostalim pravednicima u Jad Vašemu u Jerusalimu. Ulogu Volenberga odlično je odigrao Ričard Čemberlen. Režija: Lemont Džonson Scenario: Tarston Klark, Džerald Grin Uloge: Richard Chamberlain ... Raoul Wallenberg Alice Krige ... Baroness Lisl Kemeny Kenneth Colley ... Adolph Eichmann Melanie Mayron ... Sonja Kahn Stuart Wilson ... Baron Gabor Kemeny Bibi Andersson ... Maj. von Dardel David Robb ... Per Anger Mark Rylance ... Nikki Fodor Ralph Arliss ... Teicholz Keve Hjelm ... Jacob Wallenberg Jimmy Nail ... Vilmos Olaf Pooley ... Tibor Moritz Georgia Slowe ... Hannah Moritz Guy Deghy ... Adm. Nikolas Horthy Curt Lowens ... Dieter Wisleceny Inače u filmu glumi više jugoslovenskih glumaca, među kojima je Relja Bašić, a peva Josipa Lisac. Prevod : kumek TITL Ažurirao kumek - 11.Listopad/Oct.2015 u 23:48 |
|
![]() |
|
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2015 u 22:45 |
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |