Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vremya Pervyh (2017)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Vremya Pervyh (2017)

Vremya pervykh

Vremya pervykh (2017)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Vrijeme pionira

Godina:

2017

Žanr:

drama, povijesni, avantura

Trajanje:

137 min

Režija:

Dmitriy Kiselev

Scenarij:

Yuriy Korotkov
, Oleg Pogodin
, Sergey Kaluzhanov

Glavne uloge:

Sergey Batalov
  >  Leonov's Father
Vladimir Ilin
  >  Sergey Korolev
Konstantin Khabenskiy
  >  Pavel Belyaev
Anatoliy Kotenyov
  >  Nikolay Kamanin
Avangard Leontev
  >  Yuriy Levitan
Evgeniy Mironov
  >  Alexey Leonov
Yuriy Nifontov
  >  Boris Rauschenbakh
Nelli Nevedina
  >  Head Physician in Committee
Yuriy Itskov
  >  Boris Chertok
Elena Panova
  >  Tatyana Belyaeva
Valeriy Grishko
  >  Leonid Brezhnev
Gennadiy Smirnov
  >  Konstantin Feoktistov
Aleksandra Ursulyak
  >  Svetlana Leonova
Aleksandr Novin
  >  Evgeny Khrunov
Aleksandr Karpilovskiy
  >  Radio Amateur
Aleksandr Ilin
  >  Vladimir Markelov
Kirill Polukhin
  >  Commander Chasti
Sergey Nesterov
  >  Second pilot of helicopter
Vitaliya Kornienko
  >  Lyuda Belyaeva
Ekaterina Semina
  >  Radio Amateur's Wife

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
Corto1975 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Corto1975 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Vremya Pervyh (2017)
    Objavljeno: 11.Lipanj/Jun.2017 u 18:51
Film je vec moguce pronaci na netu ali prevoda nema :(
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 01:15
Prijevod je najavila LjubicaSP ⚡️
Na vrh
Corto1975 View Drop Down
Junior translator
Junior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Corto1975 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 11:21
Hvala unaprijed LjubicaSP, Cekao sam engleske titlove ili da ce neko ko poznaje ruski prevesti na sluh. Nadam se da ce film opravdati moje ocekivanje. Hvala jos jedanput.
Na vrh
skajler View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj skajler Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Srpanj/Jul.2017 u 13:35
Film je odličan. Ljubice svaka čast na najavi, jedva čekam tvoj titl!Thumbs Up
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 15:19
Pre svega, hvala na (sjajnom) prevodu Smile, ovo je prvi film koji pogledah sa domaćim titlom u poslednjih makar 15ak godina. LOL

Sam film ima jezivo težak zadatak kakvom se retko kada, ako uopšte, prilazi...istovremeno dočarati jednu epohu, frenetičnu "trku u svemiru" velesila, naravno ovde sa naglaskom na sovjetsku stranu, često prećutkivanu, uz nebrojeno trijumfa na svim poljima, od inžinjeringa, do nezapamćenih matematičkih proračuna, poznavanja fizike, preko teme oštrog sovjetskog režima koji je do cilja morao doći pre svojih rivala, po svaku cenu, pa sve do teme onih ličnijih, intimnih ljudskih priča, u sanjarskoj prirodi i večitoj želji za upoznavanjem sveta oko nas, daleko izvan osvojenih granica, u pionirskim danima čovekovog posezanja za opasnim kosmosom koji nas ne želi tamo. Tehnički besprekoran, sa nemalo prelepih kadrova, sjajno odrađen posao majstora vizuelnih efekata, dok se možda tek tempo filma povremeno gubi, meni makar, no opet je to do višeslojne teme, teško je održati ritam filma kada se obrađuje toliko toga. Kako sam, istina subjektivno, vezan za sve navedene teme, meni je ovo svakako bio filmski praznik.

Na vrh
tromi View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj tromi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02.Kolovoz/Aug.2017 u 23:58
Odličan ,preporuka za gledanje .

Na vrh
Isolation View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Isolation Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2017 u 10:23
Sa kojeg sajta se moze skunuti ovaj film?

isolation
Na vrh
LjubicaSP View Drop Down
Moderator
Moderator
upir translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj LjubicaSP Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2017 u 10:41
Link je u privatnoj poruci Wink
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Kolovoz/Aug.2017 u 10:43
I ja maločas poslao poruku LOL

Nema veze, bolje je i tako, da momku stigne link sa više strana, nego ni jedan LOL
Na vrh
dj_patak View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dj_patak Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2017 u 12:38
moze li link i meni u pp
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Kolovoz/Aug.2017 u 12:43
poslato Smile
Na vrh
LillyWind View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj LillyWind Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08.Kolovoz/Aug.2017 u 11:00
Film je odličan, tim pre što je rađen u konsultaciji sa jednim od glavnih likova pa se može osloniti na verodostojnost. Glumci su odlični, radnja napeta, čak i romantične sekvence iz detinjstva imaju čari. Izuzetna priča o jednom ozbiljnom istorijskom trenutku važnom za sve nas.
Sve u svemu, velika preporuka, 10.
Na vrh
Platan View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Platan Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Prosinac/Dec.2017 u 01:46
Opa!
Neverovatano uživanje. Koja filmčina. Hvala LjubicaSP, neizmerno hvala. Slučajno sam pogledao tvoj komentar na Saljut 7 i vidio preporuku za ovaj film.
Oba filma su vanserijska, s tim što Saljut ima malo nepotrebnih Holivudskih dodataka. Ali opraštam.
Ova dva filma, a posebno Vremya Pervyh, su praznik za filmofilske oči.
10/10
Na vrh
crnnica View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj crnnica Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2017 u 23:51
Dobro su ga Ruje uklavirile.
To je zapravo vreme u kom su glavni junaci živeli i pobeđivali naučnu fantastiku. Odlična im je podela, slike su skoro pa dokumentarne, a posebno je važno što su se baš potrudili da prikažu mestermajnda i njegovo mesto u svom svemirskom programu.
I inače, Rusi su se u poslednje vreme malo trgli, jedno vreme su im filmovi bili negledljivi...
~Titl je prvoklasan~
Možda spava sa očima izvan svakog zla,

Izvan stvari, iluzija, izvan života,

I s njom spava, neviđena, njena lepota;

Mozda živi i doći će posle ovog sna.

Možda spava sa očima izvan svakog zla.
Na vrh
Stole Haringa View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Stole Haringa Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20.Prosinac/Dec.2017 u 08:48
  Prvo da se zahvalim na prevodu.

Šalu na stranu, nada, se da nikog nisam uvredio.

Vremya pervykh je biografski film posvećen prvim Rusima koji su se prošetali svemirom. Ovo nije prvi ruski film sa ovom temom koji u nazivu ima preefiks prvi. Snimljen je pre četiri godine Gagarin. Pervyy v kosmose (2013) koji je posvećen Gagarinu i njegovoj kratkoj svemirskoj vožnji. Ne spominjem ovaju film bez beze jer se vidi namera da se od ruskog svemirskog programa napravi serijal. Obaška što iva dva filma u nekim segmentima liče pa mi je izgledalo da imam deža vi.

Bilo kako bilo, Rusi su uspeli u svom naumu a ja sumnjam da je to bilo baš kao u filmu. Astronautima se put posle šetnje zakomplikovao i to je jedan od boljih delova ovog odličnog filma koji mi ni u jednom trenutku nije bio dosadan. Sviđa mi se opis dvojice glavnih junaka koji se u svemu razlikuju. Isto važi i za njihovu zajedničku borbu na nebu i na zemlji kada su se borili za opstanak.

Sve u svemu, uprkos šminkanju i peglanju, više sam nego zadovoljan viđenim. Od mene preporuka.

Ažurirao Stole Haringa - 20.Prosinac/Dec.2017 u 10:02
Na vrh
zokipop View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj zokipop Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2018 u 12:57
Odlican film.
Odgledan u 3d perfektan.
Titlove nisam probao jer razumem ruski a inace verzija je br rip.

Ako nekog zanima 3d verzija, link na pp.

Na vrh
usketon View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj usketon Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2018 u 18:40
Fantastičan film, sve preporuke za gledanje i HVALA LubiciSP naodličnom prevodu!
Na vrh
usketon View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj usketon Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Ožujak/Mar.2018 u 18:42
Fantastičan film, sve preporuke za gledanje i HVALA LubiciSP naodličnom prevodu!
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,453 sekundi.