Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Filmovi i serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Vasa Ladački na velikom platnu
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

Vasa Ladački na velikom platnu

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: Vasa Ladački na velikom platnu
    Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 00:34

Rediteljski debi Đorđa Balaševića, film „Kao rani mraz", godinu i po dana od završetka snimanja stiže pred publiku. Premijera u ponedeljak u Novom Sadu, dok su projekcije u Beogradu u utorak i sredu.

Film „Kao rani mraz", zasnovan na Balaševićoj čuvenoj pesmi „Priča o Vasi Ladačkom", spreman je za prikazivanje, najpre u Novom Sadu 19. aprila u svečanoj sali NIS-a, a 20. i 21. u svečanoj sali Centra „Sava" u Beogradu.

Đorđe Balašević, koji osim režije potpisuje i scenario i muziku za film, na kraju je složio priču o najslavnijem Vasi u Vojvodini u dva i po sata filma.

Govoreći o svom prvom rediteljskom angažmanu na konferenciji za medije, slavni novosadski kantautor je istakao da je za njega rad na filmu više ličio na druženje i zadovoljstvo.

„Kakav je za mene bio rediteljski posao? Pre svega, do zadnjeg trenutka nisam primetio da je to posao, to je bilo stvarno jedno zadovoljstvo čitavo vreme, i snimiti film, i sa svim tim divnim ljudima se blesaviti šezdeset dana", objasnio je režiser - debitant.

Takođe, Balašević je rekao da je snimanje filma „Kao rani mraz" bila prilika da se oduži zavičaju, kao i da se nada da će se film pojaviti i na nekom festivalu i tako svetu predstaviti Vojvodinu sa svim njenim specifičnostima.

Da se snimanje filma obavljalo u prijateljskoj atmosferi složio se i glumac Vojin Ćetković: „Ovo što je Đorđe rekao, porodični film, ja sam se stvarno sve vreme osećao kao da su me pozvali na neki produženi vikend kod sebe, da sam u nekoj divnoj vikendici, i eto, došao sam kao prijatelj kod prijatelja".

Konferenciji za medije prisustvovala je i legendarna glumica Mira Banjac, koja je objasnila da se pojavljuje na početku filma i da je njena uloga da zapravo pozdravi publiku.

Osim Vojina Ćetkovića i Mire Banjac, u Balaševićevom filmu glume još i Rade Šerbedžija, Mustafa Nadarević, Nikola Đuričko, Marko Makivić, Zijah Sokolović, Peđa Bjelac, kantautorova kćerka Jovana Balašević i drugi.

Na vrh
prijatel-MKD View Drop Down
Translator
Translator

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj prijatel-MKD Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16.Travanj/Apr.2010 u 00:50
Film ili drama na filmskoj traci?
Legendarna prica za koje vise sam ocekivao da zavrsi ko 500+ epizode sapun serija na soldsoultv nego ovako.
Odkud on to postao reziser. Ali ajde, mozda tako i najbolje jer bi mu svako drugi samo uzeo pare i podvalio bi mu shit ko ovo ce ti biti najnajbolje.

ps. Dal ja to nesvjesno mrzim ove nase domace ex-yu dramske glumce koji su pravi promasaj sto se trude snimati filmove.
Analogno ovome, ocekujem dobru sapunicu od ovog gjogeovog letenja.
0123456789 Само десет цифри, а толку многу главоболие!
You can't take it to a philosopher for being stupid, if he wasn't he would've be a physicist.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.