| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Vampires (2010) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Vampires (2010)Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 12:45 |
|
Vrlo dobra crnohumorna belgijska satira, po stilu i nijansama humora bliska njihovom takođe sjajnom Man Bites Dog. Ovo ne samo što je osveženje današnjih komedija, ujedno je i jedan od boljih filmova o vampirima, i to ne naravno tek u odnosu na danapnje drugorazredne popularne serije i Twilight filmove, već uopšte. (opet, pisah ovo 2010/’11)
Ekipa snimatelja je pozvana u tajnu vampirsku komunu kako bi okom kamere zabeležili njihovu svakodnevnicu, radosti i nedaće u svetu ljudi. Tu se zbilja može videti sve, bračni par vampira koji bi voleli da imaju decu (koja su im,usput,potrebna i da bi ostvarili pravo na veći stambeni prostor unutar komune) no ne mogu jer milica uvek nekontrolisano pojede decu a tip se uvek seksa sa njima (kada malo odrastu, nije ovde reć o pedofiliji), tu je i teen vampirica koja pokušava svakodnevno da se ubije na sve moguće i potpuno nemoguće načine, potom imamo i odnos belgijske vlade i policije koja se oslobađa viška doseljenika uz pomoć vampira, vidimo i njihovu lišenost većine ljudskih strahova i kompleksa, otvoreni sex bez tabua a vidimo i gotovo sve drugo iz života vampira. No pored toga pto su često nasmejani i vedri, takođe su i potonuli u dosadu, dekadenciju, melanholiju večnog zivota, sa pregršt problema koji nisu vidljivi na prvi pogled... Tokom većeg dela filma mi je bilo nemoguće skinuti osmeh sa lica, humor je zbilja odličan, glumci su sjajni, film ne dosiže ne znam kakve visove iako dotiče ozbiljne teme ponegde, no tu je da bi zabavio, to i čini
|
|
![]() |
|
bgvracar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 13:40 |
|
Nadam se samo da film deluje bolje od trejlera, jer mi isti deluje tako jadno i amaterski snimljen, kao da se radi o studentskom radu a ne o nekakvom filmskom ostvarenju.
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77212 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 13:51 |
|
Mislim da je tako, jbg, meni je u tome deo čari bio. U to vreme sam bio prezasićen ispeglanim filmovima, jakom produkcijom, nije mi smetalo ni najmanje ako je kakva druga krajnost, ukoliko me zabavlja priča, likovi itsl.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Srpanj/Jul.2022 u 13:57 |
|
Doduše, ovo je bilo neku godinu pre negoli smo dobili sjajni What we do in Shadows (2014), tako da Vampires i nije više kuriozitet kakav je nekada bio.
|
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 27.Prosinac/Dec.2023 u 21:07 |
|
Prevod je uradio Filaret ✨
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |