| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Uz minimalni budžet "Paranormalna Aktivnost" .... |
Odgovori
|
| Korisnik | ||
AcaNDr
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
tranceXplosion Pridružen: 18.Travanj/Apr.2003 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 12093 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Uz minimalni budžet "Paranormalna Aktivnost" ....Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 19:58 |
|
|
UZ MINIMANLI BUDŽET "PARANORMALNA AKTIVNOST" POSTALA VELIKI HIT Postoje filmovi koji se pojave niotkuda. Mali filmovi, koji privuku publiku i ona počne da ih hvali. Ponekada oni stižu iz nekog od studija, ali su većinom to nezavisne produkcije. Međutim, povremeno im se desi da stignu i na prvo mesto liste filmova sa najvećom zardom. Doduše, u većini slučajeva imaju daleko skromniji početak, a ponekad se njihovi stvaraoci susretnu sa odbijanjem pre nego što, na kraju trijumfuju. Ukratko, oni često podsećaju na ograničenja koja ima Holivud u razmišljanju o tome šta je potencijalni hit. Stoga je pravo vreme da se pogleda koji su filmovi, iz tog "miljea", bili hitovi protekle decenije - objavljujemo samo dela koja su interesantna ljubiteljima naučne fantastike, fantastike i horora: 1. "Paranormalna aktivnost" (2009, budžet 15.000 dolara, zarada u SAD 107,6 miliona) je debitantsko delo reditelja Orena Palija, kućni pravljen film u duhovima, sniman kamkoderom za samo sedam dana. Nije mogao da pronađe kupca ni na Screamfest-u (2007) ni na Sandensu (2008). Konačno je kupljen samo da bi se od njega napravio rimejk, ali je na kraju ipak pušten kao ponoćna projekcija u 12 sala, uz marketinšku kampanju gde je upravo od fanova zavisili koliko će ga dugo gledati. Pete nedelje prikazivanja film je stigao na prvo mesto liste. Ono što je bio "Projekat: Veštica iz Blera" za 90-te, to je "Paranormalna aktivnost" za prvu deceniju 21. veka. Jeftin proizvod koji je postao zlatni blokbaster. 4. "Saw" (2004, budžet 1,2 miliona, zarada u SAD 55,2 miliona) je niskobudžetni horor film koji je prvi put prikazan u ponoć na Sandensu, a onda postigao iznenađujuži dobar rezultat na debiju tokom Noći veštica (20 miliona dolara). Do sada je ova franšiza u celom svetu inkarisala 650 miliona, a sedmi deo u bioskope stiže 2010. 10. "Pritajeni tigar, skriveni zmaj" (2000, budžet 17 miliona, zarada u SAD 128 miliona) je proslavio redteilja Anga Lija i učinio da se zapadna publika upozna sa Čou Jun-Fatom i Mišel Jeo. Prvo je prikazan u Kanu, pa na festivalu u Havajima, a njegov uspeh u SAD je došao tek posle Oskara (najbolji strani film). Doduše, iako nije imao više od 10,5 miliona dolara zarade tokom jedne nedelje, ipak je uspeo da prebaci 100 miliona dolara i tako postao strani film sa najvećom zaradom u Americi, do 2000. godine. |
||
|
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.
- Armin van Buuren |
||
![]() |
||
xyd
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Sijecanj/Jan.2010 u 23:14 |
|
|
ja mislim da sam negde procitao da i lukas nije mogo nadje sponzora za star wars ili tako nesto...
|
||
|
http://www.youtube.com/watch?v=QMBZDwf9dok
http://www.erepublik.com/en/referrer/xyyd |
||
![]() |
||
Bebinjo
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
beb@ch Pridružen: 21.Rujan/Sep.2006 Status: Offline Points: 2360 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 03:50 |
|
|
Skinuo sam film i nikako da ga odgledam.
Čitao sam malo po forumima , ovaj film kao da nema neku sredinu..ljudi pišu ili je jako dobar ili sranje. vidjet ćemo.. |
||
|
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Infernal Affairs Pridružen: 16.Veljaca/Feb.2005 Status: Offline Points: 38972 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 04:13 |
|
|
Ja sam tri puta zaspao dok ga tek iz 4. puta nisam odgledao... Šta znam, bilo je i mnogo boljih. [REC] je za ovo izmislio horor. Čak i "Veštica iz Blera".
|
||
|
||
![]() |
||
nenad79
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 01.Prosinac/Dec.2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Points: 34 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 03.Sijecanj/Jan.2010 u 14:18 |
|
|
Film je za one koji imaju zivaca da cekaju, vise od pola filma se ne desava nista. Ali mi je kraj do jaja, sve u svemu nije los film vrijedi pogledat
|
||
![]() |
||
MovieFan90
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Ja sam Debil Debilko Pridružen: 06.Sijecanj/Jan.2010 Status: Offline Points: 16 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2010 u 23:35 |
|
|
A i ovo je dosta precenjen film godine ja skinuh onaj dvd screener i samo ga premotah i ne lici bas da je horor.
|
||
![]() |
||
BOOGIEMAN
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 08.Lipanj/Jun.2007 Lokacija: Cyberspace Status: Offline Points: 32 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 01:15 |
|
Ama ovo je isti, ali bas ISTI Blair Witch ... samo druga lokacija ... ako ti se svideo BW svidece ti se i ovaj |
||
|
♪ .. One light so cold and pale, sleeping quietly all alone .. ♫
♫ .. One life so cold and gray, wandering away from home .. ♪ |
||
![]() |
||
outside
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Joe Purdy - music legend Pridružen: 16.Travanj/Apr.2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Points: 6250 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 01:19 |
|
istina... ![]() |
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 03:44 |
|
|
BW ima prednost prostora i napetosti. Ovo je mlako i dosadno.
|
||
|
||
![]() |
||
cudak_31177
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Seljačine U Splačine!!! Pridružen: 21.Sijecanj/Jan.2008 Lokacija: Ivanjica Status: Offline Points: 11760 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 07:40 |
|
|
A sad lepo priznaj da ga nisi sam gledao, da si smanjio zvuk, pratio površno aka. premotavao... Dosadan jeste na momente, ali je ozbiljna tematika u pitanju, nakon koje masa ljudi (evidentno) ne spava kako treba. |
||
|
|
||
![]() |
||
darije
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 08.Sijecanj/Jan.2010 u 08:48 |
|
|
Evo najiskrenije. Počeo sam ga jedne noći oko 01 AM, gledao 20 minuta i uspavao se. Nastavio sam ga sledeće noći i odgledao još nekih pola sata i opet se uspavao. Treća noć je bila kobna - odgledao ga do kraja, ugasio DVD i najnormalnije zaspao dok mi se ipak nije dogodilo nešto neobično - zvuk budilnika u 8:20...
|
||
|
||
![]() |
||
soullighter
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Sijecanj/Jan.2010 u 10:54 |
|
|
ko veruje u duhove svidece mu se :-) ko ne rece da je sranje,misljenja su razlicita.na kraju pise kao da je istinit dogadjaj sad neznam.....iskreno ja ga nisam mogao gledati posto nevolim horor filmove jer se previse unesem i onda nemogu da spavam :-)
Ažurirao soullighter - 20.Sijecanj/Jan.2010 u 10:56 |
||
![]() |
||
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |