| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Under the Shadow (2016) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Under the Shadow (2016)Objavljeno: 06.Studeni/Nov.2016 u 03:58 |
|
Under the Shadow (2016) ![]() Režija: Babak Anvari Scenarij: Babak Anvari Žanr: Horor Jezik: Perzijski, Država: Velika Britanija, Quarar, Jordan Trajanje: 84 min Narges Rashidi... Shideh Avin Manshadi ... Dorsa Bobby Naderi ... Iraj Ray Haratian ... Mr. Ebrahimi Arash Marandi ... Dr. Reza Tijekom vrhunca iračko-iranskog sukoba, 1988 godine, bombardiranje grada, u kombinaciji sa ratnim okruženjem, dovodi do raspada obitelji. Otac odlazi u rat, a majka Shideh ostaje sama sa svojom kćerkom Dorsom. Uprkos svemu, Shideh pokušava voditi normalan život, redovno sluša BBC i pokušava se vratiti u medicinsku školu, uprkos tome što joj vlada to ne dozvoljava. U početku odbija tvrdnje svoje kćerke o paranormalnim pojavama i nevidljivom prijatelju koji joj je oteo lutku, a sve pripisuje bliskoistočnoj mitologiji. Prevod je uradio: adm1r |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
NaEdenCovekBratMu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Administrator
Eden/Zeleni/Šon Bin/Bogomoljka/Mutivoda Pridružen: 02.Srpanj/Jul.2011 Lokacija: Titluša Donja Status: Offline Points: 23296 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Kolovoz/Aug.2017 u 20:34 |
|
Prijatno me iznenadio ovaj film. Jezivo, drži pažnju do kraja. Očekivao sam da njen muž ispadne kao priviđenje, džin ili kako se već zove ovo stvorenje u filmu, ali nije.
![]() Nisam znao da je persijski, tek kada sam pustio film sam shvatio da ne govore meni poznat jezik. ![]() Preporuka. ![]() Hvala Admiru na prevod.
![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 24.Svibanj/May.2020 u 17:53 |
|
Šta njen muž? Ajmo od početka, točnije od žanra. Kaže horor. Samo horor? Ma kakvi. Film je ponajviše ratna drama. S primjesama psihološkog trilera kojem je cilj pokušaj razumijevanja PTSP-ja. To je trebalo dopisati! Stilski je definitivno horor, a ako ćemo i sadržajno, nije li najstrašnije što se nekome može dogoditi proživljavanje bespomoćnosti iz dana u dan. Događa se u Teheranu tokom tko zna koje godine u Iračko-Iranskom besmislenom ratu i u kulturološkom okružju gdje se žene moraju pokriti inače im ne gine bičevanje ili još gora kazna. Majka se pokušava vratiti na studij medicine, ali ju tamo odbijaju. Potom je pukne PMSoidno izluđivanje u stilu kako jedan moj prijatelj definira u polušali ženski rod: "pa one ni same ne znaju šta im je". Daleko od toga da je ona sama kriva za situaciju u kojoj je, doznajemo da je prekinula bila studij dijelom zato jer ju je muž nagovorio da se zabije doma rađat i čuvat djecu. Jebga, bila je mlada, nije razmišljala. Međutim, rat je. Pa sve te tradionalističko-seksističke ili bolje da kažem idiotske nebuloze, a koje su nekima i danas životni cilj jer valjda još uvijek živimo u vremenima prije isusa, protagonistici znače jedno veliko ništa jer od stvari kao prisilnog pokrivanja nema apsolutno nikakve koristi. Nema ni od piratske kazete Jane Fonde, ali to joj je makar ispušni ventil. Na zgradu doleti projektil koji srećom ne eksplodira. Ali sama pojava toga projektila bit će okidač za naoko nadnaravne događaje koji će stanarima utjerati strah u kosti. Slijedom očiglednog obračuna s tradicijom koji se odvija u glavi protagonistice, "prikaza" kao entitet zla bila ona stvarna ili ne,
bit će tradicionalistički pokrivena. Neće biti u kakvoj pilates
trenirci kao da je ispala s Jane Fonda video vrpce jer zlo je doma, naše, iz naših legendi, nije tuđe. Ovakav ratni film dosad niste vidjeli. Mastwočuša za bilo čiji ukus i najbolji rođendanski poklon za vaše zadrte poznanike. Admire, ti ili prevedeš remekdjelo ili smeće koje ni pas s maslom ne bi taknuo. Nema sredine. Ovdje si ubo masterpis. Hvala!
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |