| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Un ours dans le Jura AKA How to Make a Killing (2024) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: Un ours dans le Jura AKA How to Make a Killing (2024)Objavljeno: 18.Ožujak/Mar.2026 u 20:17 |
|
Zbog snega, policije, jednog lika koji i nije razradjen a trebalo je, kako sa novcem, apsurdnih situacija podseća na neku kombinaciju Fargo/A Simple Plan . Sve u svemu crnohumorna krimi komedija, koja ima svojih i dobrih ( ima zanimljivh apsurdnih momenata, sviđa mi se oko korupcije, oko sveštenika. malo mesto ali imaju klub gde se odvijaju bakanalije, pa imaju i tematsko veče rendaljke ) i loših momenata ( prvenstveno što je bilo potencijala za negativce, prvog su mogli baš da ubace sa raznim likovima, humor koji ide nekad kroz dijaloge, na više mesta su mi bez veze, neverbalna gluma nije da glumci nisu dobri, jesu su, mislim da je do scenarija i režije, dakle sve su to mogli obogatiti, jedna fora koja oduzima vremena je već viđena videćete kod vodopada). Tempo baš kako i treba. Čačnuli su korupciju, malo migrante, krijumčare, Bilo je potencijala za više, Sve u svemu ok za pogledati, i treba, ali ga neću dugo pamtiti. Ažurirao AlexDeLarge - 19.Ožujak/Mar.2026 u 09:43 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Ožujak/Mar.2026 u 09:27 |
|
Samo opis. Deluje dugačko ali to je početak. Dakle imamo u Juri ( okrug u Francuskoj, stvarno lepa priroda, sneg, šuma, reka, vodopadi, idila) malo mesto sa cirka 1000 stanovnika , nekoliko dana je pred Božić. Imamo bračni par sa detetom koji žive u borovoj šumi i bave se sa stablima drveća. Počinje sa krijumčarima koji nalete na medveda koji će im zadati problema. Na lokalnom putu imamo likove koji dolaze da preuzmu, a koji su stali pokaraj puta da se olakšaju. E sad medved će izazvati pičvajz prvo će juriti vođu krijumčara i on će se strmoglaviti. Zatim će medved izaći na put. Muž Mišel se vraća kućo, kojeg glumi Franck Dubosc (eto i koscenarista i režiser i glumac), da bi ga izbegao udara u kola i nenamerno usmrti ženu, a sa likom videćete šta će biti. Dolazi kući i priča ženi Keti koju glumi Laure Calamy ( ona mi je simpatična i volim da je vidim) šta se desilo, ona čita krimiće i nagaovara muža da se vrate na mesto nesreće. I tad počinju peripetije.
Ažurirao AlexDeLarge - 19.Ožujak/Mar.2026 u 09:47 |
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 00:42 |
|
E da je više ovako zabavnih filmova. Dobra prića sa izvanrednim glumcima, film idealan za razbibrigu i opustanje. Jedan od boljih filmova u zadnjih godinu, dve. Ocena 7/10 Prevod 10/10
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 09:26 |
Da treba imati više ovakvih filmova tipa koenovski/jensenovski tip, ako nisi pogledao , teško ali kako da znam , LaRoy, Texas (2023) , The Last Stop in Yuma County (2023) debitanski na tragu tih filmova , ili od Jensena Den sidste viking (2025) koji je ipak drugačiji ali vredi.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 14:38 |
|
Hvala Alex na preporusi , ova prva dva nisam gledao. Sad se setih remek dela Olivera Stone U turn sa Son Penom, Nik Nolotm, Jenifer Lopez koja je ovde odigrala epizodnu ulogu za oskara.
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 15:07 |
|
od mene isto hvala na preporuci za ovaj film. vrhunski u svakom pogledu. meni jedan od najboljih filmova u zadnjih 5 godina. posebna pohvala za nepredvidiv i maštovit scenarij i izuzetno duhovite dijaloge. obavezno gledanje
|
|
|
Aaa?
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 17:29 |
|
Veoma je zanimljivo da je glavni glumac '' ubica'' sa pocetka filma, scenarista, reziser.Svaka mu cast. Ovde moram da pomenem ingenioznog holandskog rezisere Alex vam Warderdam o kome sam cini mi se prvi put pisao ovde na sajtu koji rezira svoje filmove, igra skoro uvek u svojim filmovima glavne ili sporedne uloge i cesto cak pise muziku , i njegova zena mu igra u skoro svakom filmu, za svaku su preporuku njegovi filmovi Ober Ober (2006) - Titlovi.com, a pogotovo Schneider vs. Bax (2015) - Titlovi.com. Najpoznatiji je po filmu Ober, koji se meni licno najmanje dopada od svih njegovih 13 filmova koje sam sve gledao.
Ažurirao aleksayu - 22.Ožujak/Mar.2026 u 17:34 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 18:17 |
Jeste Franck Dubosc, reziser , koscenarista i glumac. Alex van Warmerdam kao npr. Takeshi Kitano, npr i Tarantino se pomalo pojavljuje u svojim filmovima. Ja mislim da je najpoznatiji po filmu Borgman , tj. da mu je mozda najpoznatiji uz The Northerners . Ober je meni dobar negde smo komentarisali oko njega i Stranger Than Fiction, a meni se bas svideo film The Last Days of Emma Blank. Ažurirao AlexDeLarge - 22.Ožujak/Mar.2026 u 18:30 |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 18:22 |
Jeste U Turn dobar, opičen, svi su dobro odglumili. Pa ova dva što sam ti rekao više vuče na prvi , drugi se odvija na jednom mestu, bila je pljačka, upoznaješ likove, malo po malo pristižu u restoran, i diže se tenzija. Jesnsenov je totalno drugaciji.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 22.Ožujak/Mar.2026 u 21:59 |
|
Ti ne spomenu Snajder protv Baha, podpuno lud film.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |