| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
Twin Peaks (1990) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: Twin Peaks (1990)Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2011 u 14:05 |
Twin Peaks (TV Series 1990–1991)![]() Žanr: kriminalistička, drama, misterija
Režija: David Lynch, Mark Frost Jezik: engleski Uloge: Kyle MacLachlan, Michael Ontkean, Mädchen Amick, Dana Ashbrook, Richard Beymer, Lara Flynn Boyle, Sherilyn Fenn, Warren Frost, Peggy Lipton, James Marshall, Everett McGill, Jack Nance, Joan Chen, Kimmy Robertson, Michael Horse, Piper Laurie... Radnja serije je smeštena u izmišljenom gradu Tvin Piksu u severoistočnom delu američke države Vašington. Serije prati FBI agenta Dejla Kupera i istragu smrti popularne srednjoškolke Lore Palmer, čije je telo nađeno na obali reke umotano u plastičnu kesu. Izvor: https://sh.wikipedia.org/wiki/Twin_Peaks Nakon završetka serije snimljen je film Twin Peaks: Fire Walk with Me (1992) koji prikazuje događaje pre ubistva Lore Palmer. IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0098936/ TITLOVI Ažurirao CSInvestigator - 21.Sijecanj/Jan.2016 u 01:06 |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
Lithium
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Rujan/Sep.2011 u 22:51 |
|
Baš sam ovo odgledao pre neku nedelju, i strašno sam se razočarao što Linč nije režirao većinu epizoda
. Ali svejedno je dobra serija. ![]() A genijalci iz ABCa mogu da trunu u paklu ![]() Ažurirao Lithium - 17.Rujan/Sep.2011 u 22:54 |
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 19.Prosinac/Dec.2015 u 00:42 |
|
|
|
|
|
![]() |
|
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2016 u 20:35 |
|
Počeh ovo da gledam, zasad prve dve epizode onako...
![]() Jedino me prestravio onaj dugokosi lik kod kreveta, počela sam da ga viđam u mraku ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ameo02
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 22.Srpanj/Jul.2013 Lokacija: HR Status: Offline Points: 658 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2016 u 21:16 |
|
mark my words - od tog lika ćeš imat samo noćne more.
čekaj da snovi počnu. snovi su najbolji. osim kave, naravno. |
|
![]() |
|
![]() |
|
ProtivuNeukusa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Banned user
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2025 u 00:05 |
|
R.I.P. David. Thank you for all.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2025 u 15:10 |
|
Jedna od dve najbolje serije ikad ako se ja pitam. Vreme je za reprizu, prošle su možda i decenije od poslednje. U čast pokojnog umetnika kakav se više ponoviti neće!
|
|
![]() |
|
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2025 u 16:06 |
|
Ova serija je računajući i filmove i serije svih vrsta top 10 sedmo-umjetničkih iskustava mog života. Transcendentalno iskustvo.
Čak gledajući njegovu zadnju kreaciju, seriju, tj. u mojim očima 18-satni dugi film, magnum opus njegove karijere "Twin Peaks: The Return" iz 2017. moram ustvrditi da je po mom mišljenju tu podigao ljestvicu za sva vremena. Masterpiece nad masterpieceovima. Iako je on sam po sebi i čitava njegova karijera jedan unikatni masterpiece. Ta moć, taj talent prenošenja slika uma, glazbe svijesti, melodija duše, svih karakteristika ljudskoga poimanja na ekran, bilo ono apstraktno ili opipljivo = nikad više tako nešto, nikad više tako netko. Gledati će se i upijati zauvijek. 🐐🏆 |
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 16:21 |
|
Ja se, nažalost, nisam do kraja pronašao u tom nastavku Twin Peaks serije i ostao sam malo razočaran. Mislim da sam imao neka očekivanja, a da je sve otišlo u smeru koji mi nije skroz odgovarao. Taj serijal je više ličio na Lynchov kinematografski opus. No, nije vreme, a i besmisleno je sada upućivati neke kritike. Ostalo je iza Lyncha puno toga za sve i svakog. Neka svako bira ono što mu najviše leži. Originalna Twin Peaks serija i oni prvi filmovi - to je plafon za mene, umetnost za večnost!
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2025 u 17:34 |
|
Ni meni se nije svideo nastavak, što da ne iznositi utiske, jeste podigao nivo tih godina bar po mom mišljenju. Npr. meni se Blue Velvet nije svideo, o Inland Empire se nešto malo priča, prvo kratki The Grandmother kao u uvod eRaserhead i The Elephant Man su mi dobri, i onda mi se najviše sviđaju Lost Highway i Mulholland Dr. , Wild at Heart moram ponoviti, The Straight Story netipičan za njega, o Dini može da se diskutuje, itd. Tako da izvrsno filmsko iskustvo.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 21.Sijecanj/Jan.2025 u 16:33 |
|
Nisam, naravno, protiv iznošenja utisaka, ali mi je bilo malo bezveze da kritikujem na bilo koji način u danu kad smo izgubili ovog filmskog genija. Zato ni ne smatram poželjnim navođenje bilo čega negativnog, insistirajući na tome da se kod Lyncha može pronaći svašta nešto skoro za svakog (inteligentnog) gledaoca. Ako bih se bavio onim što ja najviše kod njega volim, posle izvornog Twin Peaks naravno, to bi bili pre svega Dune (zbog meni omiljene materije), Wild At Heart i recimo Blue Velvet. Ostalo se već više kreće ka nekom drugačijem senzibilitetu, pa ostavljam da to hvale drugi fanovi.
Ažurirao ar8c - 22.Sijecanj/Jan.2025 u 15:57 |
|
![]() |
|
Strazar
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 17.Travanj/Apr.2026 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 38 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Travanj/Apr.2026 u 00:27 |
|
Dobra serija, planiram nekada ponovo da je odgledam
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |