Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Vigil (2019) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 145 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 05.Prosinac/Dec.2020 u 00:48 |
Prijevod je najavio robin12345 ⚡
|
|
![]() |
|
silent_passenger ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() George R. R. Martin Pridružen: 28.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Tu i tamo Status: Offline Points: 8324 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zašto ovo tako neodoljivo podsjeća na Gogoljev "Vij"?
|
|
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 35204 |
Za ovo saznajem tek iz arhive one "titlovi koji će se pojaviti..." teme
![]() Gleda se pa javljam utiske, hvala robine
|
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 35204 |
Dobar, možda suštinski generičan, predvidiv, očekivanih putanja, no itekako efektan, na prvom mestu zbog sjajnog ambijenta, te zvučnih efekata i naravno glavnog glumca koji je sjajan kao objekat koji trpi radnju, podseća me na Riz Ahmeda. Pisah već negde da su mi generalno svi ti mitovi o demonima, čije god vere, suštinski daleki, jevrejska mitologija mi je nepoznata pa mi je sve bilo u dovoljnoj meri sveže.
Prijao mi je čitav taj sumorni univerzum, čuvanje duše pokojnika, proganjanje...iako sam se negde nadao drugačijem planu autora, po zapletu su mi u glavi bili (meni) bolji "House of the Devil (2009) zbog sporogorećeg tempa, kao i pripovetka "The Yattering and Jack" Clive Barkera, no prevarih se oko obe misli. The Vigil ipak ne nakucava tenzije postepeno, sve ubrzo dobija svoj hororični oblik i tempo. Dok se i sve vreme u našem glavnom liku ne krije kakvo lukavstvo, poput onog u liku iz Barkerove priče, već traume koje dodatno mora prevazići kako bi uopšte imao šanse u sudaru sa demonom. Kako bilo, fin filmić, upadljivo talentovanog reditelja, vidim da ga je Hollywood momentalno zazidao u svoje redove, čeka nas još jedna verzija Potpaljivačice u režiji ovog tipa. Neka mu je sudba naklonjena.
|
|
![]() |
|
aleksayu ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1136 |
Odmah cu da procitam Gogolja! Hvala ne preporuci za citanje....
|
|
![]() |
|
bgvracar ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 28.Srpanj/Jul.2016 Status: Offline Points: 1698 |
Inače treba reći da je Kadijevićev film "Sveto mesto" (po meni, vrlo pristojan horor), baziran na pomenutoj Gogoljevoj pripoveci. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1136 |
Bravo Vracar, Nisam ovo znao. Odmah sutra gledam ovo a javicu i kakva je prica Gogolja.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 1250 |
Da sećam se filma Đorđa Kadijevića. U Trezoru su pominjali Glišićevu pripovetku "Posle devedeset godina" i film "Leptirica", značajno je i zbog reči vampir, pa je docnije u sklopu bio i dati, mada mislim da će bgvracar ili neko drugi da dopuni, ili da me podseti da se u filmu "Sveto mesto" ne pojavljuje Viy , i da je Kadijević preuzeo motive i iz drugih Gogoljevih pripovetki, kako je u emisiji Agape rekao okrenuo se slovenskoj metafizici strave. Čini mi se da dva ( mislim da su nemi ) filma nisu sačuvana, da je Mario Bava adaptirao u https://www.imdb.com/title/tt0054067/?ref_=nm_flmg_cin_28 a kao 'najvernija` adaptacija https://www.imdb.com/title/tt0062453/?ref_=fn_al_tt_2, nisam gledao prethodna dvafilma jer sam čitao sva njegova dela a data je iz zbirke Mirgorod, samo se sećam da sam čitao o adaptacijama ali nisam gledao ni ove novije.
Ažurirao AlexDeLarge - 03.Travanj/Apr.2022 u 10:09 |
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Bravo Alex, Prvo cu da pogledam ruski film pa javljam ovde kakav je.
|
|
![]() |
|
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |