Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na serije
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Tourist (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Tourist (2022)

The Tourist

The Tourist (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Turist

Godina:

2022

Žanr:

drama, misterij, akcija, triler

Glavne uloge:

Jamie Dornan
  >  The Man
Danielle Macdonald
  >  Helen Chambers
Shalom Brune-Franklin
  >  Luci
Danny Adcock
  >  Ralph
Damon Herriman
  >  Detective Inspector Lachlan Rogers
Ólafur Darri Ólafsson
  >  Billy
Geneviève Lemon
  >  Sue
Alex Dimitriades
  >  Kostas
Alex Andreas
  >  Dimitri
Greg Larsen
  >  Ethan Krum
Kamil Ellis
  >  Sergeant Rodney Lammon
Damien Strouthos
  >  Marko
Victoria Haralabidou
  >  Lena Pascal
Jeanette Cronin
  >  Sandy
Rhonda Doyle
  >  Constable Carter

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Tourist (2022)
    Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2022 u 20:19
Hm, može biti interesantno, hvala mito Smile
Na vrh
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Sijecanj/Jan.2022 u 00:25
Prvu sezonu prevodi mita53 👍
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2022 u 11:22
Slazem se, moze.

Ažurirao AlexDeLarge - 15.Veljaca/Feb.2022 u 12:06
Na vrh
beogradski View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj beogradski Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2022 u 17:42
Imam u planu da gledam ovu seriju
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (2) Thanks(2)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Veljaca/Feb.2022 u 12:00
Pa scenaristi i producenti Jack i Harry Williams su se opredelili za mini-serije, slicnog tipa vezano sta prikazuju i saraju po zanrovima (drama, komedija, kriminalisticki,misterija, triler), a sad snimaju dramu Expiration date, samo variraju radnje i tematiku, i koji ce zanrovi da preovladaju, vec su imali npr. dve gde je isto ruralna sredina jedna je u Evropi, druga je u Africi, eto sad Australija.

Jamie Dornan ima iza sebe jednu seriju The Fall sa Gillian Anderson, gde lik/gluma moze da odgovara datoj seriji. Sad sa Gal Gadot snima kako kazu spijunski triler Heart of stone.

Malo je tesko bez spoiler-a opisati seriju, bas je klackalica, u jednom trenutku mi je doslo da prekinem u prve dve epizode, imao sam neki osecaj da nije promasaj, bar po mom misljenju, onda ubrzam ( mislim da su svaku epizodu mogli da skrate za 15 minuta) i dodje zanimljiv deo, ali celokupno kako serija odmice sve je bolja, neke scene/dijalozi su preterano dugi, dosadni i klise ( mada tako je i u svakodnevici), dok su neki odlicni, , lucidni, crnohumorni, neke scene su cak apsurdne, mozda da se ispolji crni humor,  cak su i prokomentarisane kroz seriju u fazonu da li je moguce.

Rezija dobra, kamera koja je odlicna, taman dosadi a oni promene, radnja/likovi izmesano i provuceno sve i svasta, prosarano komikom. Samo se deca ne provlace kroz seriju.

Neki likovi su iritantni, verenik npr., ali takvih daveza ima koliko hocete kojima na kraju morate da ..., zanimljiva mi je stvar kako su razvili lik Grka sociopate, pa onda te retrospekcije, ima jos jedna zanimljiva stvar...  Slicno i za slavnog detektiva , ma svaki lik je specifican na svoj nacin tajnovita Luci i Helen koja vodi svoju neku unutrasnju borbu. Za torbu cete morati malo da sacekate kao i za viziju zene kroz snove glavnog glumca, mada i za lika koji je zakopan, ali sve ce se lepo ukomponovati na kraju.  Gluma u sustini dobra, nije kod svih likova na podjednakom nivou, ali za neke likove bas dobra i po mom misljenju bas kako treba.

Mada bio sam u tim krajevima, tu mi je jedan dan bio dovoljan dan/noc, izlazak/zalazak sunca. Stalno sam se cimao oko Sunca, briga oko hidratacije, malo je jezivo pomisljao sam sta ako ostanem tamo sto je uticaj filmova, malo paranoicno proveravao domet telefona i cimao se za zivotinje najvise stalno sam gledao ispred sebe jer sam ih i vidjao, kamenje zaobilazio u sirokom luku, mada bili su prisutni mestani, pa su nas usmeravali kako da se ponasamo. Mozda zato nisam odusevljen sa tim predelima, mada su fenomenalno prikazani, kao i vremenski uslovi.

Skoro sam prokomentariso film Fleuve noir, i pitao sam se zasto i ovo nije islo u formi filma, a onda dolazi uvodjenje novih likova, i onda sam dobio odgovor. Mislim da sto je Robin napomenuo nije mozda najveci adut serije meni je  na istom nivou izgradnja likova, pored lazi, prevara, tajni, obmana,  preispitivanja postupaka, uvodjenje pshihopatologije, sto provlace scenaristi skroz njihove serije slicnog tipa, pa i u ovoj, kao sto je ruralna sredina, koja je izvan uticaja vecih gradova, iskoriscena da se pokaze i karakter, temperament i ponasanje lokalnog stanovnistva razlicitih dobi i profesija, nesto od toga sam i doziveo i jeste tako, mada nije uvek ali naginje, kao i mesto za ...

Amnezija opbrobano dobra stvar u scenariju da se izvede triler i drama. Svidelo mi se npr. ono lutanje glavnog glumca kroz ... u pretposlednjoj epizodi.

Sve u svemu meni se svidela serija, uprkos tome sto mislim da je mogla da bude kraca, i sa odredjenim manama. Ali eto meni je prijala.

Nekako me prica podseti na refren rep pesme sa nasih prostora Nedodjija BB  "Reci mi to ko je ko, sta je dobro a sta zlo, sta je djavo a sta Bog, sta je dno i sta tron ,kazi da znam sta je stvarno a sta san, i sta je noc a sta dan, sta je vecnost a sta tren, ko zver a ko plen?" A dodao bih i to sto se cesto provlaci vezano za promenu i iskpuljenje. I ono sta bi bilo kad bi vam dali drugu sansu, malo da se cacne i to, ono sto smo svi ponekad bar u nekom trenutku se zapitali ili mastali .

Ažurirao AlexDeLarge - 15.Veljaca/Feb.2022 u 13:10
Na vrh
choosie View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj choosie Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Veljaca/Feb.2022 u 19:52
Serija je prilično dobra, a zbog nevjerojatne Danielle Macdonald dajem joj i ocjenu više. Žena je ukrala show razvikanijem Jamie Dornanu, unijela ljudskost i humanost na čudesno lijep i jednostavan način. Jer serija je prepuna apsurdnih situacija na tragu Farga, pa taj njen humani touch baš dođe kao svojevrsno osvježenje u moru pomaknutih likova (jeli itko spomenuo Ólafur Darri Ólafssona iz izvrsne islandske serije Trapped?).. Sve u svemu, kao što rekoh, prilično dobro. Titlovi su pak mogli biti i bolji, bez zamjerke..
Na vrh
Djansla View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Djansla Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Veljaca/Feb.2022 u 14:54
Ma gubljenje vremena. Ali ozbiljno.
Na vrh
s.t.a.l.k.e.r. View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj s.t.a.l.k.e.r. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 09:14
Očajno loša serija .... prva epizoda drži pažnju i .....to je to ....promašaj
Na vrh
Edigs0 View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Edigs0 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Veljaca/Feb.2022 u 10:07
Originalno postovano od strane s.t.a.l.k.e.r. s.t.a.l.k.e.r. piše:

Očajno loša serija .... prva epizoda drži pažnju i .....to je to ....promašaj

Slažem se u potpunosti.
Na vrh
klass View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj klass Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2022 u 09:46
Trudio sam se al' ne vredi. Nekako sam na silu odgledao i drugu epizodu ali dalje ne ide. Nema nista sto bi moglo da me zadrzi pred ekranom, cak ni ona kopija Moli iz prve sezone Farga mi je antipaticna, neprirodna...
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Sijecanj/Jan.2024 u 17:44
Puno bolja druga sezona!
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Sijecanj/Jan.2024 u 10:47
Odlicna druga sezona,mada mi je prva bolja ali ova je dinamicnija ima vise akcije tako da ce vrv vise ljudima da se svidi.Vidim da su neki pohvalili Danielle McDonald,meni se iskreno ona uopste ne svidja kako glumi previse se nesto prenemaze i sama ta ideja da se oko nje svi otimaju u seriji ali dobro serija je otkacena poprilicno tako da ne smeta previse.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.