Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Tourist (2022) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 58636 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 05.Sijecanj/Jan.2022 u 20:19 |
Hm, može biti interesantno, hvala mito
![]() |
|
![]() |
|
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 215 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Prvu sezonu prevodi mita53 👍
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9026 |
Slazem se, moze.
Ažurirao AlexDeLarge - 15.Veljaca/Feb.2022 u 12:06 |
|
![]() |
|
beogradski ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 49 |
Imam u planu da gledam ovu seriju
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9026 |
Pa scenaristi i producenti Jack i Harry Williams su se opredelili za mini-serije, slicnog tipa vezano sta prikazuju i saraju po zanrovima (drama, komedija, kriminalisticki,misterija, triler), a sad snimaju dramu Expiration date, samo variraju radnje i tematiku, i koji ce zanrovi da preovladaju, vec su imali npr. dve gde je isto ruralna sredina jedna je u Evropi, druga je u Africi, eto sad Australija. Jamie Dornan ima iza sebe jednu seriju The Fall sa Gillian Anderson, gde lik/gluma moze da odgovara datoj seriji. Sad sa Gal Gadot snima kako kazu spijunski triler Heart of stone. Malo je tesko bez spoiler-a opisati seriju, bas je klackalica, u jednom trenutku mi je doslo da prekinem u prve dve epizode, imao sam neki osecaj da nije promasaj, bar po mom misljenju, onda ubrzam ( mislim da su svaku epizodu mogli da skrate za 15 minuta) i dodje zanimljiv deo, ali celokupno kako serija odmice sve je bolja, neke scene/dijalozi su preterano dugi, dosadni i klise ( mada tako je i u svakodnevici), dok su neki odlicni, , lucidni, crnohumorni, neke scene su cak apsurdne, mozda da se ispolji crni humor, cak su i prokomentarisane kroz seriju u fazonu da li je moguce. Rezija dobra, kamera koja je odlicna, taman dosadi a oni promene, radnja/likovi izmesano i provuceno sve i svasta, prosarano komikom. Samo se deca ne provlace kroz seriju. Neki likovi su iritantni, verenik npr., ali takvih daveza ima koliko hocete kojima na kraju morate da ..., zanimljiva mi je stvar kako su razvili lik Grka sociopate, pa onda te retrospekcije, ima jos jedna zanimljiva stvar... Slicno i za slavnog detektiva , ma svaki lik je specifican na svoj nacin tajnovita Luci i Helen koja vodi svoju neku unutrasnju borbu. Za torbu cete morati malo da sacekate kao i za viziju zene kroz snove glavnog glumca, mada i za lika koji je zakopan, ali sve ce se lepo ukomponovati na kraju. Gluma u sustini dobra, nije kod svih likova na podjednakom nivou, ali za neke likove bas dobra i po mom misljenju bas kako treba. Mada bio sam u tim krajevima, tu mi je jedan dan bio dovoljan dan/noc, izlazak/zalazak sunca. Stalno sam se cimao oko Sunca, briga oko hidratacije, malo je jezivo pomisljao sam sta ako ostanem tamo sto je uticaj filmova, malo paranoicno proveravao domet telefona i cimao se za zivotinje najvise stalno sam gledao ispred sebe jer sam ih i vidjao, kamenje zaobilazio u sirokom luku, mada bili su prisutni mestani, pa su nas usmeravali kako da se ponasamo. Mozda zato nisam odusevljen sa tim predelima, mada su fenomenalno prikazani, kao i vremenski uslovi. Skoro sam prokomentariso film Fleuve noir, i pitao sam se zasto i ovo nije islo u formi filma, a onda dolazi uvodjenje novih likova, i onda sam dobio odgovor. Mislim da sto je Robin napomenuo nije mozda najveci adut serije meni je na istom nivou izgradnja likova, pored lazi, prevara, tajni, obmana, preispitivanja postupaka, uvodjenje pshihopatologije, sto provlace scenaristi skroz njihove serije slicnog tipa, pa i u ovoj, kao sto je ruralna sredina, koja je izvan uticaja vecih gradova, iskoriscena da se pokaze i karakter, temperament i ponasanje lokalnog stanovnistva razlicitih dobi i profesija, nesto od toga sam i doziveo i jeste tako, mada nije uvek ali naginje, kao i mesto za ... Amnezija opbrobano dobra stvar u scenariju da se izvede triler i drama. Svidelo mi se npr. ono lutanje glavnog glumca kroz ... u pretposlednjoj epizodi. Sve u svemu meni se svidela serija, uprkos tome sto mislim da je mogla da bude kraca, i sa odredjenim manama. Ali eto meni je prijala. Nekako me prica podseti na refren rep pesme sa nasih prostora Nedodjija BB "Reci mi to ko je ko, sta je
dobro a sta zlo, sta je djavo a sta Bog, sta je dno i sta tron ,kazi da znam sta je stvarno a sta san, i sta je noc a sta dan, sta je vecnost a sta
tren, ko zver a ko plen?" A dodao bih i to sto se cesto provlaci vezano za promenu i iskpuljenje. I ono sta bi bilo kad bi vam dali drugu sansu, malo da se cacne i to, ono sto smo svi ponekad bar u nekom trenutku se zapitali ili mastali . Ažurirao AlexDeLarge - 15.Veljaca/Feb.2022 u 13:10 |
|
![]() |
|
choosie ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() Pridružen: 26.Prosinac/Dec.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 7 |
Serija je prilično dobra, a zbog nevjerojatne Danielle Macdonald dajem joj i ocjenu više. Žena je ukrala show razvikanijem Jamie Dornanu, unijela ljudskost i humanost na čudesno lijep i jednostavan način. Jer serija je prepuna apsurdnih situacija na tragu Farga, pa taj njen humani touch baš dođe kao svojevrsno osvježenje u moru pomaknutih likova (jeli itko spomenuo Ólafur Darri Ólafssona iz izvrsne islandske serije Trapped?).. Sve u svemu, kao što rekoh, prilično dobro. Titlovi su pak mogli biti i bolji, bez zamjerke..
|
|
![]() |
|
Djansla ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 26.Sijecanj/Jan.2019 Status: Offline Points: 0 |
Ma gubljenje vremena. Ali ozbiljno.
|
|
![]() |
|
s.t.a.l.k.e.r. ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 08.Prosinac/Dec.2019 Status: Offline Points: 6 |
Očajno loša serija .... prva epizoda drži pažnju i .....to je to ....promašaj
|
|
![]() |
|
Edigs0 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 28.Listopad/Oct.2019 Status: Offline Points: 1207 |
Slažem se u potpunosti.
|
|
![]() |
|
klass ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 15.Srpanj/Jul.2018 Status: Offline Points: 307 |
Trudio sam se al' ne vredi. Nekako sam na silu odgledao i drugu epizodu ali dalje ne ide. Nema nista sto bi moglo da me zadrzi pred ekranom, cak ni ona kopija Moli iz prve sezone Farga mi je antipaticna, neprirodna...
|
|
![]() |
|
bokidante ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 05.Rujan/Sep.2011 Status: Offline Points: 63 |
Puno bolja druga sezona!
|
|
![]() |
|
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1032 |
Odlicna druga sezona,mada mi je prva bolja ali ova je dinamicnija ima vise akcije tako da ce vrv vise ljudima da se svidi.Vidim da su neki pohvalili Danielle McDonald,meni se iskreno ona uopste ne svidja kako glumi previse se nesto prenemaze i sama ta ideja da se oko nje svi otimaju u seriji ali dobro serija je otkacena poprilicno tako da ne smeta previse.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |