Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Thing (1982)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Thing (1982)

The Thing

The Thing (1982)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Stvor

Godina:

1982

Žanr:

misterij, znanstvena fantastika, horor

Trajanje:

109 min

Režija:

John Carpenter

Scenarij:

John W. Campbell Jr.
, Bill Lancaster

Glavne uloge:

Kurt Russell
  >  R.J. MacReady
Wilford Brimley
  >  Dr. Blair
T.K. Carter
  >  Nauls
David Clennon
  >  Palmer
Keith David
  >  Childs
Richard Dysart
  >  Dr. Copper
Larry J. Franco
  >  Norwegian Passenger with Rifle
Charles Hallahan
  >  Vance Norris
Nate Irwin
  >  Helicopter Pilot
Peter Maloney
  >  George Bennings
Richard Masur
  >  Clark
Donald Moffat
  >  Garry
Joel Polis
  >  Fuchs
Thomas G. Waites
  >  Windows
Norbert Weisser
  >  Norwegian

Odgovori Odgovori Stranica  12>
Korisnik
Poruka
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Thing (1982)
    Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:11

STVOR

Naslov originala:
The Thing
Uloge: Kurt Russel, Wilford Brimley, T.K. Carter
Trajanje: 109'
Godina izdanja: 1982.
Režija: John Carpenter
Žanr: Horor

Reditelj John Carpenter (Noć veštica) tvorac je ove zastrašujuće naučno fantastične avanture, sa izuzetnim specijalnim efektima. Nakon što je bilo zamrznuto 100.000 godina, jezivo stvorenje se pojavilo iz antarktičke ledene kape, da bi napalo američki istraživački tim.

Sve počinje kada naučnici u arktičkoj istraživačkoj stanici otkriju vanzemaljsku svemirsku letilicu ispod debelog sloja leda, i otope telo vanzemaljca nađeno u njoj. Ono što ne znaju je da vanzemaljac može da uzme oblik bilo kog ljudskog bića, i ubrzo naučnici više ne znaju ko je stvarna ličnost, a ko je ubistveni vanzemaljac.

Film je nastao kao adaptacija novele “Who Goes There?” iz 1938. Johna Campbella mlađeg, na osnovu koje je snimljen i film iz 1951. godine po imenu “The Thing From Another World”. Film je po svom izlasku bio teška komercijalna propast jedva zaradivši nešto više od 19 miliona dolara (budžet filma je bio 15 miliona) što se uglavnom pripisuje istovremenom izlasku Spielbergovog “E.T.”-a koji je prikazivao vanzemaljce u drugačijem svijetlu, kao umiljate i drage, a ne kao stvorove koji su sposobni za metamorfozu i krvoločno ubijanje.

Efekti koji su se te godine pojavili u filmu su postavili standarde za daljne vizuelne efekte, a bili su delo tada 22-godišnjeg Roba Bottina (koji je pre “Stvora” sa Carpenterom radio na “Magli”) uz malu pomoć legendarnog Stana Winstona. Muziku je radio legendarni Ennio Morricone, uz minimalno učešće samog Carpentera, koji je poznat po tome što je radio soundtrack skoro svakog svog filma. Scenario je napisao Bill Lancaster, sin legendarnog Burta Lancastera.

I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:30
Acane, Acane, kradeš mi tekst, a nigdje mene kao autora da navedeš LOL
What can change the nature of a man?

Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:33
Originalno postovano od strane Nameless One Nameless One piše:

Acane, Acane, kradeš mi tekst, a nigdje mene kao autora da navedeš LOL

moguće, skupljeno sa više strana, zato i nisam stavio LOL
I don't try to be someone I'm not - I've always followed my heart and trance has always been my main sound.

- Armin van Buuren

Na vrh
Nameless One View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Nameless One Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24.Sijecanj/Jan.2011 u 23:34
Ma no frks Wink Samo što se nasmijah LOL Ukradoše mi autorska prava LOLLOLLOL
What can change the nature of a man?

Na vrh
ghostwheel View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ghostwheel Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Veljaca/Feb.2012 u 23:38
Drvosečo, oduvek sam ti verovao:

Ruski naučnici već izvesno vreme na Antarktiku istražuju jezero Vostok, koje je 20 miliona godina bilo pod ledom - bez kontakta sa zemaljskim oblicima života i zagađenjem ljudskog porekla, u uslovima sličnim onima koji vladaju u podzemnim jezerima na Saturnovim i Jupiterovim mesecima, a tečnim se održava zahvaljujući geotermalnoj toploti.
Sada su, međutim, bez kontakta sa spoljnim svetom ostali i sami naučnici, a njihov radio emituje samo sablasne zvuke ...
Sve je išlo po planu do pre pet dana, kada je radio istraživača ućutao, i od tada nemaju kontakta sa spoljnim svetom.

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Vesti/305400/Izgubljen-kontakt-sa-Rusima-koji-istrazuju-jezero-20-miliona-godina-pokriveno-ledom
Come on, you apes. You want to live forever?
Na vrh
mirelovac View Drop Down
Master translator
Master translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj mirelovac Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03.Travanj/Apr.2017 u 17:53
Ako kažem da mi je Karpenter jedan od omiljenih režisera, onda sam sve rekao o ovom filmu!!!
Na vrh
deda vlada View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj deda vlada Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Rujan/Sep.2018 u 19:29
Super film, morao sam da ga ponovo pogledam zbog upoređenja sa novom verzijom.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Rujan/Sep.2018 u 06:30
Fenomenalan, klaustrofobija, paranoja, izolacija, sneg, strah, efektna mjuza, meni uvek odlični Russell... uopšte,Carpenter u svom najboljem maniru. Vredi mu se uvek vratiti.
Na vrh
DEMON WIND View Drop Down
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DEMON WIND Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 11:55
Ovo je jedan od Remakeova koji su bolji od originala! Remek-djelo sjajnog Johna Carpentera, po meni njegov najbolji uradak!
Na vrh
silent_passenger View Drop Down
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 12:01
Originalno postovano od strane DEMON WIND DEMON WIND piše:

Ovo je jedan od Remakeova koji su bolji od originala! Remek-djelo sjajnog Johna Carpentera, po meni njegov najbolji uradak!

Opet ponavljam: ovo nije remake.

Sva tri filma su snimana prema književnom predlošku - Carpenterov se najviše držao istog tog predloška - a četvri film je prequel Carpenterovog.

Dakle - nije remake.
...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 16:54
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Fenomenalan, klaustrofobija, paranoja, izolacija, sneg, strah, efektna mjuza, meni uvek odlični Russell... uopšte,Carpenter u svom najboljem maniru. Vredi mu se uvek vratiti.

Veliki sam fan ovog filma, kao i mnogih koji su izašli tih godina.  Jedva čekam da ga gledam u 2160p, kao što sam nedavno gledao Halloween. Imam želju odgledati gomilu takvih filmova u UHD.

- Armin van Buuren

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:02
Srećno u toj nameri, nema dileme da ćeš uživati nanovo sa voljenim filmom, eto uz poseban ugođaj tih "besnih" rezolucija.
Volim, inače, masu dragih filmova gledati po x puta i sa audio komentarom režisera i dela ekipe ispred i/ili iza kamere. Ionako svaki put doživim te filmove na makar malo drugačiji način, uvek uživajući.
Na vrh
AcaNDr View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of
tranceXplosion

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AcaNDr Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:10
Takav sam ti ja, što bolji kvalitet. Prvo je bilo da ih navatam na DVD'u, pa 1080p, pa sada 2160p. Sad mi je malo i ovih 49 inča LOL

Što se tiče komentara i ostatka "zabavljanja" iza kamere, to si u pravu, pravi doživljaj. Pogotovo kad se radi neki remaster ili kako već ga nazvati, tridesetak i više godina kasnije.   Christine već "čeka" da se gleda.

- Armin van Buuren

Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DEMON WIND Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:32
The Thing jest REMAKE filma "The Thing From Another World" iz 1951. I to je službeno tako, malo se informiraj prije nego komentiraš. https://www.slobodnadalmacija.hr/scena/kultura/clanak/id/192788/casopis-paste-carpenterov-stvor-prvi-na-listi-najboljih-15-remake-filmova
A što se Prequela iz 2011 tiče, to i sam znam i niti je bilo riječi o tom filmu.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:41
Carpenter je ludo "zaljubljen" u Hawksa, te je njegov uticaj upadljiv kod Carpentera, Hawks je da li beše bio producent ili je čak bio (nenaveden i kao) režiser poneke scene u filmu iz pedesetih. No verujem da Tihi pravi razliku između rimejka i prosto filma koji je rađen po istom literarnom predlošku. Poneko pa i ne pravi, sličan razgovor se lani poveo u temi Kingovog "It". Zbilja zavisi od ugla posmatranja, nije vredno rasprave jer sve može biti podjednako ispravno (ili krivo ).

Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:43

The Thing jest REMAKE filma "The Thing From Another World" iz 1951. I to je službeno tako, malo se informiraj prije nego komentiraš. https://www.slobodnadalmacija.hr/scena/kultura/clanak/id/192788/casopis-paste-carpenterov-stvor-prvi-na-listi-najboljih-15-remake-filmova
A što se Prequela iz 2011 tiče, to i sam znam i niti je bilo riječi o tom filmu.

To što idioti ne znaju što je rimejk nije moj problem. Kao što kažu u mom kraju "Piše i na plotu p****", ali nitko nije toliko glup da zaradi špranju.

The Thing je adaptacija priče "Who Goes There?" Johna Campbella. 

I bez vrijeđanja. To se smije samo u Spam sekciji.

...Cheeks are hollow, skin is withering. Crone time comes, this life comes to an end. Life, life, death, life. The words of a crone. Cheeks are hollow, skin is withered...
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:47
Originalno postovano od strane puppet_master puppet_master piše:

Carpenter je ludo "zaljubljen" u Hawksa, te je njegov uticaj upadljiv kod Carpentera, Hawks je da li beše bio producent ili je čak bio (nenaveden i kao) režiser poneke scene u filmu iz pedesetih. No verujem da Tihi pravi razliku između rimejka i prosto filma koji je rađen po istom literarnom predlošku. Poneko pa i ne pravi, sličan razgovor se lani poveo u temi Kingovog "It". Zbilja zavisi od ugla posmatranja, nije vredno rasprave jer sve može biti podjednako ispravno (ili krivo ).

Upravo tako. Diže mi se kosa na glavi kad izvale da je "It" rimejk istoimene serije. To je dokaz (ne)kulture čitanja. 

Uostalom, nije skučajno da se Oscar dodjeljuje za originalni scenarij kao jedna kategorija, a za adaptirani kao druga. 

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:52
Ja se nadam da autori prošlogodišnjeg It-a nisu ni bili toliko blesavi da uopšte gledaju televizijsku adaptaciju od pre 30ak god daleko bilo da su radili išta po tome
Na vrh
Banned user
Banned user

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj DEMON WIND Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 17:57
Ma o kakvom ti vrijeđanju pričaš???
Film je remake a ti smatraj kako želiš!
Jesi li ti to mene upravo nazvao idiotom?
Jer ako si rekao da su idioti koji napisali da je film remake, to znači da se to odnosi na sve koji tako smatraju pa i na mene.
Na vrh
Senior translator
Senior translator
George R. R. Martin

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj silent_passenger Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2018 u 18:03

Ma o kakvom ti vrijeđanju pričaš???
Film je remake a ti smatraj kako želiš!
Jesi li ti to mene upravo nazvao idiotom?
Jer ako si rekao da su idioti koji napisali da je film remake, to znači da se to odnosi na sve koji tako smatraju pa i na mene.

Vrijeđanje je kad napišeš nekome "malo se informiraj prije nego komentiraš". 

Idioti su - što je opet vrlo jasno - oni koji su napisali taj članak kao i oni koji su ga prenijeli u SD, no razina obrazovanja u proteklih par desetljeća ionako je u stalnom padu pa me više ni ne čudi što se sve danas može objaviti.

Kao treće, vidim da ti je do svađe, a ne do činjenica, a ja imam pametnijeg posla, sorry.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  12>
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,422 sekundi.