Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Policeman's Lineage (2022)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Policeman's Lineage (2022)

Gyeong-gwan-ui pi

Gyeong-gwan-ui pi (2022)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2022

Žanr:

drama, kriminalistički, triler

Trajanje:

119 min

Režija:

Kyu-maan Lee

Scenarij:

Bae Young-Ik

Glavne uloge:

Kim Tae Gyum
  >  Defendant
Park Hee-soon
  >  Hwang In Ho
Cho Jin-woong
  >  Park Gang Yoon
Kwon Yul
  >  Na Young Bin
Won Hee Lee
  >  Drug Man
Park Myeong-hoon
  >  Cha Dong Cheol
Choi Woo-sik
  >  Choi Min Jae

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Policeman's Lineage (2022)
    Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 11:58
Sam pocetak filma me samo delimicno podseti na komicnu scenu iz Public Enemy . Ubistvo, mimoilazenje, mracna ulica, kisa.

Dakle radi se od mladom policajcu Choi Min-jae ( glumac Woo-sik Choi samo neki poznatiji filmovi Parasite, Okja, Train to Busan) koji je treca generecija policajaca iz njegove porodice, ciji otac gine ... dok je on bio mali a bio je prisutan i svedocio dogadjaju tj. ocevoj pogibiji, Otac ga pre toga odgovara od date profesije ( razlog ce biti naveden) ali se on ipak odlucuje za dati poziv. Na pocetku vidimo da svedoci protiv svog kolege, sa kojim je zajedno ucestvovao u jednom hapsenju, ali je batinama iznudjeno priznanje i on ne pokriva kolegu vec na sudu govori istinu, u sustini prikazan  posten policajac koji radi po striktno po propisima.

Tada ga unutrasnja kontrola angazuje da se ubaci u operativnu grupu policajca,"sefa" Park Kang-yoon ( glumac Cho Jin-woong neki poznatiji filmovi The spy gone north, The Outlaws,The Handmaiden, A Hard day) da bi na osnovu njegovog prikrivenog operativnog rada tj. pribavljenih dokaza izgradili slucaj protiv njega, koji im je vec bio pod merama. Tu mi se u razgovoru vec svideo jedan deo a to je da ce svakome koliko god da je hajde da kazem posten, i nesto smatra necasnim, pronaci nesto da on predje preko svojih nacela.

Tu pocinje radnja, u sustini cista krimimalisticka drama (mada ima i elemente trilera) oko policije ( raznih odeljenja i nivoa, operativne grupe i pojedinca, pa sve do vrha piramide) i kriminala.

Direktnog humora za divno cudo nema, osim mozda u nekim scenama, nema ni jedne cuskeSmile.
Posle sam video da je scenaristi ovo prvenac, reditelj ima iz sebe tri filma, radjen je na bazi istoimene knjige japanskog autora Joh Sasaki mada stoji da je knjiga prevedena kao Blood of the Policeman tako je i g. Kardio preveo, u sustini to je to.

Gluma mi je ok, posebno Cho Jin-woong, nesto manje Choi Min-jae nekako mi nije konstantna, kao i sporedna npr. Park Myeong-hoon-a.

Dakle u sustini svideo mi se film. Ta stalna pitanja kroz dijaloge koja se cesto ponavljaju , gde je ta granica u moralu, profesionalnoj etici, i koliko daleko se ode kad se predje, da li neumitno vodi u propast ( to su obradili u nekoliko filmova, i uvek je epilog bio isti, ali za konkretne situacije kao i u ovom filmu), da li treba stalno oscilovati oko nje sa nekom amplitudom koja ce na suptilan nacin da vise pomogne nego da odmogne, i ono staro pitanje da li treba ciniti "zlo" da bi se sprecilo " vece zlo". Na kraju je dato misljenje autora filma.

Pitanje za AleksuWink da li je Pavaroti operski pevac u ariji "Nessun dorma" sto pustaju u kolima.

Ažurirao AlexDeLarge - 07.Veljaca/Feb.2022 u 13:01
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 12:24
Originalno postovano od strane AlexDeLarge AlexDeLarge piše:

Pitanje za Aleksu da li je Pavaroti operski pevac u ariji "Nessun dorma" sto pustaju u kolima.
Ma daj ga pusti, ko vrag od tamjana on utekne od svakog filma s glazbom.
Secret je ugasio nakon 5 minuta, nije mu ni dao priliku.
My Paparoti će pogledati nakon što otegne papke.
Harmony nije preveden (Cry) pa ajde, to još i mogu shvatiti zašto neće.
Isto vrijedi i za Our Shining Days.
Itd itd.
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 12:48
 Ja sam gledao My Paparoti i Secret (on bese tajvanski a korejski je rimejk), ostala dva nisam.
Pa dobro covek nece da gleda, a ovo pitanje mi nije bilo upuceno kao sala, video sam cd sto sam kupio pre 20 godina u Virgin-u u Londonu  "The 3 tenors in the concert 1994" pa se setih da napisem i o datoj ariji iz Pucinijeve opere Turandot, nista vise.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 13:31
Ne da samo neće, nego s gađenjem neće.
Zainatio se iz nekog razloga, ne znam zašto.
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2022 u 23:23

Ko ovde proziva mene profesora muzie. Ne stizem da pogledam sve sto bih hteo.
Ali posto ste me ovde prozvali kao autoriteta za PavarotijaSmile pogledacu i reci ko peva.SmileSmile

Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2022 u 23:47
Ma ja sam sklon tome, naginjem ;), pa ko ce da odgovori nego profesor muzke, jeste, malo se salim, tri tenora i siguran sam da je on , bas sa tog desavanja. Evo sada cu za pm da odgovorim.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2022 u 00:50
Mene je u međuvremenu prestalo biti briga.
Znaš kako to ide. Nećeš ti, okej, ima neko drugi. I jebote, ima. Ne jedan.
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2022 u 00:53
Evo Jox, ja ću ga odgledati, reče mi ti to odavno ionako, evo sada je došao na red, brigalo te ili ne Approve
Na vrh
aleksayu View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj aleksayu Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07.Svibanj/May.2023 u 21:28

Nija Paparoti nego PavarotiSmile
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.