| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Policeman's Lineage (2022) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: The Policeman's Lineage (2022)Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 11:58 |
|
Sam pocetak filma me samo delimicno podseti na komicnu scenu iz Public Enemy . Ubistvo, mimoilazenje, mracna ulica, kisa. Dakle radi se od mladom policajcu Choi Min-jae ( glumac Woo-sik Choi samo neki poznatiji filmovi Parasite, Okja, Train to Busan) koji je treca generecija policajaca iz njegove porodice, ciji otac gine ... dok je on bio mali a bio je prisutan i svedocio dogadjaju tj. ocevoj pogibiji, Otac ga pre toga odgovara od date profesije ( razlog ce biti naveden) ali se on ipak odlucuje za dati poziv. Na pocetku vidimo da svedoci protiv svog kolege, sa kojim je zajedno ucestvovao u jednom hapsenju, ali je batinama iznudjeno priznanje i on ne pokriva kolegu vec na sudu govori istinu, u sustini prikazan posten policajac koji radi po striktno po propisima. Tada ga unutrasnja kontrola angazuje da se ubaci u operativnu grupu policajca,"sefa" Park Kang-yoon ( glumac Cho Jin-woong neki poznatiji filmovi The spy gone north, The Outlaws,The Handmaiden, A Hard day) da bi na osnovu njegovog prikrivenog operativnog rada tj. pribavljenih dokaza izgradili slucaj protiv njega, koji im je vec bio pod merama. Tu mi se u razgovoru vec svideo jedan deo a to je da ce svakome koliko god da je hajde da kazem posten, i nesto smatra necasnim, pronaci nesto da on predje preko svojih nacela. Tu pocinje radnja, u sustini cista krimimalisticka drama (mada ima i elemente trilera) oko policije ( raznih odeljenja i nivoa, operativne grupe i pojedinca, pa sve do vrha piramide) i kriminala. Direktnog humora za divno cudo nema, osim mozda u nekim scenama, nema ni jedne cuske . Posle sam video da je scenaristi ovo prvenac, reditelj ima iz sebe tri filma, radjen je na bazi istoimene knjige japanskog autora Joh Sasaki mada stoji da je knjiga prevedena kao Blood of the Policeman tako je i g. Kardio preveo, u sustini to je to. Gluma mi je ok, posebno Cho Jin-woong, nesto manje Choi Min-jae nekako mi nije konstantna, kao i sporedna npr. Park Myeong-hoon-a. Dakle u sustini svideo mi se film. Ta stalna pitanja kroz dijaloge koja se cesto ponavljaju , gde je ta granica u moralu, profesionalnoj etici, i koliko daleko se ode kad se predje, da li neumitno vodi u propast ( to su obradili u nekoliko filmova, i uvek je epilog bio isti, ali za konkretne situacije kao i u ovom filmu), da li treba stalno oscilovati oko nje sa nekom amplitudom koja ce na suptilan nacin da vise pomogne nego da odmogne, i ono staro pitanje da li treba ciniti "zlo" da bi se sprecilo " vece zlo". Na kraju je dato misljenje autora filma. Pitanje za Aleksu
da li je Pavaroti operski pevac u ariji "Nessun dorma" sto pustaju u kolima.
Ažurirao AlexDeLarge - 07.Veljaca/Feb.2022 u 13:01 |
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 12:24 |
Ma daj ga pusti, ko vrag od tamjana on utekne od svakog filma s glazbom. Secret je ugasio nakon 5 minuta, nije mu ni dao priliku. My Paparoti će pogledati nakon što otegne papke. Harmony nije preveden ( ) pa ajde, to još i mogu shvatiti zašto neće.Isto vrijedi i za Our Shining Days. Itd itd.
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 12:48 |
|
Ja sam gledao My Paparoti i Secret (on bese tajvanski a korejski je rimejk), ostala dva nisam. Pa dobro covek nece da gleda, a ovo pitanje mi nije bilo upuceno kao sala, video sam cd sto sam kupio pre 20 godina u Virgin-u u Londonu "The 3 tenors in the concert 1994" pa se setih da napisem i o datoj ariji iz Pucinijeve opere Turandot, nista vise.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2022 u 13:31 |
|
Ne da samo neće, nego s gađenjem neće. Zainatio se iz nekog razloga, ne znam zašto.
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2022 u 23:23 |
|
Ko ovde proziva mene profesora muzie. Ne stizem da pogledam sve sto bih hteo. Ali posto ste me ovde prozvali kao autoriteta za Pavarotija pogledacu i reci ko peva.![]() ![]() |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Prosinac/Dec.2022 u 23:47 |
|
Ma ja sam sklon tome, naginjem ;), pa ko ce da odgovori nego profesor muzke, jeste, malo se salim, tri tenora i siguran sam da je on , bas sa tog desavanja. Evo sada cu za pm da odgovorim.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2022 u 00:50 |
|
Mene je u međuvremenu prestalo biti briga. Znaš kako to ide. Nećeš ti, okej, ima neko drugi. I jebote, ima. Ne jedan.
|
|
![]() |
|
puppet_master
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 77220 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 18.Prosinac/Dec.2022 u 00:53 |
|
Evo Jox, ja ću ga odgledati, reče mi ti to odavno ionako, evo sada je došao na red, brigalo te ili ne
|
|
![]() |
|
aleksayu
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 10.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Points: 1849 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Svibanj/May.2023 u 21:28 |
|
Nija Paparoti nego Pavaroti
![]() |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |