Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Odyssey (2026)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Odyssey (2026)

The Odyssey

The Odyssey (2026)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Odisej

Godina:

2026

Žanr:

akcija, fantazija, avantura

Režija:

Christopher Nolan

Scenarij:

Homer
, Christopher Nolan

Glavne uloge:

Matt Damon
  >  Odysseus
Anne Hathaway
  >  Penelope
Himesh Patel
  >  Eurylochus
Tom Holland
  >  Telemachus
Mia Goth
  >  Melantho

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 12:51
Ma Mizi je potajni ljubitelj Kralja znam ja to ali nece nikad priznati. 
Cak je i Kjubrik izjavio da mu je on omiljeni pisac.

Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 13:33
Originalno postovano od strane kjovo kjovo piše:

Ma Mizi je potajni ljubitelj Kralja znam ja to ali nece nikad priznati. 
Cak je i Kjubrik izjavio da mu je on omiljeni pisac.

Ma kakvi, uzeo sam jednom u ruke da čitam Šajning, obimna knjižurina, 500 strana, i sećam se da je opisivao neki hodnik na deset stranica..... A onda sam zaklopio knjigu i vratio u biblioteku, dok sam još bio član. Zbog čega Nolan nije snimio film o Stenliju, nego o Openhajmeru, koga briga za nekog tamo ludaka koji je izmislio bombu koja može da uništi celu planetu, helou?
On je uništitelj, kakav bre naučnik?
Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 14:08
Isijavanje u izdanju Vulkana nema ni 400 str, zna to King mnogo obimnije 😂

Možda si čitao kao i ja izdanje zagrebačke Mladosti, tu je bilo možda blizu 500 str. Kako god bilo, nije to toliko opširno, koliko može biti.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 14:23
Ne znam ni što sam čitao, kad mi je dovoljan bio Kjubrikov rad.
Uostalom, knjiga mu je bila samo oklop da bi Stenli snimio ono što je želeo, film o holokaustu i istrebljivanju aka istrebljenju Indijanaca.
Genije, zar ne?

Ne preporučujem Kraljeve knjige, bolje i interesantnije su Ranjeni Orao i Mješoviti Brak od Mimi Oro.
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 15:22
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

On je uništitelj, kakav bre naučnik?

I zbog čega da se ne snimi film o uništitelju? Ako se ne ukaže ko je uništitelj, kako će o tome znati noviji naraštaji? Ne snimaju se samo limunade, treba ljudsku istoriju predstaviti onakvom kakva jeste. A ljudi neka sude sami za sebe kako im volja.

Takođe, ko ti garantuje da je taj čovek uništitelj? Možda je upravo spasitelj! Jeste glavni i odgovorni za pravljenje najsmrtonosnijeg oružja u istoriji, ali to oružje je ujedno i najmoćniji način odvraćanja od najkrvavijih sukoba i pre svega globalnih ratova! Niko od nas ne može znati kako bi se istorija odvijala da atomsko oružje nikada nije izmišljeno! 

I prvi i drugi svetski rat pokrenuti su bez tog oružja. Možda bi se već uveliko do kraja istrebili tradicionalnim oružjem i možda nas danas ne bi bilo. Možda bi se za par godina rodio neko drugi i izmislio isto to ili čak i strašnije oružje! Možda, možda, možda i ništa sa sigurnošću ne možemo znati, pa nemojmo olako ni osuditi bez da dobro promislimo o materiji!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 15:44
Celi svoj lajf slušam samo o Hitleru, Titu, Staljinu, Americi i farmericama iz Trsta!!!
Dokle više???

Kada će Kristifor da snimi film o nekome ko je nešto dobro učinio u ovom ili prošlom veku, kao na primer Hju Hefner, Volt Dizni, Madona i Dalaj Lama?
Na vrh
ar8c View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj ar8c Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Prosinac/Dec.2025 u 16:25
Ima valjda ko će i tebi da udovolji. Ne mora sve Nolan.
Na vrh
Shadow07. View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Shadow07. Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2026 u 02:00
Mnogo price oko necega koje bas i nije ko zna sta ....
Na vrh
kjovo View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj kjovo Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Srpanj/Jul.2026 u 09:56
Mizi medju prvim rediteljima koji su snimili film ca nuklearnim oruzjem iliti bombom je Kjubrik i ne vidim bas da su mu filmovi bili o nekome koje si nabrojao ili njima slicnim. Tako da je za sve tvoje frustracije ipak najvise kriv taj tvoj mnogo voljeni Kjubrik.WinkHug
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: Od juče u 09:38
Pa jeste jedan od prvih, mada bilo je pe finih ostvarenja oko atomske bombe, paranoje `Hladnog rata` itd. Pa otprilike od `39 je počela trka ko će je prvi napravi i testirati. Eto Ameikanci su prvi, a da li su trebali da je upotrebe tu sad ima teorija, tako da je bilo samo pitanje vremena kada ce igrani film o Openhajmeru koji je bio na celu tima u Los Alamosu i bio je jedan general, a jos dve laboratorije, i puno naucnika, inzenjera.

E sad da li je trebao da se bazira na filmove tipa Inception, Following, Interstellar, The Prestige, Tenet a da preskoci Dunkirk , Oppenheimer, , ali opet i Kjubrik je pokrivao istorijske teme Barry Lyndon nakon sto je odustao od Napoleona, delom pokriva Sedmogosnji rat za koji se smatra da je  bio Veliki rat, tj. Prvi svetski  rat,  pre njega Paths of Glory, pa FMJ koji su dobri i salju poruke.

A koliko sam primetio vise se diskutovalo o filmovima ovog tipa, nego o ljudima koji su cinili dobra dela, borili se za dobrobit ... itd. , te briografija, te delom insipirisani, drame,  bilo ih  je i treba snimati takve filmove i antiratne, sta cine isti , kakve dehumaniyacija, stradanje, o besmislenosti, itd... a opet kad pogledas ratova na sve strane, od vajkada. 

A Nolan nek snima sta hoce, a publika nek bira da li ce da gleda.

Ažurirao AlexDeLarge - Od juče u 13:24
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,492 sekundi.