Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Odd Angry Shot (1979)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Odd Angry Shot (1979)

The Odd Angry Shot

The Odd Angry Shot (1979)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

1979

Žanr:

komedija, akcija, ratni

Trajanje:

92 min

Režija:

Tom Jeffrey

Scenarij:

Tom Jeffrey
, William L. Nagle

Glavne uloge:

Bryan Brown
  >  Rogers
Ian Gilmour
  >  Scott
John Allen
  >  Lieut. Golonka
Tony Barry
  >  Black Ronnie
Graeme Blundell
  >  Dawson
Graeme Blundell
  >  'Dawson'
Brandon Burke
  >  Isaacs
John Fitzgerald
  >  Intelligence Corporal
Johnny Garfield
  >  Padre
John Hargreaves
  >  Bung
Frankie J. Holden
  >  Spotted Soldier
John Jarratt
  >  Bill
Graham Kennedy
  >  Harry
Ray Meagher
  >  Range Corporal
Richard Moir
  >  Medic
Roger Newcombe
  >  Lieut. Clifford
Graham Rouse
  >  The Cook
Mike Harris
  >  Sergent Major
Peter Drouyn
  >  Sergeant Johnson

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Odd Angry Shot (1979)
    Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 15:21
Kako volim australijske filmove, i kako je juce (nekoga tamo juče pre mnogo godina) izašao remaster filma koji ranije (ladno) nisam gledao, taman sam imao priliku da se prepustim večeri sa ludim Aussiejima, u sred Vijetnama, ništa manje, u mozda i odveć skromnom filmu, kome je to ujedno možda i vrlina. 

Ovo nije ratni ep, niti je kakva sumorna storija o užasu rata, nema baš krvoprolića, mrtvih na sve strane i čuda, već je ovo prosto film o skupini tipova koji su svako i svog razloga pristupili vojsci i završili u Vijetnamu tamo negde '67 a tamo se najviše pije, glupira, igra poker, sredjuju žuljevi, krizira za domom, kladi sa Amerima u suludim borbama škorpiona i tarantule, otvara duša svojim zemljacima...što sve ovu priču drži prilično drugačijom od većine viđenih na dotičnu temu. Avaj time ne biva uzbudljiv ni dinamičan, dok su sami likovi mahom šarmantni, no ne i odveć interesantni. Dani se smenjuju, red glupiranja, red patrole u dzungli, pisma od bližnjih, red drame, pa opet sve nanovo. Meni dovoljno da mi održi pažnju, ali sa nemalim problemom da se nosi sa toliko opako dobrih filmova na temu rata u Vijetnamu, pa čak i nekoliko ratnih Aussie filmova stoji dosta bolje u odnosu na The Odd Angry Shot. Eto sada ne mogu da dočekam da overim ponovo u kakvom HD ripu film The Siege of Firebase Gloria npr, to sam obožavao krajem osamdesetih. Kako bilo, uz previše filmova o američkoj strani u vijetnamskom ratu (hehehe, to sa stranama u ratovima mi je uvek tragikomično, no ljudi vazda kupuju da tu ima nekakvih strana, pa hajde i mali Mujo kud i svi Turci, kao da će iko to i primetiti), dok su Aussieji itekako imali svoj udeo u njemu, avaj premalo i preskromno eksploatisan, so, eto nam jedne prilike da vidimo i njihovu priču, dok ovaj film nose pre svega glumci, sve sami veterani australijskog filma, tako da će najviše verovatno značiti upravo fanovima te kinematografije. 

Zanimljivo je da su sve lokacije ostale u Australiji, nije se mrdalo odande a to ladno ne smeta filmu ni malo.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 15:44
Nakon mafijaških prebacio si se na ratne?
Znači s konja na magarca...
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 15:49
E aj mi majke ti daj spisak šta smem da gledam i o čemu da pišem LOL a da mi se ne soli pamet tj Approve

Neverovatno šta ću sve pročitati na ovom forumu i dokle to ide. Si blesav? Konji, magarci, iz tvoje perspektive, na post koji sam pisao ja. Niđe veze. 

Pa to može važiti valjda za tebe, tvoje filmske potrage, ljubavi, afinitete, interesovanja, štaš ti meni pisati šta su filmski konji i magarci i šta ću ja pisati, svašta. Inače te briga šta ja gledam i pogađa, raduje and shit?  

Uostalom ne želim da razgovaram o filmovima. Nesmo roboti i nemamo zadate teme. Kako si, šta se radi? 

Ažurirao puppet_master - 27.Lipanj/Jun.2024 u 15:56
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 15:58
Ništa ja tebi nisam zabranio niti ću raditi popise, samo sam prokomentirao put kojim si krenuo.
Tvoj je izbor kamo ćeš dalje.

Naravno da me briga i da me raduje i pagađa i shit kad pogledaš nešto ne-ratno.
Da imam vremena napisao bih ti detalje kako sam i zašto, na žalost preduga je to priča, duža od stoljetnih ratova. LOLWink
Na vrh
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 16:10
Pa gledam sve filmove. Šta ima veze, rat, krimosi (nisam gledao ništa sa Sicilijanezima btw, ovo ostalo nije mafija, samo bande, vako-nako organizovane, tipa 4 od poslednjih 20 italo filmova koje sam pogledao, nije neki prosek da sam hteo da jurim mafiose baš).  Dok je ovo australijski film, gledam australijske filmove, ako oće da ratuju, šta da im radim, bitno je samo kada sam zašta već raspoložen.

Ali jbg mogu gledati šta god i pisati šta god, a da mi ne izlazi na nos to što volim filmove LOL šta ima veze šta ti ili vala čovečanstvo misli o njima, kada bih se vodio drugima, pa neka su mi dragi koko god, šta ću onda živeti, a kamoli voleti išta, gledati and such. Šta ćemo obezvređivati jedni drugima filmske programe, na stranu što ovo pisah pre 100 godina ionako. I valjda mi je bitno da je tebi zanimljivo i lepo nešto što si gledao, a ne pošto-poto šta ja lično mislim o kojem god filmu, žanru, temi, kada je samo piskaranje po forumu u pitanju. Nego prazne teme, aktivnost još grđa, neka ga onda poneki film pravo niotkuda, kao da čita ko to ionako LOL

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Lipanj/Jun.2024 u 16:14
Kad čoek nema vremena, onda mora birati jedan od sto naslova.
Tu dolazi do nužnosti poštopoto mišljenja o filmu, pravog, iz duše, a ne AI generiranih imdb baljezganja.

Nedostatak vremena znači listom odbacivanje žanrova koji ne nude ništa ni zabavno ni poučno, u ovom primjeru meni, tako da sam sebičan i tražim tvoje utiske o ne-ratnim.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.