Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Nightingale (2018)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Nightingale (2018)

The Nightingale

The Nightingale (2018)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Godina:

2018

Žanr:

drama, triler, avantura

Trajanje:

136 min

Režija:

Jennifer Kent

Scenarij:

Jennifer Kent

Glavne uloge:

Damon Herriman
  >  Ruse
Claire Jones
  >  Harriet
Ben McIvor
  >  Dull Convict
Christopher Stollery
  >  Major Bexley
Matthew Sunderland
  >  Davey
Nathaniel Dean
  >  Stoakes
Ewen Leslie
  >  Goodwin
Harry Greenwood
  >  Jago
Sam Smith
  >  Sheep Farmer
Sam Claflin
  >  Hawkins
Luke Carroll
  >  Archie
Michael Sheasby
  >  Aidan
Aisling Franciosi
  >  Clare
Charlie Shotwell
  >  Eddie
Magnolia Maymuru
  >  Lowanna
Baykali Ganambarr
  >  Billy
Dallas Mugarra
  >  Lowanna's Husband
Terence Perdjert
  >  Warrior Man 1
Zachary Gorman
  >  Soldier

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
titlovi.com View Drop Down
Approval team
Approval team

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj titlovi.com Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Nightingale (2018)
    Objavljeno: 26.Listopad/Oct.2019 u 23:42
Prijevod je najavio jovandekab ⚡
Na vrh
win32 View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj win32 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2019 u 15:59
Izgleda obecavajuce!
Na vrh
memich View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj memich Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Listopad/Oct.2019 u 23:11
Brutalan film.

Dobar je film ali kraj me malo razočarao. Nešto glupo od strane glavnog lika, nije puno strašno.

I ocjena manje zbog 4:3 rezolucije, koji je to fazon...

6,5/10
Na vrh
donvuk View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj donvuk Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28.Listopad/Oct.2019 u 09:55
Film je odličan. Čitao sam recenzije i komentare gledalaca prije nego što sam pogledao film. Navodno, toliko je nekima bio mučan za gledanje da su pobjegli iz kino sale.
Međutim, realan je. Gleda se u jednom dahu, drži pažnju i uživite se u film. Donekle je prikazana i patnja Aboridžina, iako fokus nije na njima. Čista 10-ka.
Na vrh
Goran87BG View Drop Down
Senior translator
Senior translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Goran87BG Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01.Studeni/Nov.2019 u 16:25
Dobar film. Vredi pogledati.
Na vrh
bokidante View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj bokidante Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04.Studeni/Nov.2019 u 12:53
Brutala od filma, od mene 7,5/10
Na vrh
amir.mira View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj amir.mira Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Studeni/Nov.2019 u 00:26
klasa ne preskačite ovo remek delo, stvarno sam sretan što mi se desilo da uživam - vrh i tačka...
Na vrh
Freak37 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Status: Online
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Freak37 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10.Prosinac/Dec.2019 u 02:50
Dobar !
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31.Prosinac/Dec.2019 u 13:40
Krvavo težak film, preporuka!
Na vrh
dzindzin16 View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj dzindzin16 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29.Sijecanj/Jan.2020 u 05:50

Surov i u nekim momentima gadan film za gledanje.Meni nije legao.
Na vrh
Vilin View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj Vilin Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30.Srpanj/Jul.2020 u 10:08
Odličan. Brutalna i surova priča o zlodelima engleske vojske i kolonijalnih vlasti nad Aboridžinima kojima su oteli domovinu, zabranili običaje i veru i pokušali da kompletno zatru sva domorodačka plemena, ali i nasilju nad robijašima koji služe kazne u Australiji. I dok nasilnici ostaju nepokolebljivi u vršenju jezivih zlodela, bez trunke kajanja, žrtve, kojima su bukvalno zatrte porodice, bivaju rastrzani košmarima, žeđu za osvetom, ali i moralnim dilemama o opravdanosti osvete. Bez obzira na surovost priče, film prikazuje i iskre nade u zajednički život i razumevanje.
Gluma je vrhunska, Aisling Franciosi u ulozi mlade Irkinje Clare je briljantna, ali za njom ne zaostaju ni Sam Claflin, koji je sjajan kao zli poručnik Hawkins i Baykali Ganambarr kao mladi domorodac Billy, odnosno Mangana.
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23.Ožujak/Mar.2021 u 01:23
Ja se neću složiti da je odličan.

Na žalost ova osvetnička drama se kreće puževim korakom samo zbog odluke režisera, a ne zato jer je osvetu najbolje servirati hladnu.
Pa se gubi vrijeme ne samo na odugovlačenju nego i na bespotrebnim scenama - film se komotno mogao skratiti pola sata ako ne i više.

Neki su gore pisali brutalno, a ja sam mišljenja da je trebao biti još brutalniji.
Drugim riječima, neke scene nije trebalo skrivati nego u potpunosti detaljizirati, film ionako ima R oznaku.
Kao da se režiser ili producent toliko prepao vlastitog materijala nakon početnih pola sata da se kasnije previše suzdržavao - pogledati kako nos razbija majstor Del Toro u Panovom Labirintu.

Pa iako kažem da nije odličan, natprosječan ipak jest.
U moru mediokritetskih razvukuša, ovu spašavaju uvjerljivi glumci, kao da su uloge bile skrojene za njih.

Gledati.

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11.Kolovoz/Aug.2022 u 12:01
Meni je bio opako dobar iako bih se složio da ima tu nešto mukica sa tempom, no priča, pristup istoj, uz moju standardnu ljubav prema australijskom filmu, su učinili svoje, bio mi je jedan od dražih (ako je to prava reč u ovakvom jednom slučaju) filmova te godine. Slučajno mi je svojevremeno došao do ruku, pa me je posebno obradovao, courtesy by nAnaD. Thumbs Up postovanje
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13.Kolovoz/Aug.2022 u 15:04
Meni je odlican film. Samo bi ponovio ono sto je Vilin vec napisao, mada oko te iskre je diskutabilno, ima je ali mislim da je to uopsteno retko. Da slozio bih se da ima malo problema sa tempom, ili da su skratili kao sto je Joxer rekao ili da su neke scene dodali, odugovlacili su malo, mozda da su jos zakomplikovali pri putesestvijama, mozda da su dodali Bilijeve `kosmare` ili mozda neke njegove retrospekcije, osim same price ali dobro, zlocina dovoljno, sad da su prikazali dekapitaciju ili kundakom smrskanu... dovovljno je i za bebu, decaka,... sve u svemu i ovo sto sam pomenuo nije nesto sto mi je tad smetalo kad sam gledao film, samo licno misljenje da bi  mi  u tom slucaju bio jos bolji.

Ažurirao AlexDeLarge - 13.Kolovoz/Aug.2022 u 19:15
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,375 sekundi.