Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Monkey (2025) |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | ||
BianconeriDiBelgrado ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member ![]() ![]() Pridružen: 10.Studeni/Nov.2016 Status: Offline Points: 38 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 27.Ožujak/Mar.2025 u 12:55 |
|
Ne mogu da verujem da ovaj film ima 6.3/10 ocenu na IMDB trenutno, hahaha... 🤦🏻♂️
|
||
![]() |
||
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4832 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Slažem se, trebalo je biti 6.2 ili 6.4, sad sam mlatio bezze po kalkulatoru pa je tako slučajno ispalo dvaput.
A to je važnije od imdb decimalni brojeva koji nisu slučanjo nalupani nego su ih pusti matematički autoriteti zalijepili. Još se samo trebaju dogovoriti za mjernu jedinicu, ne može biti kilo ni litar. |
||
![]() |
||
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9166 |
|
Pa mnogima je bitna ocena IMDb, i ima ono tipa ispod 7 ne gledam, ili kako je mogao ovaj da bude 6,4 a ovaj 6,9. I to mi uopšte ne smeta, možda pre, sad više ne. Pa to dođe kao ocena šta sam pogledao nešto mi je za 10, ovo mi je 7, kvalitet, onda bi bilo relativno i jedinice nema. Otkad pratim IMDb The Shawshank Redemption je ili na prvom mestu ili pri vrhu, The Godfather isto, da li su dobri jesu, da li su mi najbolji pa nisu, da li bih mogao da sastavim listu to bi bilo mozda licno koji me je kom periodu zivota dotakao najavise, pa otkrivanje raynih kinematografija, ali i druge stvari od zanra, scenarija, rezije, glume, kamere, fotografije, stila, pa do ... ono najvaznije da te je pogodilo, izuzetno prijalo i zabavilo, video nesto novo, ponovo da bi gledao, Ali kad pogledas i recenzije osim utiska ide ocena, zvezdice, Letterboxd jos se i drzi, i MyDramalist, malo drugacije tamo mi je fino ono prica, hajde mozda da ubace scenario , rezija, gluma,kasting, muzika, potencijalno repriziranje.
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4832 |
|
To što je nekima tuđa brojka signal za egzekuciju, mene baš puno i ne zanima. Srećom, nije svima.
Dadajem x primjera gdje je film ispod 5 (a 5 bi kao bio prosjek) ispao ne natprosječan nego debelo natprosječan, dok je film koji ima skoro 10 bio na rubu negledljivosti. Letterboxed se drži jer zasad nema mase botova i plaćenika tamo, ljudi pišu iz srca i ne spamaju jedinice i desetke kao da nijedan drugi broj ne postoji. Mydramalist zna zakazati, valja pratiti je li film/serija ocijenjena od strane neke subkulture (npr. mafijaški film kojega gleda samo određena vrsta publike i niko drugi). Ako ćeš staviti Shawshank Redemption kako kakvo mjerilo, pa na koji način može neko lupiti 10tku na film koji definitivno nije bolji od njega. Reć ću ti na koji. Tako što je glup, retardiran i istrunio mu je mozak. I sad ti ideš gledati film koji je preporučio kakav imbecil, a izbjegavaš zabavni film samo zato jer taj isti glupan nije tamo skužio ništa. Ne mislim ti kao ti, nego figurativno ako se uhvatiš u zamku da su imdb trutovi nekakav autoritet. |
||
![]() |
||
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1105 |
|
Evo ja da budem iskren uopste ne gledam te ocene ali uopste ,na Imdb odem da pogledam opis filma a i to je diskutabilno. Nije mi ni jasno to gledanje ocena ,ko moze po tome da gleda filmove to mi je besmisleno. Nisam cuo ni za taj Letterbox ni ovaj drugij. Samo ako mi neko preporuci ciji ukus otprilike znam a i to nista ne znaci .
|
||
![]() |
||
sasa-stipisic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 101 |
|
Ja sam se uvijek prije vodio ocjenama na imdb-u kao smjernicama što gledati novo, jer ako nisam u toku baš, upućen dobro, a uvijek nisi upućen dok se ne uputiš (AlanFordovski), e pa meni je to pomoglo prije da upoznam raznorazne redatelje, manje poznate glumce, filmografije, niskobudžetne produkcije - filmove. Sigurno ću, valjda sigurno prije ići pogledati film ocjene 8.0 nego 6.0, iako sve ovisi od radnje, žanra, neke filmove i sa ocjenom preko 8 neću možda nikad ni pogledati, možda, jer me radnja ne privlači.
Npr. Shawshank Redemption je broj 1 je po prosjeku ocjenjivača na Imdb listi filmova, iako je čak 43.000 ljudi ocijenilo taj film sa ocjenom 1. WOW. Ugl normalno da ako ćemo bit totalno objektivni nijedan film vjerojatno ne bi trebao dobiti ocjenu 1, možda 1 na 10.000. Poanta da je sve subjektivno. Ja npr. volim Kurta Russella i iskreno meni je skoro svako njegov drugi film za ocjenu 10, zašto? Jer me napuni pozitivom, zabavi me, opusti me, popravi mi dan, a to je najbitnije, sve ovisi od žanra do žanra, ovisi što tražiš od filma, iskustva, ja uvijek ocjenjujem po žanrovima, ako je taj film za taj žanr ispunio svoju funkciju i opravdao moja očekivanja za recimo njegovu romantičnu komediju "Overboard" sa njegovom draganom Goldie Hawn, a meni je, jer mislim da je to praktički perfektna romantična komedija, e to je meni 10. I što ima veze što je The Godfather za 10 ili The Shawshank Redemption za 10? Prije ću se vratiti Overboardu nego ova 2 filma, zašto? Jer mi više kao osobi treba nešto da me oraspoloži, zabavi, nasmije... nego da gledam priče ala sapunice o mafijašima i nepravedne životne priče, ima toga i previše oko nas, iako istina malo kome zasja sunce kao Andy Dufresneu. Odlični su meni i ova 2 filma u svome pogledu da se razumijemo. Oni pričaju druge priče, drugu namjeru imaju, sa drugim razlogom su napravljeni i u tome su isto nevjerojatno dobro uspjeli. Kao i u glazbi npr., možeš čuti vrhunsku rap, hip hop skladbu, možete otpuvati i razjasniti neke stvari, ili te jednostavno prihvatiti, tebe i tvoja razmišljanja kroz svoje strofe. Tako i npr. Rock te melodijom, energijom, basom, bubnjevima oraspoloži, digne, prihvati tvoje trenutno stanje, emocije ili te isto educira, ovisi kakva je ta Rock pjesma, aranžman. Poanta je da svaki taj žanr kao u glazbi, pa i u filmu ima svoju funkciju i ako on nahrani, opije, zadovolji tvoju dušu, tvoje potrebe, tvoj mozak i popravi ti dan, sat, trenutak, pa on je za tebe kao tebe savršen, može se reći 10-ka. Mislim u suštini nikoga ne bi trebalo biti brige za bilo kakve liste, ocjene, iako puno ljudi je briga hahaha, solidan broj njih se i stresira kao "Kako je moguće da je ovo slabije od ovoga ili ima manju ocjenu od ovoga?", bespotrebno, ne bi trebalo biti nikoga briga, bitno je samo što tebi kao tebi to govori, donosi. Bilo koja grana umjetnosti priča za svakoga drukčije, za svakoga pojedinca različite stvari pričaju i govore drukčije, na 10-ke različitih jezika pričaju recimo jedan film, jedna pjesma, nekome je taj jezik poezija, a nekome otpad, a što ima veze, bitno da to sve postoji, sve te umjetnosti, inače bi bilo puno teže živjeti... |
||
![]() |
||
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 743 |
|
Ocena na IMDB mi je uvek interesantna za videti i gotovo nikada je ne preskočim. Ali ne kao princip odluke da li nešto gledati ili ne, već isključivo iz radoznalosti i analitičkih razloga. Volim da vidim šta je to što ljudi (većina) prihvataju ili ne, volim da analiziram stvari i volim da spoznam trenutni ukus tržišta, uz onaj manji ili veći korektivni faktor u vidu trolova i ljudi koji iz sebi znanih razloga daju lažne ocene.
A to šta ću gledati isključivo je stvar lične procene, intuicije ili ređe nečije preporuke, uglavnom od strane ljudi čiji ukus poznajem i cenim. Pročitati sinopsis je obavezno, a u nekim situacijama volim pogledati i trailer. Takođe volim za svoj groš ocenjivati stvari, a za to koristim IMDB skalu od 1-10 (mogu komotno istu nazvati i fakultetskom skalom!) umesto 1-5, jer je preciznija i omogućava pravilnije rangiranje sadržaja. Naravno, u pitanju je isključivo lista mojih favorita koji su se iz bilo kojih razloga primili na moj um i dušu, a što apsolutno ne mora biti, niti jeste u skladu sa bilo čijim ukusom ili onim prosekom datih zvezdica koji čini IMDB ocenu. |
||
![]() |
||
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1736 |
|
Mankisi, da li je neko od vas gledao film Majmun???
Idite na Imdb pa tamo raspravljajte o ocenama i ocenjivanju, ovo je sajt za titlove. Ne trolujte više majmuna, ogulite mi bananu. ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1105 |
|
Potpisujem Sasa sve sto si rekao ( sem onog o imdb pošto sam vec rekao dta mislim o tome),isti slucaj sa filmovima i ja u zadnje vreme vise volim filmove koji ce me opustiti i oraspoloziti ksko god . Drame pa skoro da uopšte ne gledam,horore isto. Eto tebi Kurt Rasel meni npr. Rajan Rejnolds ,šta god snimio gledacu i svidece mi se sigurno bas zbog toga svega dto si naveo.
|
||
![]() |
||
brgljez ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 14.Travanj/Apr.2007 Status: Offline Points: 48 |
|
svaki dan ga gledam dok se umivam, pa još i film bi trebo gledat. jok.
ma horore ne gledam uopće ni pod razno. tako da će i ovo remekdjelo u nezapamćenoj najezdi hororova ostati nepogledano što se mene tiče. |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
![]() Vodim te doma!
![]() Ništa, zaboravi. ![]() ![]() |
||
![]() |
||
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Joxer hahahah
|
||
![]() |
||
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Zaboravio sam biografije i ratne ni pod razno ne gledam,možda još imam šanse
![]() |
||
![]() |
||
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Mizi nemoj samo ti o trolovanju leleeee
|
||
![]() |
||
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 70799 |
|
Mizija za moderatora!
![]() ![]() Taman pohvalim (dobro de, odavno ne znam kada je koji dan i šta sam gde već pisao, more biti to bilo i pre dve sedmice što se mog poimanja vremena tiče) to da bi članstvo i valjalo da je opuštenije oko tema, da je lepa spontanost priče, i eto ti, od svih zala sveta, njega da popuje o čak ne spamu, već o trolovanju, ništa manje 😂 Mada, lagao bih ako bih rekao tj piskarao da mi njegov post nije najbliži, najblesaviji, meni lično najbolji u temi 😊👍 |
||
![]() |
||
banisa2006 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 18.Prosinac/Dec.2006 Status: Offline Points: 472 |
|
Odgledao sam film....i sta ja znam...ja inace obozavam Stephena Kinga....al mi ovaj film potpuno bezlican...ima tu i tamo dobrih scena al ono nije mi bas za gledanje dva puta...film traje kao i svaki drugi sat i po al meni je delovalo kao da traje 4 sata...sve se nesto razvlaci kao zvaka...svakako pogledajte pa sami prosudite..moj dojam je ovakav.. Inace da dodam....kad se vec povela polemika oko ocena...mislim da to moze i ne mora da se uzme kao relevatno..zavisno je sve sta ko voli....recimo ja obozavam serijal Final Destination i svi delovi se vrte oko 6 i 6,5..a ja bi mu dao 10...opet kazem moj stav...isto tako kao sto vidite recimo najnoviji film Snezana i 7 patuljaka ima ocenu 1,5 mozda i najgore ocenjen ikad neki takav visoko budzetni film..a ja sam siguran da ce meni biti dobar....tako da suma sumarum sve je licni dojam kako ko dozivljava neki film...
|
||
![]() |
||
robin12345 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11255 |
|
Baš ne možeš pogoditi...e moj Igabiže
|
||
![]() |
||
beogradski ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Status: Offline Points: 59 |
|
Film sam stavio na spisak. Video sam trejler ali baš pre. Ja po trejleru odlučim da li ću nešto da gledam ili ne. Ne obazirem se sa ocenama na IMDb i slično. Pogledam naravno i ocenu, bacim pogled i na one komentare, kao i ovde. Komentari naravno mogu da pomognu ali ukusi se razlikuju. Recimo nekome je dobar neki film a nekome je pa loš. Na primer, nedavno je izašao prevod za francuski film Happy End. Pogledao sam trejler za taj film i nisam bio siguran i otišao sam baš na IMDb i pogledam one komentare i....Uprvo ono o čemu i pišem. Neko je napisao za taj pomenuti film da je kao remek delo a neko je napisao najgori film ikada. Znači totalno različiti ukusi pa tako može i za ovaj. Ja jesam fan od Kinga i iskreno, on je pisao neke sjajne stvari po kojima su filmovi itd...I neki su super ali realno, nije baš da je svaki takav. I IgaBiva, ne znam da li si se zezao u naslovu ali nije trebalo ni Kinže ni Kinge nego ''E moj Kingu'' ) Ukoliko i ovaj film prekinem, neću se iznenaditi jer nekvalitet je na žalost toliko učestao da.... A po Kingu ima ima podosta baš dobrih snimljenih projekata. Recimo original filma It je kultni horor, onaj strah i sve to ali recimo ona scena sa čudovištem nije trebala. Možete ovaj moj komentar i ff )
|
||
![]() |
||
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 70799 |
|
E to sam znao čuti od više ljudi, to da im je miniserija "It" ostala u sećanju kao strašna, verovatno pri tome misleći na poneku scenu, sam lik Penivajza i štajaznam već. Ja sam već imao 14ak godina tada, daleko mi je od kakve strave bilo, u to vreme je konačno i kod nas objavljena knjiga, koju sam momentalno pročitao, pa mi je taj televizijski uradak ostao u ne tako lepom a kamoli scary sećanju. "IT" je zapravo oda detinjstvu, prijateljstvu, detinjoj radosti i odrastanju, sve to pogotovo u vreme pedesetih god prošlog veka u američkoj provinciji, i serijica i skorašnji filmovi standardno maše i nedovoljno ogoljavaju osnovnu temu a kamoli tek Kingov dar, drugačiji medij ionako, bilo film, bilo televizija, svuda su kompromisi uzeli danak, u filmu su se čak i potpuno udaljili od 1950-ih, duh vremena preseljen u nostalgiju za 1980-im, dok je za prijateljstvo i odnos te dece tek potreban poseban talenat (well, i muda, jer međusobni seks te dece ni u ludilu nisu smeli da dotiču, bilo u filmu, kamoli tek na ionko ultra sterilnoj televiziji tog doba, pre HBO buma koji će uslediti nešto kasnije, kada su se rukavice kako-tako počele skidati).
Razumem da deci koja odrastaju uz horore, ponekada ostane u sećanju ponešto objektivno mlako, kao uber strašno u sećanju, kao i lepljenje te etikete "kultno" na sve zamislivo i nezamislivo, no King je sve samo ne kultni pripovedač, adaptacije njegovih dela su to još manje, sve je to oduvek bilo ultra popularno, svima dostupno, često hvaljeno, nema ikakvog kulta, posebnosti kakve retke skupine obožavatelja, dok su ovome romani prodavani u multimilionskim tiražima, prevođeni na masu svetskih jezika, filmovi takođe, iskakali svako malo odasvud, nikada za kakvu to pa "specijalnu" grupu gledatelja, ne može ljući mainstream, baš niđe kulta. Kod mene već rekoh, miniserija je bila trashy i sterilna istovremeno, daleko od strave a i duha Kingove proze, filmovi nešto bolji u ponekom segmentu, i dalje sve to meni daleko od Kingove proze, još je u to vreme bio sav u alkoholu, bogtepita u kojoj već kombinaciji sa opijatima i tabletama, zlatno doba 😂, sa umom koji pored sve lepote detinstva i strave odrastanja, tone u ludilo makrosveta sa bogovima, kornjačom i zlom, kkako bi se košmarni svet njegove mašte i halucinacija ukrstio u delu, eto, ispade suviše komplikovanim, ne samim po sebi, već za adaptaciju bilo za tv ili veliko platno. Mada se može, pretpostavljam, uživati u ponekom detalju bilo koje od tih adaptacija. Tek, eto, Kinga svakako pre valja čitati, valjda se podrazumeva 🙂 Ažurirao puppet_master - 01.Travanj/Apr.2025 u 16:08 |
||
![]() |
||
nebojsa-ivanic-sone ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 01.Ožujak/Mar.2014 Lokacija: Obrenovac Status: Offline Points: 9 |
|
razočarenje
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |