Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Ministry of Ungentlemanly Warfare (2024) |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Korisnik | ||
leo-mesi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member ![]() ![]() Pridružen: 24.Kolovoz/Aug.2022 Lokacija: Šimanovci Status: Offline Points: 259 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 11.Svibanj/May.2024 u 20:13 |
|
Glupost...niti je komedija,niti je ozbiljna ratna drama.
|
||
![]() |
||
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1774 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Još jedno Gajevo smeće.
Kako mu ne dosadi??? |
||
![]() |
||
titlovi.com ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team ![]() ![]() Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 218 |
|
Prevod je uradio Bambula ✨
|
||
![]() |
||
Cobra1978 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2013 Lokacija: Podgorica Status: Online Points: 32 |
|
Pih
|
||
![]() |
||
s.t.a.l.k.e.r. ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 08.Prosinac/Dec.2019 Status: Offline Points: 7 |
|
Početak obečavao ...ali kratko , mogli su slobodno u žanr dodati i mjuzikl i to veoma loš. Prevodiocima hvala jer rade bez ikakve naknade ali je film očajan.
|
||
![]() |
||
s.t.a.l.k.e.r. ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() ![]() Pridružen: 08.Prosinac/Dec.2019 Status: Offline Points: 7 |
|
I velika zamjerka za zapadno krojenje njihove istorije .... Da im nije bilo Rusa vidjeli bi oni Njemačku ali samo na geografskoj karti negdje iz Amerike kao izbjeglice.
|
||
![]() |
||
igrgic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2024 Status: Offline Points: 6 |
|
Komedijaš razvaljuje Njemačku vojsku ko mačku. Ništa vise nego Američki san i omalovažavanje i njemačke i savezničke vojske…
|
||
![]() |
||
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 757 |
|
U principu volim zabavne, avanturističke filmove, često i parodije. Ovaj film je promašaj na više nivoa. Navodno je baziran na istinitim događajima i likovima, a napravljen je kao sprdnja. I to na račun veoma ozbiljne teme. Naravno, bilo je dosta satire i parodije na temu WW2, nekih veoma uspešnih, ali ovaj naslov baš maši poentu i zaglavio se tačno na pola puta između ozbiljnog štiva i zezanja. Samim tim deluje i pomalo uvredljivo na račun teške teme.
Osnovni problem je Ritchie. Čovek gotovo celu karijeru forsira isti stil, reciklira do besvesti svoje ideje, a inače nisam baš veliki fan njegove zaostavštine. Ne pronalazim se u tome, sa blagim izuzetkom nekolicine naslova. Čemu zatrpavati tržište i imati hiperprodukciju konstantno istog stila i sličnih ideja? Ovo je baš jako neozbiljno i besmisleno. Osim solidnog budžeta, kamere i scenografije, malo se šta ovde pametno može videti i naučiti. Ispod ionako nevelikih očekivanja. Ažurirao ar8c - 15.Svibanj/May.2024 u 15:38 |
||
![]() |
||
dzabaludin ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Pridružen: 15.Svibanj/May.2006 Status: Offline Points: 46 |
|
Ovo je LOŠA kopija (ili možda samo pokušaj LOŠE kopije) Tarantinovih "Nemilosrdnih gadova". Njih 5-6 pobiše na stotine Švaba, tako nije ni Bata Životinja "vat'o nemačke generale". Uglavnom, zabavno, ali bez mozga, imalo. Valjda prilagođeno novim generacijama, koje imaju nivo koncentracije kao vinska mušica.
|
||
![]() |
||
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1774 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() Sve bolje od boljeg i najboljeg! |
||
![]() |
||
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4920 |
|
- Biografski, ratni, prema istinitim događajima (čitaj: laža i paralaža kao i svi drugi takvi)
- Supermen i Ričer sa šačicom sajdkikova razvaljuju stotine švaba (ček, pa to i jest logično) - Tema o pradavnoom ratu koja novim generacijama ništa više ne znači, stoga i humor bez Mordora Nisam slijepi obožavatelj Richieja, ima on dobre i loše filmove, a ovaj mi je skroz zabavan. Gledati. Gore je spomenut nemilosrdni gadovi, to nisam gledao. Zasad. |
||
![]() |
||
kjovo ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Veljaca/Feb.2007 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 1134 |
|
Gledaj obavezno Nemilosrdne gadove,a ja se pridruzujem sa losim kritikama,meni cak bio i bas dosadan a inace volim ovakve filmove.
|
||
![]() |
||
sasa-stipisic ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 106 |
|
Ja ne znam zašto netko gleda Ritchiejeve filmove pa očekuje neko prosvijetljenje ili pronicljivost? Osim filmova "Wrath of Men" I "The Covenant" koji su malo drukčije forme. Čovjek voli humor i "gangsta stil" više nego mater ludu kćer. To su opuštajući filmovi kojima treba pristupiti kao da se gleda neki animirani film recimo, veselo, kričavo, dinamično i klišeizirano, ali produkcije ga vole i još financiraju njegove filmove jer ima puno pobornika njegovog izričaja (iako su mu zadnja 3 filma doživila "Box Office" kolapse), pa ćemo vidjeti dokle još s obzirom da je već snimio jedan film, jedan se snima, a sa poznatijim imenima su.
● Nemilosrdni gadovi su svoja liga, nije izlizana "copy paste" ratna biografija nego jedan unikatniji pristup tom izlizanom podžanru "WW2 film". To bi se tebi Joxeru moglo dopasti, poznavajući tvoje afinitete. |
||
![]() |
||
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4920 |
|
Slažem se za Richieja, tako da nisam ni tražio Idi i Smotri 2.
![]() Polako s Gadovima, planiram oplesti Tarantino maraton čim uhvatim vremena. Imam bezbroj naslova na čekanju, nikako da sve stignem. |
||
![]() |
||
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 06.Kolovoz/Aug.2013 Status: Offline Points: 757 |
|
Nisam očekivao nikakvo prosvetljenje ili bilo šta slično naravno, a ne jurim pod obavezno ni ozbiljno štivo baš uvek. Ponekad tražim samo malo zabave za pred spavanje. Baš kao što bih voleo da vidim makar malo odmaka od Richijevih stereotipa. Ponekad. Jer kvalitetan režiser želi da se dokaže i u različitim formama i žanrovima ako želi da ga takvim smatraju. Rekoh šta mi se nije dopalo, a rezultat bi sigurno bio bolji da se opredelio ili da napravi malo ozbiljniji film, ili da skroz ode u parodiju i satiru. Inače čitam da sada paralelno snima još tri filma!!??? ![]() Uzgred, kad spominjete "Nemilosrdne Gadove", cenim da mislite na Inglorious Basterds? Uvek pamtim filmove po originalnom naslovu. Ako je tako, ta dva filma ne da nisu u istoj ligi, već ni u istom univerzumu. Obožavam Basterdse i gledao sam ih ni sam ne znam koliko puta. Po meni možda i najomiljeniji Tarantinov naslov, a svakako na samom vrhu po glumačkim bravurama i odabiru! Najbolja sporedna uloga ikada - Christoph Waltz koji je oduvao konkurenciju i dobio jednog od najzasluženijih Oscara ikada. Njegov lik Col. Hans Landa mi je jedan od najboljih ikada na filmu! Brad Pitt briljira, a uz njega je sjajan i Eli Roth, po vokaciji režiser horor filmova. Tarantino je ovde bukvalno lansirao karijeru Michael Fassbendera koji mi je jedan od omiljenih likova danas. Uz njih ništa manje sjajni Diane Kruger, Mélanie Laurent, Daniel Brühl, Til Schweiger, B.J. Novak,.... Film za večnost, a uz sve to sjajna mi je ideja o izmaštanoj verziji događaja u WW2. Tarantino na svom vrhuncu, nakon čega je (po meni) usledio osetan pad. Doduše ovde su standardi postavljeni tako visoko da je nerealno očekivati kako mogu biti stalno isti. |
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 19.Sijecanj/Jan.2020 Status: Offline Points: 106 |
|
Ma sve 5, nekome je on kvalitetan režiser (bar u tom svom podžanru), nekome nije, ali je činjenica da on uspješno pliva u svome stilu. To je njegova comfort zona. Svjestan svojih fanova i što oni hoće on jednostavno radi ono što oni vole, a i on vjerojatno također, jer sigurno ne bi to radio toliko često, pogotovo sad svježe zadnjih par godina kad je počeo biti u 5. brzini, da to ne voli. Eto sa filmom "The Covenant" je izašao iz svoje comfort zone, i napravio dosta solidan film, netipičan za njega po stilu. Slažem se s tobom oko "Inglourious Basterds", samo sam se nadovezao na preporuku prethodnog komentara. Ja taj film osobno obožavam i neupitno je da to nije ista liga. Moja ljubav prema tom filmu raste sve više - svakim novim gledanjem. Ali Ritchie je eto uvijek imao opravdanu etiketu britanskoga Tarantina, čisto po izričaju, stilu i dinamično zanimljivim dijalozima, tako da zbog više stvari nisu nelogične usporedbe ova 2 filma gori. Teško je reći da itko od Tarantina radi živopisnije likove, računajući bilo kojega aktivnoga poznatoga scenarista. |
||
![]() |
||
ar8c ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Da, vidiš, dobro me podseti za The Covenant - veoma dobar film! Eto, ispusti se ponešto iz vida, napravio je Ritchie ponešto i za mene
![]() |
||
![]() |
||
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Odkako je ostao bez bake Madone, nema hit film.
|
||
![]() |
||
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
|
Nije to baš točno što se tiče hitova nakon nje, s obzirom da je nakon nje napravio 5 filmova koji su zaradili najmanje duplo više od uloženoga: Aladdin, 2 Sherlocka Holmesa, The Gentlemen i The Wrath of Men. Ajmo reć da mu je zadnjih 15 godina - 50:50. Gledajući: zarada i podbačaj. |
||
![]() |
||
klass ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() Pridružen: 15.Srpanj/Jul.2018 Status: Offline Points: 329 |
|
Los film. Nema bas nista pozitivno da se kaze o filmu. Vise je dosadan nego zanimljiv.
U stvari, tek na kraju kada pocne nekakva akcija postaje zanimljivo videti kako se jednim jedinim metkom, u mraku, ubijaju protivnici. A sta tek reci za lika sa lukom i strelom.. Robin Hud mu nije ravan.
I tako.. Film je bez veze.. Ocena 4. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica 12> |
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |