| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Man Who Shot Liberty Valance (1962) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
CSInvestigator
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Translator
Lady Justice Pridružen: 01.Sijecanj/Jan.2010 Lokacija: Mesto zločina Status: Offline Points: 11287 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Man Who Shot Liberty Valance (1962)Objavljeno: 21.Kolovoz/Aug.2011 u 16:48 |
The Man Who Shot Liberty Valance (1962)Žanr: Drama, Ljubavni, Vestern Režija: John Ford Jezik: Engleski Uloge: John Wayne, James Stewart, Vera Miles, Lee Marvin, Edmond O'Brien Trajanje: 123 min Uticajni senator Ransonom Stodard vraća se 1910. godine, uz pratnju žene Hali, u mesto u kojem su se upoznali i venčali četvrt veka ranije. Povod njihovog dolaska je sahrana izvesnog Toma Donifona o kojem se ne zna puno. Stodard se počinje prisećati kako je kao novopečeni advokat bio predmet terora lokalnog odmetnika Liberti Valansa. Njegov zaštitnik u nebrojeno mnogo situacija bio je preminuli Donifon, revolveraš koji nije poštovao zakon uzdavši se jedino u svoj pištolj. Stodard je s druge strane bio tužitelj koji je više od svega držao do poštovanja zakona, pa je odbijao nositi oružje. Donifon i Stodard se nisu voleli, no među njima je vladalo međusobno poštovanje. Ipak, ključ njihovog odnosa je bila Hali, Ransonova buduća žena u koju je Donifon bio zaljubljen. Izvor: http://port.rs IMDB: http://www.imdb.com/title/tt0056217/ TITLOVI |
|
Your soul could never grow old, it's evergreen
|
|
![]() |
|
vlajkson
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Pridružen: 11.Ožujak/Mar.2018 Lokacija: bgd Status: Offline Points: 3 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2026 u 14:15 |
|
Filmcina, ko nije gledao da gleda obavezno
|
|
![]() |
|
IgaBiva
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2026 u 14:50 |
|
Ufff, klasika... Interesantno da ja ne znam za neki loš film u kom glumi Džejms Stjuart...
|
|
![]() |
|
brgljez
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2026 u 15:02 |
|
da, stewart je imao takvu karizmu da je davao bar 50% na pozitivan dojam bilo kojeg filma koji sam gledao s njim. i po tome je mislim jedinstven. mislim ima i bilo je puno karizmatičnih i dobrih glumaca, ali nitko nije svojom karizmom toliko doprinosio filmu u kojem je glumio. čovjek je jednostavno ultra zračio nečim dobrim i iskrenim. bar se meni tako čini.
ma ovo je klasik, nema se tu što puno. |
|
|
Aaa?
|
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 2367 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2026 u 15:45 |
|
Davao se nekoliko put na tv-u, nikako da ga odgledam od početka do kraja, potrudiću se. Inače, volim glumu i harizmu Stjuarta, bolji mi je milion puta od Šalamija Timotija.
|
|
![]() |
|
leo-mesi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 24.Kolovoz/Aug.2022 Lokacija: Šimanovci Status: Offline Points: 453 |
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Travanj/Apr.2026 u 16:35 |
|
Džejms Stjuart je zaista bio sjajan glumac koji je ostvario role u mnogim žanrovima. Radio je sa Hičkokom,bilo ga je u kriminalističkim filmovima,proceduralnim dramama,u vesternima. Teško je izabrati jedan naslov koji bi nosio titulu najboljeg ali izdvojiću ovaj vestern, zatim film Anatomy of a murder kao i filmove Rope i Vertigo.
Specifična boja glasa i toplina kojom je zračio i koju je prenosio na filmsko platno davali su njegovim filmovima "uvek nešto više". Nosio je auru glumca koja je obeležila jedno filmsko doba u kojem komercijala i novac nisu bili presudni. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |