| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Lost Bus (2025) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
sasa-stipisic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Active member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Tema: The Lost Bus (2025)Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2025 u 00:01 |
|
Jako dobar film koji je inspiriran istinitim događajima velike prirodne katastrofe izazvane požarom. Realno, kvalitetno prikazano koliko se moglo, redatelj Greengrass je dobro tempirao scene. Empatija i adrenalin nisu izostali.
Drago mi je vidjeti meni jednog od omiljenih aktivnih glumaca Matthewa McConaugheya da se vratio glumi, nakon 6 godina pauze - odlično je glumio ogorčenog, nezadovoljnog, a hrabrog vozača busa. Sve skupa dobio sam od filma što sam i tražio, adrenalin, svojevrsnu zabavu i dobru za film priču. Plus. |
|
![]() |
|
Mizi
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Online Points: 2386 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2025 u 01:17 |
|
Ovo će Džoki da dagle.
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Listopad/Oct.2025 u 01:33 |
|
'oću, ali polako.
Ipak se radi o "temeljieno na stvarnosti" bulšitu, pa daj da pogledam normalne priče najprije. |
|
![]() |
|
Trpimix
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2025 u 14:19 |
|
Dobar film. Efekti su dobro urađeni, prožeti su tu i tamo sa stvarnim dokumentarnim snimcima a glumci su veoma dobro odradili svoj deo posla, naročito Matthew McConaughey. Nisam ljubitelj drame ali ovde ima drame koliko treba i film je prilično napet što priznajem, nisam očekivao jer sam mislio kako je ovde ipak reč "samo" o šumskom požaru. Moja preporuka...
|
|
![]() |
|
Zagrivuk
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Listopad/Oct.2025 u 01:10 |
|
Dobar film, osvezenje ove godine sto se holivuda tice
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2025 u 23:05 |
|
Sasvim solidan film temeljen na istinitim događajima koji meni pre gledanja nisu bili poznati. Kao i svaka priča o katastrofi i tragediji sa realnom pozadinom, donosi posebnu dozu napetosti i saživljavanja sa likovima. U tom smislu ni nema previše rezona ocenjivati mu filmski kvalitet, ali kako se radi o ekranizaciji i filmskoj umetnosti, može se i dopisati koje slovo sa ličnim impresijama.
U mom slučaju utisak je da je film malo predugačak za priču kojom se bavi, a ostavlja utisak i da je malo ispeglan, uz pojačanu dramaturgiju već dramatičnih događaja. Možda i nije fer izjaviti tako nešto bez uvida u stvarne događaje i ponašanje pravih likova, ali u takvom sam utisku ostao nakon gledanja. Nije to nešto što narušava integritet samog filma niti razlog da se film ne pogleda, ali ostavljam svoj utisak ukoliko će nekome to da bude od koristi. Ako tražimo dvojnika ovom novitetu, onda bi to svakako bio Only The Brave Josepha Kosinskog iz 2017 sa Josh Brolinom, Jennifer Connelly, Jeff Bridgesom, Andie Macdowell, Milles Tellerom... Taj film mi je strukturno bolje odrađen bez praznog hoda, a nosi i jaču emociju. No, svakako je i The Lost Bus vredan gledanja i zaslužuje dobru ocenu. Naravno, kao i uvek, hvala za brz i sjajan prevod Ažurirao ar8c - 10.Listopad/Oct.2025 u 23:23 |
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 10.Listopad/Oct.2025 u 23:42 |
|
Uvek ce nekome nesto smetati i uvek ce nekome nesto biti lose, nekome dobro, sta onda pricati i pisati nadugacko i nasiroko, nismo mi kriticari za oskara, kazes odgledao sam film, svideo mi se, nije mi se svideo, ukratko zbog roga i toga , preporucujem ili ne preporucujem, kao sto imamo stotine komentara , zaobici ovo ili ovo obavezno pogledati i sasvim dovoljno, a drzati disertacije za film a nisi akreditovani licencirani kriticar za neku filmsku kompaniju ili si u nekom ziriju za oskara ili bez veze kanski festival itd itd a pisati i pisati , mislim stvarno da neko ima potrebe da se izrazi nadugacko i nasiroko ali po mom licnom misljenju smatram da ako nije recenzija nekog dela onda je brate ,,, bespotrebno...
|
|
![]() |
|
JoxerTM
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(2)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2025 u 01:04 |
|
Ovo je forum. Nije tviter.
Ukratko: Ako ne znaš napisati više od 1 rečenice, ili se vrati u školu ili se drži fejsbuka. |
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2025 u 12:12 |
|
Počeo sinoć da gledam film i kao što je ar8c naveo mene podseti isto na Only the Brave , još jedan evropski sa nekim podmetnum požarima zaboravih ime, mada tu je više bilo ko i zašto podmeće nego sama borba sa vatrenom stihijom , skoro uhvatih i one druge požare na vestima , tako da mi nije držao pažnju, ali pogledaću ga do kraja.
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(1)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2025 u 16:00 |
Ako si moj komentar video kao disertaciju - pa kraće ne može biti da bi se uopšte reklo nešto! Ja da nekome sugerišem da nešto obavezno pogleda ili zaobiđe!? Pa nisam ja baš nikakav autoritet da bih to sebi dozvolio. Ono što jedino mogu jeste da ostavim neko svoje mišljenje i utisak, pa kome to išta znači ako uopšte znači. Utisak se ne može ostaviti u jednoj prostoj rečenici, ali što Joxer reče - kako nam je twitter postao merilo dužine i kvaliteta izražavanja, tako nam je i nastupilo doba idiokratije. Konačno - forumi su vrlo demokratska mesta. Uzmeš (pročitaš) šta i koliko želiš, a ako je nešto predugo i "bespotrebno" - jednostavno preskočiš
|
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 11.Listopad/Oct.2025 u 21:37 |
|
arBc nikako nisam mislio na tebe i zao mi je sto si se pronasao mada ti bas imas nekako i realne komentare za neki film ili seriju, generalno sam napisao, neko voli duze neko krace hahahah, mala sala , ko kako smatra tako ali kad vidim da je poduzi text a znam da clan koji je to napisao ima nesto u glavi i da razume neke stvari onda to moram i da procitam jer neke clanove ovde cenim bas, ali mi nekada malo smor citanje toliko ali eto nekada se i isplati pa nauci covek nesto..
|
|
![]() |
|
ar8c
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2025 u 09:59 |
|
E pa izvini i ti što sam se nadovezao, ali zaista mi nije jasno otkud si takav komentar ostavio baš na ovoj temi i nakon mog komentara!!?? Nema teorije da čovek izvuče drugačiji zaključak od onog kog sam ja izvukao. Neka onda oba naša komentara odu u zaborav.
Mada suštinski stoji i dalje ono što sam rekao. Jedini koji ovde piše baš prave disertacije jeste kolega Kojić (u šest tomova o Zepelinima na primer), ali koliko god meni tema bila bliska ili ne, smatram da takav trud treba bezrezervno pohvaliti i izraziti divljenje. Čovek uloži mnogo svog vremena i truda ne očekujući baš ništa zauzvrat. Slično kao i naši prevodioci. Meni bude najtužnije kada neko u twitter maniru i jednoj prostoj rečenici opljuje takav trud. U tom smislu kažem da živimo u doba idiokratije, kada svako ima prostor da istrese svoje misli u javnost. Što se mene lično tiče, ako ću već nešto pisati onda ću uložiti malo truda i svoj stav obrazložiti. U suprotnom ne vidim smisao da uopšte išta pišem. |
|
![]() |
|
Shadow07.
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 12.Listopad/Oct.2025 u 21:43 |
|
Sto se kojica tice i njegovo pisanje o Zeppelinima to je i malo kolko bih ja pisao o njima, naj legendarnija i naj bolja ikada hard rock,blues, i rock grupa u istoriji covecanstva , zbog koje i od koje su nastale mnoge druge jake i fenomenalne grupe i podsticaj i povod za stvaranje danasnje muzike ( ko voli taj pravac) tako da moze to jos , hahahah inace stvarno moze da se protumaci da se to odnosilo na tebe ali nije , nema zasto, kako sto si rekao ajde sve to u zaborav ali Led Zeppelin ostaju zauvek i nikad u zaborav.....
|
|
![]() |
|
tsbn
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 16.Listopad/Oct.2025 u 13:47 |
|
oni koji vole mekonahija će pogledati. to je otprilike to što valja od ovog "filma".
danteov vrh je remek delo u poređenju sa ovim (ako neko traži vatreni film)
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 17.Listopad/Oct.2025 u 09:44 |
|
Delim misljenje da je solidan film. Vec je ar8c pomenuo, a i ja Onlz the Brave koji mi bolji film ali je ipak akcenat na necemu drugom kod pozara. Lepo je videti Matthew McConaughez-a nakon filma The Gentlemen. Ok prica , ne znam oko dramatizacije, fina napetost u onoj vatrenoj stihiji, reagovanju, evakuaciji, pa panika, zarobljenost, podseti me voznja na neke klasike. Sad za odredjene stvari , glumu, nacine ponasanja, izdrzljivost u onom haosu, dijaloge, sta znam mozda je i preterano, mozda mi se na trenutke nije svidelo, ali opet herojsko delo, pa mi je prethodno manje zasmetalo. Na pocetku mi nije drzao paznju, nakon toga sam ga nastavio i jeste do kraja. Sve u svemu ok mi je film. |
|
![]() |
|
marcobobby
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 17.Kolovoz/Aug.2010 Lokacija: Srbija Status: Online Points: 139 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2026 u 18:00 |
|
Paul Greengrass nije iuzneverio ni ovom prilikom. Autentičan prikaz nemilih događaja iz novembra 2018. godine, koji su za posledicu imali skoro potpuno uništenu opštinu Paradise i 85 stradalih, kao i nekoliko stotina povređenih ljudi. Sjajna hemija na relaciji Matthew McConaughey - America Ferrera dprinela je da publika istinski saoseća sa ljudima koji su na sebe preuzeli ogromnu odgovornost: da iz velike vatrene stihije u školskom autobusu izbave 22-je dece na sigurnom mestu okupljanja njihovih roditelja. Odlično balansirana dinamika omogućava da se prati praktično bez daha. Preporuka se podrazumeva!
|
|
![]() |
|
Black Raven
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1622 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Sijecanj/Jan.2026 u 18:52 |
Nije zajebo, ali previše je razvukao film ubacivanjem stvarnih prikaza i plasiranjem američkog patriotizma. Dobar film, zanimljiv do kraja, ali ni blizu sličnim filmovima ovog žanra. Čekam da pogledam film The Uprising (2026), tema filma mi je zanimljiva i nadam se da me Greengrass neće razočarati tim filmom. |
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |