Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Komentari na filmove
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Little Mermaid (2023)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Little Mermaid (2023)

The Little Mermaid

The Little Mermaid (2023)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Mala sirena

Godina:

2023

Žanr:

obiteljski, fantazija, avantura

Trajanje:

135 min

Režija:

Rob Marshall

Scenarij:

Hans Christian Andersen
, Ron Clements
, John DeLuca
, Rob Marshall
, John Musker
, Jane Goldman
, David Magee

Glavne uloge:

Javier Bardem
  >  King Triton
Jude Akuwudike
  >  Grimsby
Christopher Fairbank
  >  Hawkins
Art Malik
  >  Sir Grimsby
Melissa McCarthy
  >  Ursula
Lin-Manuel Miranda
  >  Chef Louis
Martina Laird
  >  Lashana
Emily Coates
  >  Rosa
Craig Stein
  >  Dancer
Matthew Carver
  >  Cabin Boy
Halle Bailey
  >  Ariel
John Dagleish
  >  Mulligan
Daveed Diggs
  >  Sebastian
Matt Carver
  >  Cabin Boy
Jacob Tremblay
  >  Flounder
Awkwafina
  >  Scuttle
Jonah Hauer-King
  >  Prince Eric
Karolina Conchet
  >  Actress
Simone Ashley
  >  Indira
Jessica Alexander
  >  Vanessa
Lorena Andrea
  >  Perla
Kajsa Mohammar
  >  Karina

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
zoran-pekez View Drop Down
member
member

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj zoran-pekez Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Little Mermaid (2023)
    Objavljeno: 06.Svibanj/May.2023 u 00:43
Uzas blagi, crnkinja mala sirena!!!
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Svibanj/May.2023 u 03:00
To su moderne, svetske tendencije, mora da se navikavamo.
Na vrh
Tom Brady View Drop Down
Active member
Active member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Tom Brady Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2023 u 09:09
Dobar dan na crnu Ariel🙂 Sledeća je crna Snežana i sedam crnih patuljaka (od kojih bar 3 mora da budu gej).
Na vrh
AlexDeLarge View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj AlexDeLarge Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2023 u 09:44
Jeste i onaj klip, i ono oduševljenje dece, ali mislim  zašto menjati, mogu i sami da izmisle lik i napišu originalan sce... itd, ali ako su srećni i ako im izazivaju fine emocije zašto i ne, dakle film ima ciljnu grupu. 

Samo sam bacio pogled, eto videh ga pa rekoh da zavirim, nisam gledao, tako da je možda suvišno i da komentarišem.

U pravu je Brady, mada niko me ( nas)  ne tera da gledam (o), ne moramo da se navikavamo,  ali pričali smo nekako kad je na silu i neprirodno, baš odbija i podložno je negativnim komentarima, i često pitanje da li baš mora u toj meri, dokle više i šta je sledeće. Onako razmišljam.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2023 u 12:02
Crni medvedi se 'rane katancima, a beli jedu sira, beli.

Na vrh
puppet_master View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj puppet_master Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27.Svibanj/May.2023 u 17:58
Možda su i vaspitavani tako da su svi ljudi jednaki (I know, ekstremno nepopularno ovde) pa da je potpuno svejedno tek koje su likovima boje oči ili tek koža. Šta ja znam. Nije da fali bledolikih junaka i junakinja, meni makar, opet, šta ja znam, bolje mi je zapravo i da ne čitam teme ovde po forumu LOL

Danas je superpopularno dramiti oko toga zašto su ovi-oni gay, zašto su crni, žuti, šareni, kako to kome već deluje, pa jedni dižu glas protivu diskriminacije, canceluju koga stignu, etiketiraju, pišu se eseji, pridodaju novi sumanuti predmeti na univerzitetima, drugi pa drame oko svakog božijeg filma/serije u kojima se uopšte neko usudi staviti likove koji su šareni (glede kože) ili gay, avaj i dalje ništa o eventualnom kvalitetu dela, kakve tek emocije, koja tek ljubav prema filmu, pripovedanju, likovima, ili hajde, kritika koja se ne zasniva isključivo na napamet pričicama o motivima scenarista i, naravno, opet, boji kože. Smejurija (meni, iz mojeg ugla, podrazumeva se). Jaoj, jaoj, jaoj, siroma Andersen se okreće u grobu, jaoj, jaoj, jaoj, moderne tendencije, stavljaju na silu ove ili one u dela, kako ih samo nije stid, šta je zaboga miloga bitnije od toga. Jezivo. (meni, iz mojeg ugla, podrazumeva se). Ne radi se tek o tome da me prosto dave takva gledišta, mislim sve daleko grđe o tome, kamo sreće da me samo davi, tek se sve vrti oko potpuno istih priča, nanovo se ignoriše da likovi prosto ne znaju da pričaju priče danas, filmofili ne znaju da dele svoju ljubav prema filmu, forumaši nemaju šta novo ili makar malo drugačije da kažu. Naježim se momentalno kada otvorim svaku temu u kojoj je, ne dao dobri bog, lik sa drugačijom bojom kože ili seksualnih navika, no hej, tako nam je to, svačije bi se trebalo čuti, pa ko preživi. LOL

Ažurirao puppet_master - 27.Svibanj/May.2023 u 18:57
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2023 u 09:38
Zašto nije snimljen film sa belom glumicom svetle kože u glavnoj ulozi, a crna glumica tamne kože da bude negativna???

Neće da može.

Uživajte u gledanju The Little Black Mermaid, u fjučuru vas čekaju Little Hispanic, Little Asian, Little Ginger, pa najposle Little Native.

Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2023 u 11:24
Valjda znaš da je majka od te ženske bijela.

Ariel je diznijeva adaptacija Andersonove bajke i zato ima woke nebuloze.
Ne znam doduše zašto se više priča o stilskim umjesto o sadržajnim izmjenama, ali to nije moja stvar.

Andersen je bio jasan, a Dizni se ni u crtanom filmu nije toga pridržavao:
"koža joj nježna i prozirna poput ružine latice, oči modre kao najdublje more".
Svijetloplava i modra nisu isto.

Ne znam koji je prijevod točan, pa jebga, nećemo znati koju stvarno boju kose Andersenova sirena ima:
"ako bi joj vjetar otpuhnuo dugačku srebrnu kosu" - " and if the wind caught her long silvery-white veil"

Kako god.
Dizni je snimio svoju malu sirenu.
Ja gledati neću jer mi je diznijevih debilnih dijaloga i dosadnih priča u zadnjih 20 godina na vrh glave, izgled me ne zanima.
Vi kako želite.
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2023 u 11:52
Pa znao sam, ali ne igra njena majka tu ulogu.
LM, votewer, nikada nisam voleo ovaj crtani koji je postao igrani film.
Zbog one proklete pesme i one strašne vještice!
Kuš Sotono!!!!!
Na vrh
JoxerTM View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj JoxerTM Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25.Srpanj/Jul.2023 u 12:10
Originalno postovano od strane Mizi Mizi piše:

Kuš Sotono!!!!!

pop
Na vrh
sosna View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sosna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14.Kolovoz/Aug.2023 u 22:36
Odličan je film i izvrstan odabir glavne glumice. Vidim da se potegnulo pitanje boje kože, pa crtić je učio djecu da razlike nisu bitne, da je moguć suživot ljudi i sirena, čak i ljubav između sirene i čovjeka. Kako bolje prenijeti tu poruku nego učenjem da niti boja kože nije bitna. A što se tiče originalne bajke od Andersena pa niti crtić nije imao veze s bajkom. U bajci Ariel želi besmrtnu dušu kakvu ljudi imaju jer sirene se nakon 300 godina pretvore u morsku pjenu. Da bi dobila besmrtnu dušu mora postati čovjekom i osvojiti ljubav od princa što ne uspijeva jer princ ženi drugu. Prijeti joj trenutna smrt koju može izbjeći samo ako ubije princa. Žrtvuje se za njega i zbog te žrtve dobiva besmrtnu dušu. Priča je smrti/ besmrtnosti i prožrtvovnosti i nema baš puno veze s crtićem. 
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2023 u 00:45
Suživot i ljubav između ljudi i sirena?
Vel, helou, iz enibadi on Earth?
Pa, u biti sirene ne postoje realno, džast u hedsima ljudi koji izmišljaju storije i koji žele da vode ljubav sa pomenutim vrstama poluriba.
Inače, nije boja bitna, to se slažem, ali bitan je humanizam, a ne pervertizam sa halffišama.
Na vrh
sosna View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sosna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2023 u 00:51
Da sirene ne postoje, radi se o bajci ali s poukom (uči djecu da prihvaćaju različitost). A odabir glumice nije mogao biti bolji, prekrasna je, odlično glumi, pjeva i ima karizmu, nešto što fali cijelom novom naraštaju glumaca. 

Ažurirao sosna - 15.Kolovoz/Aug.2023 u 00:56
Na vrh
Mizi View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Mizi Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2023 u 00:53
Vidi se. Ima potencijala.
Nova Ingrid Bergman ili Lusi Lu.

Ažurirao Mizi - 15.Kolovoz/Aug.2023 u 01:05
Na vrh
sosna View Drop Down
member
member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (1) Thanks(1)   Citiraj sosna Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15.Kolovoz/Aug.2023 u 01:12
Ukusi su različiti, mišljenja a evidentno i razina pravopisa. Previše me bole oči za daljnju raspravu.
Na vrh
Black Raven View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Black Raven Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26.Kolovoz/Aug.2023 u 22:18
Ok film, lepo urađeno. Gledljivo ostvarenje, ali za mlađe gledaoce. Ocena 6/10.
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.