Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Little Mermaid (2023) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
zoran-pekez ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
member ![]() ![]() Pridružen: 03.Travanj/Apr.2019 Status: Offline Points: 0 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 06.Svibanj/May.2023 u 00:43 |
Uzas blagi, crnkinja mala sirena!!!
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1700 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To su moderne, svetske tendencije, mora da se navikavamo.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Tom Brady ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member ![]() ![]() Pridružen: 29.Lipanj/Jun.2016 Lokacija: Bela Palanka Status: Offline Points: 35 |
Dobar dan na crnu Ariel🙂 Sledeća je crna Snežana i sedam crnih patuljaka (od kojih bar 3 mora da budu gej).
|
|
![]() |
|
AlexDeLarge ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() Pridružen: 08.Ožujak/Mar.2019 Status: Offline Points: 9097 |
Jeste i onaj klip, i ono oduševljenje dece, ali mislim zašto menjati, mogu i sami da izmisle lik i napišu originalan sce... itd, ali ako su srećni i ako im izazivaju fine emocije zašto i ne, dakle film ima ciljnu grupu. Samo sam bacio pogled, eto videh ga pa rekoh da zavirim, nisam gledao, tako da je možda suvišno i da komentarišem. U pravu je Brady, mada niko me ( nas) ne tera da gledam (o), ne moramo da se navikavamo, ali pričali smo nekako kad je na silu i neprirodno, baš odbija i podložno je negativnim komentarima, i često pitanje da li baš mora u toj meri, dokle više i šta je sledeće. Onako razmišljam.
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 22.Travanj/Apr.2009 Lokacija: Ćoposlavija Status: Offline Points: 1700 |
Crni medvedi se 'rane katancima, a beli jedu sira, beli.
![]() |
|
![]() |
|
puppet_master ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 21.Lipanj/Jun.2017 Lokacija: BG, Jugoslavija Status: Offline Points: 66030 |
Možda su i vaspitavani tako da su svi ljudi jednaki (I know, ekstremno nepopularno ovde) pa da je potpuno svejedno tek koje su likovima boje oči ili tek koža. Šta ja znam. Nije da fali bledolikih junaka i junakinja, meni makar, opet, šta ja znam, bolje mi je zapravo i da ne čitam teme ovde po forumu
![]() Danas je superpopularno dramiti oko toga zašto su ovi-oni gay, zašto su crni, žuti, šareni, kako to kome već deluje, pa jedni dižu glas protivu diskriminacije, canceluju koga stignu, etiketiraju, pišu se eseji, pridodaju novi sumanuti predmeti na univerzitetima, drugi pa drame oko svakog božijeg filma/serije u kojima se uopšte neko usudi staviti likove koji su šareni (glede kože) ili gay, avaj i dalje ništa o eventualnom kvalitetu dela, kakve tek emocije, koja tek ljubav prema filmu, pripovedanju, likovima, ili hajde, kritika koja se ne zasniva isključivo na napamet pričicama o motivima scenarista i, naravno, opet, boji kože. Smejurija (meni, iz mojeg ugla, podrazumeva se). Jaoj, jaoj, jaoj, siroma Andersen se okreće u grobu, jaoj, jaoj, jaoj, moderne tendencije, stavljaju na silu ove ili one u dela, kako ih samo nije stid, šta je zaboga miloga bitnije od toga. Jezivo. (meni, iz mojeg ugla, podrazumeva se). Ne radi se tek o tome da me prosto dave takva gledišta, mislim sve daleko grđe o tome, kamo sreće da me samo davi, tek se sve vrti oko potpuno istih priča, nanovo se ignoriše da likovi prosto ne znaju da pričaju priče danas, filmofili ne znaju da dele svoju ljubav prema filmu, forumaši nemaju šta novo ili makar malo drugačije da kažu. Naježim se momentalno kada otvorim svaku temu u kojoj je, ne dao dobri bog, lik sa drugačijom bojom kože ili seksualnih navika, no hej, tako nam je to, svačije bi se trebalo čuti, pa ko preživi.
![]() Ažurirao puppet_master - 27.Svibanj/May.2023 u 18:57 |
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Zašto nije snimljen film sa belom glumicom svetle kože u glavnoj ulozi, a crna glumica tamne kože da bude negativna???
Neće da može. Uživajte u gledanju The Little Black Mermaid, u fjučuru vas čekaju Little Hispanic, Little Asian, Little Ginger, pa najposle Little Native. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4747 |
Valjda znaš da je majka od te ženske bijela. Ariel je diznijeva adaptacija Andersonove bajke i zato ima woke nebuloze. Ne znam doduše zašto se više priča o stilskim umjesto o sadržajnim izmjenama, ali to nije moja stvar. Andersen je bio jasan, a Dizni se ni u crtanom filmu nije toga pridržavao: "koža joj nježna i prozirna poput ružine latice, oči modre kao najdublje more". Svijetloplava i modra nisu isto. Ne znam koji je prijevod točan, pa jebga, nećemo znati koju stvarno boju kose Andersenova sirena ima: "ako bi joj vjetar otpuhnuo dugačku srebrnu kosu" - " and if the wind caught her long
silvery-white veil" Kako god. Dizni je snimio svoju malu sirenu. Ja gledati neću jer mi je diznijevih debilnih dijaloga i dosadnih priča u zadnjih 20 godina na vrh glave, izgled me ne zanima. Vi kako želite.
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Pa znao sam, ali ne igra njena majka tu ulogu.
LM, votewer, nikada nisam voleo ovaj crtani koji je postao igrani film. Zbog one proklete pesme i one strašne vještice! Kuš Sotono!!!!! |
|
![]() |
|
JoxerTM ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member ![]() ![]() Pridružen: 09.Lipanj/Jun.2011 Status: Offline Points: 4747 |
![]() |
|
![]() |
|
sosna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
member ![]() Pridružen: 14.Ožujak/Mar.2021 Status: Offline Points: 24 |
Odličan je film i izvrstan odabir glavne glumice. Vidim da se potegnulo pitanje boje kože, pa crtić je učio djecu da razlike nisu bitne, da je moguć suživot ljudi i sirena, čak i ljubav između sirene i čovjeka. Kako bolje prenijeti tu poruku nego učenjem da niti boja kože nije bitna. A što se tiče originalne bajke od Andersena pa niti crtić nije imao veze s bajkom. U bajci Ariel želi besmrtnu dušu kakvu ljudi imaju jer sirene se nakon 300 godina pretvore u morsku pjenu. Da bi dobila besmrtnu dušu mora postati čovjekom i osvojiti ljubav od princa što ne uspijeva jer princ ženi drugu. Prijeti joj trenutna smrt koju može izbjeći samo ako ubije princa. Žrtvuje se za njega i zbog te žrtve dobiva besmrtnu dušu. Priča je smrti/ besmrtnosti i prožrtvovnosti i nema baš puno veze s crtićem.
|
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Suživot i ljubav između ljudi i sirena?
Vel, helou, iz enibadi on Earth? Pa, u biti sirene ne postoje realno, džast u hedsima ljudi koji izmišljaju storije i koji žele da vode ljubav sa pomenutim vrstama poluriba. Inače, nije boja bitna, to se slažem, ali bitan je humanizam, a ne pervertizam sa halffišama. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
sosna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Da sirene ne postoje, radi se o bajci ali s poukom (uči djecu da prihvaćaju različitost). A odabir glumice nije mogao biti bolji, prekrasna je, odlično glumi, pjeva i ima karizmu, nešto što fali cijelom novom naraštaju glumaca.
Ažurirao sosna - 15.Kolovoz/Aug.2023 u 00:56 |
|
![]() |
|
Mizi ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Vidi se. Ima potencijala.
Nova Ingrid Bergman ili Lusi Lu. ![]() Ažurirao Mizi - 15.Kolovoz/Aug.2023 u 01:05 |
|
![]() |
|
sosna ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Ukusi su različiti, mišljenja a evidentno i razina pravopisa. Previše me bole oči za daljnju raspravu.
|
|
![]() |
|
Black Raven ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator ![]() ![]() Pridružen: 13.Studeni/Nov.2017 Lokacija: Srbija Status: Offline Points: 1359 |
Ok film, lepo urađeno. Gledljivo ostvarenje, ali za mlađe gledaoce. Ocena 6/10.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |