| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (2014) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Kneginja
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Sto me ne ubije... ide u moje memoare. Pridružen: 21.Srpanj/Jul.2005 Status: Offline Points: 16383 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (2014)Objavljeno: 23.Rujan/Sep.2015 u 20:34 |
|
The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz (2014) ![]() ![]() Režija: Brian Knappenberger Scenarij: Brian Knappenberger Žanr: Dokumentarni, Biografski, Krimi Jezik: Engleski Država: SAD Trajanje: 105 min Uloge: Tim Berners-Lee ... Himself Cindy Cohn ... Herself Gabriella Coleman ... Herself Cory Doctorow ... Himself Peter Eckersley ... Himself Priča o Aaronu Swartzu, jednoj od najtragičnijih ličnosti današnjice,'wunderkindu' koji je izabrao da ne zarađuje milione nego da se bori za ideale slobode, prerano preminulom (zvanično, u pitanju je samoubistvo). Autor i njegovi sagovornici tvrde da je Aaron pao kao jedna u nizu žrtava večne borbe za slobodu i takođe večne borbe između progresivnog i konzervativnog razmišljanja. Aaron je bio genijalac koji je naučio da čita sa tri godine i da programira pre nego što je pošao u školu. Sa 14 godina je radio u grupi ljudi koji su izmislili RSS feed. Na prvoj godini fakulteta je sa dvojicom saradnika osnovao društvenu mrežu Reddit. Ali ono što ga razlikuje od drugih kompjuterskih i internetskih milionera je to što je njegova istinska strast bila besplatna podela dostupnog znanja kao osnova progresivne politike i progresivnog razmišljanja. U tom smislu je bio sličniji osnivaču World Wide Weba, Timu Berens-Leeju, koji je svoj izum podelio umesto da na njemu kapitalizira. I sa tim počinju njegovi problemi. Prevod je uradio: veljko13 ![]() |
|
Sto me ne ubije... ide u moje memoare.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |