Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Fountain (2006) |
Odgovori ![]() |
Korisnik | |
Nameless One ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Objavljeno: 19.Travanj/Apr.2010 u 01:10 |
TITLOVI
ŽANR: Drama/romansa/naučna fantastika REŽIJA: Darren Aronofsky SCENARIO: Darren Aronofsky ULOGE: Hugh Jackman Tomas/Tommy/Tom Creo Rachel Weisz Isabel/Izzie Creo Ellen Burstyn dr. Lillian Guzetti Odlična alegorija o ljubavi, životu i smrti. Film prepun simbolike, ezoterije i msitičnih motiva (kabala). Odlična gluma dvoje glavnih glumaca (Jackmana i Weisz), emotivna priča, odlična vizija Darrena Aronofskog. Priča filma prati 3 odvojene priče: jednu smještenu u 16. vijek, drugu u 21. i treću u 26. vijeku. Svaka priča govori o istoj stvari: ljubavi i životu. Definitivno film koji vrijedi pogledati kako bi se vidjela prava umjetnost. Aronofsky je sve to odlično upakovao. Nakon što sam pogledao film čudio sam se kako su mu uopšte dali lovu da ovo snimi jer film uopšte nije komercijalan. Treba ga pogledati, ali opet tako nije za svakoga. Bojim se da se mnogima neće svidjeti, ali svi oni koji vole djela Aronofskog ili jednostavno vole pogledati prelijepo urađen film neće se pokajati. P.S. Soundtrack Klinta Mansela je definitivno jedan od boljih koje sam čuo i diže atmosferu filma na veći nivo. Ažurirao Atrahasis - 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:35 |
|
What can change the nature of a man?
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
nebojsa66 ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Ludi Milojko Pridružen: 08.Rujan/Sep.2009 Lokacija: Avernum Status: Offline Points: 19344 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jao, gledao sam taj film davno... Fenomenalan je. Sve ovo što si napisao stoji! Svakako pogledati!!!
I dosta je atipičan film. Radnja, okruženje, priča ma sve je onak... Ima nešto u sebi što mi se svidjelo! Jako dobar film!
|
|
Nisam lud, mater me testirala! |
|
![]() |
|
Buki ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of ![]() ![]() Weed Expert Pridružen: 06.Lipanj/Jun.2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Points: 10021 |
Već sam negdje napisao da je meni osobno film očajan.
![]() Iznenađuju me pozitivni komentari, ali ukusi su različiti. Ovaj film mi spada u desetak najgorih, yebiga. ![]() |
|
![]() |
|
Nameless One ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator ![]() ![]() Pridružen: 19.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Sigil Status: Offline Points: 1881 |
Ma film je čista fantazija. Alegorija da veća ne može biti, ali kao što bi stari Latini rekli "o ukusima se ne raspravlja" ![]() |
|
![]() |
|
Atrahasis ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2233 |
Vrhunsko ostvarenje. Priča o životu i smrti i večitoj ljudskoj tragediji koja počinje i završava se u istoj tački, koja je ujedno i kraj i početak. Poetičan film koji prati neverovatna muzika Klinta Mansela i fantastični kadrovi koji se ne zaboravljaju. Film je u velikoj meri inspirisan filozofijom jevrejskog misticizma i Kabale što je logična posledica ako uzmemo u obzir činjenicu da je reditelj Aronofski rastao slušajući o predanjima jevrejskih rabina i učenjaka. Montaža i prisustvo nekoliko kvazi-narativa mogu da bude na trenutke zbunjujući i teški za razumevanje, ali pažljivim filmofilima bi sve trebalo da bude jasno kada odgledaju poslednje scene ovog ostvarenja.
Svakako film za pamćenje! 10/10 P.S. Nije za "mlaku publiku"
![]() Ažurirao Atrahasis - 08.Prosinac/Dec.2017 u 22:36 |
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|
![]() |
|
Atrahasis ![]() Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Junior translator ![]() ![]() Onaj koji jeste Pridružen: 13.Svibanj/May.2013 Lokacija: Beograd, Srbija Status: Offline Points: 2233 |
Muzika je ubitačna!
|
|
will be to arrive where we started and know the place for the first time. ॐ⊙ |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
|
Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |