| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Disaster Artist (2017) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
Rakan
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
eXtreme member
Pridružen: 22.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Serbia Status: Offline Points: 67 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Disaster Artist (2017)Objavljeno: 04.Veljaca/Feb.2018 u 00:19 |
|
Mislim da većina ljudi koji pogledaju Katastrofalnog umetnika, pogledaće i film Soba, koji je poslužio za osnovu ovog filma.
Između ova dva filma postoji veza, koja nije samo filmska i ako je ispričana filmskim narativom.
Da li ima neki mališan koji nije sanjao o tome kako utrčava u poslednjem minutu utakmice i golom omogućava svom timu pobedu, titulu i zvezdane trenutke. Tako i sa stvarnim likovima iz filma Soba čiji je život ispričan u Katastrofalnom umetniku.
Poželeli su da dohvate zvezde, i začudo uspeli su.. Želja je početak ostvarenja sna. Zašto smo mi stali?
|
|
![]() |
|
Stole Haringa
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Veljaca/Feb.2017 Status: Offline Points: 187781 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 07.Veljaca/Feb.2018 u 00:47 |
|
Napisao sam u Dnevniku šta mislim o filmu. Nisam do sad video temu jer se ne snalazim na forumu.
Slažem se, Soba mi je na listi za gledanje a film sa Francima je odličan. |
|
![]() |
|
titlovi.com
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Approval team
Pridružen: 27.Studeni/Nov.2009 Lokacija: internet Status: Offline Points: 239 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Veljaca/Feb.2018 u 17:58 |
|
Prevod je najavio Srecko Delibasic ✨
|
|
![]() |
|
Srecko Delibasic
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Pridružen: 23.Svibanj/May.2010 Lokacija: Nikšić, CG Status: Offline Points: 632 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 25.Veljaca/Feb.2018 u 01:11 |
|
Prije nego što krenete sa gledanjem ovoga filma, preporučujem prvo da pogledate KULTNI NAJBOLJI NAJGORI FILM SVIH VREMENA https://titlovi.com/filmovi/the-room-2983472/, jer će vam onda biti trostruko bolji i zanimljiviji.
Franko zaslužuje Oskara! 10/10
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 381 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2018 u 08:29 |
|
Ne mislim baš da je gledanje The Room nužno pre ovog, čak može biti kontraproduktivno. Potpuno luda i feel good priča. Ja nisam znao ništa o sadržaju ovog filma osim da vrlo dobro prolazi kod kritičara kao i publike pa nisam imao predstavu kuda sve ovo vodi. Na kraju sam ga doživeo kao baš kao i publika na njegovoj premijeri iz poslednje scene, na najbolji mogući način.
Tako da, ako ne znate ništa o filmu nemojte se truditi ni da saznate pre gledanja. Može vam se učiniti svakakav tokom gledanje ali ne prekidajte, to i jeste cilj. |
|
![]() |
|
osman2510
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass Pridružen: 08.Listopad/Oct.2012 Lokacija: Prijedor Status: Offline Points: 2090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2018 u 09:25 |
|
Nakon odgledanog "The Room", a zatim i ovog Frankovog filma o pozadini i nastanku tog kultnog i po mnogima "najboljeg najgoreg filma" ikada, iznenadile su me ocjene famoznog imdb-a. The room ima ocjenu 3,6, a The disaster artist 7,7. Mislim da je, iako je Franco odlično odigrao lika, koji se na kraju pojavljuje kao cameo, malo previše precijenjen. Ali to ti je Holivud. Franko je poznati američki glumac, dok je ovaj Poljak totalni anonimac i autsajder. S druge strane, Tomi je postigao nešto što niko od amera nikada neće uspjeti. Samostalno snimiti takvo "banalno" remek djelo filmske umjetnosti, sa tako lošom glumom i plitkim scenariom, koje je on smatrao dramom, ali nikada nije pomislio da će to postatati ustvari takva urnebesna tragi-komedija, koja se graniči sa genijalnošću, najvećom gluposti i ludilom. Film se može gledati i po 100 puta i uvijek djeluje tako nestvarno tokom cijelog filma da se doima da je van svakog vremena i prostora i poimanja tj. definisanja filmske umjetnosti.
|
|
|
لا إله إلا الله محمد رسول ا
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 30.Sijecanj/Jan.2011 Lokacija: Trstenik Status: Offline Points: 381 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 28.Veljaca/Feb.2018 u 09:55 |
|
Zašto bi se poredile ocene ili ta dva filma uopšte? The Room je film koji je snimio Tommy a The Disaster Artist je priča o Tommy-ju i nastanku filma The Room. Nastali u potpuno različitim vremenima, okolnostima i standardima filmskog stvaralaštva.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Pridružen: 03.Prosinac/Dec.2011 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 179 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2018 u 21:29 |
|
Ne slazem se sta je IgaBiva napisao. A mislim na onaj deo gde je James Franco zeleo da predstavi Tommy Wiseau-a kao nekoga u potrazi za snom. Bas naprotiv. Gledao sam mnoge klipove na YouTube-u gde je gostovao Franco i koji se doslovce bas ismejao onome sta je Wiseau uradio. ''Soba'' je postala kultni film iz sasvim drugih razloga, kao najgori film ikada. A ne treba zaboraviti da je ''Soba'' kasnije doticnom donela 2 miliona dolara. Jeste da je Wiseau katastrofalan glumac, ali nije on jedini koji se bavi filmskom umetnoscu a da to ne zna. Hollywood ima dosta takvih koji su ''zvezde'' a da su sa glumom ili rezijom na ''vi''. Pa eto recimo James Franco koji je bas dobar i glumac i reziser nije ni prici po popularnosti kao npr Brad Pitt, Matt Damon, George Clooney. Ali tako je i bolje. ''YOU'RE TEARING ME APART, LISA!'' )))))))))))))
|
|
![]() |
|
osman2510
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
Kukuruz kokičar iliti Deadpools Ass Pridružen: 08.Listopad/Oct.2012 Lokacija: Prijedor Status: Offline Points: 2090 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2018 u 09:25 |
|
Zaista ne kontam temu. Zašto bi bio propast od filma, kao ni The Room po kom je i snimljen. Iako je toliko loš da je u stvari dobar. Tommy se na svoj način probio u svijetu holivuda i to je nešto što zaista treba cijeniti. A vremenom je i naučio glumiti tako da željno isčekujem najnoviji film Wiseaua i iSestera "Best F(r)iends", koji je po njihovim riječima podijeljen u dva filma zbog velikog skripta. Ali mislim da je više iz profitabilnog razloga. Prvi film se već premierno prikazuje u određenim kinima, ali još nije zvanično izašao, no je već dobio mnogo dobre kritike. Takođe želim reći da se niko nije posebno proslavio prikazivanjem nečije osobne slave ili tragedije. Ovaj film Franku neće niti uvećati niti umanjiti Frankovu glumačku karijeru, ali mislim da je ipak malo previše precijenjien, odnosno ima malo tog, po meni odbojnog hipe-a, od strane kako J. Franka, tako i od kritike. Kako god Franko mi je oduvijek bio malo prepotentan, tako da se ni ovim uradkom ništa promijenio. Ocjena, jedva 7/10.
|
|
|
لا إله إلا الله محمد رسول ا
|
|
![]() |
|
robin12345
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Senior translator
precednik Titlovačke republike Pridružen: 03.Travanj/Apr.2013 Lokacija: Winterfell Status: Offline Points: 11392 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 02.Ožujak/Mar.2018 u 11:06 |
|
Mene je Franco "kupio" kada se popišo po pljuvačima u vezi napuhanoga incidenta na instagramu. A i volim onaj njegov dječački smiješak, kao što je nekada Julia Roberts, digla sebe više no što je vrijedila, tako i on. Nije toliko dobar glumac, ne bira uloge baš podozrivo, no ima nešto simpa kod njega. Samo da ne šara previše, bude inače završio kao i Nick Cage.
|
|
![]() |
|
insideman
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2018 u 01:09 |
To je nemoguće. Franco je kao Vudi Alen, producira, režira, piše, glumi...
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 04.Ožujak/Mar.2018 u 20:31 |
|
Ma na zalost ali Nikolas Kejdz ( Nicolas Cage ), kako je poceo ( a i to ne od skora ), da snima sta stigne. Na primer, 10-ak dana se ne ode na IMDb i onda se vidi da snima jos 3-4 filma. Takvim tempom ce prihvatati filmove kao Majkl Medsen ili Erik Roberts. A Franko je iz neke druge price za razliku od Kejdza.
|
|
![]() |
|
beogradski
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
eXtreme member
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 30.Ožujak/Mar.2018 u 22:11 |
|
Sve pohvale kako ga je Franco odglumeo. A ne bih se slozio sa recenzijom za ovaj film. Franco nije uradio film u maniru da je Tommy ''kolega'', lik u potrazi za osvtarenjem svoga sna, vec je poprilicno ''ismejao'' pomenutog Poljaka. A zaista i kako se ne nasmejati, pojavio se lik, za koga se i dan danas ne zna ni ko je ni sta je i odakle mu 6 miliona za film. A upeo je da mu film bude ''najbolji'najgori film svih vremena. Jos jednom cestitke za glavnog glumca i rezisera ovog filma, a to je James Franco. Brawo.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |