| Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi |
The Cove (2009) |
Odgovori
|
| Korisnik | |
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi postove člana
Dodaj na listu prijatelja
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Tema: The Cove (2009)Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 22:34 |
|
Korporacije i vlasti prikrivaju zagađivanje mora i pokolj delfina, ali ekipa aktivista otkriva istinu uz pomoć kamera Georgea Lucasa. Iako se čini da ljupke delfine svatko voli, dokumentarac 'The Cove' otkriva da to nije tako. Naslov filma upućuje na uvalu u japanskom Taijiiu, gdje se uz podršku vlasti redovito love i ubijaju delfini i kitovi. Morske vode u tom kraju kriju još mračnih tajni - more je onečišćeno brojnim otpadom, a uginuli delfini i kitovi iskorištavaju se za prehranu, iako su i sami zagađeni. Gradske i državne vlasti ne sjede besposleno, nego se bave organiziranjem straža koje čuvaju lokalni biznis i sprečavaju aktiviste i medije u praćenju ove ekološke katastrofe. Trailer za 'The Cove', r: Louie Psihoyos. No, namjerili su se na moćne protivnike. Aktiviste koji su se odlučili razotkriti pokolj delfina predvodi Ric O'Barry, veliki ljubitelj tih životinja koji je radio i kao trener u popularnoj TV seriji o delfinima 'Flipper'. Dupinoljupci su odlučili snimiti film o onome što se događa i alarmirati javnost, ali problem je bio u tome da ih policija nije puštala ni blizu zloglasne uvale. Stoga je odlučeno da se krene u tajnu akciju koju će snimati redatelj Louie Psihoyos, inače snimatelj National Geographica. On je koristio specijalne kamere i podvodne mikrofone koje je nabavio od ILM-a (Industrial Light and Magic), moćne korporacije Georga Lucasa koja se inače bavi specijalnim efektima. Skrivajući kamere po raznim mjestima, filmaši su dobili autentične snimke koje će iskoristiti za kampanju za spas delfina i ostalih životinja. A za one koji se pitaju da li će film imati svjetsku promociju, samo da ih podsjetimo da je 'The Cove' jedan od filmova koji je ušao u konkurenciju Sundancea. Festival se održava vrlo skoro, pa očekujte više reakcija na film. A možda i slatki delfini na velikom ekranu motiviraju i poneku holivudsku zvijezdu da se angažira u njihovu zaštitu. filmski.net Ažurirao icemaher - 05.Ožujak/Mar.2010 u 11:44 |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
luka0037
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
Zakeralo Pridružen: 04.Ožujak/Mar.2008 Lokacija: Krusevac Status: Offline Points: 6630 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 01.Ožujak/Mar.2010 u 22:35 |
|
gledajuci ovaj dokumentarac najezio sam se dokle su ljudi sve spremni da idu u svojoj zlobi i gluposti
|
|
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Montoyano1
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Translator
Pridružen: 01.Veljaca/Feb.2009 Lokacija: Beograd Status: Offline Points: 40 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2010 u 19:54 |
|
Ja sam uradio prevod za ovaj film,gledao sam ga prvo bez prevoda i bio sam
toliko revoltiran onime sto sam video pa sam odmah otisao na http://www.takepart.com/thecove i potpisao peticiju.Plivao sam sa delfinimaa u Egiptu i to je zaista neponovljivo iskustvo,ali nazalost,gledao si film,korupcija je uzela maha....yebi ga. |
|
|
Montoya
|
|
![]() |
|
bubba ho-tep
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
The Legend Of
brkovi gore, brkovi dole Pridružen: 03.Sijecanj/Jan.2005 Status: Offline Points: 12364 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 09.Ožujak/Mar.2010 u 22:00 |
|
Plivao ja s njima na Jadranu nekad. Danas ih više ni vidjet ne možeš...
|
|
![]() |
|
psyzemun
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Active member
Pridružen: 14.Listopad/Oct.2009 Lokacija: Zemun Status: Offline Points: 32 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 13.Veljaca/Feb.2011 u 00:51 |
|
Predivna zivotinja, odlican dokumentarac..., homo sapiens je najbrutalnija zivotinja, ne verujem u boga ali se nadam da ce jednog dana uslediti kazna za sva nedela i grehe koji isti čini ovoj prelepoj planeti koja nije samo naša...
Ažurirao psyzemun - 13.Veljaca/Feb.2011 u 00:51 |
|
![]() |
|
kadetoni
Profil člana
Pronađi sve prevode
Pronađi postove člana
Moderator
Pridružen: 02.Sijecanj/Jan.2014 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Points: 14940 |
Opcije posta
Thanks(0)
Citiraj Odgovor
Objavljeno: 20.Lipanj/Jun.2014 u 14:06 |
|
Iako ovako piše u pravilima ponašanja na Forumu
8.) Ne odgovarajte na prastare, odavno neaktivne i nepotrebne teme. Nemojte pisati u starim temama sa odavno zaboravljene stranice pojedinog foruma ukoliko za to ne postoji potreba. Ako ste nakon korištenja tražilice naletili na temu u kojoj bi bilo poželjno pisati, da ne bi došlo do nepotrebnog dupliranja tema (po pravilu broj 3), u redu je da ju podignete iz mrtvih. Ali, ako se samo radi o spamanju ili davanju svojeg mišljenja o nečemu za što je odavno prestala potreba, niste ovlašteni odgovarati na takvu prastaru temu. U tom slučaju opomena slijedi. Mislim da nije nepotrebno o ovakvim temama pričati. Posle odgledanog filma osećam se jako loše, ne mogu da saberem misli. Stalno mi se vrte slike i mislim se koliko dugo će mračna strana ljudske psihe moći da uništava prirodu. Teško mi je bilo gledati jer volim životinje a tri koje najviše obožavam su pas,konj i delfin. Naravno, ovakvi filmovi moraju da se prikazuju i treba ih gledati jer imaju snažnu poruku-apel. Ric O'Barry je pravi pokajnik i daje nadu u opstanak prirode a i ljudske duše. Treba gledati ovaj film,a i druge slične i ne zaboravljati ih već razmišljati o njima i preporučivati drugima.
|
|
![]() |
|
Odgovori
|
|
| Pređi na drugi Forum | Forumska ovlašćenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |