Prevodi || Titlovi || Преводи || Podnapisi || Prijevodi
Početna strana Početna strana > Filmovi i serije > Titlovi.com Vam sa ponosom predstavljaju - filmovi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - The Brothers Bloom (2009)
  FAQ u vezi foruma FAQ u vezi foruma  Pretraži forum   Events   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Pravila ponašanja na forumu :: Pravila za postavljanje prevoda :: FAQ u vezi prevoda :: Voditelji foruma
Potražnja prevoda :: Obaveštenje svim NOVIM članovima !!! :: UPUTE ZA IZRADU I SINKRONIZACIJU PRIJEVODA
OFICIJALNI KODI PLUGIN

The Brothers Bloom (2009)

The Brothers Bloom

The Brothers Bloom (2008)   | BA | HR | MK | RS | SI |

Naslov:

Braća Bloom

Godina:

2008

Žanr:

drama, komedija, akcija, ljubavni, avantura

Trajanje:

114 min

Režija:

Rian Johnson

Scenarij:

Rian Johnson

Glavne uloge:

Robbie Coltrane
  >  Curator
Maximilian Schell
  >  Diamond Dog
Rachel Weisz
  >  Penelope
Adrien Brody
  >  Bloom
Ram Bergman
  >  Himself
Ricky Jay
  >  Narrator (voice)
Dubravko Jovanovic
  >  Albino
Rinko Kikuchi
  >  Bang Bang
Andy Nyman
  >  Charleston
Mark Ruffalo
  >  Stephen
Noah Segan
  >  The Duke
Ana Sofrenovic
  >  Charleston's Wife
Nora Zehetner
  >  Rose
Zachary Gordon
  >  Young Bloom
Max Records
  >  Young Stephen
Craig Johnson
  >  Apple Cart Vendor
Jovan Vitas
  >  Young Boy
Esme Tyler
  >  Young Girl

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka
luka0037 View Drop Down
The Legend Of
The Legend Of

Zakeralo

Status: Offline
Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj luka0037 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: The Brothers Bloom (2009)
    Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2009 u 03:29

http://www.imdb.com/title/tt0844286/

Đorđe Bajić

Naslov originala: The Brothers Bloom
Scenario: Rian Johnson
Uloge: Adrien Brody, Rachel Weisz, Mark Ruffalo, Rinko Kikuchi, Robbie Coltrane, Maximilian Schell
Žanr: avantura
Trajanje: 113. minuta
Produkcija: SAD

Negde tokom 2007. godine, na sva zvona je obznanjeno da se u Srbiji snima novi američki spektakl i da će, rame uz rame sa holivudskim zvezdama, u njemu zaigrati i naši glumci. I zaista, Josif Tatić, Slobodan Ćustić, Branka Pujić i Ana Sofrenović se mogu videti u filmu – ali samo na sekundu ili dve i, sa izuzetkom „naše Engleskinje“, bez i jedne jedine reči teksta. Na nesreću, zapostavljanje srpskog glumačkog blaga, najmanji je problem ovog filma.

Braća Bloom (Brody i Ruffalo) su profesionalni prevaranti koji, uz asistenciju misteriozne Bang Bang (Kikuchi), krstare zemaljskom kuglom u potrazi za uzbuđenjima i žrtvama od kojih će izmamiti novac. Kada na pozornicu stupi ekscentrična bogatašica Penelope (Wiesz), ionako napregnut odnos među braćom se zapetljava, sve do tačke kada je u pletivu teško razaznati šta je istina a šta još jedna prevara.

Koristeći se zapletom Žaoke i Prljavih pokvarenih prevaranata, Johnson svoj novi film komplikuje brojnim a potpuno nepotrebnim književnim referencama. Kakve veze imaju Homer i James Joyce sa ovim zamešeteljstvom, ostaje da se utvrdi dodatnom ekspertizom. Umesto Penelope, lik koji tumači Rachel Weisz mogao se zvati i Ana Karenjina – razlika se ne bi osetila.

Postmoderni koktel istorijskih i književnih likova korišćen je i ranije sa mnogo više smislenosti (Liga izuzetnih džentlmena, na primer) ali u Braći Blum gubi predmetnost zbog gotovo potpune proizvoljnosti. Citiranje književnih klasika je tu samo da bi se pokazalo koliko je scenarista/režiser načitan i obrazovan.

Dok je u svom prvom film, srednjoškolskom trileru Brick, bio nadahnut Lynchovom začudnošću, Jonhson je u Braći Blum zajahao joie de vivre poznijeg Kusturice. Priča koju je smislio Johnson mogla je da popuni kratki metar, ali razvučena na dva sata nije dovoljna da održi pažnju.

Alanfordovski humor do izvesne mere oneobičava postavku, što na početku filma uliva određenu nadu, ali kako minuti prolaze, ispraznost je sve očiglednija. Brojni nepotrebni rukavci i ćorsokaci doprinose baroknoj pretrpanosti koja ne uspeva da zakamuflira idejno siromaštvo.

Ako se tome dodaju loše napisane replike („Ja sam epileptična fotografkinja“), nerazvijeni likovi (jedino Brody i Weiszova uspevaju da, koliko toliko, udahnu malo živosti) i odsustvo bilo kakvog smera Braća Blum su brodolom koji ne donosi ništa suštinski novo u podžanr avantura o varalicama.

Ažurirao bojan969 - 16.Veljaca/Feb.2014 u 20:29
Na vrh
Bizarre_999 View Drop Down
Translator
Translator

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj Bizarre_999 Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05.Listopad/Oct.2009 u 13:16

LOL, zvali me da glumim kao statistu što sam naravno ODBIO, dok su neki moji prijatelji glumili

piss

Na vrh
HennesseySR View Drop Down
eXtreme member
eXtreme member

Opcije posta Opcije posta   Thanks (0) Thanks(0)   Citiraj HennesseySR Citiraj  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06.Listopad/Oct.2009 u 16:15
Iako nisam nista cuo o ovom filmu odvojio sam vremena i skinuo ga....na kraju se ispostavilo da je to bilo uzaludno trosenje vremena.Film je ocajan!!!Imao sam volje i strpljenja da ga gledam nekih sat vremena,posle sam popizdeo i jednostavno iskljucio player.Da li je moguce da je neko pljunuo kes da se snimi ovakva glupost!?
Ne mogu da verujem.....
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosledi temu   

Pređi na drugi Forum Forumska ovlašćenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.01
Copyright ©2001-2014 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,157 sekundi.